Geld lenen met een tijdelijk contract

door | mei 27, 2022 | Geld Lenen | 0 Reacties

Om geld te kunnen lenen willen banken en andere maatschappijen duidelijkheid hebben over de inkomsten en uitgaven die je doet. Je moet duidelijk kunnen aantonen dat je in staat bent om aan de verplichtingen te voldoen die bij het verkrijgen van een lening horen. Een onderdeel van de aanvraag voor een lening, kan het aanleveren […]
N
Binnen 5 minuten

Online aanvraag binnen mum van tijd zonder papierwerk

N
100% onafhankelijke vergelijking

Vergelijk onafhankelijk mogelijkheden voor geld lenen zonder BKR

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

Top 3 mini leningen in Nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

9 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd

30 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.6 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd

45 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.2 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd

62 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

zakelijke lening

Om geld te kunnen lenen willen banken en andere maatschappijen duidelijkheid hebben over de inkomsten en uitgaven die je doet. Je moet duidelijk kunnen aantonen dat je in staat bent om aan de verplichtingen te voldoen die bij het verkrijgen van een lening horen. Een onderdeel van de aanvraag voor een lening, kan het aanleveren van documentatie zijn met betrekking tot jouw arbeidsovereenkomst. Als je een tijdelijk contract hebt, dan hoeft het geen probleem te zijn om een lening aan te vragen. In het verleden was dat wat lastiger, tegenwoordig is het gelukkig makkelijker mogelijk.

Daarom vertellen we je hieronder meer over geld lenen met een tijdelijk contract. Je leest hoe dit mogelijk is en met welke voorwaarden je rekening moet houden. Verder krijg je informatie over het soort lening dat je het beste kunt kiezen en hoe je te weten komt wat de maximale hoogte van een lening is met een tijdelijk contract.

Je leest wat de risico’s zijn van geld lenen met een tijdelijk contract, ontvangt verschillende tips voor het maken van een keuze en ontdekt hoe je een aanvraag kunt doen. Tot slot krijg je van ons de nodige hulp bij het maken van de juiste keuze.

Hoe kun je geld lenen met tijdelijk contract?

Als je denkt dat het niet mogelijk is om geld te lenen met een tijdelijk contract, dan heb je het mis. Tegenwoordig zijn banken en financieringsmaatschappijen minder terughoudend. Dat komt onder andere doordat het krijgen van een vast contract niet meer gezien wordt als de standaard. Het kan lastig zijn om grote leningen van 11000 euro of 50000 euro af te sluiten, maar het is niet onmogelijk.

De meeste mensen hebben te maken met een tijdelijk contract, die vaak na verloop van tijd wel omgezet wordt naar een vast contract. Voor het kunnen afsluiten van een lening is het vooral van belang dat je het geld en de bijkomende rente kunt betalen. Daarom wordt er juist gekeken naar het inkomen dat je hebt. Je moet kunnen aantonen dat je in staat bent om aan de betalingsverplichtingen te kunnen voldoen en dat je niet zonder inkomen zit, om een lening te kunnen krijgen. Dat geldt ook voor geld lenen met een tijdelijk contract.

Voorwaarden

Naast de gebruikelijke voorwaarden die door een bank of maatschappij gesteld worden voor het afgeven van een lening, worden er vaak extra eisen gesteld voor geld lenen met een tijdelijk contract. Voorwaarden waar extra naar gekeken wordt zijn:

 • De aanvraag voor een lening kan pas gedaan worden nadat de proeftijd voorbij is. als je direct na het aflopen van de proeftijd een aanvraag indient, dan kan het aanleveren van een werkgeversverklaring tot de voorwaarden behoren. Daarmee wordt aangegeven dat jouw werkgever vertrouwen heeft in jouw als werknemer en je in dienst wil houden;
 • Jouw persoonlijke en financiële situatie wordt bekeken. Als je samenwoont of getrouwd bent, dan wordt er door de kredietverstrekker of bank gekeken naar het complete plaatje. In dergelijke gevallen is er meer zekerheid, dan wanneer je alleenstaand bent. Het kan hierbij ook helpen als je in het bezit bent van een koopwoning. In dergelijke gevallen kun je vaak zelfs meer lenen dan wanneer je een huis huurt;
 • Verder wordt er gekeken naar de hoogte van het inkomen. Voor geld lenen met een tijdelijk contract wordt er vaak 70 % van het inkomen meegenomen in de berekening voor de hoogte van de lening. Afhankelijk van de aanbieder kan er ook gekeken worden naar het verleden van jouw inkomsten.

Hoeveel kun je lenen?

De vraag is nu hoeveel geld lenen met een tijdelijk contract mogelijk is. Dat is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Om de hoogte van een lening te kunnen bepalen, wordt er gekeken naar verschillende zaken. De bank kijkt naar jouw inkomen, jouw maandelijkse uitgaven en eventuele extra inkomsten die je hebt. Een andere belangrijke factor is of je een negatieve BKR codering hebt, als dat het geval is kun je eigenlijk alleen lenen zonder BKR notering, of moet er een goede reden beschikbaar zijn om toch te lenen met BKR.

