[rank_math_breadcrumb]

Bittrex review

door | jul 3, 2022 | Brokers, Investeren | 0 Reacties

Bittrex is een online broker waarbij u de mogelijkheid heeft om te handelen in cryptovaluta. De firma is opgericht in 2013 in de Verenigde Staten en staat bekend als een populair platform voor handelaren. Dat komt onder andere door de veiligheid die geboden wordt bij het handelen. Omdat Bittrex in de Verenigde Staten gevestigd is, […]

Bittrex is een online broker waarbij u de mogelijkheid heeft om te handelen in cryptovaluta. De firma is opgericht in 2013 in de Verenigde Staten en staat bekend als een populair platform voor handelaren. Dat komt onder andere door de veiligheid die geboden wordt bij het handelen. Omdat Bittrex in de Verenigde Staten gevestigd is, heeft het ook te maken met zeer strenge regels en wetten. U leest hier onze Bittrex review met informatie over de broker, we vertellen u wat de voor- en nadelen zijn van Bittrex, hoe de veiligheid en de betrouwbaarheid geregeld zijn, op welke wijze er betaald kan worden, wat het aanbod is van de broker en wat onze bevindingen zijn van de klantenservice.

Hoe zijn de Bittrex ervaringen?

De Bittrex ervaringen die klanten hebben zijn over het algemeen positief. Klanten geven aan dat ze goed gebruik kunnen maken van de ondersteuning en informatie die gegeven wordt bij de broker. De veiligheid en betrouwbaarheid van Bittrex voeren hierin de boventoon. Klanten vinden het prettig dat er op een goede manier gebruik kan worden gemaakt van software en dat er een breed aanbod te vinden is. Verder zijn de kosten aantrekkelijk in verhouding tot veel andere partijen. Hieronder leest u enkele voor- en nadelen van Bittrex.

Voordelen

Het is belangrijk om de voor- en nadelen van de broker op een rijtje te hebben. Zie hieronder een overzicht:

 • Een ruim aanbod aan cryptovaluta;
 • Mogelijkheid om te handelen in grote volumes;
 • Gebruiksvriendelijke software;
 • Goed beveiligd en betrouwbaar.

Nadelen

 • Het verwerken van grote volumes gaat niet altijd heel snel;
 • Opnemen van geld kan lang duren.

Is Bittrex scam: betrouwbaarheid en veiligheid

In deze Bittrex review schenken we uiteraard ook aandacht aan de betrouwbaarheid en de veiligheid van de broker. Voor de betrouwbaarheid kunnen we stellen dat het hier gaat om een partij met een hoop ervaring en kennis. Bittrex staat erom bekend betrouwbaar te zijn en wordt hierop gecontroleerd en gereguleerd door verschillende instanties. Voor de veiligheid worden er standaard ook veel maatregelen genomen. Zo is uw account op meerdere manieren beschermd tegen onbevoegde personen van buitenaf en is de verbinding die u met de website maakt ook altijd beveiligd.

Hoe zit het met de regulering en licenties van Bittrex?

Hoe werkt Bittrex aan de betrouwbaarheid? Dat wordt aangetoond doordat het bedrijf gereguleerd wordt door verschillende instanties. De broker is opgericht in de Verenigde Staten en moet aan zeer strenge eisen voldoen om daar ook diensten aan te mogen bieden. Hiervoor worden regelmatig controles uitgevoerd om te onderzoeken of het bedrijf zich wel aan de wet- en regelgeving houdt. Bitrex is in het bezit van een Bermuda Digital Asset Business Act Cerfiticate of Licence, waarmee ze de bevoegdheid hebben om hun diensten aan te bieden. In Europa wordt het bedrijf gereguleerd door de Office of Economic Affairs in Liechtenstein en door de Liechtenstein Financial Market Authority.

Gebruik van SSL-encryptie

Om gebruik te maken van Bittrex Nederland voor beleggen in cryptovaluta, moet er een veilige verbinding gemaakt kunnen worden. Daarvoor maakt de broker gebruik van een SSL-versleuteling. Met een SSL-encryptie worden uw gegevens en account beschermd. Dit kunt u eenvoudig herkennen aan het slotje in de adresbalk naast het adres van de website die u bezoekt. Verder zijn er maatregelen genomen om beleggers en hun accounts te beschermen. De valuta wordt beschermd op verschillende manieren, waardoor Bittrex gezien kan worden als één van de meest veilige partijen om mee te handelen. Het account dat u gebruikt kan worden beveiligd met een twee-staps-verificatie, waardoor het alleen voor u mogelijk is om bij het account te komen.

