[rank_math_breadcrumb]

Hotel boeken zonder creditcard

door | jul 5, 2022 | Creditcard | 0 Reacties

Lees hier hoe je een hotel kan boeken zonder creditcard. Als je graag op vakantie gaat, dan weet je dat er in het buitenland vaak gebruik gemaakt wordt van een creditcard voor betalingen. Voor het boeken van een hotel is er ook in veel gevallen een creditcard nodig. Omdat niet iedereen een creditcard kan of […]
N
Creditcards vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare creditcardverleners
Wij vergelijken enkel betrouwbare partijen
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • 3 jaar geldig
 • Eenmalige bijdrage van €65,-
 • Geen bestedingslimiet
 • 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging
 • Aflevergarantie & bankonafhankelijk

AANVRAGEN

★★★★: 4,7/5

zakelijke lening

Lees hier hoe je een hotel kan boeken zonder creditcard. Als je graag op vakantie gaat, dan weet je dat er in het buitenland vaak gebruik gemaakt wordt van een creditcard voor betalingen. Voor het boeken van een hotel is er ook in veel gevallen een creditcard nodig. Omdat niet iedereen een creditcard kan of wil hebben, zijn er gelukkig ook andere manieren om een hotel te reserveren.

Een hotel boeken zonder creditcard kan bijvoorbeeld ook door gebruik te maken van diensten zoals PayPal of door een betaling te doen via iDEAL. Hieronder lees je meer over een hotel zonder creditcard boeken, wat je moet weten voordat je een hotel wilt reserveren, wat de voor- en nadelen van boeken zonder kredietkaart zijn en hoe je een hotel kunt boeken in het buitenland.

Hotel reserveren zonder creditcard

Veel hotels vragen voor het reserveren van een kamer om een creditcard. Met de creditcard is het hotel dan zeker van betaling, doordat dit vaak door een creditcardmaatschappij gedekt wordt. Een hotel reserveren zonder creditcard is echter ook mogelijk. Niet iedereen heeft immers een dergelijk betaalmiddel tot zijn beschikking.

Veel hotels bieden daarom ook de mogelijkheid om gebruik te maken van andere betaalmethoden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van iDEAL om een reservering te boeken of kun je met PayPal een hotel boeken zonder creditcard. Wil je reserveren zonder creditcard, kijk dan goed naar de betaalmethodes die worden aangeboden door het hotel of de website waarbij je een kamer wilt boeken.

Alternatieve manieren om een hotel te boeken

Er zijn genoeg alternatieven voor een hotel boeken zonder kaart. Zo kun je bij Expedia betalen zonder creditcard in veel gevallen door gebruik te maken van iDEAL of PayPal. Een hotel boeken zonder creditcard bij booking.com kan ook vaak op dezelfde manier. Als je gebruik wilt maken van een andere manier van betalen dan met een creditcard, dan kun je dat vaak op de boekingswebsite selecteren onder het zoekfilter. Je kunt natuurlijk ook een hotel boeken met creditcard van iemand anders. Bij veel hotels kun je dan een creditcard reservering doen en bij aankomst in het hotel afrekenen met contant geld of een bankpas.

Wat zijn de voordelen?

Een hotel boeken zonder creditcard kent verschillende voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld geen kosten aan de aanschaf en het gebruik van de creditcard. Een ander voordeel is dat je niet achteraf een rekening gepresenteerd krijgt. Doordat je met een creditcard, betalingen op krediet doet, betaal je de daadwerkelijke kosten pas later. Over deze bedragen, betaal je in veel gevallen ook nog eens rente. Verder is het zo dat je geen risico loopt dat er misbruik gemaakt wordt van de creditcard, hoewel misbruik vaak wel gedekt wordt door de verzekeringen die aan een dergelijk betaalmiddel gekoppeld zijn.

Welke nadelen zijn er?

Het grootste nadeel van een hotel boeken zonder creditcard, is dat het aanbod een stuk kleiner is. Bij nagenoeg elk hotel kun je een creditcard gebruiken voor het boeken van een kamer. Veel hotels bieden geen andere mogelijkheden.

