[rank_math_breadcrumb]

BinckBank review

door | jun 30, 2022 | Brokers, Investeren | 0 Reacties

Met BinckBank kunt u online beleggen op verschillende manieren. In deze BinckBank review nemen we u mee in onze bevindingen over deze online broker. De bank heeft mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan met beleggen en kan het u ook gemakkelijk maken door al het werk uit handen te nemen. Hieronder krijgt u […]

Met BinckBank kunt u online beleggen op verschillende manieren. In deze BinckBank review nemen we u mee in onze bevindingen over deze online broker. De bank heeft mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan met beleggen en kan het u ook gemakkelijk maken door al het werk uit handen te nemen. Hieronder krijgt u meer inzicht in de werkwijze van de BinckBank, vertellen we over de ervaringen met de broker, wat de voor- en nadelen van beleggen bij deze partij zijn, krijgt u meer te weten over de betrouwbaarheid en de veiligheid, leest u over de licenties van BinckBank, hoe u een account kunt aanmaken en hoe u aan de slag kunt met beleggen bij deze online broker.

Hoe zijn de BinckBank ervaringen?

De ervaringen met BinckBank van klanten zijn zeer verschillend. Veel mensen vinden het een pluspunt dat het hier gaat om een Nederlandse partij, waardoor de betrouwbaarheid ten goede komt bij veel beleggers. Er zijn voldoende mogelijkheden om wegwijs te worden in de online wereld van beleggen en veel klanten vinden het prettig dat de ondersteuning vanuit de klantenservice goed op orde is. Minpunten waarover sommige klanten vallen zijn de relatief hoge prijzen die gevraagd worden voor de dienstverlening en het gebruik van de producten van BinckBank. De voor- en nadelen hebben we hieronder voor u op een rij gezet.

Voordelen

 • Goede klantenservice beschikbaar;
 • Gebruiksvriendelijk en toegankelijk;
 • Juiste partij voor beginnende en ervaren beleggers;
 • Mogelijkheden om zelf te beleggen, te laten beleggen en een combinatie van beiden;
 • Fonds- en pensioenbeleggen is mogelijk.

Nadelen

 • Beleggen bij BinckBank mis relatief duur als u er niet vaak gebruik van maakt.

Is BinckBank scam: betrouwbaarheid en veiligheid

Betrouwbaarheid van een online broker is ongelooflijk belangrijk. Daarom schenken we daar als één van de eerste punten aandacht aan in deze BinckBank review. Het is duidelijk dat BinckBank een betrouwbare partij is als u wilt beleggen en wel om meerdere redenen. Om te beginnen staat de broker onder toezicht van de Nederlandse bank en de Autoriteit Financiële Markten. Deze partijen controleren regelmatig de werkwijze en gang van zaken bij de bank. Omdat BinckBank een bank is, valt u als klant onder het zogenaamde depositogarantiestelsel. Dat betekent dat het geld dat u in beleggen steekt, tot een bedrag van €100.000,- verzekerd is door de Nederlandse staat. Bij een faillissement van de bank, kan hier aanspraak op worden gemaakt.

Scheiden van vermogen

Een manier om de veiligheid van uw vermogen te garanderen is vermogensscheiding. BinckBank moet zich als bank aan regels houden om klanten zo goed mogelijk te beschermen. Door vermogensscheiding wordt ervoor gezorgd dat uw vermogen apart staat van dat van de bank. Dit betekent dat er bij een faillissement geen aanspraak gemaakt kan worden op uw geld of beleggingen door schuldeisers. De regels hiervoor zijn opgenomen in de Wet Giraal Effectenverkeer, waarmee wordt geregeld dat u de eigenaar bent van de effecten en beleggingen.

Hoe zit het met de regulering en licenties van BinckBank?

Het is belangrijk dat een broker zoals BinckBank de regels met betrekking tot beleggen en financiële producten ook naleeft. Zoals eerder benoemd houdt de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) toezicht hierop. Zij toetsen of de broker zich aan de wet- en regelgeving houdt. Als dat niet het geval is, dan is de AFM bevoegd tot het uitdelen van een boete of andere sancties. De BinckBank heeft een Nederlandse bankvergunning om financiële producten aan te mogen bieden. Door deze vergunning, moet de bank aan zeer strenge eisen voldoen om beleggingen aan te mogen bieden.

