KKC regeling

door | jun 14, 2022 | Geld Lenen, Zakelijke lening | 0 Reacties

De KKC regeling (klein krediet corona regeling) is een regeling vanuit de overheid waarmee ondernemers met een klein bedrijf een financiering kunnen krijgen ten tijde van de coronacrisis. Hierdoor is het mogelijk om een corona lening te verkrijgen van € 10.000, – tot € 50.000, -. De regeling kan gebruikt worden als een overbrugging om […]

Binnen 24 uur uitbetaald

 • €1.000,- tot €200.000,- lenen
 • Looptijden van 6 tot 18 maanden
 • Geen verborgen kosten of bindingstijd
 • Gratis offerte en 100% vrijblijvend
 • Digitale & snelle aanvraag

OFFERTE AANVRAGEN

★★★★: 4,5/5

N
Zakelijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Vergelijk zakelijke leningen

1
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

9,5 / 10

Max. bedrag

€1.000,- tot €200.000,-

Looptijd

6 tot 18 maanden

Rente*

Vaste kosten

 Volledige lening op elk moment en zonder extra kosten terugbetalen
Vandaag nog op je rekening & in 1 minuut aangevraagd
Geen verborgen kosten of bindingstijd

2

bridgefund
Binnen 6 uur duidelijkheid

★★★★★

9 / 10

Max. bedrag

€5.000,- tot €250.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

1% per maand

 Online aanvraag zonder jaarverslagen en businessplannen
Vandaag nog op je rekening (record is 4 uur)
Eerder aflossen? Je ontvangt korting
3
KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€3.000,- tot €1.000.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

0,8% per maand

 200+ miljoen euro gefinancierd bij 4600 verschillende bedrijven

Geen ingewikkelde kredietchecks
Deskundig team welke je door het gehele proces leidt

4

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

€2.000,- tot €1.000.000,-

Looptijd

1 tot 60 maanden

Rente*

o.b.v. bedrijfsrisico

 KOMPAR vergelijkt 10+ verschillende kredietverstrekkers

Gratis advies & binnen 24 uur geregeld
Duidelijk & deskundig overzicht van daadwerkelijke kosten

5

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

€1.000,- tot €3.000.000,-

Looptijd

1 tot 60 maanden

Rente*

o.b.v. bedrijfsrisico

 CREDDO vergelijkt 30+ verschillende kredietverstrekkers

Antwoord binnen 24 uur, niet bindend & altijd gratis
Kies wat het best past bij jouw bedrijf, doelstellingen en ambities

6

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

7 / 10

Max. bedrag

€10.000,- tot €250.000,-

Looptijd

3 tot 6 maanden

Rente*

0,5% per maand

 De kredietaanvraag is kosteloos en vrijblijvend

KredietVooruit.nl kijkt naar huidige bedrijfsprestaties
Aflossing op basis van binnenkomende betalingen

7

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

6,7 / 10

Max. bedrag

€10.000,- tot €300.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

0,5% - 1,6% per maand

 Bij goedkeuring direct toegang tot uw krediet via uw persoonlijke dashboard

Goedkeuring binnen 1 werkdag
Spotcap heeft krachten gebundeld met Capitalbox
* Als ondernemer heb je in eerste instantie niet veel aan gepubliceerde rentes als je kredietverstrekker wil vergelijken. Het uiteindelijke tarief dat je gaat betalen hangt namelijk af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld van de hoogte van de financiering, de looptijd, de aflossing en van het risico dat de verstrekker verwacht te lopen met een lening aan jouw bedrijf. Bovengenoemde rentes geven het spectrum aan en zijn op jaarbasis, tenzij anders vermeld.

Deskundig team

 • €3.000,- tot €1.000.000,- lenen
 • Looptijden van 3 tot 24 maanden
 • Geen ingewikkelde kredietchecks
 • 200+ miljoen € gefinancierd bij 4600 bedrijven
 • Binnen 24 uur duidelijkheid & goedkeuring

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

★★★★: 4/5

zakelijke lening

De KKC regeling (klein krediet corona regeling) is een regeling vanuit de overheid waarmee ondernemers met een klein bedrijf een financiering kunnen krijgen ten tijde van de coronacrisis. Hierdoor is het mogelijk om een corona lening te verkrijgen van € 10.000, – tot € 50.000, -. De regeling kan gebruikt worden als een overbrugging om tegenvallers of economische problemen die door toedoen van de coronacrisis zijn ontstaan mee op te vangen. De overheid heeft deze regeling in het leven geroepen, omdat het voor kleine ondernemers vaak moeilijker is om bijvoorbeeld een lening af te sluiten. Hieronder lees je meer over KKC regeling en wat de het inhoudt. We vertellen je welke voorwaarden er gelden voor het aanvragen van een regeling, wanneer je aanspraak kunt maken op deze corona lening en hoe je een aanvraag kunt indienen.

