[rank_math_breadcrumb]

eToro review

door | jun 2, 2022 | Brokers, Investeren | 0 Reacties

eToro is een online broker die particuliere beleggers de kans geeft om te investeren op veel verschillende manieren. Het bedrijf is opgericht in 2007 en heeft kantoren in Cyprus, Australië, de Verenigd Staten en Canada. Bent u op zoek naar een geschikte partij om bij te gaan beleggen? Dan is eTorro misschien wel een goede […]

eToro is een online broker die particuliere beleggers de kans geeft om te investeren op veel verschillende manieren. Het bedrijf is opgericht in 2007 en heeft kantoren in Cyprus, Australië, de Verenigd Staten en Canada. Bent u op zoek naar een geschikte partij om bij te gaan beleggen? Dan is eTorro misschien wel een goede optie voor u. Om dat te ontdekken hebben we voor u deze eToro Review geschreven. Hierin leest u meer over deze broker en vertellen we u onder andere wat de voor- en nadelen zijn van beleggen bij eToro. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn de betrouwbaarheid, eToro ervaringen, de veiligheid, hoe u een account kunt aanmaken, welke accounts er aangeboden worden, hoe de klantenservice geregeld is en welke betaalmethoden u kunt gebruiken om geld te storten en op te nemen.

Hoe zijn de eToro ervaringen?

Aan de hand van ons onderzoek heeft eToro zijn zaken goed op orde. De eToro ervaringen die we lezen spreken voornamelijk over positieve eigenschappen van de aanbieder. Zo is het bedrijf in het bezit van verschillende licenties en staat het onder toezicht van onder andere de Autoriteit Financiële Markten in Nederland. Wat prettig wordt gevonden door gebruikers is dat de klantenservice dag en nacht bereikbaar is. De website van eToro Nederland is ook voor het overgrote deel uitgevoerd in het Nederlands. Hieronder leest u de voor- en nadelen van eToro op een rij.

Voordelen 

Om u te overtuigen van de voordelen van deze partij, hebben we een aantal pluspunten voor u op een rij gezet:

 • Er wordt een uitgebreid aanbod van instrumenten geboden zoals valutaparen, aandelen, indices, grondstoffen, ETF’s en cryptovaluta;
 • De broker wordt gereguleerd door verschillende instanties waaronder de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) en de Financial Conduct Authority (FCA);
 • De klantenservice is onder andere via live chat te bereiken;
 • Betalen kan onder andere door gebruik te maken van iDEAL.

Nadelen

Er is ook een nadeel te benoemen:

 • De klantenservice van eTorro is niet beschikbaar in het Nederlands.

Is eToro scam: betrouwbaarheid en veiligheid

Voor de eToro betrouwbaarheid en veiligheid hebben we gekeken naar een aantal punten. Het is belangrijk dat er goed toezicht gehouden wordt en dat uw gegevens veilig zijn bij de broker. De regulatie is bij eToro goed op orde. De onderneming wordt door meerdere toonaangevende autoriteiten gecontroleerd en is in het bezit van de nodige licenties en vergunningen. De veiligheid is ook goed op orde door toedoen van verschillende maatregelen. Uw account is goed beveiligd en uw geld wordt beschermd in het geval van financiële problemen bij de aanbieder.

Hoe zit het met de regulering en licenties van eToro?

Of eToro betrouwbaar is kan worden afgelezen aan het feit dat de firma door veel instanties wordt gecontroleerd. Er wordt toezicht gehouden op het naleven van alle regels en wetten in de landen waar het bedrijf actief is. Deze regels zijn over het algemeen zeer streng, wat de betrouwbaarheid ten goede komt. De regulatie wordt onder andere verzorgd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) die ook een licentie heeft afgegeven. Verder houden de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk en de Australian Securities and Investments Commission (ASIC) toezicht op het naleven van de regels. De broker houdt zich ook aan de reglementen die zijn opgesteld in de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID) richtlijnen.

Gebruik van SSL-encryptie

Om gebruik te maken van een account bij eToro moet er een veilige verbinding tot stand komen. Met een SSL-versleuteling is de website van de broker voorzien van de nodige beveiligingen. SSL staat voor Secure Sockets Layer en zorgt voor een versleutelde connectie tussen uw apparaat en de servers van eToro. Hierdoor zijn uw account, uw geld en uw gegevens veilig. U bent daardoor de enige persoon met toegang tot het account. Uw geld wordt apart bewaard op rekeningen die losstaan van de rekeningen van eToro. Mochten er financiële problemen ontstaan bij de broker, dan is uw geld niet in gevaar.

