[rank_math_breadcrumb]

Colmex Pro review

door | mei 26, 2022 | Brokers, Investeren | 0 Reacties

Colmex Pro is een online broker die het mogelijk maakt om te handelen in uiteenlopende financiële producten. Colmex heeft wereldwijd tienduizenden gebruikers die handelen in instrumenten als valuta, opties, aandelen, indices en grondstoffen op 8 verschillende platforms. In deze Colmex Pro review vertellen we u meer over de voor- en nadelen van een account, de […]

Colmex Pro is een online broker die het mogelijk maakt om te handelen in uiteenlopende financiële producten. Colmex heeft wereldwijd tienduizenden gebruikers die handelen in instrumenten als valuta, opties, aandelen, indices en grondstoffen op 8 verschillende platforms. In deze Colmex Pro review vertellen we u meer over de voor- en nadelen van een account, de betrouwbaarheid, de veiligheid van uw gegevens, hoe u een account kunt aanmaken, de manieren waarop u geld kunt storten of opnemen, het aanbod van de broker en hoe het gesteld is met de klantenservice.

Hoe zijn de Colmex Pro ervaringen?

Als we kijken naar de ervaringen van gebruikers met de Colmex Pro, dan zien we veel positieve berichten. Klanten geven aan met gemak te kunnen beleggen en handelen. Dat komt mede door verschillende platformen die gebruikt kunnen worden voor het beleggen. De prijs is in de juiste verhouding met de kwaliteit en er zijn genoeg mogelijkheden om meer te leren over beleggen. Het is mogelijk om een demo-account te openen, wat erg prettig is om kennis te maken met Colmex Pro. Hieronder leest u enkele voor- en nadelen van de broker naar aanleiding van ons onderzoek.

Voordelen

Een overzicht met de voor- en nadelen van deze broker wordt hieronder getoond.

 • Er kan gebruik worden gemaakt van meerdere platformen om mee te handelen;
 • De broker wordt gereguleerd door verschillende instanties;
 • U kunt een demo-account aanmaken om mee te oefenen;
 • Beleggen kan al voor een bedrag vanaf € 100,-.

Nadelen

 • Er worden in verhouding tot andere aanbieders weinig educatiemiddelen geboden;
 • De website en platformen van Colmex Pro zijn niet in het Nederlands beschikbaar.

Is Colmex Pro scam: betrouwbaarheid en veiligheid

De betrouwbaarheid van een broker zoals Colmex Pro is zeer belangrijk. Daarnaast moet het aanmaken en gebruiken van een account in verschillende opzichten veilig zijn. Het is eenvoudig te onderzoeken hoe de regulering en de veiligheid van de aanbieder geregeld zijn. Bij de broker wordt er gebruik gemaakt van verschillende platformen die allemaal op een goede manier beveiligd zijn. Als u de website van de dienstverlener bezoekt, dan kunt u ook op een veilige manier inloggen. Voor naleving van de regels wordt de dienstverlener gereguleerd door verschillende instanties.

Hoe zit het met de regulering en licenties van Colmex Pro?

Om zijn diensten aan te mogen bieden, is Colmex Pro aangesloten bij de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Deze autoriteit is gevestigd op Cyprus, waar Colmex ook gevestigd is. De CySEC houdt toezicht op het naleven van de wetten en regels die gelden met betrekking tot het aanbieden van financiële instrumenten. Omdat er strenge eisen gesteld worden aan het uitvoeren van deze bedrijfsactiviteiten, kunt u er zeker van zijn dat Colmex een betrouwbare partij is om bij te handelen. De CySEC heeft Colmex Pro ook voorzien van een Cyprus Investment Firm licentie.

