[rank_math_breadcrumb]

Intel aandelen review

door | jun 17, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

Ben jij van plan om Intel aandelen te kopen of te verkopen? Dan is het verstandig om je van te voren goed te laten informeren. Intel Corporation is een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen van microprocessoren. Daarnaast produceren zij ook andere onderdelen voor technische producten, zoals moederborden, microchips, flash-geheugens en grafische processoren. […]

Ben jij van plan om Intel aandelen te kopen of te verkopen? Dan is het verstandig om je van te voren goed te laten informeren. Intel Corporation is een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen van microprocessoren.

Daarnaast produceren zij ook andere onderdelen voor technische producten, zoals moederborden, microchips, flash-geheugens en grafische processoren. Hierdoor is Intel nog steeds ’s werelds meest bekende en grootste fabrikant van de computersector. Verder gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over de geschiedenis van het bedrijf en alles omtrent aandelen van Intel.

Geschiedenis van Intel Corporation

Zoals je misschien al hebt vernomen is Intel Corporation een Amerikaans bedrijf. Het is 1968 opgericht in het plaatsje Santa Clara in Californië door Gordon Moore en Robert Noyce.

De eerste werknemer (Andrew Groove) kreeg de leiding in het bedrijf. Na 11 jaar president-directeur te zijn geweest werd hij voorzitter van de raad van commissarissen.

De naam Intel is ontstaan door het samenvoegen van twee woorden, namelijk ‘Integraded’ en ‘Electronics’. Intel is de afkorting van deze twee samengevoegde woorden en is uiteindelijk uitgegroeid tot een wereldwijd bekend bedrijf in de computerwereld.

Vandaag de dag bereikt dit bedrijf een omzet van meer dan $70 miljard per jaar. Uit deze omzet wordt maar liefst $18 miljard winst behaald.

Koers Intel aandelen

De Koers van Intel is in het verleden heel erg schommelig geweest. Zo werd het aandeel in 1980 geïntroduceerd op de beurs en was het slechts $0,50 waard. Vanaf dit moment zagen wel al een stijgende lijn van de Intel koers, maar dat ging niet zo heel snel.

In 1996 was het aandeel ongeveer $7 waard waarna de koers flink begon te stijgen. Er werd in 2000 een piek bereikt waarbij het aandeel maar liefst $73 waard was.

Na deze toename kwam de Intel koers weer in een dal terecht waarbij het in 2002 nog maar $13 waard was. Vanaf deze periode is de koers erg schommelig geweest, maar vandaag de dag ligt deze weer rond de $45 per aandeel.

Kortom, wanneer je wilt gaan beleggen in aandelen van Intel is het van belang dat je risico durft te nemen, want je weet nooit waar het heen gaat. Ben je hiervoor nog op zoek naar een goede broker? Neem dan een kijkje in de vergelijker op deze pagina waar je alle brokers met elkaar kunt vergelijken.

Waarom Intel aandelen kopen?

Het is altijd een risico om aandelen te kopen van een bedrijf. Dit is bij de Intel aandelen dan ook niet anders. Wel is het mogelijk om een goede analyse te maken van de koers en trends en ontwikkelingen rondom het bedrijf in de gaten te houden.

Op deze manier kun je namelijk een voorspelling maken van wat er zal gebeuren met de omzet van het bedrijf en zo ook de koers. Hieronder hebben wij een aantal sterke punten van Intel onder elkaar gezet, zodat je kunt zien waarom het interessant zou kunnen zijn om te beleggen in het bedrijf.

  • Het sterkste punt van Intel is dat zij marktleider zijn in een sector die alsmaar blijft groeien en ieder jaar weer sterk innoveert. Hierbij zijn zij niet alleen marktleider op het gebied processoren, maar ook op het gebied van andere computeronderdelen.
  • De ontwikkeling van de elektronische industrie is een goed vooruitzicht voor het bedrijf. Hierdoor kunnen zij de komende jaren nieuwe contracten afsluiten en een behoorlijk winststijging veiligstellen.
  • Intel onderscheidt zich van andere bedrijven door middel van een doordachte groei- en ontwikkelingsstrategie. Zij aarzelen daarom ook niet over het feit om ieder jaar weer meerdere bedrijven te kopen om zo het marktaandeel te vergroten. Hierdoor beschikken zij ook over steeds meer kennis om innovatieve oplossingen te ontwikkelen.

