[rank_math_breadcrumb]

Bithumb review

door | jul 2, 2022 | Brokers, Investeren | 0 Reacties

Bithumb is een online broker waarmee het mogelijk is om te handelen in cryptovaluta. De firma is opgericht in Zuid-Korea in het begin van 2014. Beleggen in cryptovaluta kan bij Bithumb eenvoudig door een account aan te maken. U kunt dan ook gebruik maken van een handige app voor op uw smartphone. In onze Bithumb […]

Bithumb is een online broker waarmee het mogelijk is om te handelen in cryptovaluta. De firma is opgericht in Zuid-Korea in het begin van 2014. Beleggen in cryptovaluta kan bij Bithumb eenvoudig door een account aan te maken. U kunt dan ook gebruik maken van een handige app voor op uw smartphone. In onze Bithumb review leest u meer over deze broker. We vertellen u onder andere over gebruikerservaringen, de voor- en nadelen, hoe het gesteld is met de betrouwbaarheid en veiligheid, hoe een account kan worden geopend en welke betalingsmogelijkheden er zijn als u gebruik maakt van Bitthumb.

Hoe zijn de Bithumb ervaringen?

Ervaringen met Bithumb laten zien dat klanten over het algemeen tevreden zijn over de dienstverlener. Er is een groot aanbod van valuta beschikbaar om in te handelen tegen aantrekkelijke prijzen. In het verleden is Bithumb slachtoffer geworden van een hack, waarbij voor miljoenen aan cryptovaluta gestolen is. Gebruikers zijn hierdoor de dupe geworden en hebben veel geld verloren. De platformen en app zijn gebruiksvriendelijk en eenvoudig te begrijpen. Aan de hand van de ervaringen met Bithumb hebben we een aantal voor- en nadelen voor u op een rij gezet.

Voordelen

 • De kosten voor handelen bij Bithumb zijn zeer aantrekkelijk;
 • U kunt gebruik maken van 24-uurs klantenservice via de telefoon of chat;
 • Bithumb is een geschikte broker voor beginnende en ervaren beleggers;
 • Het is mogelijk om grote volumes valuta te verhandelen;
 • Breed aanbod van cryptovaluta.

Nadelen

 • Bithumb is in het verleden slachtoffer geweest van een grootschalige hack;
 • Het verifiëren van gegevens na aanmaken van een account kan enige tijd in beslag nemen.

Is Bithumb scam: betrouwbaarheid en veiligheid

De betrouwbaarheid en de veiligheid komen als eerste aan bod in deze Bithumb review. In het verleden heeft Bithumb te maken gehad met verschillende problemen, waardoor het goed is om te weten wat u kunt verwachten. Voor de betrouwbaarheid van Bithumb kunnen we alleen afgaan op online berichten. Voor zover we kunnen vinden, wordt het bedrijf gecontroleerd door Zuid-Koreaanse instanties. Het is niet bekend bij ons of het bedrijf in het bezit is van licenties en om welke papieren het dan gaat.

Gebruik van SSL-encryptie

De technische veiligheid is ogenschijnlijk wel goed op orde bij Bithumb. Om gebruik te maken van de diensten logt u in op de website van Bithumb. Deze website is voorzien van een beveiliging met SSL. SSL staat voor Secure Sockets Layer en wordt gebruikt om een veilige verbinding tussen apparaten te maken. U kunt hiermee rekenen op de veiligheid van uw gegevens en informatie. Dat betekent dat uw geld en cryptovaluta niet toegankelijk zijn voor derden. De SSL-versleuteling is te herkennen aan een slotje in de adresbalk dat getoond wordt naast het webadres van Bithumb.

Hoe maakt u een account aan bij Bithumb?

Als u een account wilt aanmaken bij Bithumb, dan kunt u dat eenvoudig en snel op de website van Bithumb doen. In de onderstaande stappen wordt uitgelegd hoe u dit kunt regelen.

