[rank_math_breadcrumb]

Uitbouw financieren

door | jul 17, 2022 | Geld Lenen | 0 Reacties

Wil je graag meer woonruimte hebben, maar is verhuizen geen optie? Wellicht kan een uitbouw of aanbouw al veel veranderen. Misschien heb je dan wel een lening voor de uitbouw nodig aangezien het een dure verbouwing kan zijn. Gelukkig zijn hier verschillende financieringsmogelijkheden voor waar je op deze pagina alles over gaan vertellen. Waarom een […]
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

N
Persoonlijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Geld lenen zonder gedoe.

1
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8,7/ 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000

Eisen

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen

9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
kredietconcurrent logo
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten
5

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5

Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
6

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening
KredietSpotter

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7.9 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen 1 werkdag antwoord op je aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten
Zakelijke en particuliere leningen
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

uitbouw lening

Wil je graag meer woonruimte hebben, maar is verhuizen geen optie? Wellicht kan een uitbouw of aanbouw al veel veranderen. Misschien heb je dan wel een lening voor de uitbouw nodig aangezien het een dure verbouwing kan zijn. Gelukkig zijn hier verschillende financieringsmogelijkheden voor waar je op deze pagina alles over gaan vertellen.

Waarom een lening voor uitbouw?

Met een uitbouw of aanbouw creëer je meer woonruimte wat een enorm verschil kan zijn. Echter is een dergelijke verbouwing alles behalve goedkoop en zullen er veel kosten gemaakt moeten worden. Zelf een uitbouw financieren is dan vaak ook geen mogelijkheid waardoor je op zoek zal moeten gaan naar andere financieringsmogelijkheden. Denk hierbij aan een persoonlijke lening, doorlopend krediet of het verhogen van de hypotheek, mits dit mogelijk is in jouw situatie.

Hoe kan ik een uitbouw financieren?

Zoals gezegd zijn er meerdere mogelijkheden betreft het financieren van een uitbouw of aanbouw of verbouwing. Welke manier van lenen het beste aansluit bij jouw situatie hangt af van verschillende factoren.

Bovendien wordt er bij een lening altijd gekeken naar je inkomen en financiële situatie. Afhankelijk van deze factoren wordt er bepaald hoeveel je maximaal kunt lenen. Daarbij speelt ook de leenvorm en het leendoel een rol. Hieronder lichten we de verschillende mogelijkheden toe om geld te lenen voor een uitbouw. Heb je een BKR codering? Dat hoeft geen probleem te zijn, lees er meer over op de pagina lening met BKR, als je een negatieve codering hebt raden we je aan om meer informatie te lezen over leningen zonder BKR.

Persoonlijke lening voor uitbouw

Een uitbouw financieren door middel van een persoonlijke lening kan veel voordelen bieden. Bij een persoonlijke lening staan de maandlasten, rente en de looptijd van de lening namelijk vast. Hierdoor weet je wanneer de lening is afgelost en wat de kosten (rente) zullen zijn voor de lening.

Aangezien je de lening gebruikt voor het verbouwen van de woning mag je de rente van de persoonlijke lening aftrekken in box 1 bij de inkomstenbelasting. Hiermee zullen de uiteindelijke rentekosten lager uitvallen.

Het is bij een persoonlijke lening voor een uitbouw wel belangrijk om de kosten voor de uitbouw duidelijk in kaart te brengen. Je kunt namelijk niet meer bij lenen dan het geleende bedrag. Houd in dat geval rekening met onverwachtse kosten en leen ongeveer 5% extra van wat je denkt nodig te hebben.

Financiering van uitbouw met doorlopend krediet

Ga je een uitbouw financieren met een doorlopend krediet? Dan kan dat in veel gevallen een verstandige keuze zijn. Een doorlopend krediet kan namelijk gezien worden als een soort spaarrekening waarbij jezelf bepaalt wanneer en hoeveel geld je opneemt.

Er zit echter wel een kredietlimiet verbonden aan de doorlopend krediet. Dit is het maximale bedrag dat je kunt opnemen. Een voordeel hierbij is dat je alleen aflossing en rente betaald over het opgenomen bedrag. Daarentegen liggen de rente wel hoger en zijn deze variabel. Hierdoor kan het zijn dat je in een bepaalde periode meer of minder rente betaald dan in een andere periode.

Het grootste voordeel van een doorlopend krediet bij een verbouwing is dat onverwachtse kosten makkelijker gedekt kunnen worden, aangezien je altijd extra geld kunt opnemen wanneer dit nodig is, mits het limiet nog niet is bereikt.

Lening bij de bank

Als je op zoek gaan naar een snelle lening voor een uitbouw zal je al snel denken aan een lening bij de bank. Echter is dit meestal geen goede keuze aangezien banken vaak hogere rentes hanteren dan andere, kleinere kredietverstrekkers. Het is verstandig om diverse kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken om ervoor te zorgen dat je een lening afsluit tegen een voordelige rente en met een gunstige looptijd.

Uitbouw financieren met hypotheek

Het is een mogelijk om de uitbouw te financieren met de hypotheek. Hiervoor komen we wel weer in aanraking met de bank, maar in dit geval is vaak de meest gunstige manier van lenen. Zo kun je een uitbouw financieren met de overwaarde van je woning.

Als je huis voldoende overwaarde heeft is het mogelijk om je hypotheek te verhogen. Met een hypotheek kun je namelijk 100% van de waarde financieren. Wanneer hypotheek lager is dan de huidige waarde van de woning kun je dus je hypotheek verhogen. De maandlasten zullen dan wel omhoog gaan.

Met het geld dat vrijkomt bij het verhogen van de hypotheek kun je de uitbouw financieren. Banken zijn vaak niet de moeilijkste wanneer het gaan om een verbouwing van de woning. Zij houden hierbij namelijk ook rekening met de meerwaarde die de verbouwing met zich meebrengt. Bekijk daarom altijd of het mogelijk is om je hypotheek te verhogen als je gaat verbouwen.

Houd rekening met de woonverzekering

Een ding om rekening mee te houden bij het maken van een uitbouw of aanbouw is het feit dat je woonoppervlakte groter wordt. Dit heeft invloed op de waarde van de woning waardoor het raadzaam is om je woonverzekering na te kijken en eventueel aan te passen. Mocht er iets gebeuren met de woning? Dan wil je natuurlijk wel dat er genoeg vergoed wordt.

Kredietverstrekkers vergelijken

Is het niet mogelijk om je hypotheek te verhogen? Dan is het noodzakelijk om zoek te gaan naar een kredietverstrekker die jou een lening voor de uitbouw kan verschaffen. In onze vergelijker vind je diverse aanbieders waarbij je een persoonlijke lening of doorlopend krediet kunt afsluiten. Bekijk per kredietverstrekker hoe het zit met de voorwaarden en de rentes. Zo vind je altijd de meest gunstige aanbieder en betaal je nooit te veel voor een lening.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 20, 2022 @ 15:08

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *