[rank_math_breadcrumb]

Exness review

door | jun 6, 2022 | Brokers, Investeren | 0 Reacties

U zit bij Exness goed wanneer u geïnteresseerd bent in online beleggen op uiteenlopende manieren. In deze Exness review leest u hoe deze online broker gewaardeerd wordt door zowel ons als andere klanten die gebruik maken van de diensten van het bedrijf. Het is mogelijk om met Exness zelf te gaan beleggen, maar dit bedrijf […]

U zit bij Exness goed wanneer u geïnteresseerd bent in online beleggen op uiteenlopende manieren. In deze Exness review leest u hoe deze online broker gewaardeerd wordt door zowel ons als andere klanten die gebruik maken van de diensten van het bedrijf. Het is mogelijk om met Exness zelf te gaan beleggen, maar dit bedrijf heeft ook de mogelijkheid om uw leven een stuk makkelijker te maken en dit voor u te doen. U zult hieronder alles te weten komen wat er te weten valt van deze broker, zodat u precies weet hoe alles werkt. Verder zult u ook lezen over wat anderen van Exness vinden, wat de plus- en minpunten van het beleggen via deze firma zijn en hoe het met de betrouwbaarheid en veiligheid van deze broker gesteld is. Ook kunt u hieronder lezen welke licenties Exness heeft, hoe een account aangemaakt moet worden en hoe het beleggen bij deze broker precies gaat.

Hoe zijn de Exness broker ervaringen?

Net als bij heel veel verschillende bedrijven, zijn de ervaringen die klanten met Exness hebben uiteenlopend. Het is natuurlijk een klein nadeel dat deze firma een buitenlandse firma is, maar het spreekt dan wel weer voor de online broker dat grote buitenlandse banken een samenwerking aangegaan zijn. Juist hierdoor wordt de betrouwbaarheid van het bedrijf enorm opgekrikt. Klanten zijn verder ook te spreken over de klantenservice die de nodige ondersteuning bieden om de klant daadwerkelijk wat bij te brengen over beleggen en ze verder te helpen. Wat als een nadeel genoemd wordt van Exness is dat er een beperkte reeks instrumenten geboden wordt aan u als belegger. Hieronder kunt u een opsomming zien van de voor- en nadelen van de online broker. U kunt de verschillende online brokers die te vinden zijn ook met Exness vergelijken via de vergelijker om de beste te vinden.

Voordelen

Lees hieronder wat precies de voor- en nadelen zijn van Exness.

  • Een zeer goede klantenservice in meerdere talen die de klant daadwerkelijk helpt
  • Klantenservice is zowel telefonisch als via e-mail te bereiken
  • De cliëntgelden zijn bij deze firma gescheiden
  • Het bedrijf wordt gereguleerd door FCA en CySEC
  • De digitale rekening is eenvoudig en snel te openen
  • Er is een soort oefenaccount om u wegwijs te maken
  • Bestaat al sinds 2008 en daardoor de nodige ervaring opgebouwd
  • Minimale storting van €1

Nadelen

  • Een beperkt aantal instrumenten beschikbaar bij de online broker
  • Een buitenlands bedrijf

Is Exness scam: betrouwbaarheid en veiligheid

Als het op veiligheid en betrouwbaarheid aankomt, moet een online broker natuurlijk hoog scoren. Dit is dan ook waarom het een zeer belangrijke positie heeft in deze Exness review. Door voor Exness te kiezen om bij te beleggen, weet u zeker dat u te maken heeft met een betrouwbare en veilige firma. Dit is op verschillende manieren vast te stellen. Het is als eerste belangrijk te bekijken onder welk toezicht een broker staat. Bij deze firma zijn de FCA, de Britse financiële instantie en de CySEC, de instantie van Cyprus, de instanties die toezicht houden. Deze twee instanties bekijken met regelmaat of alles volgens de regels gaat en of de juiste werkwijze gehanteerd wordt. Bij Exness wordt er een negatieve saldo bescherming gebruikt. Dit betekent dat de fondsen apart worden gehouden en de jaarverslagen altijd op te vragen zijn. Daarnaast neemt de online broker deel aan meerdere compensatieregelingen. Deze moeten ervoor zorgen dat in geval van liquidatie van de firma dit opgelost wordt voor u als cliënt.

