[rank_math_breadcrumb]

Beste creditcard voor reizen

door | jun 13, 2022 | Creditcard | 0 Reacties

Het is weer zover, de vakantieperiode komt eraan, je hebt zojuist een reis geboekt naar het buitenland en bent nog opzoek naar de beste creditcard voor het reizen. Het is uiteraard logisch dat je de reis zo soepel mogelijk wilt laten verlopen. Een reis naar het buitenland brengt namelijk al genoeg stress met zich mee. […]
N
Creditcards vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare creditcardverleners
Wij vergelijken enkel betrouwbare partijen
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • 3 jaar geldig
 • Eenmalige bijdrage van €65,-
 • Geen bestedingslimiet
 • 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging
 • Aflevergarantie & bankonafhankelijk

AANVRAGEN

★★★★: 4,7/5

zakelijke lening

Het is weer zover, de vakantieperiode komt eraan, je hebt zojuist een reis geboekt naar het buitenland en bent nog opzoek naar de beste creditcard voor het reizen. Het is uiteraard logisch dat je de reis zo soepel mogelijk wilt laten verlopen. Een reis naar het buitenland brengt namelijk al genoeg stress met zich mee. Door middel van een goed gekozen creditcard, kunnen we de stress wellicht al wat verlichten.

De beste creditcard voor reizen kan goed van pas komen tijdens de vakantie. Waarom? Omdat je bijvoorbeeld eenvoudig op vakantie een huurauto kan huren, de hotelkamer kan betalen en als laatst, maar niet als minst, hoef je geen rekening te houden met onbekende valuta. Het is dus altijd praktisch om een creditcard mee te nemen op vakanties. En bovendien hoeft de aanschaf van een creditcard niet veel geld te kosten en wegen de voordelen sterk op tegen de nadelen. In dit artikel willen we je een duidelijk beeld geven over de 5 beste creditcards voor op vakantie, de aandachtspunten voor de beste keuze, en tot slot de voordelen van een creditcard op vakantie. Kijk je met ons mee?

Wat is de beste creditcard voor reizen?

Ga jij binnenkort reizen, en zoek je nog een goede creditcard? Dan hebben wij onderstaande tabel toegevoegd zodat je eenvoudig af kunt lezen welke creditcard het meest geschikt is voor jou en je heerlijke reis. Er is onder andere gekeken naar de eenmalige kosten, zodat het niet te duur word om een creditcard aan te schaffen. Daarnaast is er gekeken naar de jaarlijkse kosten, waardoor je altijd goed op de hoogte bent van het bedrag wat je jaarlijks dient te betalen voor het gebruik . Natuurlijk hebben we ook rekening gehouden met de kosten voor het gebruik van de kaart in het eerste jaar.

Het is natuurlijk prettig een tegemoetkoming te krijgen voor de aanschaf van een creditcard, uiteraard hebben we dit ook verwerkt in de tabel. Tot slot kun je in de tabel aflezen of de bank onafhankelijk is, en wat de gemiddelde score is die de creditcard gekregen heeft. Lees daarom gerust even de tabel door zodat je een goede keuze kunt maken.

Creditcard provider Mastercard Prepaid Mastercard Classis Flying Blue Entry Visa World Card Flying Blue Platinum
Eenmalige kosten €0,- €0,- €0,- €0,- €0,-
Eerste jaar gratis Ja Ja Nee Ja 50%
Jaarlijkse kosten Gratis €20,- €35,- €36,50 €600
Cadeau Geen Geen Geen €20,- 10,000 airmiles
Bank onafhankelijk Ja Ja Ja Ja Ja

Score

5 / 5 sterren 4,5 / 5 sterren 3,5 / 5 sterren 4,5 / 5 sterren 4 / 5 sterren
Meer weten Meer informatie Meer informatie Meer informatie Meer informatie Meer informatie
Aanvragen Aanvragen Aanvragen Aanvragen Aanvragen Aanvragen

Aandachtspunten voor de beste keuze

Voordat je direct de beste creditcard voor reizen kiest, kan het handig zijn om op de hoogte te zijn van de aandachtspunten voor het maken van de juiste keuze. In deze alinea willen we je meer informatie geven, zodat jij straks op vakantie geen spijt hebt van de door jouw gekozen creditcard. De meest belangrijke aandachtspunten zijn hieronder verwerkt, lees je mee?

