[rank_math_breadcrumb]

Een betaalrekening voor kinderen

door | mrt 1, 2022 | Betaalrekening | 0 Reacties

In Nederland mag je vanaf 18 jaar zelfstandig een bankrekening openen en beheren. Tot die tijd zijn jouw ouders verantwoordelijk voor de bankrekening, als ze tenminste een betaalrekening voor kinderen hebben geopend. Zowel banken als veel ouders willen graag dat kinderen al op jonge leeftijd leren omgaan met geld. Daarom is een betaalrekening openen voor […]
Krediet groep nederland
 • Contactloos betalen: snel en makkelijk
 • Blokkeren en deblokkeren: regel het zelf
 • Zelf je betaallimiet wijzigen
 • Buiten Europa betalen
 • Koppel makkelijk je betaalpas aan Apple Pay, Google Pay of een wearable

BETAALKAART AANVRAGEN

★★★★: 4,2/5

N
Betaalrekeningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare betaalrekeningen
Wij vergelijken enkel betrouwbare partijen

Vergelijk betaalrekeningen

Gemakkelijk & snel geregeld

★★★★★ 

9,2 / 10

Kosten p/m

€2,95

Levering

Binnen 5 werkdagen

Aanvraag

Volledig online

(assistentie mogelijk)

Contactloos betalen, gemakkelijk en snel geregeld

Koppel aan Apple Pay, Google Pay of een wereable

Ook buiten Europa betalen

Binnen 5 minuten geregeld

★★★★

8.4 / 10

Kosten p/m

€2,95

Levering

Binnen 5 werkdagen

Aanvraag

Volledig online

(assistentie mogelijk)

 Depositogarantie tot €100.000,-

Krijg een NL, DE, ES of FR IBAN
Bespaar tijd met Instant Payments
Krediet groep nederland

Betrouwbaar & snel geregeld

 • Contactloos betalen
 • Zelf blokkeren en deblokkeren
 • Zelf je betaallimiet wijzigen
 • Buiten Europa betalen
 • Koppel makkelijk je betaalpas aan Apple Pay, Google Pay of een wearable

BETAALKAART AANVRAGEN

★★★★: 4,2/5

betaalrekening voor kinderen

In Nederland mag je vanaf 18 jaar zelfstandig een bankrekening openen en beheren. Tot die tijd zijn jouw ouders verantwoordelijk voor de bankrekening, als ze tenminste een betaalrekening voor kinderen hebben geopend. Zowel banken als veel ouders willen graag dat kinderen al op jonge leeftijd leren omgaan met geld. Daarom is een betaalrekening openen voor kinderen erg raadzaam. Zo leert een kind al snel op een goede manier om te gaan met geld en bijvoorbeeld voor iets te sparen. Want jong geleerd is oud gedaan.

Waarom een betaalrekening kinderen openen?

Er zijn verschillende redenen om een betaalrekening kinderen te openen. Bijvoorbeeld om je kind zelf geld te laten sparen of omdat jij voor je kind wilt sparen. Een andere reden waarom je een betaalrekening voor kinderen zou willen openen, is omdat je jouw kind wilt leren verantwoord om te gaan met zijn of haar centjes. Natuurlijk is er een verschil of je kind vier of zeventien jaar oud is. Bij kleine kinderen gaat het meestal om sparen. Oudere kinderen willen daarentegen ook geld uitgeven van de betaalrekening kinderen. Ook hebben oudere kids meestal al een bijbaantje en ontvangen ze inkomsten op hun betaalrekening kinderen. Eigenlijk moeten ze worden klaargestoomd om in de nabije toekomst zelfstandig met hun geld om te kunnen gaan.

Wanneer kind eigen bankrekening geven?

Wanneer kind eigen bankrekening geven, is een goede vraag. Eigenlijk kan dit niet vroeg genoeg beginnen. Met name als je jouw kind alvast wilt helpen voor grote toekomstige aankopen, bijvoorbeeld voor het volgen van een studie of voor de uitzet naar een eigen woning. In deze gevallen kun je het beste op tijd beginnen. Je kunt er dan voor kiezen om een betaalrekening voor kinderen te openen waarmee enkel gespaard kan worden. Met dit type bankrekening kun je bijvoorbeeld instellen dat er niet zomaar geld van de betaalrekening kinderen afgehaald kan worden.

Per bank verschillende voorwaarden voor betaalrekening kinderen

Bij vrijwel alle banken kun je tegenwoordig een bankrekening openen kinderen. Maar iedere bank heeft weer zijn eigen voorwaarden voor een betaalrekening kinderen. Aan welke voorwaarden moet je zoal denken? Hieronder vertellen we je meer over de voorwaarden voor een betaalrekening voor kinderen. Het is belangrijk dat je jezelf van tevoren hierin verdiept. De voorwaarden zijn namelijk erg belangrijk in het maken van je keuze voor een bepaalde betaalrekening voor kinderen.

