[rank_math_breadcrumb]

Geld lenen voor een dakkapel

door | aug 31, 2022 | Geld Lenen, Persoonlijke lening | 0 Reacties

Wil je meer licht en ruimte op zolder hebben? Dat is mogelijk middels een dakkapel. Met deze toevoeging aan je huis kun jouw zolderruimte vergroten voor een mooie werkplek of extra grote slaapkamer. Maar is het altijd mogelijk en op welke manieren kun je een dakkapel financieren? In dit artikel vertellen we je alles over geld lenen voor een dakkapel.
Krediet groep nederland
 • Leen tot meer dan €100.000,-
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Laagste rente in de markt
 • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

N
Persoonlijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Geld lenen zonder gedoe.

1
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8,7/ 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000

Eisen

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen

9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
kredietconcurrent logo
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten
5

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5

Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
6

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening
KredietSpotter

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7.9 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen 1 werkdag antwoord op je aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten
Zakelijke en particuliere leningen
Krediet groep nederland
 • Leen tot meer dan €100.000,-
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Laagste rente in de markt
 • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

geld lenen voor een dakkapel

Dakkapel financieren kan op verschillende manieren

De kosten voor een dakkapel kunnen onderling erg van elkaar verschillen. Zo heb je een houten dakkapel van anderhalve meter voor een paar duizend euro, maar bestaat er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een dakkapel van 6 meter, waarbij de kosten al snel kunnen oplopen tot negen duizend euro.

Hoeveel geld je moet gaan lenen voor de dakkapel hangt dus af van jouw eigen verbouw wensen. Er zijn verschillende manieren om een dakkapel te financieren, maar wat is de beste keus? 

Wanneer je geld wilt gaan lenen voor een verbouwing is het eerst zaak om te gaan kijken naar alle kosten die hierbij ontstaan. Houdt er namelijk rekening mee dat je voor het lenen van geld ook moet betalen in de vorm van rente.

In de praktijk is het vaak zo dat hoe langer de looptijd, hoe hoger de rente die je uiteindelijk aan het einde van de looptijd betaalt. Een tweede optie is het afsluiten van een tweede hypotheek, maar ook daar komen extra kosten bij kijken. Denk hierbij aan kosten voor de notaris of taxatie werkzaamheden. 

Je nieuwe dakkapel financieren met een lening

Wanneer je een dakkapel wilt financieren heb je de mogelijkheid om hier een verbouwingslening voor aan te vragen. Vaak is dit een persoonlijke lening met daaraan een gekoppeld rentepercentage, dit soort krediet wordt vaak afgesloten bij de bank. Na het afsluiten ben je verplicht om een maandelijkse terugbetaling te verrichten. In dit bedrag zit de vastgestelde rente meegerekend. 

Hoeveel rente je moet betalen is afhankelijk van een aantal zaken. Neem bijvoorbeeld de looptijd van de lening, hoe langer de looptijd namelijk is, hoe meer rente je uiteindelijk moet gaan betalen. Het kan in sommige gevallen dus verstandig zijn om de lening zo snel mogelijk af te betalen, om minder rente kwijt te zijn. Eerder aflossen is bij veel kredietverstrekkers zonder kosten mogelijk. 

Een dakkapel financieren met eigen spaargeld

Een van de voordeligste opties om een dakkapel te financieren is door gebruik te maken van jouw eigen spaargeld. Hier komen namelijk geen extra kosten bij kijken, zoals rente of extra kosten voor de notaris. Er zijn nog meer voordelen, de waarde van je woning gaat namelijk stijgen door de aanleg van een nieuwe dakkapel, wat weer positief voor je kan uitpakken bij de verkoop van je woning in de toekomst. 

 • Ben er wel van bewust dat je voldoende spaargeld moet hebben om een dakkapel te financieren. We raden daarom ook aan om altijd een goede berekening te maken of er genoeg financiële draagkracht is om deze investering te doen. Heb je net niet genoeg? Dan is het raadzaam om toch nog even door te sparen. 

Dakkapel financieren middels een tweede hypotheek

Een derde optie om een dakkapel te financieren is door een tweede hypotheek af te sluiten. Echter kun je eerst ook kijken naar een hogere inschrijving voor jouw eerste hypotheek, maar als dit om reden niet mogelijk is, is een tweede hypotheek een oplossing.

Ben wel bewust van de keus die je maakt bij het afsluiten van een tweede hypotheek. Ga je bijvoorbeeld enkel een dakkapel vervangen in plaats van een grote verbouwing? Dan is het in de meeste gevallen niet de beste keus om voor deze optie te kiezen. Vaak wordt een tweede hypotheek gekozen voor de financiering van een tweede woning.

