[rank_math_breadcrumb]

BMW aandelen review

door | jun 10, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

De auto-industrie bevindt zich misschien in de grootste overgangsperiode die we in decennia hebben gezien. De omzet in de VS en Europa zal volgens deskundigen naar verwachting met 60% tot 80% dalen, wat volgt op een daling van meer dan 40% in maart. De economische impact als gevolg van COVID-19 zou ook een langdurige impact […]

De auto-industrie bevindt zich misschien in de grootste overgangsperiode die we in decennia hebben gezien. De omzet in de VS en Europa zal volgens deskundigen naar verwachting met 60% tot 80% dalen, wat volgt op een daling van meer dan 40% in maart.

De economische impact als gevolg van COVID-19 zou ook een langdurige impact kunnen hebben op de beroepsbevolking, met alleen al in de afgelopen vijf weken 26 miljoen mensen die hun werkloosheid hebben aangevraagd.

Autofabrikanten zoals BMW en Tesla hebben fabrieken gesloten en proberen zoveel mogelijk geld te besparen, maar het wordt een moeilijke weg. Maar hoe zit het met investeerders die nu denken aan een belegging in BMW aandelen?

Geschiedenis: Beierse perfectie

Bayerische Motoren Werke AG, ook wel bekend als BMW, is een Duitse multinational die voertuigen en motorfietsen produceert. BMW werd in 1917 opgericht door de firma Rapp-Motorenwerke in München.

Het bedrijf werd in 1920 opgenomen in Knorr-Bremse AG voordat het in 1922 werd heropgericht als BMW AG. Het was de opvolger van Bayerische Flugzeugwerke AG, opgericht in 1916. 1916 wordt daarom beschouwd als het oprichtingsjaar van BMW.

Gaandeweg heeft BMW een naam opgebouwd voor degelijke luxeauto’s die een reputatie hebben. Het bedrijf trekt in deze onzekerheid op de financiële markten de aandacht van investeerders omdat het veel beter presteert dan zijn concurrenten.

Koers BMW aandelen: wat zijn de trends te midden van corona?

Bij het handelen in BMW-aandelen moeten beleggers er rekening mee houden dat dit een stabiel bedrijf is met een goede positie op de markt.

Aandelen van BMW zouden een goede investeringsoptie kunnen zijn en de meeste financiële analisten verwachten ook dat de BMW koers aanzienlijk zal stijgen in de komende jaren.

Als we het totale eigen vermogen van $ 65,67 miljard vergelijken met de marktkapitalisatie van $ 49,58 miljard, kunnen we zien dat dit aandeel niet overgewaardeerd is en dat het nu misschien een goed moment is om in BMW-aandelen te investeren.

Waarom BMW aandelen kopen een verstandige keuze is

BMW aandelen hebben een goede risico / opbrengstverhouding als je kijkt naar de koers van BMW ag. Investeerders in BMW aandelen kunnen veel meer winnen voor het nemen van een relatief kleiner risico.

Kopen is dus een goede keuze als je voorzichtig bent maar toch iets wil winnen. Je kunt ook zien dat BMW veel meer cash heeft in vergelijking met concurrenten zoals Tesla.

BMW heeft dus voldoende liquiditeit om een slecht 2020 door te komen en veilig aan de andere kant tevoorschijn te komen. Aandelen BMW zijn dus een solide belegging voor als je zoekt naar betrouwbaar bedrijf dat garant staat voor kwaliteit.

 

Wat je moet weten als je BMW aandelen wil verkopen

De koers van het BMW aandeel is nog aan het bijkomen van de corona klap. Verkopen van BMW aandelen is dus nog iets dat je moet uitstellen.

Er zijn veel factoren voor zowel BMW als andere autofabrikanten in het huidige economische klimaat. Maar gezien BMW’s trouwe klanten, hoge marges ten opzichte van concurrenten en solide cashniveaus, is er de consensus dat zij de crisis zullen doorstaan.

Daarna is het het moment om te kijken wanneer je aandelen in BMW voor een mooie prijs kan verkopen.

Dividend BMW aandelen

Andere nuttige informatie voor potentiële investeerders is dat dit bedrijf de afgelopen drie jaar meer dan $ 8 miljard aan dividenden heeft uitgekeerd aan zijn aandeelhouders en dat dit aantal in de toekomst nog groter kan zijn.

Dat laat zien dat investeerders in BMW geloven en waarom BMW een enorm voordeel heeft op andere fabrikanten.

Nog wat snelle feiten voor als je in BMW aandelen wil beleggen

Je bent nu redelijk op de hoogte waarom BMW een goed bedrijf is om geld in te steken.

Om het je wat makkelijker te maken hierbij nog een snelle checklist om je over te streep te halen:

  • Het is een goed bedrijf: Naast loyaliteit aan klanten, produceert BMW gewoon geweldige, goed ontworpen auto’s met een uitstekende motor. BMW plant niet alleen voor hun volgende modellijn auto’s, maar innoveert ook de toekomst van de auto-industrie en stelt normen die anderen kunnen volgen.
  • Gesteund door de Duitse regering: BMW drijft de Duitse economie en zal altijd worden gesteund en begunstigd door hun lokale overheid. Als BMW ooit in financiële moeilijkheden komt, zal de overheid er altijd zijn om ze op te lossen.
  • Klaar voor de toekomst: In de huidige aandelenkoers is nog niet meegerekend wat de toekomstige waarde van de elektrische en zelfrijdende auto’s zal zijn. BMW bereidt zich al voor op hun elektrische mainstream-modellen die de huidige prime-dieselmodellen vervangen. Momenteel loopt BMW ver achter op de massaproductie van elektrische voertuigen, maar de verwachting is dat zij daar snel aan zullen werken.
  • BMW keert een gunstig dividend per aandeel uit. Kijk dat wil je natuurlijk horen en BMW zit gewoon goed als je kijkt naar de koers.

Conclusie

Wij bevelen BMW-aandelen aan voor langetermijnbeleggers die op zoek zijn naar dividendgroeiaandelen. Verwacht niet dat BMW opeens enorme groeit en dat de koers door het plafond gaat.

Het is een kwaliteitsbedrijf waar je voorlopig goed mee zit. Als de koers lager wordt, koop dan zoveel als jij je kunt veroorloven. Met zulke hoge dividenden die per jaar worden uitgekeerd, wordt ook sterk aanbevolen om de dividenden opnieuw te investeren.

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:04