[rank_math_breadcrumb]

Finmax review

door | jun 10, 2022 | Brokers, Investeren | 0 Reacties

Finmax is een relatief jonge online makelaar/broker. In 2015 is het bedrijf opgericht met haar hoofdkantoor in Londen. Ook hebben ze een kantoor in Sofia in Bulgarije. In deze Finmax review gaan we dieper in op het platform voor online handelen. De voor- en nadelen komen aan bod en we vertellen meer over de mogelijkheden […]

Finmax is een relatief jonge online makelaar/broker. In 2015 is het bedrijf opgericht met haar hoofdkantoor in Londen. Ook hebben ze een kantoor in Sofia in Bulgarije. In deze Finmax review gaan we dieper in op het platform voor online handelen. De voor- en nadelen komen aan bod en we vertellen meer over de mogelijkheden van verschillende accounts van de online binaire makelaar. Zo kunt u zich oriënteren op de online makelaar.

Hoe zijn de Finmax ervaringen?

Het platform is gericht op zowel nieuwe, onervaren handelaren als handelaren met veel ervaring. Er zijn verschillende accounttypes beschikbaar voor deze verschillende soorten handelaren. Hier gaan we later op in. Allereerst zetten we de voor- en nadelen van Finmax op een rij voor een duidelijk beeld van de partij.

Voordelen

 • Het platform is goed ontworpen met een mooi design en is makkelijk te navigeren. Een nieuw account openen kost slechts een paar minuten.
 • Er zijn 4 verschillende account types om uit te kiezen, dit hangt af van hoeveel u wilt investeren.
 • Finmax publiceert wekelijks webinars over handelen op het platform. Ook krijgen gebruikers toegang tot nieuws over de financiële markt die ook op het platform gepubliceerd wordt. Deze informatie kan helpen bij het handelen en maakt Finmax aantrekkelijk.
 • Nieuwe gebruikers krijgen een bonus: ze kunnen 3 keer handelen zonder risico’s. Dit is een soort welkomstgeschenk.
 • Ook kunnen onervaren gebruikers een grote collectie aan tutorials kijken om zo inzicht en kennis te krijgen en goed van start te kunnen gaan. Deze tutorials gaan onder andere over de werking van het platform en over trading strategieën.
 • Ieder type account biedt een variatie aan grafieken van technische analyses van de financiële markt. Zo kunt u specifieke assets en de bewegingen hiervan bijhouden. Voor verder gevorderde handelaren biedt de partij ook geavanceerde grafieken van TradeView.
 • Finmax rekent geen commissies op trades.
 • Hoewel het platform een redelijk gelimiteerd aanbod assets heeft, zijn cryptovaluta wel goed vertegenwoordigd.
 • Scalping is toegestaan op het platform.

Nadelen

 • Het demo account is erg gelimiteerd. Je kunt bijvoorbeeld geen CFD’s en FX verhandelen met dit account. Zo kunnen nieuwe gebruikers ook geen kennis maken met deze vormen van handel, terwijl het demo account daar wel voor bedoeld is. Voordat je het demo account kunt gebruiken, moet u toch al het minimale starttarief storten.
 • Finmax heeft een redelijk gelimiteerde selectie van handelsinstrumenten. Inmiddels hebben ze ongeveer 70 assets. Dit komt waarschijnlijk doordat het bedrijf relatief gezien nieuw is op de markt. In de toekomst hopen we dat er meer handelsinstrumenten aan Finmax toegevoegd worden.
 • Een minimale storting van $250 is vereist voor gebruik van het platform. Dit is wat hoger dan bij de meeste concurrenten.

Is Finmax scam: betrouwbaarheid en veiligheid

Finmax is redelijk recent opgericht, namelijk in 2015. Het bedrijf heeft dus nog niet veel jaren ervaring op hun naam staan. Wel zijn ze gereguleerd door een andere partij, wat de betrouwbaarheid van een broker meestal bevordert. Hieronder gaan we daar verder op in. Een ander positief aspect is dat er online nog geen opvallende negatieve Finmax reviews te vinden zijn.

Hoe zit het met de regulering en licenties van Finmax?