Hoe maakt u een account aan bij Bittrex?

Voor het aanmaken van een account bij Bittrex, moeten er meerdere stappen gevolgd worden. Het is belangrijk dat u de gegevens die gevraagd worden zorgvuldig invoert, omdat dit de veiligheid ten goede komt. Door onderstaande stappen te volgen kunt u een account openen bij Bittrex.

 1. U gaat naar de website van Bittrex en kiest voor de optie: “Open Free Account”. Zoals u ziet betaalt u geen kosten voor het aanmaken van een account;
 2. De volgende stap is de keuze voor een Personal of een Corporate account. Hiermee geeft u aan of u op persoonlijke titel of als bedrijf wilt gaan handelen;
 3. U kunt nu gegevens invullen zoals uw e-mailadres en wachtwoord voor het account;
 4. Door op de knop “Create Account” te klikken wordt er vervolgens een account aangemaakt;
 5. U ontvangt een verificatie e-mail met daarin een link voor bevestiging. Door op deze link te klikken bevestigt u de aanvraag voor een account;
 6. Hierdoor krijgt u de voorwaarden te zien die u kunt doorlezen. Deze voorwaarden moet u allemaal accepteren om verder te kunnen;
 7. U komt nu terecht in een formulier waarin u uw persoonlijke gegevens moet invullen. Hiervoor heeft u onder andere uw identiteitsbewijs nodig;
 8. Nadat alles is ingevuld, klikt u op “Continue” en wordt de informatie gecontroleerd door Bittrex.

Voorwaarden

Voor het openen van een account moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Om te beginnen moet u 18 jaar of ouder zijn en dit ook kunnen aantonen met een identiteitsbewijs tijdens de aanvraag van het account. Daarnaast moet u een eigen vermogen hebben en hierover kunnen beslissen. Dit wordt allemaal gevraagd tijdens het aanvragen van een account. De gegevens die hiervoor nodig zijn, worden vervolgens nauwkeurig gecontroleerd door Bittrex om de aanvraag goed te kunnen keuren. Het kan enkele dagen duren voordat u daadwerkelijk aan de slag kunt met beleggen bij de broker.

Account overzicht

U heeft als klant de mogelijkheid om te kiezen uit twee soorten accounts bij Bittrex. De opties die u heeft zijn:

 • Een Personal Account, waarmee u op persoonlijke titel kunt handelen in cryptovaluta;
 • Een Corporate Account, waarmee u de mogelijkheid heeft om te handelen als professioneel bedrijf. Voordelen hiervan zijn dat er geen limiet is aan het storten of opnemen van geld en dat er in grotere volumes gehandeld kan worden.

Bittrex betaalmethoden

Voor het storten van geld kunt u gebruik maken van cryptovaluta. Het is mogelijk om in veel verschillende valuta een storting te doen. Een storting is zonder Bittrex fees al is er wel een minimaal bedrag aan verbonden. Hieronder ziet u welke valuta u kunt storten op uw account bij Bittrex en wat de minimale storting is die u hiervoor moet doen. Het opnemen van geld kan in dezelfde valuta als hieronder worden omschreven.

App van Bittrex

Als u een account heeft aangemaakt bij Bittrex, dan kunt u op verschillende manieren aan de slag. Op de computer kunt u handelen in uiteenlopende cryptovaluta zoals hierboven eerder is omschreven. Daar komt bij dat u ook gebruik kunt maken van een handige app. Met de app kunt u gebruik maken van dezelfde functies en mogelijkheden die u tot uw beschikking heeft op een computer. Het voordeel van de app is dat u altijd en overal inzicht heeft in de koersen, uw portefeuille en direct kunt handelen in cryptovaluta als dat nodig is. De app is beschikbaar voor Apple en Android telefoons en tablets. Het is mogelijk om in te loggen met uw gebruikelijke gegevens, die u heeft aangemaakt tijdens het aanvragen van een account.

Aanbod

Het aanbod van Bittrex bestaat uit meer dan 250 verschillende cryptovaluta. Enkele bekende munten die hieronder vallen zijn:

 • Bitcoin;
 • Ethereum;
 • Cardano;
 • Litecoin;
 • Dogecoin;
 • Tether;
 • Digibyte;
 • XRP.

