[rank_math_breadcrumb]

Investeren in vastgoed

door | jul 16, 2022 | Investeren, Vastgoed | 0 Reacties

Investeren in vastgoed wordt steeds populairder in Nederland, het is voor velen een veilige haven & efficiënte manier van investeren. Zelf ook op zoek naar nieuwe projecten? Er zijn flink wat partijen die je hier bij willen helpen. Met tal van aanbod heb je vaak een ruime keuze met verschillende risiconiveaus. Als je wil weten waar je het beste terecht kunt is het raadzaam om onze vergelijker met betrouwbare partijen te bekijken. Lees snel verder in onze informatiegids, raadpleeg reviews of start direct met investeren in vastgoed.

Vastgoedfondsen van Synvest

 • Beleg in Nederlands en/of Duits vastgoed
 • 9,3% rendement gerealiseerd in 2021
 • Trustscore: 3,9
 • AFM vergunning
 • Panden die in een behoefte blijven voorzien.
 • Supermarkten, wijkwinkel- en gezondheidscentra en bedrijfspanden

MOGELIJKHEDEN BEKIJKEN

★★★★: 3,9/5

N
Vastgoed investering vergelijken

Online inzicht in alle mogelijkheden

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare partijen
Wij vergelijken enkel betrouwbare partijen

Vergelijk investeringsmogelijkheden in het vastgoed

1

+- €490 miljoen vermogen onder beheer

★★★★

8 / 10

Aanvraag

Online aanvraag

Prognose

Gemiddeld 7,8% jaarrendement

AFM vergunning

Ja

Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 7,8%
Nederlands en Duits vastgoed met overzichtelijk risico
Cashcow Award in 2016, 2018 en 2019

2

bridgefund

Vrije keuze in vastgoedobjecten

★★★★

7,7 / 10

Aanvraag

Online aanvraag

Prognose

Plus minus 6% jaarrendement

AFM vergunning

Nee

Aantrekkelijke vaste rente & gegarandeerde maandtermijnen
Vastgoed als onderpand & recht van eerste hypotheek
Kritisch meedenkend, open en helder

3

thuisborg

Rente per kwartaal uitbetaald

★★★★

7,5 / 10

Aanvraag

Online aanvraag

Prognose

Vast rendement tot 8%

AFM vergunning

Nee

 Investeren kan al vanaf EUR 1.000,- met diverse looptijden
Behaal een maximaal rendement van 8%
Rente per kalenderkwartaal uitbetaald
4
Krediet groep nederland

Aankoop en verhuur van woningen in het starterssegment

★★★★★

7,3 / 10

Aanvraag

Online aanvraag

Prognose

Vast rendement tot 9%

AFM vergunning

Nee

 Volledige lening op elk moment en zonder extra kosten terugbetalen
Vandaag nog op je rekening & in 1 minuut aangevraagd
Geen verborgen kosten of bindingstijd
5
KredietSpotter

Vastgoedinvestering platform

★★★★★

7 / 10

Aanvraag

Online aanvraag

Prognose

14,8% rendement + kapitaalgroei

AFM vergunning

Nee

 67 projecten waarvan 21 met succes afgesloten
14,9% IRR als gemiddeld rendement van beëindigde projecten
Meer dan 5m EUR terugbetaald aan investeerders

Vastgoedfondsen

 • Beleg in Nederlands en/of Duits vastgoed
 • 9,3% rendement gerealiseerd in 2021
 • Trustscore: 3,9
 • AFM vergunning
 • Panden die in een behoefte blijven voorzien.
 • Supermarkten, wijkwinkel- en gezondheidscentra en bedrijfspanden

MOGELIJKHEDEN BEKIJKEN

★★★★: 3,9/5

zakelijke lening

Investeringen in vastgoed vergelijken

Vandaag de dag zijn er steeds meer Nederlanders die kiezen voor een investeringen in vastgoed. Er wordt ook wel gesteld dat de investering in vastgoed minder risicovol is dan aandelen en veel meer oplevert dan dat je het geld op een spaarrekening laat staan.

Het risico van een belegging in vastgoed wordt vaak weg genomen door het onderpanden rendementen zijn goed tot zeer goed te noemen. Echter moet je wel rekening houden met het feit dat vastgoed investeringen gepaard gaan met grote startinvesteringen, risicospreiding is in de meeste gevallen dan ook erg lastig.

Tal van mensen vragen zich af hoe ze het beste kunnen starten met hen eigen investering in vastgoed, lees snel verder om alle belangrijke zaken te weten te komen. Er zijn namelijk verschillende manieren om te investeren in vastgoed, ook zonder grote kapitalen kan je vandaag de dag flink wat geld verdienen op beleggingen in stenen.