Gebruik van SSL-encryptie

Omdat u gebruik maakt van een online platform, is het ook belangrijk dat de verbinding goed beveiligd is. BinckBank maakt daarvoor gebruik van verschillende veiligheidsmaatregelen. Zo is de website van de bank voorzien van een SSL-encryptie. Met deze beveiliging wordt er een versleutelde verbinding gemaakt tussen uw apparaat en de bank. Daardoor zijn uw gegevens beveiligd en kunt alleen u bij uw vermogen en andere gevoelige informatie. Een SSL-encryptie kunt u herkennen aan het slotje in de adresbalk voor het adres van de website. Voor extra beveiliging wordt er gebruik gemaakt van een 2-staps-verificatie. U logt in met een wachtwoord en gebruikersnaam en moet als extra stap een code invoeren die u per sms ontvangt.

Toegankelijk voor iedereen

Een groot voordeel van beleggen bij BinckBank is dat het voor iedereen mogelijk is om gebruik te maken van de diensten van deze broker. Het maakt niet uit of u beginnend belegger bent of veel ervaring heeft met de handel in aandelen, indices, effecten en andere financiële producten, bij BinckBank kan iedereen terecht. Dat komt onder andere door de BinckBank Academy waarover u verderop meer leest. Beleggen is ook toegankelijk vanwege het feit dat er gebruik gemaakt wordt van een handige app voor op uw smartphone of tablet. Hiermee heeft u altijd en overal inzicht in uw portefeuille en de mogelijkheid om direct te handelen als u daar behoefte aan heeft.

Hoe maakt u een account aan bij Binck Bank?

Om te kunnen beleggen met BinckBank moet u klant worden bij de bank men een account aanmaken. U heeft daarvoor verschillende keuzes die hieronder worden toegelicht. Als u een keuze gemaakt heeft voor een pakket, dan opent u een rekening en maakt u een account aan. De mogelijkheden die u heeft zijn:

Laten beleggen

Uw vermogen laten beleggen kan bij BinckBank op twee manieren:

 • Binck Forward: hiermee kunt u kiezen voor een geautomatiseerde vermogensopbouw. Waarbij er een standaard pakket wordt aangeboden om mee te beleggen. U kunt instappen voor een minimaal bedrag van € 1.500,-;
 • Binck Comfort: dit pakket biedt u persoonlijke vermogensbeheer, waarbij er een pakket wordt samengesteld dat bij uw wensen en behoeften past. Binck Comfort is mogelijk vanaf € 15.000,-.

Zelf beleggen

Kiest u ervoor om zelf te beleggen, dan heeft u de keuze uit drie pakketten:

 • Binck Green: waarmee u online kunt beleggen met een app en de website. U heeft de mogelijkheid om de koersen van Euronext bij te houden en kunt handelen op 33 beurzen wereldwijd. Verder maakt u gebruik van Binck Academy en betaalt u aantrekkelijke kosten.
 • Binck Blue: is voor beleggers die actief aan de slag gaan en meer nodig hebben dan bij een Binck Green pakket. Hiermee kunt u ook de Amerikaanse beurzen en opties bijhouden.
 • Binck Black: is het meest uitgebreide pakket. Hiermee heeft u alle eerdergenoemde mogelijkheden en kunt u ook nog gebruik maken van speciale masterclasses en evenementen. Verder heeft u een persoonlijke relatiemanager tot uw beschikking die u kan bijstaan met het beantwoorden van vragen en bieden van andere hulp.

Keuze maken en aanvragen

Om de juiste keuze maken voor een pakket, kunt u gebruik maken van een handige keuzehulp. Op de website van BinckBank is het mogelijk om aan de hand van een aantal vragen het beste pakket te kiezen voor uw situatie. Vragen die gesteld worden hebben betrekking op de manier waarop u wilt beleggen, of u zelf wilt beleggen of dit wilt laten doen, met welke regelmaat u van plan bent om aandacht te besteden aan beleggen, hoeveel risico u bereid bent om te nemen, wat uw plannen zijn met het vermogen op de lange termijn en voor welk bedrag u wilt beleggen. Uiteindelijk krijgt u dan een lijst met opties om mee te beleggen of om bijvoorbeeld te sparen bij BinckBank.

BinckBank betaalmethoden

Om te betalen maakt u gebruik van de rekening die u bij BinckBank heeft. BinckBank beleggen kan door geld over te boeken vanaf de bank naar uw beleggingsrekening. Op deze manier is het ook mogelijk om geld op te nemen bij de broker. Voor BinckBank Nederland geldt dat u direct een overboeking kunt maken in euro’s. Als u een overboeking wilt doen om te betalen of om geld op te nemen in dollars, dan is dat ook mogelijk. Hiervoor moet er wel eerst contact opgenomen worden met de klantenservice zodat u geholpen kunt worden bij het overboeken van dollars. Maakt u gebruik van een uitgebreid pakket, dan kunt u uw relatiemanager inschakelen om hulp te bieden bij het overmaken van geld van of naar uw portefeuille.

