BKR registratie verwijderen, Hoe Gaat Het Tegenwoordig In Zijn Werking En Waar Moet Je Op Letten?

door | jun 30, 2022 | Geld Lenen, Geld lenen zonder BKR | 0 Reacties

Wil jij een BKR registratie verwijderen? Dan is het goed om te weten wat dit inhoudt en hoe je deze kunt laten verwijderen. Iedereen die een keer een lening of krediet aangevraagd heeft, staat vermeld in het Centraal Krediet Informatiesysteem. Deze registratie leidt niet direct tot problemen, totdat het een BKR registratie is en je […]
N
Binnen 5 minuten

Online aanvraag binnen mum van tijd zonder papierwerk

N
100% onafhankelijke vergelijking

Vergelijk onafhankelijk mogelijkheden voor geld lenen zonder BKR

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

Top 3 mini leningen in Nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

9 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd

30 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.6 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd

45 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.2 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd

62 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

zakelijke lening

Wil jij een BKR registratie verwijderen? Dan is het goed om te weten wat dit inhoudt en hoe je deze kunt laten verwijderen. Iedereen die een keer een lening of krediet aangevraagd heeft, staat vermeld in het Centraal Krediet Informatiesysteem. Deze registratie leidt niet direct tot problemen, totdat het een BKR registratie is en je bekend staat om jouw schulden.

Deze BKR registratie verwijderen is mogelijk, maar het is een lang pad om te bewandelen. Onderstaande informatie beantwoordt daarom de vraag hoe je een BKR registratie verwijderen kunt. Meer weten over leningen? Lees dan over geld lenen met BKR registratie.

Waarom een BKR registratie verwijderen?

De meeste mensen staan positief geregistreerd bij Stichting BKR, waardoor er geen problemen zijn met het aanvragen van een lening. Het leidt pas tot problemen wanneer je negatief geregistreerd staat. Deze registratie komt voort uit verschillende betalingsachterstanden van enkele maanden, waarbij meerdere betalingsherinneringen, aanmaningen en een aankondiging van de registratie zijn verstuurd.

Een BKR registratie kan ertoe leiden dat je geen krediet meer verstrekt krijgt of dat het afsluiten van een abonnement afgewezen wordt. Een negatieve BKR registratie verwijderen is dan vaak de enige oplossing, maar is een lastig traject.

 • Daarbij kun je jezelf ook af gaan vragen welke gevolgen dit kan hebben voor het afsluiten van een hypotheek in de toekomst. Dankzij de positieve BKR registratie van een telefoon abonnement kun je alsnog een hyptoheek verkrijgen.

Pas op met verschillende partijen

Het kan ook voor komen dat je een terechte BKR registratie verwijderen wilt. Ook dan is het van belang dat je dit met de kredietverstrekker regelt.

Ga niet in zee met bedrijven die via het internet claimen dat een BKR registratie verwijderen gratis is. Deze partijen zijn namelijk niet bevoegd om jouw registratie uit het register te halen en mogen jou ook niet tegen betaling een handleiding aanbieden met informatie die ook op de website te vinden is.

Daarnaast kunnen er hoge juridische kosten bijkomen voor de ondersteuning die geboden wordt. Hoewel hiermee verzekerd wordt dat jouw registratie wordt verwijderd, kun je dus alsnog hoog in de kosten gejaagd worden en in de schulden komen te staan.

Mocht blijken dat er inderdaad een fout is gemaakt, kan de kredietverstrekker dit direct voor jou aanpassen en wordt jouw negatieve BKR registratie verwijdert. Indien dit niet lukt met jouw kredietverstrekker, kun je ook een beroep doen op de Geschillencommsie. Deze onafhankelijke rechters doen een bindende uitspraak, waarbij iedereen zich neer moet leggen.

De kosten van de telefoon apart berekend

Maar hoe gaat een telefoon abonnement met BKR dan in zijn werk? Het is onmogelijk om een telefoon abonnement zonder BKR registratie te hebben. De maandelijkse kosten worden namelijk opgebouwd vanuit jouw internet, bellen, sms’en en het toestel dat je bij jouw abonnement kiest.

Het bedrag dat jij per maand voor jouw telefoon betaalt, staat apart op de factuur vermeld. Dit goederenkrediet zorgt ervoor dat er een BKR registratie bij jouw telefoon abonnement plaats gaat vinden. Echter is het afhankelijk van de kosten die jij gaat maken of een registratie noodzakelijk is.

