[rank_math_breadcrumb]

EXANTE review

door | jun 5, 2022 | Brokers, Investeren | 0 Reacties

EXANTE is een internationaal opererende investeringsmaatschappij. De broker opende zijn deuren in 2011 en bediend wereldwijd klanten in de Verenigde Staten, Europa en Azië. De broker wordt gecontroleerd en gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Deze EXANTE review geeft meer informatie over de voor- en nadelen van beleggen bij EXANTE, de betrouwbaarheid […]

EXANTE is een internationaal opererende investeringsmaatschappij. De broker opende zijn deuren in 2011 en bediend wereldwijd klanten in de Verenigde Staten, Europa en Azië. De broker wordt gecontroleerd en gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Deze EXANTE review geeft meer informatie over de voor- en nadelen van beleggen bij EXANTE, de betrouwbaarheid en regulatie van de maatschappij, welke veiligheidsmaatregelen er getroffen zijn, hoe u een EXANTE account kunt openen, welke typen accounts er zijn, hoe u geld kunt storten of opnemen en hoe de klantenservice bereikt kan worden voor vragen en ondersteuning.

Hoe zijn de EXANTE ervaringen?

De ervaringen met EXANTE zijn over het algemeen goed. Een voordeel is dat de broker kantoren heeft op verschillende plekken, waaronder in Nederland. Om die reden is de website ook beschikbaar in het Nederlands. Als klant kunt u gebruik maken van een demo account om kennis te maken met de diensten die door EXANTE worden aangeboden. Hiermee kunt u zonder kosten en zonder risico’s beleggen en een strategie bepalen. Klanten zijn ook te spreken over het aanbod van instrumenten. Het is ook prettig dat er gebruik kan worden gemaakt van een live chat op de website. Hieronder leest u enkele voor- en nadelen van investeringsmaatschappij EXANTE.

Voordelen EXANTE

Wilt u weten wat de voordelen zijn van beleggen bij EXANTE dan leest u die in de lijst hieronder:

 • De broker wordt gereguleerd door meerdere instanties;
 • Er is een live chat beschikbaar;
 • De website wordt ook in het Nederlands aangeboden;
 • U kunt gebruik maken van een zeer breed aanbod aan instrumenten om in te beleggen.

Nadelen

We kunnen de voordelen niet benoemen zonder de nadelen. Er zijn ook minpunten waar wat ons betreft nog aan gewerkt kan worden door de firma zoals:

 • De minimale storting om te kunnen beleggen is € 10.000,-.

Is EXANTE scam: betrouwbaarheid en veiligheid

In deze EXANTE review schenken we ook aandacht aan de betrouwbaarheid van EXANTE. Om dit te controleren hebben we gekeken naar de instanties die toezicht houden op EXANTE. Voor EXANTE geldt dat er verschillende autoriteiten verantwoordelijk zijn voor de regulering in de landen waar het bedrijf actief is. De veiligheid van de website, het account en uw gegevens is ook van groot belang. Daarvoor zijn er door de firma verschillende maatregelen genomen. Deze maatregelen beschermen onder andere uw geld en uw gegevens.

Hoe zit het met de regulering en licenties van EXANTE?

De regulering van EXANTE wordt verzorgd door verschillende instanties. Omdat het bedrijf gevestigd is op Cyprus, staat het onder toezicht van de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Deze autoriteit heeft ook een licentie afgegeven voor het uitvoeren van diensten om mensen te mogen laten beleggen. De regels die gelden voor het opereren als investeringsmaatschappij zijn streng, waardoor de geloofwaardigheid en de betrouwbaarheid van de broker in een goed daglicht wordt gesteld. Naast regulatie door de CySEC houdt EXANTE zich aan de richtlijnen die zijn opgesteld in de Financial Instruments Directive (MiFID). Hiermee wordt de firma gehouden aan Europese regelgeving.

Gebruik van SSL-encryptie

De technische veiligheid is zo te zien goed op orde bij EXANTE. Om gebruik te maken van de diensten die worden aangeboden logt u in op de website of het platform dat door EXANTE aangeboden wordt. Als u inlogt op de website, dan wordt er gebruik gemaakt van een SSL-encryptie. SSL staat voor Secure Sockets Layer en is een versleuteling die wordt gebruikt om een veilige verbinding tussen apparaten te maken. De informatie en uw gegevens die gekoppeld zijn aan het account dat gebruikt wordt, zijn hierdoor alleen toegankelijk voor u. U kunt een SSL-encryptie eenvoudig herkennen aan het slotje in de adresbalk dat getoond wordt naast het webadres van de website van EXANTE.

Hoe maakt u een account aan bij EXANTE?

Om een account aan te maken waarmee u kunt beleggen, kunt u eenvoudig de volgende stappen doorlopen. Het aanmaken van een account bij EXANTE kan al binnen enkele minuten geregeld worden.

 1. De eerste stap is klikken op de knop “Open Account” aan de bovenzijde van de website;
 2. U komt in een formulier terecht waarin u gegevens moet invullen zoals uw e-mailadres, telefoonnummer en naam;
 3. Als u dat gedaan heeft, dan krijgt u toegang tot het account in de vorm van een demo account;
 4. Het aanmaken van een live account is de volgende stap;
 5. Hiervoor geeft u antwoord op meerdere vragen die betrekking hebben op uw ervaring en kennis met betrekking tot beleggen;
 6. Er wordt vervolgens gevraagd om persoonsgegevens, een legitimatiebewijs en documenten om de gegevens te controleren;
 7. Als uw EXANTE account goedgekeurd en actief is, dan kunt u geld storten om aan de slag te gaan.

