[rank_math_breadcrumb]

Darwinex review

door | mei 27, 2022 | Brokers, Investeren | 0 Reacties

Darwinex is een online broker waarbij u op verschillende manieren kunt beleggen. De firma is opgericht in 2012 en heeft zijn hoofdkantoor in Londen. Daarom wordt Darwinex ook gereguleerd door de Financial Conduct Authority in het Verenigd Koninkrijk. U kunt als gebruiker kiezen voor verschillende platformen om mee te werken en hebt de mogelijkheid om […]

Darwinex is een online broker waarbij u op verschillende manieren kunt beleggen. De firma is opgericht in 2012 en heeft zijn hoofdkantoor in Londen. Daarom wordt Darwinex ook gereguleerd door de Financial Conduct Authority in het Verenigd Koninkrijk. U kunt als gebruiker kiezen voor verschillende platformen om mee te werken en hebt de mogelijkheid om uitgebreide ondersteuning te krijgen van de klantenservice. In deze Darwinex review leest u over de voor- en nadelen van Darwinex, de ervaringen met Darwinex, hoe de veiligheid en de betrouwbaarheid geregeld zijn, op welke wijze er betaald kan worden, hoe u geld kunt opnemen, hoe het aanbod van de broker eruit ziet en hoe de klantenservice geregeld is.

Hoe zijn de Darwinex ervaringen?

Ervaringen met Darwinex van gebruikers online zijn over het algemeen positief. Het is voor gebruikers prettig dat er meerdere platformen gebruikt kunnen worden en de mogelijkheden om te handelen zijn toereikend. Wat voor klanten soms wel een drempel is om overheen te stappen, is het minimale bedrag dat gestort moet worden. Voordat er gebruik kan worden gemaakt van een account om mee te beleggen, moet er een minimaal bedrag van € 500,- gestort worden. Gebruikers van Darwinex zijn daarentegen wel weer positief over de verschillende manieren om geld te kunnen storten en op te nemen, dit is ook terug te lezen in meerdere Darwinex reviews. Hieronder hebben we voor u enkele voor- en nadelen van de broker op een rij gezet.

Voordelen

De voordelen van het handelen bij Darwinex stimuleren u om een keuze te maken voor de broker. De voordelen van een account bij deze investeringsmaatschappij zijn onder andere:

 • Er kan gebruik worden gemaakt van verschillende platformen om te handelen;
 • Darwinex wordt gereguleerd door verschillende instanties, waaronder de Financial Conduct Authority;
 • Er kan gebruik worden gemaakt van een demo account om kennis te maken met de mogelijkheden;
 • Er worden veel artikelen en video’s aangeboden ter educatie;
 • Het openen van een account duurt ongeveer 10 minuten;
 • Een account aanmaken kan eenvoudig en binnen enkele minuten online gedaan worden.

Nadelen

Uiteraard zijn er ook nadelen gekoppeld aan het kiezen voor deze maatschappij. De grootste nadelen zijn:

 • Om te beleggen moet er een minimale storting van € 500,- gedaan worden;
 • Geen chat beschikbaar bij de klantenservice;
 • Aan het opnemen van geld zijn kosten verbonden.

Is Darwinex scam: betrouwbaarheid en veiligheid

Het is belangrijk dat u in zee gaat met een betrouwbare partij. Bij Darwinex kan er op verschillende manieren gekeken worden naar de veiligheid van uw gegevens en de betrouwbaarheid van de broker. Om te beginnen wordt de organisatie gereguleerd door meerdere instanties. Die zorgen ervoor dat er volgens de regels gewerkt wordt en dat u op een veilige manier kunt beleggen. Daarnaast zijn uw tegoeden beschermd tot hoge bedragen mocht er iets mis gaan bij Darwinex. Verder zijn er verschillende technische maatregelen genomen om uw account te beveiligen.

Hoe zit het met de regulering en licenties van Darwinex?

Darwinex wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority in het Verenigd Koninkrijk. Deze autoriteit controleert de broker op het naleven van de wet- en regelgeving met betrekking tot beleggen en het aanbieden van financiële producten. Voor de bescherming van uw geld en vermogen zijn er ook maatregelen genomen. De broker is in het bezit van alle nodige licenties en maakt gebruik van het Financial Services Compensation Scheme (FSCS). Mochten er problemen ontstaan bij de broker met als gevolg bijvoorbeeld een faillissement, dan is uw vermogen verzekerd tot een bedrag van maximaal 1 miljoen Britse Pond. Om uw vermogen te beschermen wordt het geld dat u stort en belegd overigens op rekeningen gezet die losstaan van de rekeningen van Darwinex.

