[rank_math_breadcrumb]

ING Bank Review (2023)

door | mei 17, 2022 | Kredietverstrekkers | 0 Reacties

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je geld zou kunnen lenen. Met een lening kun je bijvoorbeeld die verbouwing financieren die je al lang wilde laten uitvoeren of een nieuwe auto aanschaffen. Er zijn ook tal van mogelijkheden om tot een lening te komen. Banken en financieringsmaatschappijen bieden vaak verschillende soorten producten aan om […]
N
Financiële producten vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening
zakelijke lening

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je geld zou kunnen lenen. Met een lening kun je bijvoorbeeld die verbouwing financieren die je al lang wilde laten uitvoeren of een nieuwe auto aanschaffen. Er zijn ook tal van mogelijkheden om tot een lening te komen. Banken en financieringsmaatschappijen bieden vaak verschillende soorten producten aan om geld mee te kunnen lenen. Zo ook de ING, waarbij het mogelijk is om te kiezen uit twee soorten leningen. Je kunt kiezen voor rood staan op je betaalrekening of je kunt kiezen voor een persoonlijke rekening.

Met dit artikel willen we je meer informatie geven over geld lenen bij de ING Bank. Je leest over de verschillende mogelijkheden die er zijn en waar je op moet letten. We vertellen je meer over de voorwaarden voor het afsluiten van een lening en met welke kosten je rekening moet houden.

Verder krijg je informatie over het uitzoeken van de beste lening voor jouw situatie, hoe je een goede selectie kunt maken van mogelijkheden en uiteraard hoe je uiteindelijk de lening kunt afsluiten. Lenen bij ING biedt in elk geval veel mogelijkheden om jouw wensen te vervullen.

Soorten leningen

Als je kiest voor een lening bij ING, dan heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een persoonlijke lening of voor rood staan. Tot voor kort was het ook mogelijk om te kiezen voor een doorlopend krediet, waarmee je direct beschikking kon hebben over geld om te lenen, zonder dat je in één keer een groot bedrag ontving.

Sinds 1 mei 2021 is dat niet meer mogelijk bij ING, omdat er steeds minder interesse voor was voor dit consumptief krediet. De huidige mogelijkheden zijn:

Rood staan

Als klant bij ING met een betaalrekening kun je kiezen voor tijdelijk rood staan. Daarmee is het mogelijk om voor een korte periode tot maximaal € 2.000, – te lenen. Hiervoor hoef je geen lening af te sluiten, dit kan eenvoudig worden aangevraagd via de website van de bank. Voorwaarden voor rood staan zijn dat je alleen rente betaald over het bedrag dat je leent en dat je binnen 3 maanden het geleende geld moet terug betalen. Het maximale bedrag dat je hiermee kunt lenen hangt af van jouw persoonlijke financiële situatie.

Het is mogelijk om € 250, -, € 500, -, € 1.000, – of € 2.000, – als limiet te hebben. De rente die je betaalt over het bedrag dat je leent is variabel. Dat betekent dat de rente aangepast kan worden in jouw voor- of nadeel.

Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld 12,9 % rente betaald over het bedrag dat je geleend hebt of in een gunstig geval 9,9 %. Voor het aanvragen van rood staan moet je een ING betaalrekening hebben en minimaal drie maanden klant zijn. In die drie maanden moet er ook minimaal € 250, – zijn bijgeschreven op de rekening.

Persoonlijke lening

Lenen bij de ING Bank is ook mogelijk met een persoonlijke lening. Zoals de naam al doet vermoeden is dat een lening die is aangepast op jouw persoonlijke situatie. Hiermee kun je eenmalig geld lenen bij ING als klant van de bank. Je moet daarvoor een betaalrekening hebben en voldoende inkomsten.

De hoogte van de lening is afhankelijk van verschillende factoren, net zoals de looptijd van de lening en de hoogte van de rente die je moet gaan betalen. Een aanvraag kan worden ingediend als je een betaalrekening hebt bij ING. Na controle en goedkeuring kan het geld al binnen 2 werkdagen worden gestort op je rekening.

De persoonlijk lenen bij ING voorwaarden maken dat je duidelijkheid hebt over de lening, de kosten en de termijn van de lening. Je betaalt een vaste rente van 5,7 % tot maximaal 9,7 %. Deze rente staat vast voor de gehele looptijd van de lening.

Wil je een lening afsluiten voor de aanschaf van een boot, een motor, een auto, een caravan, een camper of een verbouwing, dan kan het zijn dat je een lagere rente moet betalen. De hoogte van de lening kan uiteenlopen van minimaal € 2.500, – tot maximaal € 75.000, -. De looptijd varieert van 6 maanden tot maximaal 120 maanden.

