[rank_math_breadcrumb]

ING aandelen review

door | jun 16, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

Er zijn verschillende aandelen waar je in kunt beleggen. Een van de opties die je hebt is het beleggen in een ING aandeel. ING Groep is een wereldwijde instelling die werkzaam is in de financiële sector. Het is goed mogelijk om een aandeel te kopen binnen ING. Maar wat is de actuele ING koers, waarom […]

Er zijn verschillende aandelen waar je in kunt beleggen. Een van de opties die je hebt is het beleggen in een ING aandeel. ING Groep is een wereldwijde instelling die werkzaam is in de financiële sector.

Het is goed mogelijk om een aandeel te kopen binnen ING. Maar wat is de actuele ING koers, waarom is ING aandelen kopen slim en welke voordelen heb je nog meer? Hier lees je niet alleen alle belangrijke informatie over ING aandelen, maar ook over alles wat met beleggen en brokers te maken heeft.

Geschiedenis

ING, ook wel bekend als ING Groep N.V. is een wereldwijd opererende financiële instelling, opgericht in Nederland. De financiële instelling ontstaat in 1991 uit een fusie tussen de Nationale-Nederlanden en de NMB Postbank Groep. Enkele grote gebeurtenissen uit de geschiedenis van ING:

In 2008 daalt de beurskoers sterk als gevolg van de kredietcrisis. Dit zorgt ervoor dat ING een kapitaalinjectie krijgt van de overheid van 10 miljard euro. In ruil hiervoor ontvangt de overheid kernkapitaaleffecten zonder stemrecht;

  • In het derde kwartaal van 2008 is er bij ING sprake van een verlies van €478 miljoen. Dit is het eerste kwartaalverlies ooit van ING.
  • In 2009 worden Postbank en ING bank samengevoegd tot ING. Daarnaast wordt er een nieuwe strategische richting gelanceerd. Alle niet-kernactiviteiten worden verkocht of gedesinvesteerd.
  • In 2016 verkoopt ING de laatste aandelen in NN Group en hiermee is ING weer uitsluitend een bank.

Koers ING aandelen

Wat is de actuele koers van ING? Het is goed om te weten wat de koers ING op dit moment is. Door de koers in de gaten te houden weet je wanneer het moment is aangebroken om de aandelen te kopen of te verkopen.

Voordat je gaat beleggen is het aan te raden om je goed in te lezen over beleggen, koersen en brokers. Op deze manier weet je wat je staat te wachten en kun je beter anticiperen op gebeurtenissen.

De koers ING bank verandert ieder moment: net als bij veel andere bedrijven is er altijd sprake van schommelingen. Wil je de actuele koers van een ING aandeel weten? Deze kun je altijd online bekijken.

Waarom ING aandelen kopen?

Beleggen in ING aandelen heeft verschillende voordelen. Je belegt in de eerste plaats in een bank met een vrij stabiele inkomstenbron. De bank heeft daarnaast ook voldoende buffers en kan tegen een stootje.

Daarnaast heeft ING een sterke winstgevende positie in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Dit zijn stuk voor stuk redenen waarom beleggen in ING aandelen een goed idee is.

ING aandelen verkopen

Je kunt ING aandelen kopen, maar het is ook mogelijk om een ING aandeel of meerdere aandelen te verkopen. Vaak doe je er als beginnende belegger goed aan om eerst een enkel ING aandeel te verkopen, omdat je op deze manier meer kennis krijgt van hoe dit precies werkt.

ING heeft in het eerste halfjaar van 2020 een flinke winst behaald van bijna een miljard euro. Het is dan mogelijk om een schatting te maken voor de rest van het jaar en op basis hiervan te bepalen of je gaat kopen of verkopen. Wanneer moet je ING aandelen verkopen?

  • Wanneer de huidige koers ING gunstig is;
  • Wanneer je hier zelf winst op behaald;
  • Je verkoopt alleen als het aandeel in waarde is gestegen;
  • Met hulp van de juiste broker (vergelijken doe je middels de online vergelijker op de website).

Dividend ING aandelen

Wat is het dividend van ING aandelen? In maart werd bekend dat banken voorlopig geen dividend mogen uitkeren als gevolg van de coronacrisis.

Wanneer dit dividend gaat terugkeren in de toekomst, is dat niet altijd met garantie voor succes. Hoe hoog het dividend is, is altijd afhankelijk van wat de huidige beurswaarde is en wat de koers/winst-verhouding is.

Daarom is het op dit moment lastig om te bepalen wat er gebeurd met het dividend van ING wanneer dit weer uitgekeerd gaat worden. Daarnaast speelt ook het aangekondigde beleid hier een rol in.

Feiten over ING aandelen

Begin november heeft ING een nieuw dividendbeleid aangekondigd. De bank denkt aan een combinatie van contanten en de inkoop van eigen aandelen. ING wil 50% van de nettowinst uitkeren als dividend, in contanten, of mogelijk deels in de vorm van aandelen-inkopen.

Dit is een verandering ten opzichte van eerder, toen de bank een progressief dividend uitkeert. Dit dividend was niet gerelateerd aan de behaalde winst, maar aan het eerder uitgekeerde dividend. Na de bekendmaking van de cijfers voor het derde kwartaal van 2020 reageerden beleggers hier negatief op.

Het ING aandeel lag donderdag zo’n 4% lager dan de dag ervoor. Met de angst voor een recessie op komst worden aandelen van banken als ING massaal verkocht. Dit betekent een verslechtering van de ING koers.

Conclusie

Op basis van de ING aandeel koers kun je bepalen of het aantrekkelijk is om te beleggen in ING aandelen. Onder andere door corona is het aandeel flink gedaald; de ING koers aandeel werd opgevangen door de steunzone.

De koers kende een opleving en staat op dit moment in het midden van twee zones. Het kan daardoor minder interessant zijn om te gaan beleggen in ING aandelen. Mocht ING ruimte krijgen voor duurzaam herstel kan zeker interessant zijn voor koopjesjagers en steun-aankopers.

Beleggen in ING? Zorg er dan voor dat je een goede broker kiest. Met de online vergelijker ben je verzekerd van de keuze voor de beste broker.

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:05