[rank_math_breadcrumb]

Charles Schwab review

door | jul 5, 2022 | Brokers, Investeren | 0 Reacties

Charles Schwab is een broker uit de Verenigde Staten. Het bedrijf is opgericht in 1971 en is geregistreerd aan de New York Stock Exchange (NYSE). Met een account bij Schwab heeft u meerdere mogelijkheden om te beleggen. Dat kan in verschillende producten als valuta, fondsen, aandelen en obligaties. U kunt met De broker alleen handelen […]

Charles Schwab is een broker uit de Verenigde Staten. Het bedrijf is opgericht in 1971 en is geregistreerd aan de New York Stock Exchange (NYSE). Met een account bij Schwab heeft u meerdere mogelijkheden om te beleggen. Dat kan in verschillende producten als valuta, fondsen, aandelen en obligaties. U kunt met De broker alleen handelen op Amerikaanse markten. In deze Charles Schwab review leest u over de voor- en nadelen van een account bij de broker, de betrouwbaarheid en de veiligheid, hoe u eenvoudig een account kunt aanmaken, welke pakketten er worden aangeboden, hoe u geld kunt storten en opnemen en wat de pluspunten van de klantenservice zijn.

Hoe zijn de Charles Schwab ervaringen?

Klanten van De broker zijn over het algemeen tevreden over de diensten die door de broker worden aangeboden. Dat is terug te lezen in de ervaringen die gedeeld worden. De ondersteuning vanuit Charles Schwab op het gebied van educatie is vooral prettig lezen we terug. Een puntje van kritiek waar, voornamelijk klanten buiten de Verenigde Staten over vallen, is het feit dat er alleen gehandeld kan worden op Amerikaanse markten. De Charles Schwab app die beschikbaar is voor Android en iOS krijgt daarentegen wel lovende beoordelingen. Hieronder hebben we voor u enkele voor- en nadelen op een rij gezet die naar voren komen uit de ervaringen van klanten.

Voordelen

Hieronder beschrijven we de voor- en nadelen van Charles Schwab:

 • Betrouwbare broker met veel mogelijkheden;
 • Lage kosten voor het handelen in producten;
 • Gebruik maken van een mobiele app;
 • Uitstekende klantenservice.

Nadelen

 • De website is niet beschikbaar in het Nederlands;
 • Alleen mogelijkheden om te handelen op de Amerikaanse en Canadese markten.

Is Charles Schwab scam: betrouwbaarheid en veiligheid

De betrouwbaarheid en de veiligheid van een online broker zijn van groot belang. Daarom besteden we daar ook aandacht aan in deze Charles Schwab review. Voor de veiligheid wordt er door Schwab gebruik gemaakt van verschillende maatregelen. De website is beveiligd en de apps die u kunt gebruiken zijn dat ook. Daarnaast wordt Schwab gereguleerd door verschillende instanties en heeft het de nodige papieren om zijn diensten aan te mogen bieden. Als klant bent u altijd beschermd bij problemen die bij de broker ontstaan. Hierover leest u verderop meer.

Hoe zit het met de regulering en licenties van Charles Schwab?

Schwab wordt door verschillende instanties gereguleerd. In de Verenigde Staten, waar het bedrijf gevestigd is, wordt er toezicht gehouden op de organisatie door de Securities and Exchange Commission (SEC), de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Buiten de Verenigde Staten wordt Schwab gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk, de Securities and Futures Commission (SFC) in Hong Kong en de Monetary Authority of Singapore (MAS).

Bescherming

Het is vervelend als er problemen ontstaan bij een broker, dus wilt u ook zekerheid hebben over de bescherming van uw vermogen. Dat is bij Schwab op verschillende manieren geregeld. Alle klanten zijn beschermd met de Securities Investor Protection Corporation (SIPC) in de Verenigde Staten. Als er problemen zouden ontstaan bij Schwab, dan is uw vermogen verzekerd tot een bedrag van maximaal $ 500.000,-. Van dit bedrag is er een maximum van $ 250.000,- beschikbaar voor contanten. Producten die gedekt worden met deze verzekering zijn onder andere aandelen, fondsen en obligaties.