Verhogen eerste hypotheek om dakkapel te financieren

Soms kom je in aanmerking om jouw huidige hypotheek te verhogen, om vervolgens met dit geleende geld een dakkapel te financieren. Echter wil de bank vaak wel eerst vast kunnen stellen of de waarde van de woning toeneemt door de verbouwing. Ook is het belangrijk dat je de verhoogde hypotheek moet kunnen blijven betalen, hier zou dan ook naar gekeken worden door de kredietverstrekker. 

Naast de extra maandelijkse kosten zijn er nog meer extra kosten. Hierbij kan gedacht worden aan de extra notariskosten, taxatiekosten of kosten voor het aanpassen van je hypotheek. Belangrijk om te weten dat deze optie enkel mogelijk is als je gekozen hebt voor deze optie tijdens het afsluiten. Is dit niet het geval? Dan zou er meer werk verricht moeten worden waar ook de notaris aan te pas komt. Extra kosten dus. 

Lening voor dakkapel met een persoonlijke lening

Geld lenen voor een dakkapel kan dus op verschillende manieren. Een goede optie is een persoonlijke lening (vaak in de vorm van een verbouwingslening). Aan dit soort krediet zitten veel voordelen verbonden. Je weet namelijk van te voren precies wat je kwijt gaat zijn.

De looptijd, het rentepercentage en de leenvoorwaarden staan namelijk vast tot het einde van de looptijd. Zo weet je met een simpele rekensom wat je maandelijks moet terugbetalen en wanneer de volledige lening terugbetaalt is.

Persoonlijke lening rentetarieven

Rente tarieven zijn een belangrijke factor bij het kiezen voor een krediet voor een dakkapel. Wat het rentepercentage gaat worden bij het afsluiten van de persoonlijke lening is afhankelijk van een aantal factoren: 

 • De looptijd
 • Het totale leenbedrag
 • Leenvoorwaarden

In de vergelijker kun je het aanbod van persoonlijke lening aanbieders met elkaar vergelijken om tot de beste deal te komen.

Maar hoe werkt geld lenen voor een dakkapel? We leggen het je uit!

Geld lenen voor een dakkapel, je hebt verschillende opties. Maar hoe werkt een aanvraag? We leggen het je hieronder uit:

Bereken het maximale leenbedrag

Stap 1 is het berekenen van het maximale leenbedrag. Heb je een kredietverstrekker op het oog? Ga dan op zoek naar een van de handige rekentools, vrijwel iedere kredietverstrekker heeft deze op hun website staan. Met de rekentool kun je snel en eenvoudig berekenen wat het maximale leenbedrag is wat je kunt krijgen. In deze berekening wordt rekening gehouden met jouw vaste lasten, inkomen, thuissituatie en woonsituatie. 

Vergelijk kredietverstrekkers met elkaar

Je wilt natuurlijk de beste lening kiezen om een dakkapel te financieren, niemand vind het leuk om onnodig teveel te betalen. We raden daarom aan om kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Je kunt op deze manier snel inzicht krijgen in de actuele rentetarieven en meer lezen over de leenvoorwaarden. Zo kun je altijd een weloverwogen keus maken. 

Vraag een offerte aan

Na het vergelijken is het tijd om de drie beste aanbieders voor jouw situatie te kiezen. Vervolgens kun je bij deze drie kredietverstrekkers een offerte aanvragen. Je ontvangt de offertes binnen enkele werkdagen, let hierbij goed op de kleine lettertjes en voorwaarden die eraan verbonden zijn.

In de praktijk kan het ook voorkomen dat de kredietverstrekker telefonisch contact opneemt om samen de offerte door te spreken. We raden aan om alvast wat vragen op papier te zetten, deze kun je tijdens dit gesprek stellen om onduidelijkheden uit de lucht te helpen.

Akkoord geven en geld ontvangen voor jouw nieuwe dakkapel

Heb je alle offertes met een loep bekeken en de juiste keus kunnen maken? Dan is het nu tijd om akkoord te geven op de offerte. Het is de bedoeling dat je de offerte getekend met handtekening (en eventuele extra documenten) opstuurt naar de kredietverstrekker. Vervolgens krijg je het geleende geld vaak al binnen 24 uur op jouw rekening staan.

Altijd verantwoord geld lenen voor een dakkapel

We hebben het al vaker aangegeven in dit artikel, het lenen van geld kost geld. Het zit namelijk zo dat je niet enkel het maandelijkse verschuldigde bedrag moet terugbetalen, maar ook de rentekosten die erbij komen (ook wel het termijnbedrag genoemd). Denk altijd twee keer na of je in staat bent om de lening inclusief extra kosten tijdig kunt terugbetalen. 

Maak een kostenoverzicht

Het is verstandig om een kostenoverzicht voor jezelf te maken voordat je definitief een lening gaat aanvragen om een dakkapel te financieren. Zet alle inkomsten en uitgaven op een rij en laat de rekenmachine werken. Je komt er op deze manier direct achter of het verstandig is om deze keus te maken. 

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: sep 1, 2022 @ 23:10

0 reacties