Een ander nadeel is dat er bij het boeken van een kamer zonder een creditcard, geen zekerheid wordt gegeven. Met een creditcard, ben je namelijk verzekerd van een kamer als je daarmee een reservering hebt gedaan. Boek je een hotel waarbij je geen aanbetaling hoeft te doen, dan loop je dus het risico dat er geen plek is voor jou als je aankomt bij de bestemming.

Hotel boeken met een creditcard

Als boeken zonder creditcard geen mogelijkheid is of als je liever wel een creditcard wilt gebruiken, dan is het goed om te weten hoe je dat kunt doen. Als je gebruik maakt van een kredietkaart, dan kun je eerst een reservering maken en achteraf betalen.

Het voordeel hiervan is dat het hotel garantie krijgt dat er betaald gaat worden en dat jouw kamer geboekt blijft. Wil je de reservering creditcard intrekken? Dan is dat vaak binnen een bepaalde periode zonder bijkomende kosten. Hoe je een creditcard gebruikt voor het boeken van een hotel, kan op 4 manieren. Hieronder zie je wat de mogelijkheden zijn:

1. Achteraf betalen

Je hebt de mogelijkheid om een kamer te reserveren en pas achteraf te betalen. Het hotel waarbij je een boeking doet heeft een garantie nodig om een kamer vast te houden. Dat wordt gegeven met een reservering via een creditcard. Je betaalt in dit geval nadat je bent uitgecheckt uit het hotel.

2. Reserveren en betalen

Direct betalen nadat je een reservering hebt gedaan is ook mogelijk. Vaak heb je dan de mogelijkheid om het volledige verblijf al te betalen of een deel van de kosten af te rekenen.

3. Vooraf betalen

Als je gebruik maakt van een reisbureau of andere tussenpersoon voor het boeken van een hotel, dan moet er vaak vooraf betaald worden. In veel gevallen wordt er een deel van de kosten afgerekend en het overige deel later. Op deze manier krijgen alle partijen zekerheid over de betaling, ook als je bijvoorbeeld te laat een reservering creditcard wilt intrekken.

4. Pre autoriseren

De vierde mogelijkheid is gebruik maken van een pre autorisatie. Met een pre autorisatie op uw creditcard wordt er door het hotel een bepaald bedrag op de creditcard gereserveerd. Je kunt dit zien als borg, wat na afloop van het verblijf verrekend wordt met de daadwerkelijke kosten.

Wat moet je verder weten?

Er zijn dus voldoende mogelijkheden om een hotel te boeken zonder creditcard. Het is goed om te weten dat je met een creditcard meer zekerheden hebt. Op de vraag: hoe lang blijft een creditcard reservering staan? Kunnen we je antwoorden dat je 20 dagen hebt voordat de daadwerkelijke betaling vaak moet worden voldaan.

Als een reservering toch wordt afgeschreven, terwijl je bijvoorbeeld op tijd geannuleerd hebt, dan kun je de reservering creditcard laten intrekken. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden en denk je eraan om een creditcard te nemen? Maak dan gebruik van de vergelijker die hier wordt aangeboden.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 21, 2022 @ 16:00

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prepaid | Eenmalige bijdrage: €65,-
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Geen bestedingslimiet & 3 jaar geldig
 • Geen BKR toetsing
 • Aflevergarantie & bankonafhankelijk
 • 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,7/5

Jaarlijkse bijdrage: €26,50
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Tot €5.000,- bestedingslimiet
 • 270 dagen aankoopverzekering
 • Aflevergarantie voor (online) bestellingen
 • Tot € 1.000 Noodgeld op reis
 • Eigen risico bij autohuur tot € 750,- verzekerd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,5/5

Prepaid | Jaarlijkse bijdrage: €17,50,-
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Geen bestedingslimiet
 • 180 dagen aankoopverzekering
 • Geen BKR toetsing
 • Aanvullende Reisverzekeringen, 24/7 Fraudepreventie, Internet- en Aflevergarantie

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,8/5