[rank_math_breadcrumb]

Creditcard verzekering: wat is het en wat zijn je mogelijkheden in 2022?

door | jun 27, 2022 | Creditcard | 0 Reacties

Een creditcard verzekering; het zit bijna standaard bij je creditcard wanneer je deze aanschaft. Hoewel er een paar uitzonderingen zijn is het vrijwel altijd zo dat je een creditcard verzekering hebt tegen diefstal, schade en verlies. Maar hoe kun je erachter komen welke verstrekkers een verzekering hebben? Hier vind je meer informatie over je creditcard […]
N
Creditcards vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare creditcardverleners
Wij vergelijken enkel betrouwbare partijen
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • 3 jaar geldig
 • Eenmalige bijdrage van €65,-
 • Geen bestedingslimiet
 • 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging
 • Aflevergarantie & bankonafhankelijk

AANVRAGEN

★★★★: 4,7/5

zakelijke lening

Een creditcard verzekering; het zit bijna standaard bij je creditcard wanneer je deze aanschaft. Hoewel er een paar uitzonderingen zijn is het vrijwel altijd zo dat je een creditcard verzekering hebt tegen diefstal, schade en verlies. Maar hoe kun je erachter komen welke verstrekkers een verzekering hebben? Hier vind je meer informatie over je creditcard garantie.

Creditcard garantie heeft een aantal voordelen

Een creditcard wordt wereldwijd veel gebruikt voor het doen van allerlei aankopen. In de meeste gevallen gaat het om grote aankopen zoals een telefoon of andere elektronica, meubels, kleding en meer.

Een van de voordelen van een creditcard is dat je hierbij automatisch verzekerd bent tegen diefstal, schade en verlies. Dit wordt ook wel een aankoopverzekering genoemd. Bij Spaarbuidel kun je terecht voor al je informatie over een creditcard verzekering. Want is dit per se nodig als je jouw creditcard verloren bent? Lees verder en kom erachter!

De verschillen per aanbieder

Het is belangrijk om te weten dat de garantie op je aankopen niet overal hetzelfde is. Vooral de periode waarin je aankopen verzekerd zijn kan verschillen. Zo kan deze periode 180 dagen zijn, maar ook 365 dagen. Dit is de periode waarin jouw aankopen verzekerd zijn. Gebeurt er dus iets met jouw aankopen binnen de verzekeringsperiode?

Dan kan er een vergoeding worden uitgekeerd. De hoogte van dit bedrag is ook verschillend per creditcard. Een verzekering voor je creditcard kan in sommige gevallen ook betekenen dat een eigen risico in rekening wordt gebracht.

Waar ben je niet of deels voor verzekerd met de creditcard verzekering?

Een aankoopverzekering van je creditcard dekt niet alles, en dat is van tevoren belangrijk om te weten. Er zijn situaties waarmee je geen recht hebt op een vergoeding of slechts op een gedeelte hiervan. Wanneer krijg je geen of een deel van de vergoeding?

 • Als er schade is maar het gebruik van je aankoop wordt hierdoor niet belemmerd
 • Als er sprake is van slijtage
 • Als een aankoop is gestolen op een plek waar het onbeheerd is achtergelaten, zoals een openbare ruimte.

Verzekering creditcard: waarvoor ben je verzekerd?

Waar ben je precies voor verzekerd als het gaat om een aankoopverzekering voor je creditcard? Zoals eerder gelezen ben je verzekerd tegen diefstal, schade en verlies. Deze verzekering is een soort vergoeding die je krijgt voor de zaken die je hebt betaald met een creditcard.

Hoe hoog deze vergoeding is, verschilt per creditcard. De vergoeding is vaak gelimiteerd tot een bedrag per gebeurtenis en/of per jaar. Vaak zijn er van te voren vergoedingsbedragen afgesproken voor bepaalde zaken zoals telefoons of sieraden.