Gebruik van SSL-encryptie

U kunt gemakkelijk een account aanmaken bij Colmex om te beleggen. Het is dan wel belangrijk dat uw gegevens goed beveiligd zijn. Daarom moet er een beveiligde verbinding gemaakt worden tussen uw apparaat en de servers van Colmex Pro. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van verschillende veiligheidsmaatregelen. Als u de website van de dienstverlener bezoekt, dan wordt er gebruik gemaakt van een SSL-versleuteling. Met deze encryptie wordt er een versleutelde verbinding gemaakt tussen uw apparaat en de website. SSL staat voor Secure Sockets Layer en is een technische eigenschap voor veilige verbindingen. De SSL-versleuteling is te herkennen aan een slotje in de adresbalk dat getoond wordt naast het webadres.

Hoe maakt u een account aan bij Colmex Pro?

Een account aanmaken kan via de website van Colmex Pro. Daar heeft u de mogelijkheid om op de knop “Open an Account” te klikken. U moet uw e-mailadres opgeven en er worden vervolgens verschillende gegevens gevraagd. Het gaat dan om informatie over u adres, persoonsgegevens, contactgegevens, financiële gegevens en legitimatie. U moet kunnen aantonen dat u 18 jaar of ouder bent en beschikking heeft over een eigen vermogen om mee te handelen. Als u alle informatie hebt ingevuld die gevraagd wordt, dan kunt u dit bevestigen. U ontvangt een e-mail met daarin een link die u moet aanklikken om het account te activeren. De gegevens die u hebt ingevuld worden nu door Colmex Pro gecontroleerd zodat uw account kan worden geactiveerd.

Account overzicht

Er zijn verschillende pakketten waaruit u kunt kiezen als u een account wilt openen bij Colmex Pro. Hieronder leest u welke mogelijkheden er zijn:

 • Een demo-account: dit kunt u aanmaken zodat u zonder risico’s kunt oefenen met beleggen bij de dienstverlener;
 • Een Live Equities / CFD on Equities Account: bedoeld voor de handel in CFD’s en aandelen. De minimale inleg voor dit account is € 500,-;
 • Een Forex & Commodities Account: hiermee kunt u handelen in valutaparen en grondstoffen zoals goud, zilver en olie. Dit type account kan nog verder worden opgesplitst in:
 • Een Colmex Pro Semi Standard Account;
 • Colmex Pro – Standard Account;
 • Colmex Pro – VIP Account.

Voorwaarden

Voor het openen van een account moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Om te beginnen moet u 18 jaar of ouder zijn en dit ook kunnen aantonen met een identiteitsbewijs tijdens de aanvraag. Een andere voorwaarde is dat u voldoet aan de eisen die gesteld worden om uw eigen geld in te kunnen leggen. U moet zeggenschap hebben over uw eigen vermogen en kunnen aantonen hoe uw financiële situatie er uitziet. Deze informatie wordt, samen met de andere gegevens die u doorgeeft, door Colmex gecontroleerd nadat u een aanvraag heeft ingediend. Het kan hierdoor enkele werkdagen duren voordat u daadwerkelijk aan de slag kunt gaan met handelen.

Platforms

Als u een account heeft geopend, dan kunt u geld storten en beginnen met beleggen. Daarvoor zijn er meerdere platforms beschikbaar bij Colmex Pro. Deze platforms zijn:

 • Het Colmex Pro 2.0 platform is een systeem dat door de broker zelf wordt aangeboden. U krijgt hiermee inzage in analyses, grafieken, aandelenmarkten, uw portefeuille en nog veel meer. Dit platform is als software te downloaden voor Windows en Mac computers;
 • Het MetaTrader 4 platform is een zeer populair platform dat door veel verschillende brokers gebruikt wordt. U heeft hiermee uitgebreide mogelijkheden om te beleggen en om research te doen;
 • Het Colmex Pro MultiTrader Platform is een veelzijdig hulpmiddel waarmee u eenvoudig kunt handelen of juist op een professionele manier. U kunt MultiTrader van Colmex gebruiken via uw webbrowser of door de software op uw computer te installeren.

