[rank_math_breadcrumb]

ETX Capital review

door | jun 3, 2022 | Brokers, Investeren | 0 Reacties

ETX Capital is een online broker die is opgericht in 1965. Het bedrijf is gevestigd in Londen en biedt klanten de mogelijkheid om te beleggen op meer dan 5000 verschillende markten wereldwijd. De broker is betrouwbaar en staat onder toezicht van de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk. In deze ETX Capital review […]

ETX Capital is een online broker die is opgericht in 1965. Het bedrijf is gevestigd in Londen en biedt klanten de mogelijkheid om te beleggen op meer dan 5000 verschillende markten wereldwijd. De broker is betrouwbaar en staat onder toezicht van de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk. In deze ETX Capital review vertellen we u meer over de ervaringen met deze maatschappij, de voor- en nadelen van handelen bij ETX Capital, hoe het zit met de regulatie en veiligheid, hoe u een account kunt aanmaken, op welke manieren u geld kunt storten en opnemen en hoe de klantenservice van ETX Capital te bereiken is.

Hoe zijn de ETX Capital ervaringen?

Als we kijken naar de ervaringen met de diensten , dan zien we veel positieve berichten. De investeringsmaatschappij heeft wereldwijd tienduizenden klanten die beleggen met het platform dat door ETX Capital gebruikt wordt. Voordelen die benoemd worden zijn onder andere de gebruiksvriendelijkheid van de software en het gemak waarmee de app gebruikt kan worden. De prijs is in de juiste verhouding met de kwaliteit van de instrumenten en als klant heeft u mogelijkheden om op verschillende manieren ondersteuning te krijgen. Het aanbod van instrumenten is wel beperkt en er is geen live chat aanwezig bij de klantenservice. Hieronder leest u een aantal voordelen en ook nadelen van beleggen bij ETX Capital.

Voordelen

Wilt u weten wat de pluspunten zijn van beleggen bij ETX Capital? Dan ziet u hieronder welke voordelen we kunnen benoemen voor u:

 • Geld storten op een account is zonder kosten;
 • Een account openen kan eenvoudig en snel gedaan worden;
 • U kunt kennismaken met de broker via het ETX Capital demo account;
 • De broker staat onder toezicht van de Financial Conduct Authority (FCA);
 • ETX Capital biedt een gebruiksvriendelijke app voor op smartphone en tablet.

Nadelen

We kunnen de voordelen niet benoemen zonder de nadelen. Er zijn ook enkele minpunten waar wat ons betreft nog aan gewerkt kan worden door ETX Capital zoals:

 • Beperkt aanbod aan instrumenten;
 • Er worden na verloop van tijd inactiviteitskosten gerekend;
 • Er is geen live chat aanwezig bij de klantenservice.

Is ETX Capital scam: betrouwbaarheid en veiligheid

De betrouwbaarheid en veiligheid van gegevens, geld en account zijn moeten het belangrijkst zijn als u een account aanmaakt bij ETX Capital. Het is daarom noodzakelijk dat een investeringsmaatschappij deze zaken goed op orde heeft. De betrouwbaarheid is goed te controleren vanwege het feit dat er meerdere toezichthouders zijn die letten op het naleven van de regels door ETX Capital. De veiligheid van uw geld, uw account en uw gegevens wordt bij de maatschappij gegarandeerd door verschillende technische maatregelen. Verder is uw inleg tot een bepaald bedrag verzekerd voor het geval dat er financiële problemen zouden ontstaan bij ETX Capital.

Hoe zit het met de regulering en licenties van ETX Capital?

ETX Capital wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk waar het bedrijf gevestigd is. Er worden regelmatig controles uitgevoerd door de FCA om te onderzoeken er volgens de regels gewerkt wordt. Het gaat hier om strenge regels waarvoor veel zaken op orde moeten zijn. Door de regulatie van de FCA is de betrouwbaarheid van ETX Capital ook geloofwaardig. Verzekeringen moeten ervoor zorgend dat uw vermogen bij de broker veilig is in het geval van problemen. Mocht ETX Capital om welke reden dan ook failliet gaan, dan is uw geld tot een bedrag van 85.000 pond verzekerd.

Gebruik van SSL-encryptie

De beveiliging van de verbinding met ETX Capital wordt geregeld met een SSL-encryptie. SSL staat voor Secure Sockets Layer, een technische eigenschap die ervoor zorgt dat de connectie die gemaakt wordt tussen het apparaat waar u op inlogt en de server van ETX Capital beveiligd is. Door deze functie wordt er voor de veiligheid van uw account, uw geld en uw gegevens gezorgd. Dat betekent dat er geen andere personen toegang kunnen krijgen tot deze informatie en dat uw geld ook veilig is. U kunt een SSL-versleuteling herkennen aan een slotje in de adresbalk naast het webadres.

Hoe maakt u een account aan bij ETX Capital?