Gebruik van SSL-encryptie

Als u inlogt bij Darwinex, dan maakt u gebruik van een beveiligde verbinding. Dat is noodzakelijk omdat er vaak gevoelige gegevens gebruikt worden en u aan de slag gaat met geld. Veiligheidsmaatregelen moeten ervoor zorgen dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van uw gegevens en geld. Darwinex maakt daarom gebruik van een SSL-encryptie. Daarmee wordt een versleutelde verbinding tot stand gebracht tussen uw apparaat en het platform van Darwinex. Het gevolg hiervan is dat uw gegevens, geld, beleggingen en andere data goed beveiligd zijn tegen invloeden van buitenaf. U kunt de SSL-encryptie eenvoudig herkennen aan het slotje in de adresbalk voor het adres van de website.

Hoe maakt u een account aan bij Darwinex?

Om een account aan te maken waarmee u kunt beleggen, kunt u eenvoudig de volgende stappen doorlopen. Het aanmaken van een account bij Darwinex kan al binnen enkele minuten geregeld worden.

 1. Op de website van Darwinex klikt u op de knop “Sign Up”. Deze knop is op elke pagina van de website aanwezig;
 2. U kunt vervolgens een gebruikersnaam, wachtwoord en uw e-mailadres opgeven;
 3. Voor het openen van een account wordt er gevraagd welk type rekening u wilt openen;
 4. Er worden gegevens gevraagd die betrekking hebben op uw als persoon en op uw financiële situatie;
 5. Zodra het account is aangemaakt, kan er voor een type valuta worden gekozen. U kunt kiezen voor Euro’s, Amerikaanse Dollars of Britse Ponden;
 6. Nadat het account is aangemaakt ontvangt u een bevestigingsmail. Hiermee activeert u het account;
 7. De informatie die u verstrekt heeft wordt gecontroleerd door Darwinex om alles op orde te maken;
 8. Als het account is aangemaakt, kunt u geld storten op een gewenste manier en beginnen met beleggen.

Voorwaarden

Voor het openen van een account bij Darwinex moet u enkele gegevens bij de hand houden. De voorwaarden voor het openen van een rekening zijn onder andere dat u een minimale leeftijd van 18 jaar moet hebben. Om dit aan te kunnen tonen moet u een geldig legitimatiebewijs kunnen overleggen. Daarnaast worden er ook gegevens gevraagd die betrekking hebben op uw persoonlijke financiële situatie. De broker vraagt om deze gegevens om na te gaan of u beschikking hebt over een eigen inkomen en of dit toereikend is voor het handelen.

Account overzicht

Voordat u daadwerkelijk aan de slag gaat met beleggen bij Darwinex, kunt u kennismaken met de broker. Dat kan door een demo account te openen. Voor het openen van een demo account hoeft u enkel een gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres op te geven. U krijgt vervolgens een virtueel bedrag van € 10.000,- ter beschikking om mee te handelen. Op deze manier kun u zonder risico’s kennismaken met Darwinex en een strategie om te handelen bepalen. Naast een demo account zijn verschillende andere accounts. U kunt kiezen voor een Live Trading Account, een Investor Account of een Professional Account. De keuze die u maakt is afhankelijk van het doel dat u heeft.

Platforms

Om te kunnen handelen bij Darwinex kunt u gebruik maken van verschillende platforms. Bij het aanmaken van een account kunt u hiervoor een voorkeur aangeven. Darwinex biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van de DARWIN API software om mee te handelen en geeft ook toegang tot platformen zoals MetaTrader 4 en MetaTrader 5. Met deze platformen heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van uitgebreide analyse-mogelijkheden, tools, inzage in uw portefeuille en andere zaken. Met een eigen app van de broker, de Darwinex Investor app, heeft u altijd en overal toegang tot uw account en portefeuille op uw smartphone of tablet. Deze app is te downloaden voor Android en iOS. U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de MetaTrader app voor beleggen.

Darwinex betaalmethoden

Om te kunnen handelen bij Darwinex kunt u gebruik maken van verschillende betaalmethoden. Zodra u een account heeft aangemaakt en bent ingelogd, kunt u kiezen voor één van de onderstaande methoden voor het voltooien van een storting. Het is belangrijk om te weten dat er voor het handelen bij de broker een minimale storting gedaan moet worden van €500,-. Afhankelijk van de betaalmethode die u kiest kan er ook een maximum verbonden zijn aan het storten van geld. In de tabel ziet u welke methoden u kunt gebruiken, welke valuta er beschikbaar zijn, wat de minimale storting is, welk bedrag u maximaal kunt storten en hoe lang de verwerking van de transactie in beslag kan nemen.