Voorwaarden voor een persoonlijke lening afsluiten bij ING

Wil je geld lenen bij de ING met een persoonlijke lening, dan zijn daaraan verschillende voorwaarden verbonden. Je kunt bijvoorbeeld zonder boete extra geld aflossen. Dat kan op elk moment, waardoor het bedrag dat je moet terugbetalen minder wordt. Dat betekent ook dat de uiteindelijke looptijd van de lening korter wordt.

Voorwaarden voor een lening afsluiten ING zijn dat je minimaal 18 jaar oud bent en niet ouder mag zijn dan 70 jaar. Voor een aanvraag moet je klant zijn bij ING met een betaalrekening. Verder moet je wonen in Nederland en inkomsten hebben. Met een bijstandsuitkering of een WW-uitkering is het helaas niet mogelijk om een lening aan te vragen en kun je beter een mini lening aanvragen.

Rente

De rente die je betaalt voor een lening bij ING met een persoonlijke lening verschilt per bedrag. Er wordt bij het afsluiten van een lening een vaste rente afgesproken die geldig is voor de volledige looptijd van de lening. De rente voor het afsluiten van een persoonlijke lening met bijbehorende bedragen is als volgt:

Te lenen bedrag Vaste rente
€ 2.500, – tot € 4.999, – 9,7 %
€ 5.000, – tot € 9.999, – 8,4 %
€ 10.000, – tot € 14.999, – 6,6 %
€ 15.000, – tot € 25.000, – 6,1 %
€ 25.001, – tot € 75.000, – 5,7 %

Voordelen van lening afsluiten bij ING

Een ING lening afsluiten kan verschillende voor- en nadelen hebben. Een groot voordeel is dat je met een persoonlijke lening direct beschikking hebt over het geld dat je nodig hebt. Na aanvraag en goedkeuring wordt het geld vaak binnen 2 werkdagen al gestort. Eerst meer onderzoek doen? Lees dan bijvoorbeeld over 8000 euro lenen of over 12000 euro lenen.

Door de vaste rente en looptijd heb je duidelijkheid over de kosten en bijbehorende voorwaarden waaraan je moet voldoen. Een ander voordeel is dat je altijd extra geld kunt aflossen als je op deze manier wilt lenen de bij ING Bank. In tegenstelling tot een doorlopend krediet heb je 1 bedrag tot je beschikking, zonder dat je extra kunt lenen.

Nadelen van lening afsluiten bij ING

Lenen bij de ING Bank kent ook enkele nadelen. Zo betaal je direct rente over het complete bedrag dat je geleend hebt. Met rood staan of met een doorlopend krediet (wat niet meer mogelijk is bij ING), betaal je alleen rente over het bedrag dat je op dat moment hebt opgenomen. Omdat je met een persoonlijke lening direct een groot bedrag ontvangt, betaal je rente over dat volledige bedrag.

Een verschil is ook dat je niet de mogelijkheid hebt om extra geld te lenen. Verder kan de looptijd ervoor zorgen dat je lang bezig bent met het aflossen van de lening. Omdat je rente betaald over het geleende bedrag, ben je uiteindelijk ook veel extra kosten kwijt.

BKR

Wil je een persoonlijke lening afsluiten, dan word je geregistreerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Om een aanvraag te kunnen doen wordt er door de bank eerst getoetst of je geen negatieve registratie hebt bij het BKR. Als dat het geval is, wanneer je bijvoorbeeld een betalingsachterstand hebt voor een andere lening, dan kun je geen lening krijgen. Je moet dan uitwijken naar een mogelijkheid om te beginnen met geld lenen zonder BKR.

Is er geen negatieve registratie bekend bij het BKR, dan kan de lening worden uitgegeven. De ING Bank zorgt er dan voor dat je een positieve registratie bij het BKR krijgt. Dit heeft als voordeel dat andere partijen waarbij je bijvoorbeeld geld wilt lenen kunnen zien dat je aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen.

Vergelijken

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor geld lenen bij ING Bank en wil je weten welke opties er nog meer zijn? Dan raden we je aan om een vergelijking te maken van de verschillende aanbieders die er zijn. Aan de hand van de wensen die je hebt kun je verschillende banken en andere aanbieders van leningen op een rij zetten en met elkaar vergelijken. Dat kan door gebruik te maken van de vergelijker op deze website. Heb je een keuze gemaakt voor bijvoorbeeld lenen bij ING, dan kun je eenvoudig direct online een ING Bank lening aanvragen.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 21, 2022 @ 21:17

Geld lenen zonder gedoe.

1
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8,7/ 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000

Eisen

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen

9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
kredietconcurrent logo
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten
5

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5

Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
6

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening
KredietSpotter

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7.9 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen 1 werkdag antwoord op je aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten
Zakelijke en particuliere leningen