[rank_math_breadcrumb]

Disney aandelen review

door | mei 31, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

Iedereen kent Mickey Mouse en Donald Duck. Maar Disney is nu ook veel meer geworden als je Marvel en Star Wars meetelt. Je kunt er dus niet omheen als je kijkt naar de entertainment industrie. Maar de vraag is of het een bedrijf is waarin je wil investeren. Hoe zit het nu met Walt Disney […]

Iedereen kent Mickey Mouse en Donald Duck. Maar Disney is nu ook veel meer geworden als je Marvel en Star Wars meetelt. Je kunt er dus niet omheen als je kijkt naar de entertainment industrie.

Maar de vraag is of het een bedrijf is waarin je wil investeren. Hoe zit het nu met Walt Disney megabedrijf en de koers? En loont het om een aandeel in disney te kopen?

Geschiedenis van een entertainment icoon

Het is moeilijk te geloven dat de kolos van $ 261 miljard aan marktkapitalisatie in 1923 begon als Disney Brothers Cartoon Studio, door Walt en zijn broer Roy O. Disney. Disney was naast een animatielegende ook nog eens een revolutionaire zakenman.

Van korte animatiefilms met Mickey Mouse tot langere films zoals Sneeuwwitje en Bambi werd de naam al snel gezet. Disney breidde ook uit door een pretpark Disneyland op te richten en die formule uit te breiden over de hele wereld.

Tegenwoordig is Disney niet meer weg te denken uit de popcultuur. Het bedrijf heeft inmiddels andere grote filmstudio’s opgeslokt en een streamingdienst Disney+. Het is dus een bedrijf met een drang om te groeien en dat is ook te zien in de koers van Disney.

Nieuwsflits: maar hoe zit het nu met de impact van corona?

Het is sinds februari een wilde rit voor Disney en de koers van het aandeel. Disney aandelen hadden het zwaar te verduren toen de pretparken moesten sluiten en de tochten van Disney Cruise Line stopte.

De kwartaalresultaten lieten enkele nadelige gevolgen zien. Toch blijft de aantrekkingskracht sterk. Op 11 mei werd Shanghai Disneyland voor het eerst sinds eind januari geopend, met beperkte capaciteit. Tickets waren binnen enkele minuten uitverkocht voor de openingsdag.

In september kondigde Disney wel aan dat het een flink aantal banen in pretparken schrapt. Deze zaken spelen nu dus nog zeker mee als je naar de koers kijkt van Walt Disney’s miljardenbedrijf.

Koers Disney aandelen: nog op zoek naar de balans

Disney meldde recentelijk een verlies op de aandelen. Analisten verwachtten een verlies per aandeel van 68 cent op 14,34 miljard dollar aan inkomsten.

  • De omzet van medianetwerken steeg wel en de inkomsten van pretparken daalden flink door corona. De omzet van studio’s kelderde ook dankzij de coronacrisis.

Maar de direct-to-consumer-inkomsten, inclusief streaming, zijn met 41% gestegen wat ook weer het gevolg is dat mensen nu meer thuis doen.

Het aantal Disney + abonnees steeg van 60,5 miljoen begin augustus naar 73,7 miljoen aan het einde van het kwartaal. Hierdoor wordt verwacht dat de koers van aandelen weer in de lift zal zitten.

Waarom het nu het moment is om Disney aandelen te kopen?

BD Stock Checkup kent Disney een 36 Composite Rating toe. De mediagigant staat daarnaast op de 12e plaats in de Media-Diversified-groep met 26 aandelen op basis van die beoordeling.

Een score van 21 winst per aandeel weerspiegelt een winstgroei over vijf jaar van -7%. Analisten verwachten nu dat de winst per aandeel met 19% zal stijgen, gevolgd door een sprong van 107% in 2021. Als dat niet een aantrekkelijk vooruitzicht is om nu te kopen dan weten wij het ook niet meer.

Waar je rekening mee moet houden als je Disney aandelen verkoopt

Na het uitbreken van een vlakke basis en het stijgen naar recordhoogtes in november 2019, zakte het Disney-aandeel met meer dan 40% tijdens de coronavirus-beurscrash.

Het bereikte een dieptepunt op 18 maart en is sindsdien overwegend hoger gestegen. Wat de verkoop van aandelen in Disney betreft is het dus raadzaam om de ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Maatregelen zullen hoe dan ook effect hebben op het bedrijf, maar op de lange termijn ziet het er wel rooskleurig uit.

Een kwestie van de lange adem dus als het moment er weer is dat mensen massaal naar pretparken gaan en films weer in volle zalen kunnen draaien.

Dividend Disney aandelen

Het aandeel vormde onlangs een dubbele bodem met een kooppunt van 131,46. Op 9 november, na de overwinning van de verkozen president Joe Biden, liepen de aandelen omhoog en stegen ze met 12%.

De ontsnappingskloof leverde een hoger kooppunt op van 142,11, waarbij de koopzone uitkwam op 149,22. De aandelen zijn tijdens de week iets lager gedaald, waardoor Disney terug in de buurt van het oorspronkelijke kooppunt van 131,46 kwam.

De markt bevindt zich in een bevestigde uptrend en dividend betaalt zich op termijn uit als de stijgende lijn wordt voortgezet.

Dus nog in het kort: Waarom Disney aandelen ondanks corona een solide investering is

  • Ondanks de volledige sluiting van parken, resorts en cruisemaatschappijen slaagde Disney er toch in om $ 454 miljoen aan vrije cashflow te genereren. Aangezien sommige parken in het vierde kwartaal (dat eindigde in september) op beperkte basis actief zijn, kan de vrije kasstroom van Disney verbeteren ten opzichte van het totaal van vorig kwartaal.
  • Themaparken zijn nu een achilleshiel voor het bedrijf, maar Disney zou zich moeten kunnen aanpassen om de parken zelfs tijdens een langere periode van minder verkeer winstgevend te houden. Hoewel het management gelooft dat de normale verkeersstroom pas terugkeert als het vertrouwen van de consument er weer is, suggereren Disney’s interne onderzoek en boekingen dat er nog steeds vraag is naar pretparkbezoek. Reken er daarom op dat als de pandemie voorbij is, er veel opgekropte vraag zijn.
  • Het is opmerkelijk dat de streamingdiensten van Disney al meer dan 100 miljoen betaalde abonnementen hebben bereikt. Het is een belangrijke prestatie gezien het feit dat Disney + nog maar een jaar oud is. De 60,5 miljoen betaalde abonnementen voor Disney + zijn slechts het topje van de ijsberg. Er zijn honderden miljoenen fans van de inhoud van het bedrijf over de hele wereld die zich in de loop van de tijd zouden kunnen aanmelden. Het is ook een pluspunt dat Disney erin is geslaagd om tijdens de pandemie nieuwe content op Disney + uit te brengen

Investeer nu in een entertaimentgigant

Kortom, de risico’s op korte termijn van de pandemie schaden Disney’s bedrijfsresultaten, maar het heeft genoeg geld om door de verstoringen te komen.

Het belangrijkste is dat het bedrijf een fenomenale groei doormaakt met zijn streamingplatform, dat de komende tien jaar misschien wel zijn meest waardevolle bedrijf wordt. Stap er dus nu in door aandelen van Disney te kopen en gebruik de broker vergelijker om goedkoop uit te zijn.

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:03