Gebruik van SSL-encryptie

De website van Charles Schwab is op meerdere manieren goed beveiligd. Dat is nodig om uw gegevens en uw geld te kunnen beschermen. Zo wordt er onder andere gebruik gemaakt van een SSL-versleuteling. Hiermee kan een beveiligde verbinding gemaakt worden tussen uw computer en de server van Schwab. SSL staat voor Secure Sockets Layer en is een technische eigenschap die voor de veiligheid van uw gegevens moet zorgen. Door deze functie zijn onder andere uw persoonlijke gegevens, account en uw geld veilig. De versleuteling is eenvoudig te herkennen aan het slotje in de adresbalk van de website.

Hoe maakt u een account aan bij Charles Schwab?

Voor het aanmaken van een account bij Schwab kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden. De broker heeft voor elke situatie wel een account beschikbaar, daarover leest u verderop meer. Het openen van een account is heel eenvoudig en kan binnen 10 minuten gedaan worden. Er worden meerdere gegevens gevraagd die nauwkeurig ingevuld moeten worden. Deze informatie wordt naderhand allemaal gecontroleerd door Schwab, alvorens het account geactiveerd kan worden. Door de onderstaande stappen te volgen, kunt u een account openen bij Schwab.

 1. U kiest op de website van Schwab voor de optie om een account te openen;
 2. Vervolgens komt u terecht in een online formulier waarin u de aanvraag kunt doen;
 3. U kunt kiezen voor een pakket dat het beste bij uw wensen en situatie past;
 4. Zodra u een keuze gemaakt hebt, krijgt u het formulier te zien waarin u gegevens moet invullen. Hier wordt om informatie gevraagd zoals adresgegevens, contactgegevens, BSN-nummer en informatie met betrekking tot uw inkomen;
 5. Als u deze gegevens hebt ingevuld, kunt u op “Next” klikken;
 6. De volgende stap is het instellen van voorkeuren voor het account dat u wilt openen. Dit zijn voorkeuren die betrekking hebben op het gebruik en handelen met het account;
 7. Daarna krijgt u de mogelijkheid om de voorwaarden en reglementen door te nemen. Deze moet u accepteren voordat u verder kunt;
 8. De laatste stap is het opgeven van een geldig identiteitsbewijs om aan te kunnen tonen dat u 18 jaar of ouder bent.

Account overzicht

Schwab heeft een aanzienlijk aanbod van accounts die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Het is afhankelijk van de wensen en behoeften die u heeft voor welk type account u het beste kunt kiezen. U heeft de keuze uit de volgende pakketten:

 • Het Schwab One Brokerage Account;
 • Het Global Account;
 • Het Organization Account;
 • Het Schwab Bank High Yield Investor Checking Account;
 • Het Schwab Bank High Yield Investor Savings Account;
 • Het Roth IRA Account;
 • Het Traditional IRA Account;
 • Het Rollover IRA Account;
 • Het Inherited IRA Account;
 • Het Custodial IRA Account;
 • Het Personal Choice Retirement Account;
 • Het Schwab Intelligent Portfolios Account;
 • Het Schwab Intelligent Portfolios Premium Account;
 • Het Schwab Private Client Account;
 • Het Education Savings Account;
 • Het Custodial Account.

Voorwaarden

Om een account te openen bij Schwab moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Om te beginnen moet u de leeftijd hebben van 18 jaar of ouder. Dit moet u bij de aanvraag ook kunnen aantonen met een geldig identiteitsbewijs. Verder moet u beschikking hebben over een eigen vermogen en hier verantwoordelijkheid voor dragen. Het kan zijn dat u voor het aanvragen van een account gegevens moet doorgeven met betrekking tot uw inkomsten en financiële situatie. Alle informatie en gegevens die bij de aanvraag worden ingevuld, worden vervolgens gecontroleerd.