Om een account aan te maken waarmee u kunt beleggen, kunt u eenvoudig de volgende stappen doorlopen. Het aanmaken van een account bij ETX Capital kan al binnen enkele minuten geregeld worden.

 1. U kiest op de website van ETX Capital voor de optie “Create Account”;
 2. U komt in een scherm terecht waar gevraagd wordt om uw e-mailadres, uw naam en uw telefoonnummer;
 3. Nu kunt u een keuze maken voor een platform waarmee u wilt beleggen;
 4. De volgende gegevens die u moet doorgeven zijn uw adres en het land waarin u zich bevindt;
 5. Tijdens de aanvraag worden er gegevens gevraagd over uw financiële situatie en moet u vragen beantwoorden over de kennis en ervaring die u heeft op het gebied van beleggen. Dat is belangrijk om u de juiste ondersteuning te kunnen bieden als dat nodig is;
 6. Tot slot moet u documenten uploaden om te bewijzen waar u woont en aan te tonen dat u 18 jaar of ouder bent. Hiervoor gebruikt u een geldig legitimatiebewijs.

Voorwaarden ETX Capital

Zoals u in het stappenplan voor het openen van een account heeft kunnen lezen, moet u verschillende gegevens bij de hand houden. De voorwaarden voor het openen van een account bij ETX Capital zijn onder andere dat u een minimale leeftijd van 18 jaar moet hebben. Om dit aan te kunnen tonen moet u een geldig legitimatiebewijs kunnen overleggen. Daarnaast worden er ook gegevens gevraagd die betrekking hebben op uw persoonlijke financiële situatie. De maatschappij vraagt om deze gegevens om na te gaan of u beschikking hebt over een eigen inkomen en of dit toereikend is om mee te beleggen. Er worden ook vragen gesteld om uw kennis en ervaring op het gebied van beleggen te testen.

Account overzicht

Een account aanmaken bij ETX Capital kan zonder dat u voor moeilijke keuzes wordt gesteld. Er is namelijk maar 1 type account beschikbaar als u aan de slag wilt gaan met beleggen. U kunt wel eerst kennismaken met de maatschappij en de platformen die worden aangeboden. Dat is mogelijk door te kiezen voor een ETX Capital demo-account. Met het demo-account heeft u toegang tot alle meer dan 5000 markten waarin u kunt beleggen bij ETX Capital. U krijgt een virtueel bedrag tot uw beschikking en kunt vervolgens zonder kosten en risico’s beleggen en oefenen met strategieën die passen bij uw manier van beleggen.

Platforms

Als u wilt beleggen bij ETX Capital dan kan dat door gebruik te maken van twee verschillende platformen. Het bedrijf biedt zijn eigen ETX TraderPro platform aan waarmee u de mogelijkheid heeft om te beleggen in verschillende instrumenten, meer dan 5000 markten te benutten en waarmee u uitgebreide analyses kunt maken. Als u bekend bent met MetaTrader 4 als beleggingsplatform, dan kunt u daar ook gebruik van maken. Tijdens het aanmaken van een account bij de maatschappij kunt u aangeven welk platform u zou willen gebruiken om mee te beleggen. Met hetzelfde gemak maakt u vervolgens ook gebruik van de apps die hiervoor beschikbaar worden gesteld voor Android en iOS toestellen. Zo kunt u altijd en overal inzicht houden in uw ETX Capital portefeuille.

ETX Capital betaalmethoden

Geld storten op het account dat u heeft aangemaakt bij ETX Capital kan op verschillende manieren. In de onderstaande tabel tonen we welke betaalmethoden er beschikbaar zijn, in welke valuta u geld kunt storten en hoelang het duurt voordat u het geld tot uw beschikking heeft. Er worden geen kosten door ETX Capital in rekening gebracht voor het storten van geld op uw account.

Methode

Valuta

Transactietijd

Bankoverschrijving

GBP, USD, EUR, ZAR, SGD, SEK, RON, PLN, NOK, JPY, HRK, HKD, DKK, CZK, CHF, CAD en AUD

1 tot 2 werkdagen

Visa

GBP, USD, EUR, ZAR, PLN, NOK, DKK, CZK en CHF

Direct

Maestro

GBP, USD, EUR, ZAR, PLN, NOK, DKK, CZK en CHF

Direct

Mastercard

GBP, USD, EUR, ZAR, PLN, NOK, DKK, CZK en CHF

Direct

Skrill

GBP, USD, EUR, ZAR, PLN, NOK, DKK, CZK en CHF

Direct

NETELLER

GBP, USD, EUR, ZAR, PLN, NOK, DKK, CZK en CHF

Direct

UnionPay

GBP, USD, EUR, ZAR, PLN, NOK, DKK, CZK en CHF

Direct

Geld opnemen bij ETX Capital

Voor het opnemen van geld uit uw ETX Capital account kunt u gebruik maken van dezelfde methodes. Aan het opnemen van geld zijn, in tegenstelling tot stortingen, wel kosten verbonden. Voor bedragen onder de € 100,- wordt een bedrag van € 10,- aan kosten gerekend als u geld wilt opnemen. Boven dit bedrag worden er geen kosten in rekening gebracht tot maximaal 5 transacties per maand. Als er meer transacties worden uitgevoerd voor opname, dan wordt er per transactie een vergoeding van € 10,- per keer gerekend. De tijd dat de transactie in beslag neemt is langer dan bij het storten van geld. In de onderstaande tabel krijgt u alle details over het opnemen van geld bij ETX Capital.

