[rank_math_breadcrumb]

Creditcard aankoopverzekering

door | jun 6, 2022 | Creditcard | 0 Reacties

Een groot voordeel van een creditcard, is dat je standaard gebruik kunt maken van verschillende soorten verzekeringen. Als je gebruik maakt van een creditcard, dan heb je bijvoorbeeld altijd een aankoopverzekering. Dat betekent dat producten en diensten die je betaalt met de kaart verzekerd zijn. Toch zijn er verschillen tussen de verzekeringen bij verschillende aanbieders. […]
N
Creditcards vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare creditcardverleners
Wij vergelijken enkel betrouwbare partijen
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • 3 jaar geldig
 • Eenmalige bijdrage van €65,-
 • Geen bestedingslimiet
 • 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging
 • Aflevergarantie & bankonafhankelijk

AANVRAGEN

★★★★: 4,7/5

zakelijke lening

Een groot voordeel van een creditcard, is dat je standaard gebruik kunt maken van verschillende soorten verzekeringen. Als je gebruik maakt van een creditcard, dan heb je bijvoorbeeld altijd een aankoopverzekering. Dat betekent dat producten en diensten die je betaalt met de kaart verzekerd zijn. Toch zijn er verschillen tussen de verzekeringen bij verschillende aanbieders. Zo zijn de voorwaarden van een VISA aankoopverzekering heel anders dan die van een Mastercard aankoopverzekering. Hieronder lees je meer over de verzekering, welke dekking je kunt verwachten en welke voorwaarden er vaak gesteld worden aan deze creditcard aankoopverzekering.

Aankoopverzekering bij creditcard

Om te beginnen leggen we uit wat een creditcard aankoopverzekering eigenlijk inhoudt. Met een aankoopverzekering van een creditcard, ben je ervan verzekerd dat de creditcardmaatschappij of bank garant staat voor de aankopen die je doet. Er gelden dan bepaalde voorwaarden waarmee de dekking van aankopen wordt bepaald. Daarin zijn voorwaarden opgenomen zoals de duur van de dekking, de maximale hoogte van de vergoeding en welke soort aankopen er verzekerd zijn. Een ding is zeker, met een creditcard aankoopverzekering, kun je altijd veilig (online) aankopen verrichten.

Welke aankopen zijn verzekerd?

De aankopen met een creditcard zijn dus in de meeste gevallen verzekerd. Welke producten en diensten dat precies zijn, hangt af van de creditcard die je hebt. De voorwaarden die aan de kaart gekoppeld zijn bepalen welke aankopen verzekerd zijn. Over het algemeen worden de meeste diensten en producten die je aanschaft met een kredietkaart gedekt door de aankoopverzekering. Welk bedrag je dan vergoed krijgt is ook afhankelijk van een aantal voorwaarden. Zo kan het maximaal uit te keren verzekeringsbedrag per productgroep verschillen.

Welke aankopen zijn niet verzekerd?

Niet alle creditcard aankopen zijn standaard verzekerd. In bepaalde gevallen kan er geen beroep worden gedaan op de garantie die door de creditcardmaatschappij wordt gegeven. Is een product dat je hebt gekocht gestolen, zonder dat het artikel achter slot en grendel lag? Dan kun je geen aanspraak doen op de verzekering. Is het artikel door slijtage minder aan het worden, dan kun je ook geen gebruik maken van de verzekering. Hierbij moet het gaan om slijtage die is ontstaan door normaal gebruik. Verder zijn zaken zoals contant geld, etenswaren, sieraden, tweedehands spullen, dieren en planten zijn ook niet verzekerd met een creditcard aankoopverzekering.

Voorwaarden voor de creditcard aankoopverzekering

Aan een aankoopverzekering van een creditcard zijn verschillende voorwaarden gekoppeld. De exacte voorwaarden kunnen verschillen per aanbieder, maar over het algemeen zijn er veel overeenkomsten in voorwaarden bij verschillende aanbieders. Zo heb je meestal te maken met een dekking die tot 180 dagen na de aankoop geldig is. Als er binnen die periode iets met het product gebeurt, dan kun je dus vaak gebruik maken van de verzekering. Creditcards in het hogere segment, waar je vaak ook meer voor betaald, kunnen een dekking bieden tot 365 dagen na aankoop. In veel gevallen betaal je ook een eigen risico.

Eigen risico

Om misbruik van een creditcard aankoopverzekering zo veel mogelijk te voorkomen, worden er voorwaarden gesteld aan de garanties die worden gegeven. Hierbij geldt er vaak een eigen risico. Voor aankopen die je doet met de creditcard kun je gebruik maken van de verzekering, mits je een deel van de kosten voor eigen rekening neemt. In veel gevallen gaat het om een bedrag van € 25,-, en in sommige gevallen betaal je maximaal € 50,- per gebeurtenis.

Hoe maak je gebruik van de verzekering?

Aanspraak doen op de verzekering is eenvoudig. Het is in de eerste plaats verstandig om te controleren of de aankopen die je hebt gedaan ook verzekerd zijn en welke voorwaarden hiervoor gelden. Daarbij is het ook goed om te kijken naar andere verzekeringen die eventueel de schade kunnen dekken. Hierbij kun je denken aan een reis- of inboedelverzekering. Als er geen dekking is bij andere verzekeringen waarbij je bijvoorbeeld meer vergoed kunt krijgen, dan kun je een claim indienen bij de creditcardmaatschappij. Deze claim wordt dan in behandeling genomen en binnen de kortste keren weet je of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Creditcard aankopen verzekerd

Als je altijd zekerheid wilt hebben bij de aankopen die je doet, dan is het verstandig om een goede creditcard te kiezen. Vaak zijn aankopen met een creditcard verzekerd als je hier online of in een fysieke winkel een betaling doet. Het is goed om te bekijken wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn die aan de verzekeringen worden gesteld door verschillende aanbieders. Om hier meer duidelijkheid over te krijgen kun je op deze pagina verschillende creditcards met elkaar vergelijken, zodat je altijd de beste verzekering voor jouw aankopen kunt kiezen.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 21, 2022 @ 16:00

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prepaid | Eenmalige bijdrage: €65,-
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Geen bestedingslimiet & 3 jaar geldig
 • Geen BKR toetsing
 • Aflevergarantie & bankonafhankelijk
 • 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,7/5

Jaarlijkse bijdrage: €26,50
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Tot €5.000,- bestedingslimiet
 • 270 dagen aankoopverzekering
 • Aflevergarantie voor (online) bestellingen
 • Tot € 1.000 Noodgeld op reis
 • Eigen risico bij autohuur tot € 750,- verzekerd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,5/5

Prepaid | Jaarlijkse bijdrage: €17,50,-
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Geen bestedingslimiet
 • 180 dagen aankoopverzekering
 • Geen BKR toetsing
 • Aanvullende Reisverzekeringen, 24/7 Fraudepreventie, Internet- en Aflevergarantie

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,8/5