Aan de hand van al deze informatie en eventueel die van jouw partner, kan de hoogte van de lening worden bepaald. Daarbij wordt ook de hoogte van de rente die je moet gaan betalen voor geld lenen met een tijdelijk contract berekend. De looptijd van de lening is hier ook aan verbonden, zodat je uiteindelijk duidelijkheid hebt over de lening en bijkomende eisen die gesteld worden.

Kiest voor een persoonlijke lening

Geld lenen kan vaak op twee manieren. Je kunt kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Geld lenen met een tijdelijk contract is het verstandigst met een persoonlijke lening. Daarmee heb je te maken met een vaste looptijd en wordt er een vaste rente bepaald. Met een doorlopend krediet kun je misschien gemakkelijker geld lenen, maar heb je juist te maken met een variabele rente.

Ondanks dat je in dat geval alleen rente betaald over het bedrag dat je hebt opgenomen, kan deze onverwachts wel stukken hoger worden. Dat heb je niet bij geld lenen met een tijdelijk contract in de vorm van een persoonlijke lening.

Risico’s geld lenen met een tijdelijk contract

Voordat je een keuze maakt voor een lening en een lening aanvraagt, is het goed om op de hoogte te zijn van de risico’s. Om te beginnen kost het lenen van geld altijd geld. Je betaalt niet alleen het geld terug dat je geleend hebt, maar ook de rente over dit geleende bedrag. Uiteindelijk ben je daardoor veel meer geld kwijt.

Wil je geld lenen met een tijdelijk contract, dan is de hoogte van de rente het best als deze vastgezet wordt. Dat kan met een persoonlijke lening. Kies je toch voor een doorlopend krediet, dan krijg je te maken met een variabele rente. Het risico daarvan is dat je meer kosten zult hebben, omdat de rente kan stijgen.

Hypotheek met tijdelijk contract

Wil je een hypotheek met tijdelijk contract afsluiten of geld lenen met een tijdelijk contract, dan doe je dat door een vergelijking te maken van de verschillende aanbieders die er zijn. Kijk naar de banken en maatschappijen waarbij je een lening kunt afsluiten en maak aan de hand van jouw wensen een vergelijking van de producten die zij in het aanbod hebben.

Let daarbij goed op de voorwaarden en eisen die gesteld worden voor direct geld lenen met een tijdelijk contract. Voor een hypotheek afsluiten met tijdelijk contract wordt er vaak ook naar het inkomen van een eventuele partner gekeken, dat kan ook handig zijn voor het afsluiten van een reguliere lening.

Als je een keuze gemaakt hebt, dan kan er een aanvraag worden ingediend voor geld lenen met een tijdelijk contract. Dat doe je vaak eenvoudig online door de gevraagde gegevens in te vullen. Voor de aanvraag van een persoonlijke lening, moet er door de bank of maatschappij gecontroleerd kunnen worden of je aan alle verplichtingen kunt voldoen. Je kunt alleen een aanvraag doen voor geld lenen met een tijdelijk contract als je daarbij ook de nodige documenten kunt aanleveren. Je kunt dan denken aan documenten zoals:

 • Een kopie van je legitimatiebewijs;
 • Een loonstrookje;
 • Een kopie van jouw arbeidsovereenkomst;
 • Eventueel een werkgeversverklaring;
 • Een recent bankafschrift;
 • Een kopie van de aangifte inkomstenbelasting;
 • Eventueel informatie over andere leningen.

Vervolg

Zodra je een aanvraag gedaan hebt, zal deze door de bank of maatschappij in behandeling worden genomen. Alle informatie en gegevens die je hebt aangeleverd worden gecontroleerd en getoetst. In de meeste gevallen zal er door de bank ook een toetsing worden gedaan bij het BKR in Tiel. Daarmee wordt onderzocht of je geen langlopende schulden of betalingsachterstanden hebt. Als dat wel het geval is, dan is geld lenen met een tijdelijk contract in de meeste gevallen niet mogelijk. Als alle gegevens in orde zijn en als er geen vragen zijn met betrekking tot de aanvraag, dan kan deze worden goedgekeurd. Een oplossing om toch geld te lenen in dit geval is het afsluiten van een mini krediet.

Geld lenen met een tijdelijk contract vergelijken

Het is altijd belangrijk om goed te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn als je geld wilt gaan lenen. Dat doe je om te beginnen door het maken van een vergelijking van aanbieders. Met de vergelijker op deze website kun je verschillende banken en maatschappijen op een rij zetten en de producten die zij aanbieden met elkaar vergelijken. Een greep uit het aanbod dat beschikbaar is op dit moment is Saldodipje, Santander, DEFAM en Directa.

Wil je geld lenen met een tijdelijk contract, zet dan ook jouw wensen op papier. Aan de hand van de punten die je hebt opgeschreven kun je een selectie maken van mogelijke opties. Dat doe je door te kijken naar de voorwaarden die er gesteld worden en door te filteren. Het is altijd aan te raden om te kiezen voor een persoonlijke lening met de laagst mogelijke rente. Zodra je een keuze gemaakt hebt, kun je eenvoudig direct online de aanvraag indienen voor het lenen van geld zonder een vast contract.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 14, 2022 @ 18:33

Tot €500,- | 30 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,6/5

Tot €1000,- | 45 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

Tot €2500,- | 62 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5