Voorwaarden EXANTE

Voor het openen van een account moet er aan verschillende voorwaarden worden voldaan. EXANTE vraagt om meerdere gegevens tijdens een aanvraag en controleert deze voor goedkeuring. U moet onder andere een legitimatiebewijs uploaden om te tonen dat u 18 jaar of ouder bent. Daarnaast worden er ook gegevens gevraagd die betrekking hebben op uw persoonlijke situatie. Dit kunnen documenten zijn zoals een recent bankafschrift, een onlangs betaalde rekening voor energie of een brief van een overheidsinstantie. De documenten die u doorgeeft en de informatie die u invult, worden na de aanvraag gecontroleerd. Het kan daarom enkele dagen duren voordat uw EXANTE account actief wordt gemaakt.

Account overzicht

Om te beginnen kunt u kiezen voor het openen van een demo account bij EXANTE. Daarmee krijgt u een virtueel bedrag van 1 miljoen euro ter beschikking en kunt u zonder risico’s beleggen. U hoeft voor het aanmaken van een demo account geen gegevens op te geven die betrekking hebben op uw persoonlijke situatie. Het demo account kan ook worden omgezet naar een live account. Met dit account kunt u direct handelen via EXANTE in de producten en instrumenten die worden aangeboden. Er moet daarvoor wel een storting gedaan worden van minimaal € 10.000,-.

Platforms

Het platform dat door de investeringsmaatschappij wordt aangeboden is het EXANTE Trading Platform. Deze software is ontwikkeld voor het bedrijf en maakt het mogelijk om te beleggen in meer dan 300.000 producten. Dit kan door gebruik te maken van de software op uw computer of laptop en ook door te kiezen voor een app op uw smartphone of tablet. Doordat er een mobiele app beschikbaar is, kunt u altijd en overal inzage hebben in uw portefeuille. Op de achtergrond zijn meer dan 750 servers over de hele wereld met elkaar verbonden om continu de nieuwste gegevens door te sturen. Als u gebruik wilt maken van de app, dan kunt u die installeren op een Android of iOS toestel en gewoon gebruiken in combinatie met uw account bij EXANTE.

EXANTE betaalmethoden

Voor particulieren geldt een minimale storting van € 10.000,- om te kunnen beleggen bij EXANTE. Bedrijven die een account openen bij de maatschappij, moeten een storting doen van tenminste € 50.000,-. Het storten van geld kan door gebruik te maken van een bankoverschrijving. Het schijnt ook mogelijk te zijn om een creditcard te gebruiken, al wordt daarover weinig duidelijkheid gegeven op de website van EXANTE zonder een account te hebben. Storten van geld via een bankoverschrijving kan 1 tot 2 werkdagen in beslag nemen. Het is mogelijk om geld te storten in valuta als USD, EUR, GBP, CHF, CZK, RUB en PLN. Voor het opnemen van geld uit uw EXANTE account geldt hetzelfde principe.

Aanbod bij EXANTE

Als gebruiker kunt u bij EXANTE in tientallen verschillende instrumenten. Het aanbod van de broker bestaat onder andere uit:

 • Valutaparen;
 • Aandelen;
 • Futures;
 • Obligaties;
 • Opties; 

Educatie

De mogelijkheden om meer te leren over beleggen bij EXANRTE zijn helaas beperkt. Op de website heeft u toegang tot de veelgestelde vragen en kunt u contact leggen met de klantenservice. Er worden zover wij weten geen documenten of handleidingen geboden die hierin ondersteuning kunnen geven. Wat educatie betreft kan EXANTE dus nog wel een aantal mogelijkheden toevoegen. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen helpen als klanten de mogelijkheid hebben om video’s te bekijken en online webinars te volgen. Hierdoor leren klanten beter beleggen en zorgt EXANTE voor meer binding met gebruikers.

Klantenservice

De klantenservice van EXANTE is op verschillende manieren te bereiken en alleen voor klanten. Als u vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de klantenservice door een e-mail te sturen, te bellen of een formulier tot contact in te vullen op de website. Met een dergelijk formulier zorgt u ervoor dat de klantenservice u terugbelt om u te helpen met alle vragen en problemen die u heeft. Er is ook online een chat beschikbaar om direct geholpen te kunnen worden. Het is alleen mogelijk om telefonisch contact te krijgen tijdens kantooruren op werkdagen. Op overige dagen kunt u uiteraard via een e-mail of een contactformulier contact krijgen met de klantenservice van EXANTE.

Conclusie EXANTE review

In deze EXANTE review heeft u kunnen lezen welke mogelijkheden er zijn bij de aanbieder. Het aanbod is aantrekkelijk en u kunt uit veel verschillende producten kiezen om in te handelen. Het platform van EXANTE is uitgebreid en biedt voldoende mogelijkheden om te beleggen. Wat wij minder vinden aan deze broker de hoogte van de minimale storting die gedaan moet worden. Wat wel prettig is, is dat de website ook in het Nederlands beschikbaar is. Vanwege het nog niet zo lang geleden geopende kantoor in Amsterdam, verwachten we dan ook in de toekomst meer te horen van EXANTE.

Meer weten?

Mocht u naar aanleiding van deze EXANTE review meer informatie willen of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Dan kunt u eenvoudig gebruik maken van de vergelijker op deze pagina. Daarmee is het mogelijk om verschillende brokers naast elkaar te zetten. Zo kunt u zelf een oordeel vellen over de beoordelingen, de kosten en de voordelen die onderling van elkaar verschillen. Aan de hand van uw onderzoek kunt u tot slot een keuze maken voor een geschikte broker en direct eenvoudig een account openen online.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 18:53

Wellicht vind je dit ook interessant