Wat is de KKC regeling?

KKC is een afkorting van Kleine Krediet Corona. Deze garantieregeling is er speciaal voor kleine bedrijven en zelfstandigen die geld nodig hebben om het hoofd boven water te houden door toedoen van de coronacrisis. De overheid heeft daarom een lening in het leven geroepen waarmee kleine bedrijven een bedrag van € 10.000, – tot € 50.000, – kunnen lenen. Sinds 29 mei 2020 is het mogelijk om aanspraak te maken op deze regeling, waarbij 95 % van het risico door de overheid wordt overgenomen. Een lening aanvragen kan bij verschillende banken en aanbieders, de overheid zelf biedt geen leningen aan.

Waar kun je een KKC regelingaanvragen?

Als je gebruik wilt maken van de KKC regeling, dan kun je bij verschillende partijen aankloppen voor het afsluiten van een KKC lening. Het gaat dan om banken en aanbieders die zich hebben aangemeld bij de overheid voor het aanbieden van een corona lening en die goedgekeurd zijn om deel te nemen aan de regeling. Als bedrijf kun je daarvoor terecht bij:

 • De ING Bank;
 • De Rabobank;
 • De Triodos Bank;
 • De Volksbank;
 • New10 (onderdeel van ABN AMRO Bank);
 • Kredietunie Groningen.

Waar moet een KKC lening aan voldoen

Als je in aanmerking wilt komen voor de KKC regeling, dan moet je als bedrijf aan verschillende voorwaarden voldoen. Zo mag de regeling alleen gebruikt worden door kleine ondernemers die zich in het zogenaamde micro-, midden- en kleinbedrijf bevinden. Voor grotere bedrijven zijn door de overheid andere regelingen opgesteld. Voor het verstrekken van de mkb lening corona die gekoppeld is aan de KKC regeling zijn ook voorwaarden opgesteld. Deze zijn:

 • De KKC lening mag minimaal € 10.000, – en maximaal € 50.000, – bedragen;
 • De maximale looptijd voor de lening is 5 jaar;
 • De maximale rente die geheven mag worden over de lening is 4 %;
 • De overheid staat voor 95 % garant voor de KKC lening;
 • De banken en aanbieders van de leningen staan voor de overige 5 % garant.

Voorwaarden klein krediet corona

De voorwaarden waaraan bedrijven moeten voldoen zijn ook van belang. Om te beginnen moet het bedrijf klant zijn bij één van de aanbieders van de corona lening bedrijf. De KKC regeling kan pas worden gebruikt als het bedrijf in het afgelopen jaar ook winst gemaakt heeft en een omzet heeft gehad van meer dan € 50.000, -. Verder mag het bedrijf niet in het afgelopen jaar pas zijn opgericht. Nog specifieker, de inschrijving bij de Kamer van Koophandel moet voor januari 2019 gedaan zijn om in aanmerking te kunnen komen. Verder is het van belang dat het bedrijf kan aantonen dat het meer dan 10 % winstdaling heeft door toedoen van de coronacrisis.

Voor het krijgen van een KKC regeling mogen eventuele andere leningen van het bedrijf gezamenlijk niet meer dan € 250.000, – zijn. Daar vallen ook contracten voor lease en doorlopende kredieten onder. Het is alleen mogelijk om een regeling aan te vragen bij 1 bank en het bedrijf mag niet actief zijn als zorgaanbieder. De inkomsten van de onderneming mogen ook niet voor meer dan 50 % bestaan uit omzet die behaald wordt met onroerend goed of financiële dienstverlening. Tot slot is het van belang dat het bedrijf ook na de coronacrisis levensvatbaar is. Als dat niet kan worden aangetoond, dan zal een aanvraag worden afgewezen.