Methode Valuta Min. / Max. storting Verwerkingstijd
Bankoverschrijving EUR, USD en GBP € 500,- / Geen 1 tot 3 werkdagen
VISA USD en GBP € 500,- / € 10.000,- Direct
Mastercard USD en GBP € 500,- / € 10.000,- Direct
Trustly USD en GBP € 500,- / € 10.000,- 1 werkdag
Skrill USD en GBP € 500,- / € 5.000,- Direct

Geld opnemen bij Darwinex

Voor het opnemen van geld bij Darwinex kunt u gebruik maken van dezelfde methoden als voor het storten voor geld. Aan het opnemen van geld zijn wel voorwaarden verbonden. Hieronder leest u welke kosten u kunt verwachten als u hiervan gebruik wilt maken.

Methode Valuta Max. opname Kosten
Bankoverschrijving EUR, USD en GBP Geen Afhankelijk van de bank
VISA EUR, USD en GBP € 10.000,- 1,2 %, minimaal € 2,-
Mastercard EUR, USD en GBP € 10.000,- 1,2 %, minimaal € 2,-
Trustly EUR, USD en GBP Geen € 3,50,-
Skrill EUR, USD en GBP € 5.000,- -1,2 %, minimaal € 2,-

Aanbod bij Darwinex

Als belegger heeft u bij Darwinex toegang tot verschillende handelsinstrumenten. Er zijn meer dan 40 verschillende soorten producten waarin u kunt beleggen en handelen. Hieronder vallen verschillende valuta’s, aandelen en indices. Producten die beschikbaar zijn bij Darwinex zijn:

 • Valutaparen;
 • Exotische valutaparen;
 • Indices;
 • Aandelen;
 • Grondstoffen zoals goud, zilver, gas en ruwe olie.

In tegenstelling tot andere aanbieders is het bij de broker niet mogelijk om te handelen in cryptovaluta, energieën of agrarische grondstoffen zoals bijvoorbeeld graan en suiker. Het aanbod van aandelen is bij Darwinex ook redelijk beperkt in verhouding tot de concurrentie.

Educatie

Het is prettig om ondersteuning te krijgen en meer te leren over beleggen. Dat weten ze bij Darwinex maar al te goed. Om die reden is er een breed aanbod aan blogs en online video’s te vinden op de website. Als u meer wilt leren over beleggen, ondersteuning wilt bij het aanmaken van een account, wilt weten hoe u de platforms kunt bedienen of andere vaardigheden wilt leren, dan bent u hier op de juiste plek belandt. Zo zijn er bijvoorbeeld video’s die meer vertellen over het berekenen van risico’s, het beheren van uw vermogen, het opzetten van een account en het bijhouden van uw portefeuille. Met de hulpmiddelen die door Darwinex geboden worden, is het ook voor beginnende beleggers mogelijk om aan de slag te gaan. Daarvoor is het demo account overigens ook zeer geschikt.

Klantenservice

De klantenservice van Darwinex is op meerdere manieren te bereiken. De firma heeft een hoofdkantoor in Londen en een kantoor in Madrid, in Spanje. Voor hulp kunt u eenvoudig online een formulier invullen met uw gegevens en de vragen die u heeft. Het is ook mogelijk om direct een e-mail te sturen naar de klantenservice. Verder is er een algemeen telefoonnummer ter beschikking gesteld. Als u belt of op een andere manier contact opneemt met de klantenservice van Darwinex, dan zult u in het Engels te woord worden gestaan. Het is niet mogelijk om gebruik te maken van een chat.

Conclusie Darwinex review

Darwinex is een prima aanbieder als u op zoek bent naar een betrouwbare partij om bij te beleggen. Hoewel het aanbod van producten niet omvangrijk is, zijn er voldoende mogelijkheden om te handelen bij de broker. Het is prettig dat er kennisgemaakt kan worden via een demo-account en dat er verschillende platformen beschikbaar worden gesteld om mee te beleggen. Als u bekend bent met platformen zoals MetaTrader 4 en MetaTrader 5 dan scheelt dat al veel onderzoek. De klantenservice is prima te bereiken, al zou een chat wel een stuk prettiger werken. Alles bij elkaar genomen krijgt Darwinex van ons een goede voldoende voor de diensten die zij aanbieden.

Meer weten?

Bent u naar aanleiding van deze Darwinex review nieuwgierig geworden naar de mogelijkheden? Kijkt u dan naar de vergelijker op deze website om de broker naast andere partijen te leggen. U kunt daardoor met gemak bekijken wat de voordelen zijn van verschillende aanbieders, welke beoordelingen zij krijgen en welke kosten u kunt verwachten. Maakt u een keuze voor een broker, bijvoorbeeld voor Darwinex, dan kunt u direct binnen enkele minuten een account aanmaken. Door te vergelijken aan de hand van uw wensen en voorkeuren, maakt u de beste keuze voor een broker.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 18:53