Wil je weten hoe investeren in goud werkt of alle aanbieders met elkaar vergelijken?

Onafhankelijk goud aanbieders vergelijken

Gemakkelijk en snel goud op een onafhankelijke manier vergelijken? Dan ben je bij Spaarbuidel aan het juiste adres.

We helpen jou om zelf de beste keuze te maken door je een transparant overzicht te geven van alle financiële producten die beschikbaar zijn op de Nederlandse markt.

Je krijgt een een 100% onafhankelijk vergelijking te zien van alle leningen, creditcards , hypotheken, investeringen en spaarproducten.

Alle aanbieders worden op een aantal criteria beoordeeld in de vergelijker. Het fijne is dat je alles direct online kan regelen, na het vergelijken beslis jij natuurlijk bij welke aanbieder je een dienst gaat afnemen.

Bij het vergelijken van deze producten baseren we de vergelijking op jou aangegeven wensen, we sorteren resultaten standaard op rente zodat het product met het scherpste aanbod bovenaan staat. Zo heb je direct de beste aanbiedingen in het oog als je begint met vergelijken.

Goud aanbieders vergelijken

Investeren in goud, hoe zit dat?

Investeren in goud is de afgelopen jaren steeds populairder aan het worden. In Amerika is het natuurlijk de gewoonste zaak van de wereld maar in Nederland heeft het nog even geduurd voordat investeren in goud op gang kwam. In onzekere tijden wordt er vooral veel goud gekocht, dit omdat het geen tegenpartij risico ken. In 2008 was het zichtbaar dat banken failliet konden gaan, je bent dan nog wel beschermd tot €100.000 per bankrekening per bank maar dat is natuurlijk niets als je meer vermogen hebt.

Waar moet je op letten bij investeren in goud?

Maar stel dat je wil investeren in goud, waar moet je dan op letten? Hoe gaat het kopen in zijn werk en is investeren in zilver niet veel interessanter? Lees snel verder want we willen je graag wegwijs maken in de wereld van goud kopen. 

Nieuwe regels in de Eurozone

Sinds dit jaar gelden er in alle lidstaten van de Eurozone nieuwe regels als er banken worden gered. Deze nieuwe regels zorgen er voor dat je spaargeld of deposito bij de bank gebruikt mag worden om de bank te redden zodra deze in de problemen komt. Dit hebben we kunnen zien toen de banken in Cyprus omvielen, ook in Nederland gebeurde het bij SNS waarbij vermogende spaarders een groot deel van hun geld verloren.

Diverse vormen van investeren

Gelukkig kun je tegenwoordig gemakkelijk investeren in goud, dat kun je doen op talloze manieren. Je kunt fysiek geld kopen, investeren in de mijnbouw van goud tot aan het investeren in complexe financiële producten die te maken hebben met goud. Als je wil gaan investeren in goud is het slim om eerst na te denken wat de meest geschikte investering is, welke eisen stel je aan de winsten en het bedrag dat je wil investeren zijn bijvoorbeeld erg belangrijk. 

Je kunt investeren in goud op de volgende manieren:

⦁ Exchange Traded Funds / ETF’s

⦁ Futures en opties

⦁ Fysieke goudmunten en baren

⦁ Warrants

⦁ Goud accounts

⦁ GAP/Gold Accumulatation Plans

⦁ Gold Mining Stocks

⦁ Structured products

⦁ Goud certificaten

⦁ Goud georiënteerde fondsen

Investeren in goud met ETF

Een bekende investering in de goudwereld zijn de Exchange Traded Funds. Dit worden ook wel indexfondsen genoemd. Deze fondsen verhandelen ETC’s op verschillende beurzen op de hele wereld.

Deze financiële producten zijn gemaakt om beleggers de mogelijkheid te geven om resultaten te koppelen aan de actuele goudkoers.

Investeren in goud met ETF’s heeft als doel om de onderliggende beursindex(goud) te volgen. Op deze manier kun je relatief veilig deelnemen aan de goudhandel zonder zelf fysiek goud geleverd te krijgen.

Futures en opties voor goud

Als je goud future contracten bekijkt zijn het bindende afspraken voor het in ontvangst nemen van een hoeveelheid goud. Daarbij wordt er gekeken naar de zuiverheid en wordt er een bepaalde datum afgesproken.

Daarbij betaal je een overeengekomen prijs voor het goud, futures hebben een hefboomeffect dat er voor zorgt dat de winsten & verliezen groot kunnen zijn. Het hefboomeffect wordt veroorzaakt doordat het bedrag waarvoor uiteindelijk gehandeld wordt een vermenigvuldiging is van de totale goud inleg.

Je kunt ook kiezen voor goudopties, deze geven de houder een recht. Je kunt namelijk een bepaalde hoeveelheid en gehalte goud kopen of verkopen tegen een vastgestelde prijs op een afgesproken datum.

Op dat moment is de prijs van een dergelijke optie afhankelijk van de huidige goudprijs, de tijd wanneer de optie afloopt en vooral de vooraf vastgestelde prijs.

Gouden munten kopen

Vroeger werden oude gouden munten natuurlijk veelvuldig gebruikt als betaalmiddel. Tegenwoordig is dat wel anders, de gouden munt wordt tegenwoordig meer gebruikt als belegging.

Als je goud koopt als belegging ben je in veel landen vrijgesteld van BTW. Dat is ook zo geregeld in de Europese Unie. Je kunt uit een groot aanbod gouden munten kiezen.

Deze munten worden uitgegeven door overheden en door gecertificeerde goud smelterijen. Investeren in goud door te kiezen voor de aanschaf van fysieke munten is een goede keuze voor mensen die een alternatief willen voor het huidige financiële systeem.

Navigatie
Top 10 meest gelezen