Dit zijn een aantal sterke punten van Intel Corporation die ervoor zorgen dat het aantrekkelijk blijft voor investeerders om aandelen te kopen.

Intel aandelen verkopen

Omdat de koers nooit met zekerheid te voorspellen is kan het verstandig zijn om een goede technische analyse te maken voordat je zomaar aandelen gaat kopen.

Ben je al in het bezit van Intel aandelen, maar weet je niet of je ze moet verkopen? Dan is het verstandig om je te verdiepen in de trends en ontwikkelingen van het bedrijf. Op deze manier kun je voor jezelf nagaan of het verstandig is om de aandelen te behouden, te verkopen of bij te kopen.

Door onderzoek te doen kun je namelijk een voorspelling maken van de omzet en de winst van een bedrijf. Houdt er alleen wel rekening mee dat deze voorspelling niet altijd vast staat en dat je alsnog geld kunt verliezen op de beurs. Het aandeel Intel is namelijk geen zekerheid voor winst, maar het is wel mogelijk om hier zo goed mogelijk op in te spelen.

Dividend aandeel Intel

Een voordeel voor aandeelhouders van Intel is dat zij ieder kwartaal kunnen rekenen op een dividend.

Dit is een bedrag dat per aandeel wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders. Een bedrijf kan er voor kiezen om wel of geen dividend uit te keren en kan hier ook verschillende redenen voor hebben.

Intel heeft ervoor gekozen om dit wel te doen, zodat het aantrekkelijk blijft voor investeerders om Intel aandelen te kopen. Het dividend van het aandeel Intel wordt per kwartaal uitgekeerd en dat zag er voor de afgelopen 2 jaar als volgt uit.

Ex-dividenddatumDividendUitkeringsdatumRendement
November 5, 20200.33December 1, 20200.0289
August 6, 20200.33September 1, 20200.0262
May 6, 20200.33June 1, 20200.0224
February 6, 20200.33March 1, 20200.0245
November 6, 20190.315December 1, 20190.0199
August 6, 20190.315September 1, 20190.0239
May 6, 20190.315June 1, 20190.0256
February 6, 20190.315March 1, 20190.0235

Feiten over het aandeel Intel

Aan de verschillende koersstijgingen en dalingen kunnen we zien dat er nooit zekerheid is over een bepaald aandeel. Ook bij de Intel aandelen is er nooit zekerheid of deze zal gaan stijgen of dalen.

Wel is de kans groot dat Intel de komende jaren zal blijven groeien in hun sector. Dit komt mede doordat de computersector ieder jaar zal blijven groeien en ook steeds groter wordt.

Intel is een belangrijke en grote speler in deze sector op het gebied van innovatie en ontwikkeling. Hierdoor is het aannemelijk dat het bedrijf de komende jaren zal blijven groeien, maar dit is geen zekerheid.

Conclusie

Wil jij graag gaan beleggen in het aandeel Intel? Maak dan gebruik van de vergelijker op deze pagina. Hier vergelijk je namelijk alle verschillende brokers in Nederland op onder andere de kosten.

Daarnaast biedt iedere broker andere tools en instrumenten aan om analyses te maken. Het is daarom belangrijk om van te voren te bepalen welke je denkt nodig te hebben om vervolgens een goede keuze te maken.

Het is daarnaast ook mogelijk om je geld te laten beleggen via een tussenpersoon, maar die keuze is geheel aan jou. Voordat je daadwerkelijk gaat beleggen is het altijd noodzakelijk om zorgvuldig onderzoek te verrichten naar de het aandeel. Zo ook bij het aandeel Intel.

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:05