[rank_math_breadcrumb]

CGI aandelen review

door | jun 15, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

Ben je aan het overwegen om CGI aandelen te kopen? Dan is het slim om je eerst goed te verdiepen in het bedrijf en het verloop van de aandelen. Is het de investering waard om op dit moment CGI aandelen te kopen of is het slimmer om nog even te wachten? Op deze pagina lees […]

Ben je aan het overwegen om CGI aandelen te kopen? Dan is het slim om je eerst goed te verdiepen in het bedrijf en het verloop van de aandelen.

Is het de investering waard om op dit moment CGI aandelen te kopen of is het slimmer om nog even te wachten? Op deze pagina lees je meer over het bedrijf CGI, de huidige koers CGI en we vertellen je hoe je de aandelen het beste kunt kopen of verkopen.

Geschiedenis

CGI is de afkorting voor de Franse naam van het bedrijf Conseillers en Gestion et Informatique. Dit bedrijf is opgericht in 1976 in Canada. Het hoofdkantoor van CGI is gevestigd in de Canadese stad Montreal. De grondleggers zijn de twee succesvolle ondernemers Serge Godin en André Imbeau. Beide ondernemers hadden voor die tijd een zeer vooruitziende blik.

CGI is werkzaam over de hele wereld. Het is een zeer bekend Canadees bedrijf die end-to-end diensten en oplossingen aanbiedt.

Zo leveren ze bijvoorbeeld strategisch en zakelijk advies over informatietechnologie, systeemintegratie, intellectueel eigendom, het beheer van IT en bedrijfsprocessen, outsourcing en andere oplossingen.

Door de jaren heen heeft CGI zich voortvarend ontwikkeld. Momenteel behoort het bedrijf tot de grootste ICT dienstverlenende bedrijven ter wereld.

Vandaag de dag heeft het bedrijf meer dan 76.000 consultants en professionals in dienst, die werkzaam zijn in 10 verschillende sectoren op meer dan 400 locaties wereldwijd.

CGI heeft twee bekende dochterbedrijven, namelijk Logica en Acando AB. Over het algemeen kan gezegd worden dat CGI een zeer succesvol bedrijf is. Het genereert jaarlijks meer dan 12,16 miljard USD.

Koers CGI

CGI aandelen worden verhandeld op de Toronto Stock Exchange en de New York Stock Exchange (NYSE) onder de naam GIB.A. De aandelen van CGI hebben zich de laatste jaren goed ontwikkeld.

Op dit moment staat de NYSE koers voor CGI op 73.76 USD. De aandelen van het ICT-bedrijf maakten in de afgelopen maanden een aanzienlijke koersbeweging.

Ben je benieuwd hoe CGI er financieel voor staat? Bekijk dan hieronder een opsomming van de meest belangrijke CGI cijfers. Dit zijn de jaarcijfers van 2019:

 • Omzet van 12,1 miljard USD, een stijging van 5,3%;
  aangepaste EBIT van 1,825 miljard USD, een stijging van 7,2% ten opzichte van het vorige jaar;
 • Aangepaste EBIT-marge van 15,1%, een stijging van 30 basispunten;
 • Nettowinst van 1,263 miljard USD, een stijging van 10,7%;
 • Nettoresultaat, exclusief specifieke items van 1,3 miljard USD, een stijging van 7,9%;
 • Kasstroom uit operationele activiteiten van 1,6 miljard USD, een stijging van 9,4%;
 • Boekingen van 12,6 miljard USD, of 104,4% van de omzet.

Zoals je kunt zien, heeft CGI een goed jaar gehad. In 2019 presteerden ze beter dan in het jaar ervoor. Wil je meer cijfers bekijken? Hiernaast kun je nog veel meer informatie vinden over de aandelen van CGI.

Je kunt ook direct alle aanbieders met elkaar vergelijken. Druk hiervoor op de groene knop. Zo kun je heel eenvoudig zien welke aanbieder het meest voordelig voor jou is. Alle geselecteerde aanbieders zijn veilig en betrouwbaar.

Wanneer kun je het beste CGI aandelen kopen?

CGI heeft het afgelopen decennium een uitstekende prestatie geleverd. Bijna 500 procent is teruggekeerd naar de investeerders. Helaas heeft CGI, net als veel andere bedrijven, een behoorlijke klap gehad vanwege de coronacrisis.

Als je de aandelen van CGI in de gaten hebt gehouden, dan is dit misschien niet het meest voordelige moment om te kopen. Momenteel handelt het rond z’n reële waarde.

Maar omdat dit bedrijf een optimistisch vooruitzicht heeft, kan het wel interessant zijn om alvast andere factoren te onderzoeken, zoals de sterkte van de balans. Zo kun je wellicht profiteren van de volgende prijsdaling.

Wanneer je op zoek bent naar een solide Canadese tech speler, dan zou de CGI Group ‘top of mind’ moeten zijn. Maar er zijn natuurlijk meer grote spelers actief in de Canadese technologiesector.

Denk bijvoorbeeld aan Shopify, ook een bedrijf van formaat. Maar als je echt wilt investeren in een groot bedrijf, dan is CGI zeker een goede keuze. In het tweede kwartaal van 2020 realiseerde het een omzet van 3,05 miljard USD.

Ben je van plan om CGI aandelen te kopen? Dan is het aan te raden om een broker in te schakelen. Zorg er wel voor dat je de juiste broker selecteert. Maak gebruik van onze vergelijker op deze pagina en selecteer gemakkelijk en snel de beste broker. Zo weet je zeker dat je bij de juiste aanbieder je CGI aandelen koopt.

Aandelen CGI tips

Als belegger heb je altijd te maken met beleggersrisico’s, dit is ook het geval als het gaat om het kopen van CGI aandelen.

De toekomst van CGI en ook het koersverloop van de aandelen kun je nooit volledig voorspellen. Bij het kopen of verkopen van aandelen CGI is het daarom goed om op de volgende belangrijke punten te letten:

 • Hoe doen de concurrenten van CGI in dezelfde branche het?
 • Wat is de trend op de Europese en internationale markten?
 • Hoe is de algehele gesteldheid van de sector?
 • Heeft CGI innovaties op komst? Dit heeft namelijk invloed op de aandelen CGI
 • Wat zijn de technische indicatoren? Deze helpen je om een goede beleggingsstrategie te maken.

Vergelijk aanbieders & brokers

Ben je van plan om te beleggen in CGI aandelen? Dan is het kiezen van de juiste broker een belangrijke stap. De transactie- en bewaarkosten voor het kopen en verkopen van aandelen verschillen nogal per broker.

Je wilt deze kosten natuurlijk zo laag mogelijk houden. Dit gaat immers ten koste van je uiteindelijke winst. Maar je wilt natuurlijk ook werken met een veilige en betrouwbare broker.

Maak daarom nu gebruik van onze broker vergelijker op deze pagina. Zo kun je de verschillende aanbieders vergelijken en zie je in een overzicht de transactiekosten en andere belangrijke kosten.

Wij werken enkel met veilige en betrouwbare brokers, dus je weet zeker dat je met een gerust hart kunt beginnen met beleggen.

Conclusie

CGI is dus een zeer bekend en wereldwijd actief bedrijf. Het is een innovatieve speler die de afgelopen decennia een uitstekende prestatie heeft geleverd.

Tot op heden is het een waardevaste belegging gebleken. Juist omdat CGI zich voortdurend blijft verder ontwikkelen, is het een interessant bedrijf om in te investeren via CGI aandelen.

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:04