Hoe zit het met de regulering en licenties van Exness?

Juist omdat het om geld gaat, is het natuurlijk belangrijk dat een bedrijf als Exness alles volgens het boekje doet als het op beleggen en andere financiële producten aankomt die ze aanbieden. Er zijn twee instanties die hier toezicht op houden zoals eerder genoemd. De CySEC en FCA houden in de gaten dat dit bedrijf de wet- en regelgeving daadwerkelijk volgt. Mocht dit niet zo zijn, dan kunnen er boetes of diverse sancties uitgedeeld worden. Aangezien het een buitenlands bedrijf is, is het belangrijk om te weten dat Exness een licentie van de Nederlandse financiële instantie heeft. Dit betekent dat de broker ook diensten en producten in Nederland aan mag bieden. Om de licentie te behouden moet Exness wel de strenge eisen en regels honoreren.

Gebruik van SSL-encryptie

Aangezien u met het beleggen gebruik maakt van een online platform, is de veiligheid van de verbinding natuurlijk ook enorm belangrijk. Exness zorgt ervoor dat er verschillende maatregelen genomen worden om de veiligheid van de verbinding ook te kunnen garanderen. Een van deze manieren is het gebruik van een SSL-encryptie. De persoonlijke informatie van haar klanten wordt op deze manier beschermt op zowel desktops als mobiele apparaten. Wanneer u aan de slag gaat op de website van de firma, is het altijd verstandig om eerst naar het SSL-veiligheidsteken, het slotje, te kijken. Als dit teken er staat, weet u zeker dat u een beveiligde verbinding heeft. Een andere manier om uw gegevens te beschermen is een twee-staps-verificatie. U zult dan naast uw wachtwoord en gebruikersnaam nog een code moeten intypen die u op uw telefoon krijgt.

Hoe maak je een account aan bij Exness?

Er zijn al vele klanten die ervoor kiezen om met Exness te beleggen en het is dan ook een online broker die het voor elk type klant mogelijk maakt om de diensten in te schakelen van dit bedrijf. Het is daarbij niet belangrijk of u een beginner bent als het op beleggen aankomt of u al eerder heeft gehandeld in aandelen, indices, effecten en andere financiële handelswaar. Iedereen kan aankloppen bij Exness. Dit is onder meer te danken aan het feit dat er een minimale storting van €1 gehanteerd wordt. Het beleggen wordt natuurlijk ook een stuk makkelijker doordat er een app ontwikkeld is die u ook op uw smartphone of tablet toegang geeft tot uw account. Dit geeft u de kans om altijd te kijken hoe het ervoor staat met uw beleggingen waar u ook bent. Verder kunt u zo ook altijd en overal handelen wanneer u wilt. Als u wilt beleggen, zult u dus een account aan moeten maken bij de firma. Er zijn drie verschillende accounts waar u uit kunt kiezen.

Account overzicht

Zoals gezegd zijn er drie verschillende accounts waar u uit kunt kiezen bij Exness. Dit zijn de Mini-, Classic- en Demo-account. Het is het makkelijkst om te beginnen met het Demo-account. Dit account is speciaal ontwikkeld voor nieuwe beleggers die nog geen ervaring met beleggen hebben. Met dit account kunnen beginnende beleggers eerst de fijne kneepjes van het vak leren voordat het om het echte grote geld gaat. Het is een introductie voor forex trading en geeft je de mogelijkheid om over execution trades te leren. Ook zult u hiermee kunnen leren hoe transacties online uitgevoerd moeten worden. Nadat u alles hebt geleerd in dit account, kunt u overstappen naar een van de andere accounts.