Eigen risico bij de verzekering van je creditcard

Je hebt ook te maken met een eigen risico wanneer je een creditcard hebt. Heb je bijvoorbeeld een telefoon gekocht met je creditcard en is deze gevallen of gestolen? Dan krijg je een vergoeding dankzij de aankoopverzekering. Deze gebeurtenis moet dan nog wel binnen de afgesproken verzekeringsperiode vallen.

Hoe gaat dit in zijn werk met betrekking tot het eigen risico? Dit eigen risico-bedrag wordt eerst afgetrokken van de vergoeding; daarna ontvang je de vergoeding. Hoe hoog is de eigen risico? Dit is afhankelijk van de aankoopverzekering, maar in de meeste gevallen gaat het om een bedrag van €25 tot €50.

Verzekering creditcard afsluiten? Bekijk je opties

Een creditcard verzekering afsluiten? Voordat je dit gaat doen is het belangrijk dat je kijkt naar de verschillende aanbieders. De voorwaarden kunnen namelijk verschillen en dat betekent dat je altijd baat hebt bij het bekijken hiervan.

In Nederland zijn er twee grote aanbieders van creditcards: Mastercard en Visa. Hier vind je een overzicht van de voorwaarden die gelden bij beide aanbieders als het gaat om de verzekering en dus de creditcard garantie.

Wellicht interessant: American Express doet aan leeftijdsdiscriminatie

Mastercard creditcard verzekering: wat zijn je opties?

Je hebt bij Mastercard de mogelijkheid om te kiezen uit twee soorten creditcards. Een goedkopere kaart met hierbij een verzekering van 180 dagen en een duurdere kaart met een verzekering van 365 dagen. Welke voordelen heb je met de keuze voor een creditcard van Mastercard?

De creditcard verzekering van deze aanbieder vergoed €250 euro voor mobiele telefoons. De aankoopverzekering keert ook maximaal €5.000 euro uit per gebeurtenis.

Ook geldt er een maximum van €10.000 euro per creditcard per jaar. Toch is het belangrijk om bij Spaarbuidel de voorwaarden van de verschillende kaarten goed te raadplegen.

Visa creditcard verzekering: wat zijn je opties?

Hoe werkt het bij Visa? Bij diverse banken en andere aanbieders van creditcards in Nederland kun je terecht voor een Visa creditcard. De voorwaarden van een aankoopverzekering voor je kaart zijn hier wat anders dan bij Mastercard.

Je krijgt bij Visa standaard een creditcard verzekering voor 180 dagen. Wil je jouw aankoop verzekeren voor een heel jaar? Dan betaal je €8 euro per maand voor deze verlengde verzekering. Het is ook hierbij belangrijk om je verschillende opties online te vergelijken.

Verzekering creditcard vergelijken bij Spaarbuidel

Vergelijken kun je gemakkelijk doen bij Spaarbuidel. Hier vind je verschillende aanbieders met een creditcard verzekering. Door snel en overzichtelijk creditcard te vergelijken kun je de beste keuze maken. Zo zorg je ervoor dat jouw aankopen goed zijn verzekerd tegen diefstal, schade en verlies.

Bij welke aanbieder heb je de beste deal en hoef je niet onnodig veel te betalen voor een goede creditcard garantie? Ontdek het bij Spaarbuidel en profiteer altijd van een creditcard verzekering.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 21, 2022 @ 16:01

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prepaid | Eenmalige bijdrage: €65,-
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Geen bestedingslimiet & 3 jaar geldig
 • Geen BKR toetsing
 • Aflevergarantie & bankonafhankelijk
 • 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,7/5

Jaarlijkse bijdrage: €26,50
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Tot €5.000,- bestedingslimiet
 • 270 dagen aankoopverzekering
 • Aflevergarantie voor (online) bestellingen
 • Tot € 1.000 Noodgeld op reis
 • Eigen risico bij autohuur tot € 750,- verzekerd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,5/5

Prepaid | Jaarlijkse bijdrage: €17,50,-
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Geen bestedingslimiet
 • 180 dagen aankoopverzekering
 • Geen BKR toetsing
 • Aanvullende Reisverzekeringen, 24/7 Fraudepreventie, Internet- en Aflevergarantie

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,8/5