Finmax wordt gereguleerd door IFMRRC (International Financial Market Relations Regulation Center). Deze organisatie is onafhankelijk en is dus niet verbonden met een regering. Doordat ze niet gereguleerd zijn door autoriteiten zoals ASIC of CySEC, kan Finmax bonussen uitkeren aan (nieuwe) rekeninghouders. Deze bonussen kunnen erg interessant zijn. Voordat u deze bonus kunt innen, moet u wel een omzet van 40 keer groter dan de bonus hebben gerealiseerd. De hoogte van de bonus hangt af van het type account dat u gebruikt. Bij een bronzen account kunnen de bonussen oplopen tot 25%, bij een VIP account kan dit zelfs 100% worden.

Gebruik van SSL-encryptie

Finmax is beveiligd met SSL-encryptie. Dit is zowel in de desktopversie als de mobiele versie actief. Het bedrijf raadt aan om altijd het SSL-encryptie logo te controleren bij gebruik van het platform. Zo weet u immers zeker dat u op de legitieme website zit en dat uw gegevens beveiligd zijn. Als u hier toch vragen over heeft, kunt u contact opnemen met de klantenservice.

Hoe maak je een account aan bij Finmax?

Een account aanmaken bij Finmax kost gelukkig maar een aantal minuten. Er wordt om persoonlijke informatie gevraagd als uw naam, nationaliteit, e-mail en telefoonnummer. Ook de valuta waarin u wilt handelen komt aan bod. Bij het aanmaken van een account kunt u kiezen uit vier account types. Hieronder worden deze accounttypes uitgelegd. Voor het gebruik maken van het platform een minimale storting van $250 vereist. Dit is redelijk hoog vergeleken met de concurrentie.

Account overzicht

Er zijn 4 verschillende soorten accounttypes. Hieronder vindt u meer informatie over ieder accounttype.

Bronzen account

Dit account geeft u toegang tot ruim 75 verschillende types assets, een gratis eerste opname en een accountmanager. Er is een minimale storting van $250 nodig om dit type account te openen. Het is mogelijk om bonussen te ontvangen tot wel 25%. De verwerking van geldopnames kan tot wel 5 werkdagen duren, houdt hier rekening mee.

Zilveren account

Een zilveren account vraagt om een minimale openingsbalans van $1000. Ook hier kunt u bonussen ontvangen die tot 25% kunnen oplopen. Bij een zilver account krijgt u een persoonlijke account manager. Ook krijgt u 1 maand toegang tot specifieke handelssignalen die u kunnen helpen. Dit type account garandeert dat geldopnames binnen 48 uur verwerkt zijn.

Gouden account

Een gouden account is voor gevorderde online handelaren. Dit type account kan geopend worden bij een minimale storting van $5000. Hier is het mogelijk om bonussen te ontvangen die op kunnen lopen tot maar liefst 75%. Bovenop de specificaties van een zilveren account, krijgt u bij een gouden account ook ongelimiteerde toegang tot handelssignalen en technische analyses. Ook kunt u één gratis geldopname per maand uitvoeren, deze geldopnames worden binnen 24 uur verwerkt. Een bijzondere extra feature aan dit type account is dat u tot 50% van uw storting risicovrij kunt verhandelen.

Platinum VIP accounts

Dit type account is alleen te verkrijgen door een uitnodiging en een minimale storting van $25,000. Een VIP account biedt toegang tot alle voordelen van een gouden account. Daarbij kunnen bonussen oplopen tot 100%, zijn alle geldopnames gratis en krijgt u +4% per gemaakte deal. Daarnaast zijn er 2 senioren analisten verbonden met uw VIP account. Dit type account biedt dus de meeste voordelen.

Het is ook mogelijk om een demo account te openen. Zo kunt u kennis maken met het platform zonder risico’s. Toch moet u hiervoor eerst de minimale storting van $250 overmaken. Handelen met het demo account gaat met fictief geld, uw startbalans wordt hierdoor niet aangeraakt wanneer u met het demo account bezig bent.