Mobiel gebruik

Er zijn ook mogelijkheden om uw account bij Colmex Pro te gebruiken op een mobiel apparaat. Net als voor computers, worden ook voor smartphones en tablets drie apps aangeboden waarmee u een platform tot uw beschikking heeft. De apps zijn allemaal beschikbaar voor Android en iOS, met uitzondering van de Colmex Pro MultiTrader app. Deze is alleen beschikbaar voor Android gebruikers. De apps die u kunt gebruiken zijn:

 • De Colmex Pro 2.0 app waarmee u toegang hebt tot duizenden aandelen, grafieken en andere tools;
 • De MetaTrader 4 app die ook veel tools biedt en op verschillende manieren aan uw persoonlijke wensen kan worden aangepast;
 • De Colmex Pro MultiTrader app waarmee u op een veilige manier gedetailleerde informatie kunt bijhouden met betrekking tot uw activiteiten en portefeuille.

Colmex Pro betaalmethoden

Voor het gebruik van een account moet u geld overmaken. U kunt kiezen voor verschillende betaalmethoden om geld op uw rekening te zetten. Hiervoor kan er gekozen worden om een bankoverschrijving te gebruiken, een storting met PayPal of met een creditcard. Als u kiest voor een bankoverschrijving, dan kan het 2 tot 7 werkdagen duren voordat het geld op uw account bij Colmex Pro staat. Met een creditcard of een PayPal account zal het geld direct worden bijgeschreven. Als u geld wilt opnemen, dan kunt u dat ook met dezelfde methodes doen. Afhankelijk voor de methode die u gebruikt kunnen er kosten voor het uitvoeren van transacties gevraagd worden. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van de betaalmethode die u kiest.

Aanbod bij Colmex Pro

Het aanbod van instrumenten om in te handelen Colmex Pro is overzichtelijk. In tegenstelling tot andere brokers is er geen mogelijkheid om te handelen in cryptovaluta. De instrumenten die wel gebruikt kunnen worden zijn:

 • 51 soorten valutaparen;
 • 9 Indices;
 • 350 ETF’s;
 • Meer dan 500 opties;
 • 10 grondstoffen;
 • Meer dan 2000 CFD aandelen.

Klantenservice

De klantenservice van Colmex Pro kan u op verschillende manieren ondersteunen. In tegenstelling tot veel andere bedrijven, is de klantenservice alleen op werkdagen bereikbaar. Het is dan wel mogelijk om 24 uur per dag vragen te stellen aan de behulpzame medewerkers van Colmex. U kunt contact maken met de helpdesk door te bellen naar het algemene telefoonnummer, door een e-mail te sturen of door gebruik te maken van de chatfunctie op de website. Buiten openingstijden kunt u met laatstgenoemde functie ook een bericht achterlaten met uw gegevens. Zodra de firma weer open is, wordt er contact met u opgenomen om u verder te helpen.

Conclusie Colmex Pro review

In deze Colmex Pro review heeft u kunnen lezen wat de mogelijkheden zijn bij de aanbieder. Het aanbod is aantrekkelijk en u kunt kiezen uit verschillende accounts om mee te handelen. Daarvoor zijn er meerdere platforms beschikbaar zodat u met elke ervaring aan de slag kunt gaan. De middelen die geboden worden bij Colmex zijn gebruiksvriendelijk en eenvoudig te begrijpen. Als u de behoefte heeft aan hulp, dan kunt u snel worden geholpen door de klantenservice. Het zou prettiger zijn als er meer duidelijkheid is over de manieren waarop er geld gestort kan worden en hoe u geld kunt opnemen. Alles bij elkaar bekeken, is het een prima partij om voor te kiezen als u op zoek bent naar een plek om te kunnen beleggen in uiteenlopende producten.

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van deze Colmex Pro review behoefte aan meer informatie en wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn met een account bij de broker? Dan raden we u aan om gebruik te maken van de vergelijker op deze pagina. Met deze vergelijker kunt u eenvoudig aan de hand van uw wensen een vergelijking maken tussen Colmex en andere brokers. Op die manier is het mogelijk om de beste partij te kiezen voor het openen van een rekening. Als u een keuze gemaakt heeft, dan is het openen van een account bij de betreffende partij ook zeer eenvoudig. Dit kunt u direct online doen, zodat u snel aan de slag kunt met beleggen.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 18:53