Mini- en Classic-account

Het mini-account van deze online broker is speciaal gemaakt voor iedere beginnende belegger of kleinschalige belegger die al wel weet van de beginselen. Bij dit account worden er geen commissies gerekend, zijn elektronische overboekingen mogelijk, zijn spreads vanaf 0.3 mogelijk en is er een stopopdracht die u zal beschermen tegen grote verliezen. Wanneer u een professional bent of in ieder geval heel veel ervaring heeft, dan is het Classic-account de juiste keuze. Dit account telt een aantal geavanceerde functies die u moet begrijpen om er gebruik van te kunnen maken. Bij dit account wordt er eveneens geen commissie gerekend, het heeft een gebruik van maximaal 1:2000, het is mogelijk om stortingen in te stellen van zowel overboekingen als e-valuta en heeft een spread van 0.1 pips. Verder heeft u als klant toegang tot de interbancaire markt en is er geen limiet op het aantal posities dat u heeft.

Exness betaalmethoden

Als u wilt betalen voor de beleggingen, gebruikt u hiervoor uw rekening van Exness. U kunt bij Exness group beleggen door een overboeking te doen vanaf uw reguliere rekening naar deze speciale rekening voor het beleggen. Het is daarbij ook mogelijk om op dezelfde wijze geld op te nemen. Het is mogelijk om uw overboeking gewoon in euro’s te doen, maar het is ook mogelijk om voor dollars of andere valuta’s te kiezen.

Credit-/debit card E-wallet Bankoverschrijving
Minimale storting €3 Afhankelijk van e-wallet €50
Maximale storting €10.000 Geen limiet €50.000

Geld opnemen bij Exness

Zoals gezegd is het ook mogelijk om bij Exness geld op te nemen. Hiervoor hoeft u geen rekening te houden met een bepaald minimum of maximum. U kunt zoveel geld als u wilt van uw beleggingsrekening afhalen. Deze opnames kunt u via verschillende e-Wallets laten doen, maar kan ook teruggeboekt worden via een Visa of MasterCard. Wanneer u een commissievrije modus gebruikt, zult u hiervoor geen transactiekosten hoeven te betalen. Hierdoor zal het iets langer duren voordat de transactie voltooid is. Als u het geld direct overgemaakt wilt hebben op uw reguliere rekening, zal er een bepaald bedrag door Exness worden berekend.

Aanbod bij Exness

De diensten en producten die Exness heeft te bieden, zijn redelijk standaard. Er zijn twee hoofdtypen van de rekeningen zijnde de standaard en professionele rekening. De standaard rekening wordt het meest gekozen en is vooral geschikt voor iedereen die nog niet veel ervaring heeft met beleggen. Veel beginnende crypto handelaren kiezen voor dit type rekening. De professionele rekening is voor de ervaren beleggers. Welk van de twee type rekeningen het beste is voor u, hangt dus af van het type belegger dat u bent. U heeft bij beide rekeningen de mogelijkheid om te beleggen in Forex valutaparen, metalen, crypto-valuta’s, energieën en indexen.

Klantenservice

Het is natuurlijk enorm belangrijk als u hulp nodig heeft bij het beleggen dat de klantenservice hiervoor op orde is. Dit is dan ook waarom het belangrijk is om te kijken naar de klantenservice van Exness. Wanneer u vragen wilt stellen aan de klantenservice of hulp nodig heeft, zijn er meerdere manieren om in contact te komen. Dit kan bij de firma telefonisch of via de e-mail. De klantenservice is in het Engels en Chinees 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar. Voor de andere talen gelden andere tijden en deze staan op de website van het bedrijf. Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon een e-mail te sturen. In de meeste gevallen wordt deze binnen 24 uur beantwoordt door een deskundige medewerker.

Conclusie Exness

Om het samen te vatten is Exness een online broker die betrouwbaar en veilig is. Alleen al om deze reden is de firma een goede keuze voor verschillende type beleggers. Verder is het ook een groot voordeel dat het eenvoudig is om een account aan te maken. Als u een beginnende belegger bent, kunt u eerst een demo-account aanmaken om zo te leren hoe alles werkt. Pas als u alles onder de knie heeft, kunt u dan een echt account aanmaken en geld storten. Om zeker te weten of Exness de juiste online broker voor u is, kunt u met onze onafhankelijke vergelijker diverse brokers vergelijken om bij de best passende uit te komen.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 18:53

Wellicht vind je dit ook interessant