Charles Schwab betaalmethoden

Voor het storten van geld op uw account, moet u een aantal gegevens doorgeven. Dat is belangrijk om te verifiëren of aan alle voorwaarden voldoet. Als het account geopend is, dan kunt u een storting doen via verschillende methodes. Dat kan door gebruik te maken van Schwab MoneyLink, een digitale dienst voor het storten van geld of door een storting te doen via uw bank. Afhankelijk van de methode die u hiervoor kiest kan het enkele werkdagen duren voordat u het geld kunt gebruiken op uw account. Voor het opnemen van geld bij Schwab kunt u gebruik maken van dezelfde methodes.

Aanbod bij Charles Schwab

Het aanbod van producten die u bij De broker kunt afnemen is ook aanzienlijk. Er zijn veel mogelijkheden om te beleggen en om te handelen in verschillende instrumenten. U heeft de mogelijkheid om te handelen in de volgende instrumenten:

 • Aandelen;
 • Beleggingsfondsen, meer dan 16.000;
 • Obligaties;
 • Grondstoffen Futures;
 • Opties;
 • Valuta, 7 soorten.

In tegenstelling tot veel andere brokers, is het bij Schwab niet mogelijk om te beleggen of te handelen in cryptovaluta zoals Bitcoin. De kosten voor het verhandelen van de instrumenten verschillen per product.

App van Charles Schwab

Een handig hulpmiddel bij het beleggen is de app die door Schwab wordt aangeboden. Hiermee kunt u mobiel beleggen op elk moment van de dag, waar u ook bent. De app is geschikt voor toestellen met Android of iOS als besturingssysteem en kan gebruikt worden in combinatie met uw gebruikelijke account. U heeft hiermee 24 uur per dag en 7 dagen in de week toegang tot de financiële markten, kunt direct kopen en verkopen, heeft inzicht in analyses, grafieken en andere data en kunt ook nog eens eenvoudig geld storten op uw account.

Educatie

Als nieuwe klant van Schwab kunt u op verschillende manieren meer leren over beleggen in het algemeen. De broker heeft hiervoor documentatie online staan en biedt video’s aan met complete workshops en onderzoeken. Het is ook mogelijk om persoonlijk begeleidt te worden bij de vraagstukken die u heeft met betrekking tot handelen bij De broker. Op de website vindt u onder andere documenten en handleidingen voor het gebruik van de software en de mobiele app. Verder kunt u altijd vragen om hulp van de klantenservice als u ondersteuning wilt krijgen in het proces van beleggen.

Klantenservice

De klantenservice van Schwab is goed op orde. U heeft verschillende mogelijkheden om direct online hulp te krijgen. Dat kan door informatie en documentatie te bekijken of door contact te maken met de helpdesk. Dat is mogelijk door te bellen naar een vast telefoonnummer, door een e-mail te sturen naar de broker of zelfs door het versturen van een ouderwetse brief. De telefonische klantenservice van Schwab is dagelijks te bereiken, ook op zondagen. Voor klanten buiten het Verenigd Koninkrijk, is een speciaal nummer beschikbaar.

Conclusie Charles Schwab

Als we alle feiten op een rij zetten die we besproken hebben in deze Schwab review, dan kunnen we stellen dat deze online broker veel mogelijkheden te bieden heeft. U kunt handelen in verschillende producten en gebruik maken van een handige app. Wat helaas een minpunt is, is het feit dat er alleen gehandeld kan worden in producten op Amerikaanse markten. Wat ons betreft mag daar nog wel verandering in komen. De gebruiksvriendelijkheid van de app en het platform zijn uitstekend en de klantenservice is professioneel. Wilt u meer weten over Schwab en de mogelijkheden onderzoeken? Dan kunt u met de vergelijker op deze pagina kijken naar de overeenkomsten en verschillen tussen Charles Schwab en andere aanbieders.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 18:52