 1. Voor het openen van een account kiest u op de website van Bithumb voor de optie “Sign Up”;
 2. U komt terecht bij een online formulier waarin u gegevens kunt invullen. Er worden verschillende gegevens gevraagd om de aanvraag correct en volgens Zuid-Koreaanse regels te kunnen behandelen;
 3. De volgende stap is het invullen van uw e-mailadres;
 4. Nadat u dat heeft gedaan vinkt u het vakje aan om aan te tonen dat u geen robot bent;
 5. Er wordt daarna gevraagd om uw nationaliteit en telefoonnummer. Deze zijn van belang voor de aanvraag;
 6. Zodra u het telefoonnummer hebt ingevuld, klikt u op de knop “SMS Request”. U ontvangt een 6-cijferige code die u moet invoeren in het scherm;
 7. Er wordt nu om persoonlijke gegevens gevraagd;
 8. De volgende stap is het kiezen van een sterk wachtwoord om uw account mee te beveiligen;
 9. Tot slot leest u de voorwaarden en regels, waarna u op de knop “Sign Up” klikt;
 10. De informatie wordt gecontroleerd en u ontvangt een e-mail die u moet openen om het account te activeren en te gebruiken.

Bithumb betaalmethoden

Het storten en opnemen van geld kan bij Bithumb op veel verschillende wijzen. Als u geld wilt storten om dit om mee te beleggen, dan kan dat helaas alleen in Zuid-Koreaanse valuta en als inwoner van Zuid-Korea. Gelukkig is het wel mogelijk om geld te storten of op te nemen in cryptovaluta. In de onderstaande tabel ziet u een uitgebreid overzicht van de verschillende valuta waar u uit kunt kiezen voor betalingen en uitbetalingen. Daarbij ziet u ook de kosten die gerekend kunnen worden voor het uitvoeren van transacties. De kosten die genoemd worden, zijn kosten die u betaald voor een kleine opname of een kleine storting. Voor grotere bedragen worden geen kosten gerekend. De bedragen zijn uitgedrukt in de betreffende valuta.

Aanbod bij Bithumb

Handelen kan bij Bithumb in veel verschillende cryptovaluta. In het aanbod zijn onder meer valuta te vinden zoals:

 • Bitcoin;
 • Bitcoin Gold;
 • Bitcoin Cash;
 • Ripple;
 • Litecoin;
 • EOS;
 • Dash;
 • Monero;
 • Ethereum Classic;
 • Zcash;
 • Qtum;
 • Ethereum.

Smartphone

Het prettige aan een account bij Bithumb, is dat u gebruik kunt maken van een computer of laptop om toegang te krijgen tot de platformen van Bithumb en dat u ook uw smartphone kunt gebruiken. Met een smartphone of tablet heeft u direct inzicht in de data met betrekking tot de valuta die u kunt verhandelen. Als het nodig is kunt u gelijk kopen of verkopen. De app is beschikbaar voor telefoons met een Android of iOS besturingssysteem en kan gebruikt worden met hetzelfde account als dat u heeft aangemaakt op een computer.

Klantenservice

Als u ondersteuning wilt of vragen heeft over het account, dan kunt u terecht bij de klantenservice van Bithumb. Op de website van Bithumb staat veel informatie over handelen en kunt u documenten vinden over het handelen in cryptovaluta. Daar leest u ook hoe u gebruik kunt maken van de software en app om te beleggen. Als u vragen heeft waarop u geen antwoord kunt vinden op de website van Bithumb. Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice. Hiervoor kunt u online een formulier invullen met de vraag die u heeft. Er zal dan zo snel mogelijk contact worden opgenomen door een medewerker van Bithumb. De klantenservice heeft Engels als voertaal en is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar.

Conclusie Bithumb review

Na het lezen van deze Bithumb Review heeft u misschien nog wel meer vragen of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden. We kunnen in elk geval stellen dat Bithumb een veelzijdige broker is met genoeg mogelijkheden om te handelen in Cryptovaluta. Het is prettig dat er betaald kan worden in cryptomunten en dat u ook uitbetaald kunt worden op deze manier. Wat voor ons een minpunt is aan deze broker, is dat er geen gebruikelijke mogelijkheden zijn om geld te storten in andere valuta dan de Zuid-Koreaanse. Wilt u meer weten over Bithumb en de mogelijkheden onderzoeken? Dan kunt u met de vergelijker op deze pagina kijken naar de overeenkomsten en verschillen tussen Bithumb en andere aanbieders.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 18:52