Aanbod bij BinckBank

Het aanbod van BinckBank is zeer uitgebreid. Met het basispakket kunt u al handelen op meer dan 30 beurzen over de hele wereld. U heeft toegang tot de beurzen van bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Canada, Milaan, Londen, Parijs, Brussel en uiteraard Nederland. Het aanbod van financiële producten om in te beleggen bij de bank bestaat uit:

 • Aandelen: hiermee kunt u handelen in aandelen van bedrijven;
 • Beleggingsfondsen: een fonds met meerdere aandelen of andere financiële producten;
 • ETF: beleggen in indexfondsen;
 • Turbo’s: een versnelde manier om te beleggen in aandelen, grondstoffen, valuta’s, indices of obligaties;
 • Opties: handelen in de waarde van bijvoorbeeld aandelen, indices, valuta of grondstoffen;
 • Futures: handelen tegen een eerder afgesproken prijs;
 • Warrants: soortgelijk product als opties, behalve uitgegeven door banken in plaats van bedrijven;
 • Obligaties: hiermee leent u geld aan een overheid of bedrijf in ruil voor rente.

BinckBank Academy

Bijzonder aan deze broker is de BinckBank Academy. Als belegger bij de bank, heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van middelen om uw kennis uit te breiden met nieuwe informatie. In de Academy worden verschillende middelen geboden om klanten te helpen en te ondersteunen bij beleggen. U kunt gebruik maken van:

 • Video’s waarin uitleg wordt gegeven over producten of manieren van beleggen;
 • Webinars over bijvoorbeeld handel of vermogensbeheer;
 • Handleidingen met uitleg over verschillende financiële producten en de wijze waarop u daarin kunt handelen;
 • Artikelen met informatie of nieuws over beleggen;
 • Documenten die meer informatie geven over specifieke producten;
 • Fysieke bijeenkomsten waarbij u meer leert over beleggen en de producten die u kunt verhandelen.

BinckBank app

Met de BinckBank app kunt u op een eenvoudige manier altijd uw beleggingen bijhouden. Het is uiteraard ook mogelijk om met een computer of laptop het platform te gebruiken. De app is beschikbaar voor smartphones en tablets. De app is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te gebruiken. De app is beschikbaar voor toestellen met Android en Apple iOS als besturingssysteem en u betaald geen extra kosten BinckBank app te gebruiken. Met de applicatie heeft u:

 • Inzicht in grafieken van koersen;
 • Realtime inzicht in koersen en nieuws met betrekking tot koersen;
 • De mogelijkheid om direct te handelen;
 • Overzicht over uw beleggingsportefeuille;
 • Een veilig middel om te handelen, door een goede beveiliging.

Klantenservice

Hulp bij vragen en beleggingen uit uiteraard erg belangrijk. Daarom besteden we in deze BinckBank review ook aandacht een de klantenservice. Als u vragen heeft of hulp wilt bij beleggen, dan kunt u op verschillende manieren met BinckBank contact leggen. Telefonisch is de klantenservice van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8 uur in de ochtend tot 22 uur in de avond. Op zaterdag kunt u ook telefonisch contact maken met de klantenservice van BinckBank. Een andere mogelijkheid is een e-mail sturen. U krijgt dan vaak binnen 24 uur een antwoord van een deskundige medewerker. Heeft u een uitgebreid pakket om te beleggen? Dan is persoonlijke hulp in de vorm van een relatiemanager beschikbaar voor u.

Conclusie

Als we alle feiten op een rij zetten die we besproken hebben in deze BinckBank review, dan kunnen we voor ons zelf stellen dat deze broker een goede keuze is voor iedere belegger. Dat komt door de makkelijke manier waarop u aan de slag kunt gaan en de wijze waarop u ondersteuning kunt verwachten vanuit de broker. BinckBank is daarnaast een Nederlandse partij en heeft zijn zaken goed op orde als het aankomt op betrouwbaarheid en veiligheid. De gebruiksvriendelijkheid van de app en het platform in het algemeen dragen hier ook hun steentje aan bij. Om een completer beeld te krijgen van de mogelijkheden, kunt u de broker vergelijken met andere online brokers. Dat doet u met de vergelijker op deze pagina, zodat u een goed beeld kunt krijgen van het aanbod om vervolgens de keuze te maken voor de beste partij. 

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 18:52