[rank_math_breadcrumb]

Ferrari aandelen review

door | jun 4, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

Ben je van plan om Ferrari aandelen te kopen? Dan is het goed om jezelf eerst te verdiepen in het bedrijf en in de aandelen. Is het bijvoorbeeld wel zo slim om in 2022 te investeren in een aandeel Ferrari? Of is het verstandiger om nog even te wachten met het kopen? En hoe kun […]

Ben je van plan om Ferrari aandelen te kopen? Dan is het goed om jezelf eerst te verdiepen in het bedrijf en in de aandelen.

Is het bijvoorbeeld wel zo slim om in 2022 te investeren in een aandeel Ferrari? Of is het verstandiger om nog even te wachten met het kopen? En hoe kun je eigenlijk het beste Ferrari aandelen kopen en wat is de huidige aandelenkoers?

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt wanneer je geïnteresseerd bent in het investeren in de aandelen van Ferrari.

Geschiedenis

Ferrari is begonnen als raceteam in 1929. Het team werd opgericht door Enzo Ferrari. In 1947 maakten ze een switch toen ze de eerste straatauto’s gingen produceren. Dit was het jaar toen het Italiaanse bedrijf Ferrari NV werd opgericht.

Het hoofdkantoor is gevestigd in de Italiaanse stad Maranello. Ferrari staat vooral bekend om het ontwerpen, produceren en verkopen van luxe sportwagens. Het bedrijf verkoopt niet alleen particuliere voertuigen, maar ook raceauto’s, superauto’s in een beperkte oplage, accessoires en andere afgeleide producten.

Daarnaast biedt het bedrijf ook diverse financierings- en leasediensten voor de particuliere en zakelijke markt. De Ferrari-groep exporteert ongeveer 90% van zijn totale productie en is in meer dan 60 markten wereldwijd aanwezig. Andere zakelijke activiteiten van Ferrari NV omvatten racebanen en museumbeheer.

Koers Ferrari NV

In oktober 2016 debuteerde Ferrari op de New York Stock Exchange beurs. Het Italiaanse bedrijf gaf toen 10% van de aandelen uit, oftewel 17,2 miljoen aandelen gingen naar de beurs. Bij uitgifte was de koers van een aandeel Ferrari 52 USD. Op de allereerste handelsdag steeg de koers van een Ferrari aandeel naar bijna 56 USD.

De opbrengst van de beursgang bedroeg 894,4 miljoen USD. Als we kijken naar de ontwikkeling van de Ferrari koers over de afgelopen vijf jaar, dan zien we dat het is gestegen van 52 USD naar ruim 200 USD in november dit jaar. Oftewel, een flinke en indrukwekkende stijging. Er zijn weinig andere aandelen die eenzelfde trackrecord tonen.

Misschien vraag je je af of de Ferrari aandelen deze koers verder ‘racet’ of dat het aandeel ‘vol op de rem’ moet? In november 2020 stegen de aandelen van Ferrari met 7%. Veel analisten gaven het advies om te kopen. Deze stijging van het aandeel Ferrari was het gevolg van de aankondiging dat het bedrijf geen elektrische modellen gaat produceren.

Daarnaast werd in het derde kwartaal van 2020 een hoge omzet gerealiseerd doordat de kernactiviteiten met 2,6% stegen dankzij de verkoopcijfers van de Ferrari Monza SP1 (eenzitter) en de Ferrari SP2 (tweezitter). Een leuk feitje voor ons Nederlanders is dat een van de kopers van de SP2 de Nederlandse formule 1-coureur Max Verstappen is.

Waarom Ferrari aandelen kopen?

Is het kopen van een aandeel Ferrari de investering waard? De aandelen van Ferrari waren de afgelopen jaren een uitstekende belegging. Ferrari is namelijk veel geld waard, omdat het een krachtig merk is.

Het bedrijf hoeft weinig kosten te maken voor reclame, omdat bijna elke jongen of man graag een Ferrari in zijn bezit wil hebben. Ferrari speelt hier goed op in door het merk zeer exclusief te houden.

Enerzijds zorgt dit ervoor dat slechts enkelingen een Ferrari kunnen bezitten, anderzijds kan het bedrijf door nieuwe markten aan te boren en exclusieve duurdere modellen uit te brengen toch elke keer weer hogere inkomsten genereren.

Het is belangrijk dat je er rekening mee houdt dat een Ferrari aandeel enigszins kan fluctueren. Een Ferrari aandeel kan zomaar een paar procenten in waarde dalen of stijgen. Het bedrijf is zeer actief in de formule 1 en krijgt veel aandacht door de races die worden gehouden.

Zodra een Ferrari raceauto wordt verslagen door een van de concurrerende merken, kan het Ferrari aandeel ineens dalen. Andersom geldt natuurlijk ook dat wanneer het merk een formule 1-race wint, het Ferrari aandeel in koers kan stijgen.

Concurrentie

Je kunt het merk Ferrari eigenlijk niet vergelijken met andere automerken. Het aandeel is namelijk ongeveer 30 keer de winst waard. Dat is veel hoger dan bij alle andere automerken.

Dit komt omdat de gemiddelde winstmarge op de verkoop van een Ferrari voertuig ook vele malen hoger ligt dan bij een ander automerk. Dit maakt het beleggen in Ferrari aandelen natuurlijk aantrekkelijk.

Vergelijk alle aanbieders

Aandelen van Ferrari worden door verschillende brokers aangeboden, net zoals veel andere aandelen. Omdat transactie- en bewaarkosten flink kunnen variëren, doe je er verstandig aan om de verschillende aanbieders eerst met elkaar te vergelijken.

Bij Spaarbuidel kun je eenvoudig de aanbieders vergelijken en vervolgens een goede weloverwogen keuze maken. Zo betaal je geen onnodige kosten en hoef je je alleen maar te focussen op je Ferrari aandeel. Maak nu gebruik van onze brokers vergelijker op deze pagina. Klaar voor de start? Go!

Conclusie

Een aandeel Ferrari is interessant voor beleggers die houden van mooie auto’s of graag in de slipstream meegaan van de successen van Ferrari. De afgelopen jaren heeft Ferrari bewezen dat het een uitstekende belegging is.

Vanwege het sterke merk en imago en hoge winstmarges is het zeker interessant om in het bedrijf te investeren. Hierdoor kun je profiteren van de prestaties van Ferrari. De huidige cijfers laten momenteel een groei zien en het lijkt erop dat dit blijft aanhouden. Ferrari heeft immers een sterke marktpositie in een zeer gefragmenteerde en exclusieve markt.

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:04