Een registratie verwijderen aan de hand van stappen

Hoe je de BKR registratie verwijderen kunt is afhankelijk van jouw kredietverstrekker. In eerste instantie dien je jouw eigen registratie goed bekeken te hebben om te zien of de registratie terecht is of dat er gegevens niet kloppen. Van hieruit kun je contact opnemen met de kredietverstrekker met het verzoek om correctie. Dit gebeurt aan de hand van een aantal stappen:

 1. Geef bij de kredietverstrekker aan op welke overeenkomst jouw verzoek betrekking heeft en geef de redenen aan. Beschrijf hierbij ook de impact op jouw situatie en voeg documenten toe voor onderbouwing.
 2. Je ontvangt bericht van de kredietverstrekker. Deze zal wanneer deze het eens is met het verzoek opdracht geven om de gegevens aan te passen.
 3. Neem contact op met de Geschillencommissie wanneer je verzoek is afgewezen en licht toe waarom je bezwaar maakt. Hierbij moeten alle benodigde documenten ook aangeleverd worden.

Extra onderzoek voor de Geschillencommissie

In sommige gevallen is een uitspraak van de Geschillencommissie niet direct mogelijk. Er is dan meer onderzoek nodig, waarbij extra informatie verzameld wordt en er eventueel gevraagd wordt om het verzoek mondeling toe te lichten. Op basis hiervan wordt het uiteindelijke besluit genomen.

Houd er rekening mee dat een BKR registratie verwijderen niet gratis is via deze weg. Er wordt namelijk per verzoek 50 euro in rekening gebracht, waarvoor je een betalingsverzoek ontvangt. Wanneer je in het gelijk gesteld wordt door de Geschillencommissie kun je het betaalde bedrag terug op jouw rekening verwachten.

 • Hierdoor kan de hoogte van jouw hypotheek ook lager uitvallen dan wanneer je geen abonnement met telefoon en BKR registratie hebt. Je bent verplicht om de lopende leningen aan te geven bij een kredietverstrekker, waarna de gegevens nogmaals gecontroleerd worden om te zien of je nergens over gelogen hebt.

Een gratis verwijdering behoeft veel energie

Een BKR registratie verwijderen is gratis mogelijk. In dit geval doe je het gehele traject zelf uitvoeren. Het is echter lastig om dit te kunnen, doordat je vakjargon moet kennen en inzicht hebt in de verschillende financiële opties.

Het zal daarbij ook veel geduld behoeven om de BKR registratie te verwijderen, doordat je telefonisch, per e-mail en schriftelijk contact moet leggen met kredietverstrekkers, hypotheekverstrekkers en Stiching BKR om jouw registratie op te vragen.

Je zult per bedrijf waar jij schulden hebt moeten nagaan welke gegevens hier in het systeem staan en aan de hand hiervan een dossier op moeten bouwen. Als er incorrecte gegevens staan, zul je alsnog contact op moeten nemen met de kredietverstrekkers om een correctie door te laten voeren.

Hierdoor is er meer mogelijk in de toekomst en kun je ervoor zorgen dat je niet zomaar geregistreerd wordt bij Stichting BKR. Dit houdt wel in dat je wellicht niet de nieuwste telefoon in jouw bezit kunt hebben zonder hiervoor in een winkel te betalen of de telefoon volledig af te betalen bij het afsluiten van jouw abonnement.

Jouw schulden overbrengen naar een geldverstrekker

Pas wanneer je alle kredietverstrekkers hebt gecontacteerd en de correcties doorgevoerd zijn, is het mogelijk om de bestaande schulden goed in kaart te brengen en over te sluiten. Door alles bij een geldverstrekker onder te brengen, los je alle bestaande schuldeisers af.

De rente die je hiermee krijgt, kan gunstiger uitvallen. Hierdoor is een BKR registratie verwijderen eenvoudiger, doordat je jouw schuld af kunt lossen en je een positieve registratie in het register krijgt. Jouw negatieve BKR registratie verwijderen kan jou hiermee veel energie kosten, maar het zorgt er wel voor dat het gratis blijft en je uiteindelijk hetzelfde resultaat kunt behalen.

Op de juiste manier jouw BKR registratie verwijderen

Met bovenstaande informatie weet je hoe je jouw BKR registratie verwijderen kunt regelen. Het is afhankelijk van jouw situatie welke mogelijkheid jij benut. Als je het BKR registratie verwijderen gratis wilt houden is het belangrijk om zelf veel kennis in huis te hebben en te weten waar jouw schulden liggen.

Als dit echter niet lukt of je komt er niet uit met jouw kredietverstrekker is het toch aan te raden om naar de Geschillencommissie te stappen om jouw negatieve BKR registratie verwijderen te laten. Hierdoor heb je uiteindelijk geen negatieve registratie meer en is het in de toekomst eenvoudiger om een lening of hypotheek aan te gaan.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 14, 2022 @ 18:41

Tot €500,- | 30 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,6/5

Tot €1000,- | 45 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

Tot €2500,- | 62 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5