Verschillende vastgoed investeringen

Zoals we al zeiden zijn er veel verschillende manieren om in vastgoed te investeren, je hoeft dan ook niet altijd over grote kapitalen te beschikken. De makkelijkste vorm van investeren in vastgoed is dat een vastgoedinvesteerder een pand opkoopt en deze vervolgens verhuurt om de investering terug te verdienen. Echter vereist deze manier van investeren wel de nodige kennis en flink wat eigen vermogen.

We kunnen dan ook stellen dat er maar weinig particulieren zijn die op deze manier in commercieel vastgoed investeren (kantoren en winkelpanden). Prijzen van dit soort (zakelijke) panden zijn vaak erg hoog en worden in de meeste gevallen gezamenlijk ingekocht door vastgoedinvesteerders.

Particulieren kiezen voor kleinere investeringen

Wel kiezen veel particulieren ervoor om een flink bedrag te investeren in kleinere woningen zoals studentenkamers, eengezinswoningen of seniorenappartementen. Over het algemeen zijn dit soort woningen voordelig geprijsd en bestaat er een grote vraag naar dit soort huisvesting, snelle rendement uit huuropbrengsten zijn dan ook snel geboekt.

Aan de ene kant biedt dit een stukje financiële zekerheid en aan de andere kant heb je altijd een passief inkomen die je vrij kunt besteden. Het passieve inkomen wordt door vastgoedinvesteerder vaak gebruikt voor het aflossen van een eventuele aanvullende hypotheek. Ook kiezen voor mensen voor een investering in zilver.

In sommige gevallen kiezen particulieren er zelfs voor om panden aan te schaffen in een verhuurde staat. Vaak ligt de aankoopprijs in deze situatie wat lager en ontvang je direct inkomsten van de huurders. Dit soort situaties zijn voor vastgoedinvesteerders zeer interessant omdat de bank flink flexibeler is als het aankomt op de financiering.

Het is dan ook vaak zo dat je een groot deel zelf bij moet leggen wanneer je nog geen directe inkomsten uit je pand(en) onttrekt. Houd echter altijd rekening met situatie waarin de woningwaarde in de komende jaren kan dalen, dit is in principe geen probleem wanneer je huurders hebt die maandelijks een vast tarief betalen.

Beleggen in vastgoed, inflatie & belasting

Wellicht vraag je je af hoe het zit met inflatie & belasting wanneer je kiest voor een investering in vastgoed. Geen zorgen, naast flinke rendementen is de vastgoedmarkt grotendeels beschermd tegen inflatie. Zoals we al zeiden kan de woningwaarde gedurende de jaren ook dalen, behaal je rendement uit huurinkomsten dan kun je deze daling gemakkelijk kunnen corrigeren, dit heeft alles te maken met de jaarlijkse indexatie waarin deze waardedaling wordt meegenomen.

Heb je te maken met flinke inflatie dan zal ook de huur omhoog gaan en eventuele verliezen gecompenseerd worden.

Let wel goed op, ben je niet woonachtig in het pand waarin je belegd hebt dan ziet de Belastingdienst dit officieel als een belegging. Dit betekent in een notendop dat je je hypotheekkosten voor je belegging niet zomaar kunt aftrekken van je inkomen.

Ook je inkomsten uit beleggingen vallen in box 3 van de belastingaangifte, we kunnen stellen dat inkomsten uit beleggingen voor een groot deel onbelast zijn. Je zult de netto vermogenswaarde van uw belegging moeten opgeven aan de belastingdienst, daarentegen hoef je je exacte inkomsten uit huuropbrengsten niet op te geven aan de fiscus.

Box 1 bij actieve bijdrage

Zoals je net hebt gelezen worden inkomsten uit beleggingen in vastgoed belast in box 3 bij de belastingaangifte. Let echter wel goed op, draag je actief bij aan je vastgoedinkomsten dan zullen de inkomsten gewoon belast worden in box 1.

We spreken over een actieve bijdrage wanneer jij als huurbaas veel onderhoud pleegt of zelf het werven van nieuwe huurders op je neemt. Je bent in deze situatie een actieve vermogensbeheerder en de belastingdienst ziet dit als je salaris. Veel vastgoedinvesteerders kiezen dan ook voor het uitbesteden van dit soort diensten.

Als je je vastgoed investering weer wilt door verkopen dan zal deze ook in box 1 terecht komen, je betaalt dan meer belasting dan in box 3. Geen belasting betalen over je investering? Kies dan voor goud kopen!