Laat je informeren

Het is van belang dat je goed geïnformeerd bent voordat je een aanvraag indient voor het verkrijgen van een lening vanuit de KKC regeling. Ga in gesprek met de bank waarbij jouw bedrijf een rekening heeft en waarbij je een lening wilt openen. Bereken vooraf zelf of met een adviseur eerst wat de huidige financiële situatie van het bedrijf is. Dat is nodig om aan te kunnen tonen dat je ook daadwerkelijk in aanmerking kunt komen voor de lening. Als je niet aan de verplichtingen kunt voldoen die bij de lening horen, dan kan het zijn dat de lening beëindigd wordt. In dat geval moet het volledige bedrag in één keer worden terugbetaald.

Zelfstandig ondernemers

Als zelfstandig ondernemer kun je ook gebruik maken van de KKC regeling. Het is mogelijk om een lening zzp corona te krijgen als je voldoet aan de eerdergenoemde voorwaarden. Daarbij geldt ook dat je een bedrag van minimaal € 10.000, – en maximaal € 50.000, – kunt lenen. Als je minder dan € 10.000, – nodig hebt en actief bent als zzp’er, dan kun je beter kiezen voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO). De TOZO kan worden aangevraagd bij de gemeente waarin je woont en is een uitkering die het inkomen kan aanvullen tot het minimumloon.

Verschillen KKC regeling en zakelijke leningen

Het is uiteraard ook mogelijk om een zakelijke lening af te sluiten. Voor het nemen van een zakelijke lening zijn echter wel andere voorwaarden en eisen van toepassing. Daar komt bij dat er geen garantie is vanuit de overheid waarmee de risico’s worden afgedekt. Met een zakelijke lening heb je vaak de mogelijkheid om te kiezen voor een kortere of soms langere looptijd. Voor leningen vanuit de KKC regeling geldt dat deze maximaal 5 jaar moet zijn. De rente die je betaald over de lening is ook verschillend. Met de regeling vanuit de overheid mag deze maximaal 4 % zijn. Voor zakelijke leningen kan dit verschillend zijn en in sommige gevallen lager dan 4 %.

Hoe dien je een aanvraag in?

Een aanvraag indienen voor een lening vanuit de regeling voor de KKC regeling kan door de volgende stappen te volgen:

 • Als klant bij één van de eerdergenoemde banken kun je een verzoek indienen voor het verkrijgen van een lening;
 • Je voorziet de bank van alle nodige informatie, documentatie en gegevens rondom de financiële situatie van het bedrijf;
 • Aan de hand van die informatie wordt een aanbod opgesteld door de bank;
 • Als je akkoord gaat met het aanbod, dan kan de lening op orde worden gemaakt;
 • De aanbieder zal de aanvraag vervolgens zo snel mogelijk verwerken.

Goed om te weten

Voordat je op zoek gaat naar een geschikte lening, is het goed om nog op de hoogte te zijn van enkele zaken. Zo worden er eenmalig kosten in rekening gebracht in de meeste gevallen. Deze kosten bedragen een percentage van het geleende bedrag en worden afgedragen aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voor de aflossing betaalt het bedrijf de eerste 12 maanden alleen de rente over de lening, aflossen is mogelijk maar nog niet verplicht. Na 12 maanden moet er wel afgelost worden op de lening. Het is mogelijk om zonder bijkomende kosten eerder geld af te lossen.

KKC regeling vergelijken

Om de beste keuze te kunnen maken, is het aan te raden om de financiële situatie van het bedrijf goed in kaart te hebben. Onderzoek hoe het bedrijf ervoor staat en welke wensen je hebt met betrekking tot een lening. Kijk naar de mogelijkheden bij de banken die er zijn en maak een vergelijking van de leningen. Onderzoek ook of het misschien interessanter is om te kiezen voor een zakelijke lening of andere manier van lenen. Met de vergelijker op deze website kun je alle aanbieders van zakelijke leningen met elkaar vergelijken. Aan de hand van de informatie en wensen die je op papier hebt gezet, kun je een selectie maken.

Kijk naar de voorwaarden die gelden voor het afsluiten van een lening en vergelijk deze met de voorwaarden van leningen uit de regeling voor KKC. Door de filteren kom je uiteindelijk tot een selectie met passende leningen voor jouw bedrijf. Heb je eenmaal een keuze gemaakt, dan kun je vervolgens gemakkelijk online een aanvraag doen voor de betreffende lening. Zo kun je de beste lening krijgen om de financiële hobbel te nemen die door de coronacrisis is ontstaan.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 15, 2022 @ 04:20

Wellicht vind je dit ook interessant