Hoe maakt u een account aan bij eToro?

Om een account aan te maken waarmee u kunt beleggen, kunt u eenvoudig de volgende stappen doorlopen. Het aanmaken van een account bij eToro kan al binnen enkele minuten geregeld worden.

 1. U klikt op de website van eToro op de knop “Registreren”;
 2. Er wordt nu een online formulier geopend waarop u alle persoonsgegevens kunt invullen die nodig zijn om een account aan te maken;
 3. U kunt daarbij een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken of inloggen door gebruik te maken van diensten als Facebook of Gmail;
 4. Vervolgens moet u de voorwaarden lezen waarmee u akkoord gaat voor het aanvragen en gebruiken van een account bij eToro;
 5. Als u de voorwaarden geaccepteerd hebt, dan klikt u op de knop “Registreren” onderaan het formulier;
 6. Als onderdeel van de aanmelding, moet u aanvullende gegevens opgeven. Dit is informatie zoals een bewijs van uw adresgegevens, een geldige legitimatie en informatie waarmee u kunt aantonen voldoende vermogen te hebben om te kunnen beleggen;
 7. Na het opgeven van alle gevraagde gegevens, wordt er een vragenlijst aangeboden. De vragen die hierin gesteld worden hebben betrekking op de kennis en ervaring die u heeft met beleggen. Aan de hand van de antwoorden die u daarop geeft, kan er een persoonlijk pakket worden samengesteld zodat u op de best mogelijke manier kunt beginnen met beleggen.

Voorwaarden

Voor het openen van een account bij eToro moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. U moet 18 jaar of ouder zijn en dit aantonen met een identiteitsbewijs tijdens de aanvraag voor een account. U moet de juiste gegevens opgeven met betrekking tot uw inkomen, uw adres en andere zaken. Wat ook belangrijk is, is dat u correct antwoord op de vragen die gesteld worden met betrekking tot de ervaring en kennis die u heeft op het gebied van beleggen. Aan de hand van deze antwoorden wordt het account namelijk voor u ingericht. Als alle informatie op de juiste manier is aangeleverd, controleert eToro de gegevens. Het kan vervolgens enkele werkdagen duren voordat u daadwerkelijk aan de slag kunt gaan met beleggen bij de maatschappij.

Account

Als gebruiker kunt u eerst kennismaken met de diensten van de broker. Dat kan door een eToro demo account aan te maken. Met een demo-account krijgt u toegang tot alle diensten en middelen die door de broker worden aangeboden. U kunt zonder risico beginnen met beleggen en zonder dat het u geld kost. U krijgt namelijk een virtueel bedrag van $ 100.000,- tot uw beschikking waarmee u kunt oefenen. Als u voldoende kennis heeft en weet welke strategie u wilt gebruiken om te beleggen, dan kunt u een echt account openen.

Platforms

Om te beleggen kunt u gebruik maken van het handelsplatform van eToro. Dit platform wordt aangeboden door het bedrijf en biedt u de mogelijkheid om te handelen in meer dan 2.000 verschillende instrumenten. Met het platform kunt u op een gebruiksvriendelijke manier aan de slag, kennis delen met andere beleggers, analyses maken en nog veel meer. Het platform van eToro is beschikbaar voor op uw computer of laptop en kan ook geïnstalleerd worden op uw smartphone of tablet met de eToro app. Dat kan voor toestellen met een besturingssysteem als Android en iOS. Met de eToro app hebt u vervolgens altijd en overal toegang en inzage in uw portefeuille bij de broker.

eToro betaalmethoden

Geld storten op het account dat u geopend heeft bij eToro kan op verschillende manieren. In de onderstaande tabel ziet u welke betaalmethoden u kunt kiezen, de tijd die een storting in beslag neemt, wat het maximale bedrag is voor een storting en in welke valuta u geld kunt overmaken bij eToro.

Methode  Valuta  Max. storting  Tijd
Visa  USD, GBP EUR en AUD  $ 40.000,-  Direct
Mastercard  USD, GBP EUR en AUD  $ 40.000,-  Direct
Visa  Electron USD, GBP EUR en AUD  $ 40.000,-  Direct
Maestro  USD, GBP EUR en AUD  $ 40.000,-  Direct
PayPal  USD, GBP EUR en AUD  $ 10.000,-  Direct
NETELLER  USD, GBP EUR en AUD  $ 10.000,-  Direct
Skrill  USD, GBP EUR en AUD  $ 10.000,-  Direct
Rapid  Transfer USD, GBP EUR en AUD  $ 5.500,- Direct
iDEAL  EUR  $ 50.000,-  Direct
Klarna  EUR  $ 30.000,-  Direct
Sofort  EUR  $ 30.000,-  Direct
Bankoverschrijving  USD, GBP EUR en AUD  Geen  4 tot 7 dagen
Trustly  EUR, GBP, SEK, DKK, NOK, PLN en CZK  $ 40.000,-  Direct