Methode

Valuta

Transactietijd

Bankoverschrijving

GBP, USD, EUR, ZAR, SGD, SEK, RON, PLN, NOK, JPY, HRK, HKD, DKK, CZK, CHF, CAD en AUD

1 tot 2 werkdagen

Visa

GBP, USD, EUR, ZAR, PLN, NOK, DKK, CZK en CHF

Dezelfde werkdag

Maestro

GBP, USD, EUR, ZAR, PLN, NOK, DKK, CZK en CHF

Dezelfde werkdag

Mastercard

GBP, USD, EUR, ZAR, PLN, NOK, DKK, CZK en CHF

Dezelfde werkdag

Skrill

GBP, USD, EUR, ZAR, PLN, NOK, DKK, CZK en CHF

Direct

NETELLER

GBP, USD, EUR, ZAR, PLN, NOK, DKK, CZK en CHF

Direct

UnionPay

GBP, USD, EUR, ZAR, PLN, NOK, DKK, CZK en CHF

Direct

Aanbod bij ETX Capital

Het aanbod van de investeringsmaatschappij bestaat uit verschillende instrumenten waarin u kunt beleggen. Deze instrumenten zijn:

 • Valutaparen;
 • Indices in de Verenigde Staten, Europa en het Verenigd Koninkrijk;
 • Aandelen van toonaangevende bedrijven;
 • Cryptovaluta zoals Bitcoin, Ripple en Ethereum;
 • Grondstoffen zoals ruwe olie, goud, zilver, koffie en meer.

Educatie

Het is prettig om ondersteuning te krijgen en meer te leren over beleggen. Dat is dan ook mogelijk bij ETX Capital met een breed aanbod van lesmaterialen. U kunt dan denken aan middelen die ondersteuning bieden voor startende beleggers en materialen die geschikt zijn voor beleggers met meer ervaring. Het aanbod van lesmateriaal bij ETX Capital bestaat onder andere uit:

 • Webinars;
 • eBooks;
 • Documenten;
 • Video’s;
 • Handleidingen;
 • Trainingen die gegeven worden door professionals.

Klantenservice

De klantenservice van ETX Capital is op meerdere manieren te bereiken. Als u vragen heeft, dan kunt u vaak al veel antwoorden vinden op de website van ETX Capital. Daar staan een groot aantal veelgestelde vragen met bijbehorende antwoorden. Mocht u geen antwoorden vinden, dan kunt u op verschillende manieren contract opnemen met het bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld door te bellen naar een internationaal telefoonnummer of door een e-mail te sturen. Via Facebook Messenger kunt u ook in contact komen met een medewerker van ETX Capital voor ondersteuning en vragen.

Conclusie ETX Capital review

ETX Capital is een prima aanbieder als u op zoek bent naar een betrouwbare partij om bij te beleggen. Het aanbod van instrumenten is zeer aantrekkelijk en beleggen bij deze maatschappij kan op een gebruiksvriendelijke en eenvoudige manier gedaan worden. Het is prettig dat er kennisgemaakt kan worden via een demo-account en dat er verschillende platformen beschikbaar worden gesteld om mee te beleggen. Als u bekend bent met een platform als MetaTrader 4 dan scheelt dat al veel werk als u begint bij ETX Capital. De klantenservice is goed te bereiken voor alle vragen die u heeft. Verder is de ondersteuning op het gebied van educatie ook prima in orde. Alles bij elkaar genomen krijgt ETX Capital van ons een goede voldoende voor de diensten die zij aanbieden.

Meer weten?

Bent u naar aanleiding van deze ETX Capital review nieuwgierig geworden naar de mogelijkheden? Kijkt u dan naar de vergelijker op deze website om de broker naast andere partijen te leggen. U kunt daardoor met gemak bekijken wat de voordelen zijn van verschillende aanbieders, welke beoordelingen zij krijgen en welke kosten u kunt verwachten. Maakt u een keuze voor een broker, bijvoorbeeld voor ETX Capital, dan kunt u direct binnen enkele minuten een account aanmaken. Door te vergelijken aan de hand van uw wensen en voorkeuren, maakt u de beste keuze voor een broker.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 18:53