1. De keuze is afhankelijk van je budget

Het is uiteraard logisch dat je een creditcard aanschaft afhankelijk van je te besteden budget. Indien je een relatief laag budget hebt kun je natuurlijk beter een goedkopere of gratis creditcard aanschaffen. In dat geval zou het een verstandige keuze kunnen zijn om de Mastercard Prepaid aan te schaffen. De jaarlijkse kosten van deze kaart zijn namelijk gratis, en daarbij krijgt de kaart een gemiddelde beoordeling van 5 sterren. Ideaal!

2. De meest gekozen creditcards

Het gros van de mensen kiest voor een normale kaart. Het is dan ook logisch dat de meest gekozen creditcards de Mastercard Classis en de Visa World Card zijn. Voor het grootste deel van de mensen is dit dan ook een uiterst geschikte keuze.

Een voordeel is dat beide kaarten het eerste jaar gratis zijn. Tevens hebben de kaarten een betaalbare prijs van €20,- en €36,50 per jaar.

3. Punten sparen met je creditcard

Ben jij een persoon die veel reist? En zoek jij de beste creditcard voor reizen? Dan kan het interessant zijn om de andere kaarten eens te bekijken. KLM en Air France hebben namelijk een unieke creditcard uitgebracht, genaamd American Express Flying Blue kaart. Bij de aanschaf van deze kaart is het mogelijk punten te sparen waarmee je zeer comfortabele extra’s kunt krijgen tijdens de vlucht. Erg praktisch als je vaak reist!

4. Prepaid creditcards

Als laatst hebben we een speciale categorie creditcards. Deze kaarten noemen we Prepaid Creditcard en werken niet volgens het normale kredietsysteem. Bij de zogeheten Prepaid Creditcards ben je genoodzaakt zelf geld op de kaart te storten. Echter komt het relatief vaak voor dat deze kaarten enkel gebruikt worden voor de betaling van diensten en producten waarbij slechts alleen een creditcard geaccepteerd word. Daarom is het erg belangrijk om de voorwaarden van de creditcard door te lezen voordat je deze aanschaft.

De voordelen van een creditcard op reis

Voordat je lukraak de beste creditcard voor reizen aanvraagt, is het prettig om op de hoogte te zijn van de voordelen die een creditcard met zich mee brengt. In deze alinea willen we een korte beschrijving geven over de voordelen van een creditcard.

 • Ga je reizen buiten Europa? Weet dan dat de kans aanzienlijk is dat je hier niet met Euro’s kunt betalen. Gelukkig hoef je hier met een creditcard geen rekening mee te houden! Het komt vaak voor dat mensen ten tijden van de vakantieperiode een reisverzekering afsluiten. Ook dit is bij de aanschaf van een creditcard geen noodzaak meer. Bij vrijwel alle creditcards zit namelijk een reisverzekering inbegrepen.
 • Een ander pluspunt van een creditcard, is dat de creditcard in vrijwel heel de wereld wordt geaccepteerd. Zo hoef je geen rekening meer te houden met de kans dat je normale bankkaart niet wordt geaccepteerd op de vakantiebestemming. Tot slot willen we benadrukken dat de aanschaf van een creditcard de schade van diefstal sterk kan verminderen. De creditcard maakt het mogelijk om op vele vakantiebestemmingen over de hele wereld te kunnen betalen. Hierdoor is het ook niet meer nodig om grote geldbedragen contant mee te nemen.

Ben jij opzoek naar de beste creditcard voor reizen, en heb je nog geen keuze kunnen maken? Lees dan gerust nog eens aandachtig dit artikel door. En wellicht kun je door middel van de bijgevoegde tabel eenvoudig een keuze maken. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de vergelijker op deze pagina, om alle creditcards zorgvuldig met elkaar te vergelijken.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 21, 2022 @ 16:01

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prepaid | Eenmalige bijdrage: €65,-
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Geen bestedingslimiet & 3 jaar geldig
 • Geen BKR toetsing
 • Aflevergarantie & bankonafhankelijk
 • 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,7/5

Jaarlijkse bijdrage: €26,50
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Tot €5.000,- bestedingslimiet
 • 270 dagen aankoopverzekering
 • Aflevergarantie voor (online) bestellingen
 • Tot € 1.000 Noodgeld op reis
 • Eigen risico bij autohuur tot € 750,- verzekerd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,5/5

Prepaid | Jaarlijkse bijdrage: €17,50,-
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Geen bestedingslimiet
 • 180 dagen aankoopverzekering
 • Geen BKR toetsing
 • Aanvullende Reisverzekeringen, 24/7 Fraudepreventie, Internet- en Aflevergarantie

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,8/5