Geld opnemen bij eToro

Voor het opnemen van geld kunt u gebruik maken van minder mogelijkheden dan voor het storten van geld. Toch is het aanbod hiervoor ook nog aantrekkelijk genoeg. De methoden die hiervoor beschikbaar zijn ziet u in de onderstaande tabel. Daarbij ziet u ook de valuta, de transactietijd en de eToro fees die u moet betalen als kosten voor de transactie.

Methode  Valuta  Kosten  Tijd
Visa  USD, GBP EUR en AUD  $ 5,-  4 tot 7 dagen
Mastercard  USD, GBP EUR en AUD  $ 5,-  4 tot 7 dagen 
Visa  Electron USD, GBP EUR en AUD  $ 5,-  4 tot 7 dagen
Maestro  USD, GBP EUR en AUD  $ 5,-  4 tot 7 dagen
PayPal  USD, GBP EUR en AUD  $ 5,-  1 tot 2 dagen
NETELLER  USD, GBP EUR en AUD  $ 5,-  1 tot 2 dagen
Skrill  USD, GBP EUR en AUD  $ 5,-  1 tot 2 dagen
Bankoverschrijving  USD, GBP EUR en AUD  $ 5,-  4 tot 7 dagen

Aanbod bij eToro

Als u kiest voor eToro als broker, dan kiest u voor een aanbieder met veel mogelijkheden. Er zijn veel verschillende markten waarop u kunt handelen in meer dan 2000 verschillende instrumenten. Het aanbod van eToro bestaat onder andere uit:

 • Meer dan 1700 aandelen op beurzen wereldwijd. Hieronder vallen beurzen in Amsterdam, Brussel, New York, Hong Kong, Parijs en meer;
 • 46 soorten grondstoffen zoals olie, zilver, goud, koper, aardgas, suiker, cacao en nog veel meer;
 • Meer dan 250 ETF’s op beurzen wereldwijd;
 • 15 verschillende indices;
 • 18 soorten cryptovaluta waaronder Bitcoin, Ethereum en DASH.

Educatie

Klanten kunnen gebruik maken van een breed scala aan leermiddelen bij eToro. U kunt meer informatie krijgen over beleggen en zaken met betrekking tot online beleggen. Deze bronnen zijn erg handig voor beginners en kunnen ook ervaren online investeerders helpen. Tools die hiervoor worden aangeboden zijn onder meer:

 • Inhoudelijke artikelen;
 • Documenten;
 • Video’s met onderwijsmateriaal;
 • Een eToro demo-account;
 • Webinars.

Klantenservice

De klantenservice van eToro is op meerdere manieren te bereiken. Met alle informatie op de website kunt u al veel antwoorden krijgen op de vragen die u heeft. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag te bereiken en staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. Het is mogelijk om 24 uur per dag op deze dagen contact op te nemen. Dit kan onder andere via een live chat met een werknemer. U kunt ook een contactformulier invullen zodat er vanuit eToro contact met u wordt gezocht.

Conclusie eToro review

In deze eToro review heeft u kunnen lezen wat de mogelijkheden zijn bij de broker. Het aanbod is aantrekkelijk en zeer uitgebreid. Een account is eenvoudig te openen en het platform is erg gebruiksvriendelijk. Voordelen zijn onder andere dat er gebruik kan worden gemaakt van diensten zoals iDEAL om geld te storten en dat de website in het Nederlands is. Echte nadelen hebben we niet kunnen ontdekken, behalve het feit dat de klantenservice alleen beschikbaar is in het Engels. Alle feiten op een rij bekeken is eToro een zeer aantrekkelijke, betrouwbare en veilige broker met een ruim aanbod. Wat ons betreft een ideale partner om mee in zee te gaan als beginnend of ervaren belegger.

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel over eToro behoefte aan meer informatie en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Dan kunt u eenvoudig gebruik maken van de vergelijker op deze website. Met de vergelijker kunt u aan de hand van uw wensen een vergelijking maken tussen eToro en andere brokers. Op die manier is het mogelijk om de beste partij te kiezen voor het openen van een rekening. Als u een keuze gemaakt heeft, dan is het openen van een account bij de betreffende partij ook zeer eenvoudig. Dit kunt u direct online doen, zodat u snel aan de slag kunt met beleggen.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 18:53