[rank_math_breadcrumb]

Huobi Review

door | jul 5, 2022 | Brokers, Investeren | 0 Reacties

Huobi is een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. In deze Huobi review vindt u een duidelijk overzicht van dit bedrijf. We behandelen de voor- en nadelen en belangrijke informatie zoals betrouwbaarheid, betaalmethoden en andere onderdelen. Zo kunt u zich oriënteren op crypto-broker Huobi. Hoe zijn de Huobi ervaringen? Huobi is opgericht in 2013 […]

Huobi is een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. In deze Huobi review vindt u een duidelijk overzicht van dit bedrijf. We behandelen de voor- en nadelen en belangrijke informatie zoals betrouwbaarheid, betaalmethoden en andere onderdelen. Zo kunt u zich oriënteren op crypto-broker Huobi.

Hoe zijn de Huobi ervaringen?

Huobi is opgericht in 2013 met een focus op de Aziatische markt. Inmiddels is Huobi beschikbaar in 130 landen ter wereld en heeft het bedrijf een omzet van meer dan $ 1,2 biljoen gerealiseerd. Bijzonder aan de partij is het enorm grote aanbod aan cryptocurrency.

Voordelen

 • Huobi biedt meer dan 180 verschillende cryptovaluta aan;
 • Crypto-to-crypto exchanges mogelijk;
 • Het handelsplatform is overzichtelijk met een gebruiksvriendelijke interface;
 • Er is een goed bereikbare klantenservice aanwezig;
 • Het bedrijf biedt handige uitleg en tutorials voor beginners aan, die alle onderdelen van het platform op een rustige manier uitleggen;
 • Het bedrijf heeft haar website en app goed beveiligd;

Nadelen

 • Het bedrijf rekent commissies op het handelen. Deze commissie is 0,2%, vergelijkbaar met concurrenten in dezelfde branche;
 • Het handelsplatform is in eerste instantie gericht op de Aziatische markt. Veel informatie is dan ook niet of onduidelijk verkrijgbaar in het Engels;
 • De mobiele app is niet beschikbaar in de App Store of de Google Play Store, deze zult u moeten downloaden via een extern APK bestand;
 • Bij een account dat niet geverifieerd is, is het maximale bedrag dat u kunt opnemen bij het bedrijf erg gelimiteerd. Het is daarom aan te raden om uw account snel te laten verifiëren;
 • Huobi is niet gereguleerd door een externe partij;
 • Het is enkel mogelijk om met cryptovaluta te betalen of te handelen. U zult dus eerst cryptovaluta moeten kopen, voordat u kunt handelen via Huobi;

Is Huobi scam: betrouwbaarheid en veiligheid

De website van Huobi biedt gebruikers de optie om in te loggen met een twee-factor-authenticatie. Dit wordt ook wel 2fa genoemd en betekent dat wanneer u wilt inloggen, er een code verschijnt in de bijbehorende app ‘Authenticator’. Deze code voert u vervolgens in op de website waarna u vervolgens kunt inloggen. Dit betekent dat u uw telefoon bij de hand moet hebben om in te loggen op de website. Het zorgt er tegelijkertijd voor dat anderen moeilijker kunnen inloggen in uw account, wat de veiligheid van de website en uw account ten goede uitkomt.

De 2fa is een optie. Het is aan te raden om deze optie direct aan te zetten en te gebruiken wanneer u een account heeft geopend. Zo blijft uw geld en uw persoonlijke informatie beter beschermd.

Huobi Protection Fund

Het bedrijf biedt iets bijzonders aan dat de betrouwbaarheid van het bedrijf ten goede uitkomt: het Huobi Protection Fund. Dit is een fonds die uw gelden beschermd. De broker zet hier zelf zo’n 20% van haar jaarlijkse omzet voor aan de kant, voor het geval dat het bedrijf in de toekomst een keer in de problemen komt.

Hoe zit het met de regulering en licenties van Huobi?

Het bedrijf wordt momenteel niet gereguleerd door een externe partij. Dit maakt dit soort exchange platformen over het algemeen minder betrouwbaar: er is namelijk geen externe partij die gebruikers van het platform kan verzekeren dat zij hun geld terugkrijgen bij bijvoorbeeld een eventueel faillissement van het bedrijf.

Het is aan te raden om te kiezen voor een gereguleerd bedrijf waarvan u zeker weet dat uw geld op veilige plek wordt bewaard.

Gebruik van SSL-encryptie

De website van Huobi wordt beschermd door zowel TLS- als SSL-encryptie. Dit zijn beide systemen die uw persoonlijke informatie online beschermen tegen derde partijen. Het is positief dat het bedrijf deze twee encrypties gebruikt op haar website, dit maakt het gebruik van de platformen veiliger voor gebruikers.