Indirecte beleggingen in vastgoedfondsen

Veel Nederlandse particulieren kennen het probleem, ze willen investeren in vastgoed maar hebben te maken met een beperkt vermogen. Niet getreurd, ook voor deze particulieren zijn er tal van mogelijkheden om flinke rendementen te behalen op vastgoed. Je kunt er namelijk altijd voor kiezen om te investeren in een zogenaamd vastgoedfonds.

Dit vastgoedfonds zal gaan beleggen in onroerend goed met meerdere investeringen van verschillende vastgoedinvesteerders, uiteindelijk zul jij een gedeelte van de winst uitgekeerd zien worden. Je kunt een vastgoedfonds het beste zien als een collectief.

Het grootste voordeel van vastgoedfondsen is dat je kansen spreidt over verschillende vastgoedprojecten. Daarnaast hoef je niet te beschikken over grote getallen eigen vermogen en tijd, het vastgoedfonds zal alle zaken van je overnemen en aan het einde van de rit een leuk rendement overmaken.

Vastgoed commanditair vennootschap

Natuurlijk zitten er ook aan vastgoedfondsen risico’s en ben je niet altijd gegarandeerd van een leuk rendement, zo kunt je te maken hebben met leegstand en dalende prijzen in de omgeving. Het kan dan ook zijn dat je er langer over doet om rendement te pakken, in de ergste gevallen zie je je investering in vastgoed niet meer terug.

Je hebt dan ook andere opties buiten het kiezen voor een vastgoedfonds, zo kun je ook kiezen voor een vastgoed commanditair vennootschap, ook wel CV genoemd. Dit houdt in dat je samen met een andere groep vastgoedinvesteerders gaat investeren in één of enkele vastgoedprojecten voor een vooraf bepaalde looptijd. Hierbij is er altijd een beherende vennoot die de taak van vastgoed kopen en verkopen op zich neemt, dit hoef jij niet perse te doen. Je kunt namelijk ook fungeren als een stille vennoot die enkel en alleen vermogen beschikbaar stelt.

De aansprakelijkheid van samen aangegane vastgoedprojecten hangt sterk samen met de hoeveelheid vermogen dat je hebt ingelegd, je kunt dan ook niet meer verliezen dan dat je daadwerkelijk hebt binnen gebracht. Hierbij komt een ander voordeel kijken, je bent namelijk geen inkomsten en vennootschapsbelasting kwijt aan de fiscus, het wordt namelijk gezien als een belegging.

Let echter wel goed op wanneer je in een beperkt aantal vastgoedprojecten investeert, dit kan flink wat risico’s met zich meebrengen, daarboven op komt dat er tal van aanbieders zijn die jou maar als te graag in hen vennootschap willen hebben.

Het is voor de particuliere geldschieter dan ook vaak lastig om de juiste beleggers uit te kiezen, het is dan ook slim om alle aanbieders met elkaar te vergelijken, het gaat immers om flink wat geld.

Beleggen in vastgoed & crowdfunding

Een andere manier om te beleggen in vastgoed die veel particulieren aanstaat zijn de zakelijke vastgoedprojecten die worden aangeboden middels crowdfunding. Er zijn aantal partijen die met kop en schouder boven de rest uitsteken op het gebied van crowdfunding, zo heb je Geldvoorelkaar, Funding Circle en Collin. Op deze platformen kun je gemakkelijk raadplegen welke vastgoedprojecten beschikbaar zijn.

Maar hoe gaat dit dan precies in zijn werk? Kies je voor vastgoed beleggingen middels crowdfunding dan zul jij als investeerder geheel zelf moeten kiezen welke projecten jij het liefst wilt ondersteunen. Het risico van een dergelijke belegging is vaak maar erg klein, het gaat immers om flinke bedragen die natuurlijk ook uw risicoprofiel bepalen. De rentes op verschillende vastgoedcampagnes zijn voor veel particulieren erg interessant, ook voor particulieren met een gering kapitaal.

Loopt het vastgoedproject volledig in de soep? Geen zorgen, de investeerders hebben in de meeste gevallen het recht om het vastgoed te verkopen, je inleg zul je dus in de meeste gevallen gewoon terug krijgen.

Je hebt altijd te maken met een onderpand waardoor het risico voor een groot deel wordt verkleind, let op, ook met deze soort vastgoedinvesteringen kun je geld verliezen. Het is dan ook slim om je risico’s en kansen te verspreiden over meerdere investeringsprojecten.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 21, 2022 @ 22:41