Finmax betaalmethoden

Finmax accepteert veel verschillende betaalmethoden. Niet al deze betaalmethoden zijn voor alle gebruikers beschikbaar, dit is afhankelijk van het land waarin de gebruiker woont. Ongeacht de woonplaats worden de betaalmethoden geaccepteerd bij Finmax:

 • Creditcard
 • Bankoverschrijving
 • Qiwi Wallet
 • Yandex Money
 • EPayments
 • Neteller
 • Skrill
 • WebMoney

Bij al deze betaalmethoden wordt de transactie direct uitgevoerd, behalve bij een bankoverschrijving. In dat geval kan het tot 3 werkdagen duren. De bankoverschrijving is de veiligste manier voor een overdracht of transactie. Controleer vooraf of de bank geen extra geld vraagt voor zulke elektronische overdrachten, om zo verrassingen te voorkomen.

Geld opnemen bij Finmax

Hoe snel uw geldopname verwerkt wordt, hangt af van het type account dat u gebruikt. Een VIP account verwerkt transacties binnen 24 uur, bij een bronzen account kan dit oplopen tot 5 werkdagen. De zilveren en gouden accounts verwerken transacties beide binnen 48 uur. Ook de commissie die je betaalt voor het opnemen van geld verschilt per account. Zo hoeft een VIP account hier nooit voor te betalen en kan een gouden account dit één keer per maand kosteloos doen.

Wanneer u geld wilt opnemen bij Finmax is het aan te raden om eerst te kijken wat voor type account u heeft en wat de voorwaarden voor geld opnemen bij dit type account zijn. Zo voorkomt u verrassingen.

Aanbod bij Finmax

Het online platform van Finmax wordt aangestuurd door TradeSmarter software. Dit is gebruiksvriendelijk en wordt door verschillende concurrenten van online brokers ook gebruikt. De software is van origine een browser software, toch is het ook mogelijk om via je mobiele telefoon het platform te gebruiken. Handelen via de telefoon is voor Android, Windows en iOs beschikbaar en zorgt ervoor dat u vanaf iedere plek met internetverbinding kunt handelen.

Het is ook mogelijk om Bitcoins en andere cryptovaluta te verhandelen via Finmax. De ondersteunde cryptovaluta zijn: Ethereum, Bitcoin, Litecoin, Ripple, BCH/BTC en ETH/BTC. Momenteel is het niet mogelijk om andere cryptovaluta te verhandelen via Finmax.

U kunt al met $5 investeren en handelen. Doordat het mogelijk is om kleine bedragen te investeren, wordt het makkelijker om uw balans bij te houden. Wel is een minimale storting van $250 vereist.

Klantenservice

Het platform biedt een klantenservice in verschillende talen. Hierbij is het mogelijk om te bellen, live te chatten en e-mails te sturen naar de klantenservice. Het is ook mogelijk om een verzoek voor terugbellen in te vullen op de website. In dat geval laat u uw telefoonnummer achter en wordt u teruggebeld door de klantenservice op een later moment.

De klantenservice is 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken. De klantenservice is gevestigd in kantoren in verschillende landen, waaronder in Cyprus, Londen en Toronto. De website is beschikbaar in Engels en Russisch, waardoor het redelijk toegankelijk is.

Conclusie

Hoewel Finmax erg nieuw is als broker vergeleken met haar concurrenten, is het platform gebruiksvriendelijk met een goed design. De partij biedt 4 verschillende soorten accounts aan, gericht op verschillende handelsstijlen. Daarnaast biedt de partij mogelijkheden voor gebruikers om beter te worden in handelen, dankzij verschillende webinars, tutorials en nieuwspublicaties. Hierdoor wordt het platform niet alleen gebruikt om te handelen, maar ook om kennis te krijgen. Dat is waardevol.

De partij biedt een redelijk gelimiteerde hoeveelheid assets aan. Hier zouden ze zich in de toekomst op kunnen verbeteren. Ook vraagt de partij een redelijk hoge minimale storting van $250. Er zijn nog geen negatieve Finmax reviews te vinden online, wat een goed teken is. De broker richt zich onder andere op cryptovaluta, wat nu erg opkomend is. We zijn daarom benieuwd naar de toekomst van het bedrijf.

Vergelijk Finmax met de concurrentie

In deze Finmax review heeft u kennis gemaakt met het bedrijf en haar voor- en nadelen. Om een juiste broker te kiezen, is het aan te raden om ook de concurrentie van Finmax te bekijken. Dankzij onze vergelijker onderaan deze pagina krijgt u snel en makkelijk een overzicht van deze verschillende aanbieders. Zo kunt u de beste deal realiseren.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 18:53