Hoe maak je een account aan bij Huobi?

Een account aanmaken bij Huobi is makkelijk te regelen via de website van het bedrijf. Er is enkel een werkend e-mailadres en uw nationaliteit nodig voor het aanmaken van het account. Na het aanmaken van uw account krijgt u een verificatiecode in de mail. Deze code heeft u nodig om nogmaals in te loggen op de website.

Strenge geldopname limieten bij ongeverifieerde accounts

Het aanmeldingsproces kunt u hier stoppen: u heeft namelijk een werkend account en u kunt geld inleggen en opnemen. Wel zitten er erg strenge limieten aan geldopnames bij een account dat niet geverifieerd is. Bij een geverifieerd account zijn deze opnamelimieten een stuk schappelijker. Het is daarom aan te raden om uw account ook te verifiëren.

Account verifiëren

Voor het verifiëren van uw account heeft Huobi enkele persoonlijke gegevens nodig, waaronder een kopie van een geldig identiteitsbewijs. Wanneer u deze informatie heeft opgestuurd, wordt dit gecontroleerd door een medewerker van het bedrijf. Het zal minstens 24 uur duren voordat uw account volledig geverifieerd is.

Account overzicht

Het bedrijf beidt weinig verschillende soorten accounts aan. Naast een standaard handelsaccount zijn er wel VIP groepen die kortingen mogelijk maken. Hieronder meer informatie daarover.

VIP groepen

Het is mogelijk om tot een VIP groep te behoren op het platform van Huobi. Er zijn 5 verschillende VIP groepen waarvan VIP5 het lastigste is om toe te treden. De voordelen van een VIP account liggen bij de commissie kosten of de Huobi fees op het handelen. In de tabel hieronder vindt u de verschillende kortingen die verschillende VIP groepen ontvangen.

VIP Groep: Korting op Huobi fees:
VIP 1 10%
VIP 2 20%
VIP 3

30%

VIP 4 40%
VIP 5 50%

Huobi betaalmethoden

Het is enkel mogelijk om cryptovaluta in uw account van het handelsplatform te plaatsen. Het is dus niet mogelijk om direct geld over te maken naar het bedrijf in valuta zoals de Euro of de Amerikaanse Dollar. Daarom zult u eerst enkele cryptomunten moeten kopen voordat u kunt handelen op het platform.

De enige betaalmethoden die geaccepteerd worden zijn dus met cryptomunten. Er is een minimale storting vereist van 0.001 BTC (Bitcoin). Wanneer u dit over heeft gemaakt, kan het nog enkele tijd duren voordat deze hoeveelheid BTC in uw account te zien is.

Geld opnemen bij Huobi

Je betaalt kosten om geld of coins op te nemen bij Huobi. Deze opnamekosten verschillen per cryptovauta en zijn beïnvloedbaar door de marktomstandigheden. Het kan dus voorkomen dat deze commissie in de loop van tijd hoger of lager wordt.

U kunt enkel uitbetaald worden in crypto. Het is dus niet mogelijk om in euro’s of Amerikaanse dollars uitbetaald te krijgen. Een uitbetaling regelt u in het online platform van het bedrijf. De crypto die u uit laat betalen kunt u vervolgens bij een externe partij omzetten in euro’s, om zo toch uitbetaald te krijgen op uw rekening. Hiervoor heeft u dus een online BTC Wallet nodig.

In de tabel hieronder vindt u een overzicht van verschillende veel gebruikte cryptovaluta en de geldopname kosten bij deze cryptovaluta. Geen van deze cryptovaluta rekenen een tarief voor het storten van geld. Naast deze 7 voorbeelden van geaccepteerde cryptovaluta zijn er nog veel meer cryptovaluta die geaccepteerd worden door Huobi.

Valuta: Tarief voor geldopnames Tarief voor stortingen
Bitcoin (BTC) 0,0005 BTC
Ethereum 0,005 ETH
XRP 0,1 XRP
Bitcoin Cash 0,0001 BCH
EOS 0,1 EOS
Litecoin 0,001 LTC
Tether 5.0 USDT

Aanbod bij Huobi

Eigen valuta: HT

Erg bijzonder aan het aanbod van dit bedrijf is de eigen cryptomunt HT of Huobi Token. Deze cryptomunt geeft het bedrijf weg aan loyale gebruikers, en kan gebruikt worden om pakketten te kopen op de platformen waar normaal gesproken een service-fee over wordt gerekend. Ook kan de munt gebruikt worden om te stemmen op crytovaluta waarvan gebruikers willen dat Huobi deze opneemt in haar aanbod. In de eerste 14 dagen dat deze munt geïntroduceerd was, is er maar liefst $300 miljoen aan HT verkocht.