Klantenservice

U kunt als klant bij Bittrex 24 uur per dag en 7 dagen in de week terecht voor vragen aan de klantenservice. Op de website van Bittrex is een breed aanbod van veelgestelde vragen en documenten te vinden met allerhande informatie omtrent de accounts en handel in cryptovaluta. Als u geen antwoord kunt vinden op de vraag die u heeft, dan is het eenvoudig om een vraag te stellen. U kunt via een e-mailformulier op de website aangeven over welk onderwerp u contact wilt hebben en vervolgens uw vraag stellen. Er zal dan zo snel mogelijk contact worden opgenomen om uw vragen te beantwoorden en u verder te helpen.

Conclusie

In deze Bittrex review hebben we u onder andere antwoord gegeven op de vraag: “wat is Bittrex?” en “Wat zijn de mogelijkheden”. Als we alles samenvatten dan kunnen we stellen dat we hier te maken hebben met een betrouwbare partij die veel mogelijkheden biedt. U kunt handelen in veel verschillende valuta en hebt beschikking over een eigen account dat gebruikt kan worden voor zowel de website als voor een app op uw smartphone. Het is prettig dat een account snel kan worden aangemaakt. Wat nog beter zou zijn is dat er een mogelijkheid komt voor een demo account. Op die manier kunt u pas echt goed kennis maken met de broker zonder risico te lopen. Als u meer wilt weten over Bittrex of nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden die er zijn, dan raden we u aan om Bittrex te vergelijken met andere brokers. Dat kan eenvoudig door gebruik te maken van de vergelijker op deze pagina.

App van Bittrex

Als u een account heeft aangemaakt bij Bittrex, dan kunt u op verschillende manieren aan de slag. Op de computer kunt u handelen in uiteenlopende cryptovaluta zoals hierboven eerder is omschreven. Daar komt bij dat u ook gebruik kunt maken van een handige app. Met de app kunt u gebruik maken van dezelfde functies en mogelijkheden die u tot uw beschikking heeft op een computer. Het voordeel van de app is dat u altijd en overal inzicht heeft in de koersen, uw portefeuille en direct kunt handelen in cryptovaluta als dat nodig is. De app is beschikbaar voor Apple en Android telefoons en tablets. Het is mogelijk om in te loggen met uw gebruikelijke gegevens, die u heeft aangemaakt tijdens het aanvragen van een account.

Aanbod

Het aanbod van Bittrex bestaat uit meer dan 250 verschillende cryptovaluta. Enkele bekende munten die hieronder vallen zijn:

 • Bitcoin;
 • Ethereum;
 • Cardano;
 • Litecoin;
 • Dogecoin;
 • Tether;
 • Digibyte;
 • XRP.

Klantenservice

U kunt als klant bij Bittrex 24 uur per dag en 7 dagen in de week terecht voor vragen aan de klantenservice. Op de website van Bittrex is een breed aanbod van veelgestelde vragen en documenten te vinden met allerhande informatie omtrent de accounts en handel in cryptovaluta. Als u geen antwoord kunt vinden op de vraag die u heeft, dan is het eenvoudig om een vraag te stellen. U kunt via een e-mailformulier op de website aangeven over welk onderwerp u contact wilt hebben en vervolgens uw vraag stellen. Er zal dan zo snel mogelijk contact worden opgenomen om uw vragen te beantwoorden en u verder te helpen.

Conclusie

In deze Bittrex review hebben we u onder andere antwoord gegeven op de vraag: “wat is Bittrex?” en “Wat zijn de mogelijkheden”. Als we alles samenvatten dan kunnen we stellen dat we hier te maken hebben met een betrouwbare partij die veel mogelijkheden biedt. U kunt handelen in veel verschillende valuta en hebt beschikking over een eigen account dat gebruikt kan worden voor zowel de website als voor een app op uw smartphone. Het is prettig dat een account snel kan worden aangemaakt. Wat nog beter zou zijn is dat er een mogelijkheid komt voor een demo account. Op die manier kunt u pas echt goed kennis maken met de broker zonder risico te lopen. Als u meer wilt weten over Bittrex of nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden die er zijn, dan raden we u aan om Bittrex te vergelijken met andere brokers. Dat kan eenvoudig door gebruik te maken van de vergelijker op deze pagina.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 18:52