Meekijken met de betaalrekening kinderen

Vind jij het belangrijk dat je kunt meekijken op de betaalrekening kinderen en dat je kunt zien waar je kind zijn of haar geld aan besteedt? Dan is het handig dat je een bankrekening voor kinderen opent die de functie aanbiedt om mee te kijken, zonder dat je hiermee eventuele juridische problemen krijgt. Niet iedere bank biedt deze extra functie aan. Bij een betaalrekening voor kinderen kun je vaak aan de hand van de afschriften precies zien waar je kind geld aan besteedt. Is het doel van de betaalrekening om je kind te leren verantwoord om te gaan met geld? Dan kun je bijvoorbeeld ook samen met je kind een kasboekje maken op basis van zijn of haar inkomsten en uitgaven.

Opnamebeperkingen instellen voor de betaalrekening kinderen

Met name als er een wat groter bedrag op de rekening staat, dan is het wel zo fijn en veilig als je als ouder een pinlimiet op de betaalrekening kinderen kunt instellen. Zo ben je ervan verzekerd dat je kind niet ineens al het geld uitgeeft. Daarnaast kun je hem of haar leren omgaan met een wekelijks of maandelijks budget. Ook handig: een aantal banken bieden de mogelijkheid om in te stellen hoeveel geld er per dag of per week van de betaalrekening voor kinderen kan worden gepind.

Geld overmaken naar een andere betaalrekening kinderen

Tegenwoordig is het heel makkelijk om geld over te maken van de ene naar de andere betaalrekening. Dit kan bijvoorbeeld via een Tikkie, via internetbankieren of via de mobiele applicatie van een bank. Wil je liever niet dat je kind zomaar geld overmaakt naar een andere betaalrekening? Dan kun je er bij een aantal banken een stop op zetten. Vind je het eigenlijk juist prettig dat je kind zijn of haar eigen abonnementen kan betalen, dan kun je er ook voor kiezen om dit wel mogelijk te maken. Het is eigenlijk maar net waar jullie je prettig bij voelen.

Rente op de betaalrekening kinderen

Voor veel mensen is de hoogte van de rente de doorslaggevende reden om voor een bepaalde betaalrekening voor kinderen te kiezen. Als je namelijk voor je kind spaart of jouw kind spaart zelf voor iets, dan wil je natuurlijk wel rente ontvangen over het geld dat op de rekening staat. En het liefst wil je dat de rente zo hoog mogelijk is, want dan gaat het sparen net even wat harder.

Welkomstcadeautje bij een bankrekening openen kinderen

Altijd leuk als je samen met je kind een nieuwe betaalrekening gaat openen: een aantal banken bieden namelijk een welkomstcadeautje aan. Natuurlijk is het welkomstcadeau voor niemand de belangrijkste reden om bij een bank in te schrijven, maar het is toch een leuke bijkomstigheid voor je kind.

Rood staan mogelijk op een betaalrekening kinderen

Zoals je waarschijnlijk wel weet: geld lenen kost geld. Daarom willen de meeste ouders niet dat hun kind rood kan staan op een betaalrekening voor kinderen. Jonge kinderen moeten namelijk nog leren om te gaan met geld. Als er geen limiet op de betaalrekening zit, dan kan dit in de toekomst voor problemen zorgen. Gelukkig is het bij alle varianten van de betaalrekening kinderen niet mogelijk om rood te staan.

Hierboven hebben we een aantal belangrijke voorwaarden benoemd waar je op moet letten bij het openen van een betaalrekening voor je kind. Bekijk snel en gemakkelijk wat de diverse banken qua voorwaarden bieden met onze handige bankenvergelijker op deze pagina.

De beste betaalrekening voor kinderen is een persoonlijke keuze

Welke bank het beste bij jou en je kind past is een persoonlijke beslissing. Vind je het bijvoorbeeld fijn om mee te kunnen kijken op de betaalrekening kinderen, maar hoef je niet met jouw rekeningen bij dezelfde bank te zitten, dan vallen een aantal banken al direct af. Wil je graag een opnamebeperking in kunnen stellen, dan kun je ook al direct een aantal banken elimineren. Wil je per se een welkomstcadeau, dan kom je automatisch uit bij een kleinere selectie van banken.

Ben je benieuwd naar de verschillende betaalrekeningen voor kinderen bij de diverse banken? Maak dan nu gebruik van de handige bankenvergelijker op deze pagina.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 22, 2022 @ 21:06

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bunq Easy Bank
 • Vanaf €2,95 per maand
 • Depositogarantie tot €100.000,-
 • Levering binnen 5 werkdagen
 • Online aanvraag

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4/5

Jouw online bank
 • Contactloos betalen
 • Zelf blokkeren en deblokkeren
 • Zelf je betaallimiet wijzigen
 • Buiten Europa betalen
 • Koppel makkelijk je betaalpas aan Apple Pay, Google Pay of een wearable

BETAALKAART AANVRAGEN

★★★★: 4,2/5

Krediet groep nederland
Bunq Easy Money
 • Vanaf €8,99 per maand
 • Depositogarantie tot €100.000,-
 • Geld uitgeven en sparen in 16 valuta’s
 • Voeg meerdere Europese IBAN’s toe
 • Geen wisselkoersopslag

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,5/5