Handelsplatform

Wanneer u inlogt bij Huobi Global kunt u kiezen uit 3 verschillende handelsplatformen. Dit zijn Huobi OTC Markets, HADAX platform en Huobi Pro Exchange.

Huobi Pro Exchange

Het Huobi Pro Exchange account is geschikt wanneer u cryptovaluta wilt kopen en verkopen. U kunt met dit platform orders plaatsen met de balans in uw elektronische portemonnee. Het is de simpelste manier om te handelen bij Huobi.

Huobi OTC Markets

Dit handelsplatform is geschikt voor standaard exchanges en margin trading exchanges. Om de margin trading exchange te kunnen gebruiken, heeft u minimaal de juiste hoeveelheid marge in uw account nodig. Alle risico’s die verbonden zijn met margehandel zijn ook aanwezig op dit handelsplatform.

OTC staat voor Over The Counter trades. Dit betekent dat handelaren onderling kunnen handelen. De handel in OTC is mogelijk, maar wordt nog niet erg veel gebruikt door gebruikers van Huobi. Gebruikers lijken voorkeur te hebben naar de andere vormen van cryptohandel die het bedrijf aanbiedt.

HADAX platformDit is een handelsplatform is waar u kunt stemmen op coin listings voor coins die nog niet of nauwelijks bekend zijn. Met de HT munt kunnen gebruikers stemmen op welke cryptomunten er aan dit platform worden toegevoegd. Deze optie bestaat omdat er inmiddels enorm veel verschillende cryptovaluta rond gaan, en dit aanbod iedere dag groter wordt. Het lukt het bedrijf niet om deze cryptomunten allemaal zelf te beoordelen. Daarom laat het bedrijf haar gebruikers stemmen met HT munten op cryptovaluta waarin ze willen handelen.

Mobiele app

Er is een mobiele app beschikbaar voor gebruikers van Huobi Prime. Deze mobiele app is beschikbaar voor Android en iOS en geeft u toegang tot veel van de functionaliteiten die het webplatform ook aanbiedt. Registratie en verificatie is ook te regelen via de mobiele app.

De app is helaas niet beschikbaar in de App Store of de Google Play Store. Deze applicatie zult u dus moeten downloaden via een externe APK.

Klantenservice

De klantenservice van Huobi global is op orde. U kunt het bedrijf bereiken via een telefonisch ondersteuningsteam, via een live-chat functie op de website en via het e-mailadres van de klantenservice. Daarnaast is het ook mogelijk om het bedrijf een bericht te sturen via Telegram. De klantenservice is via al deze kanalen uiteindelijk 24/7 bereikbaar, wat betekent dat u altijd terecht kunt voor vragen of hulp.

Conclusie

Huobi Prime is een van de grotere spelers op de Aziatische exchange markt. De focus van het bedrijf lag in het verleden dan ook vooral in Azië, inmiddels is het bedrijf zich aan het ontwikkelen en uitbreiden in Europa en Amerika. De tarieven van deze partij zijn vergelijkbaar met haar concurrerende exchanges.

Huobi is vooral interessant voor mensen die in cryptomunten willen handelen. Het bedrijf heeft een aanbod van maar liefst 180 verschillende cryptomunten. Dit zijn zowel grote en bekende cryptomunten als nieuwe of minder bekende cryptomunten. Daarnaast wordt het aanbod in cryptomunten up-to-date gehouden en krijgen gebruikers de kans om mee te beslissen in welke cryptomunten in het programma worden opgenomen.

Bijzonder aan het bedrijf is dat ze een eigen cryptomunt hebben gelanceerd genaamd HT (Huobi Token). Deze munt kan gebruikt worden om te stemmen op nieuwe cryptomunten die het bedrijf toe zou moeten voegen aan haar aanbod. Daarnaast is de HT in te zetten om pakketten te kopen waar normaal gesproken service-fees over gerekend worden.

De klantenservice is goed bereikbaar en de online veiligheid of cyber security is goed op orde. Deze Huobi review is redelijk positief. Enige nadelen van de broker zijn de limieten op een account dat niet geverifieerd is en dat het niet mogelijk is om direct met uw geld (euro of USD) te handelen in cryptocurrency. U zult van te voren dus bij een externe partij cryptomunten moeten aanschaffen. Deze cryptomunten kunt u vervolgens weer verhandelen in het platform van Huobi. Verder wordt Huobi ook niet gereguleerd door een externe partij.

Vergelijk Huobi met haar concurrenten

In deze Huobi review heeft u de voor- en nadelen en andere belangrijke informatie over het bedrijf gelezen. Bent u benieuwd hoe het bedrijft scoort ten opzichte van haar concurrentie? Gebruik dan de vergelijker op deze pagina. Dankzij de vergelijker wordt het makkelijker om een online handelsplatform te vinden dat betrouwbaar is en bij u past.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 18:54