[rank_math_breadcrumb]

Beleggen app

door | jul 8, 2022 | Beleggen, Investeren | 0 Reacties

Tegenwoordig zijn er vele manier om online geld te beleggen. Waar iedereen tegenwoordig in bezit is van een smartphone en een internetverbinding, is de keuze enorm. Zo zijn er verschillende apps waarbij je meteen toegang hebt tot je portefeuille, zodat je overal en altijd meteen kan beleggen. Het kiezen van een beleggen app is een […]

Tegenwoordig zijn er vele manier om online geld te beleggen. Waar iedereen tegenwoordig in bezit is van een smartphone en een internetverbinding, is de keuze enorm. Zo zijn er verschillende apps waarbij je meteen toegang hebt tot je portefeuille, zodat je overal en altijd meteen kan beleggen.

Het kiezen van een beleggen app is een belangrijke keuze als je begint met het handelen van aandelen. Er is een groot aanbod aan verschillende applicaties, waar je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. In het komende artikel zal er dieper in worden gegaan op de verschillende online beleggen app en waar je op dient te letten bij het kiezen van een beleggingsapp. 

Waarom gebruik maken van een beleggen app?

Als je wil beginnen met het online beleggen zijn er vele mogelijkheden. Een van de makkelijkste manieren om te starten met het beleggen van aandelen, is door een beleggingsapp te downloaden. Met een beleggingsapp heeft u real time inzicht in de koersen en kun je op elk moment van dag je aandelen kopen of verkopen. 

Ook als je nog niet veel ervaring hebt met beleggen, is de app een handige tool om te gebruiken. Het gebruik van de app maakt de aandelenmarkt voor iedereen toegankelijk, waarbij er met kleine bedragen gestart kan worden. Dit maakt het mogelijk om gaandeweg te leren beleggen, waarbij je je risico’s kan beperken.

Door de groeiende interesse in het online beleggen, hebben de verschillende brokers flink geïnvesteerd in een beleggen app. Hierdoor zijn de apps uitermate gebruiksvriendelijk, wat het handelen van aandelen uiterst eenvoudig en toegankelijk maakt. 

Voordelen van een beleggen app

 • Overal en altijd de mogelijkheid om te beleggen
 • Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
 • Gebruiksvriendelijk
 • Alleen relevante informatie

Leren beleggen app

Ook als je nog geen verstand hebt van beleggen, kan het de moeite waard zijn om een beleggen app te kiezen. Sommige online beleggen app beschikken over de mogelijkheid om te starten met een demo account. Op deze manier kan je beginnen met het handelen van aandelen zonder dat je hierbij het risico loopt om geld te verliezen. 

Door bij het kiezen van een beleggen app rekening te houden met de verschillende voorwaarden en mogelijkheden, kun je op deze manier een inzicht krijgen in de aandelenmarkt zodat je op een later moment met echt geld kunt instappen. 

Hoe kies ik de juiste app voor mij?

Om te beginnen met het online beleggen is het van belang dat je de juiste app kiest voor jou. Per persoon zijn er natuurlijk andere voorkeuren, maar er zijn wel een aantal criteria waar er bij elke app op gelet zal moeten worden. 

Beveiliging

Een van de belangrijkste onderdelen om op te letten bij het kiezen van een beleggen app is de beveiliging. Het gaat hierbij om jouw geld en dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je geld en aandelen veilig zijn.

Belangrijke punten om op te letten bij een online beleggen app is of de app gebruik maakt van 2FA. 2FA staat voor 2 factor authenticatie, wat inhoudt dat je je identiteit op 2 manier moet verifiëren. De eerste factor is je gebruikersnaam en wachtwoord, waarna je nog gebruik moet maken van een tweede factor. Dit kan zijn een sms die naar je smartphone wordt verzonden, maar er kan bijvoorbeeld ook gebruik gemaakt worden van biometrische gegevens. Hierdoor creëer je een extra beveiliging, zodat niemand zomaar op je account kan inloggen. 

Kosten

Een ander criteria waar je op dient te letten bij het kiezen van een beleggen app zijn de kosten die het met zich meebrengt. Elke broker brengt op een andere manier kosten in rekening voor het gebruik van de app. Hierbij is het verstandig om na te denken op welke manier je wilt gaan beleggen.

Ben je bijvoorbeeld van plan om actief te beleggen, dan is het verstandig om te kijken naar een broker waarbij de transactiekosten laag zijn. Zo voorkom je dat je niet te veel geld kwijt raakt tijdens het handelen aan de beleggen app.

Functies

Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat de gekozen beleggen app beschikt over verschillende functionaliteiten die geschikt zijn voor jou. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, om op deze manier je portefeuille te vergroten.

Of ga je liever zelf analyseren, door het volgen van grafieken en trends. Per broker krijg je verschillende functies en informatie aangeleverd, dus het is belangrijk dat je hier mee rekening houdt als je kiest voor een beleggen app. 

Ervaring

Als je ervoor kiest om geld te gaan investeren door middel van een beleggen app, is het natuurlijk van belang hoeveel ervaring je al hebt met beleggen. Belangrijk om te weten is dat bepaalde brokers demo accounts aanbieden, waarmee je de mogelijkheid om met fictief geld te beleggen. Hierbij kun je alvast ervaring opdoen met het handelen van aandelen, voordat je aan de slag gaat met je eigen vermogen. Op deze manier maak je kennis met de aandelenmarkt, zonder dat je hierbij geld kan verliezen. 

Kiezen voor een beleggen app

Als je duidelijk hebt wat je belangrijk vind in het kiezen van een online beleggen app, dan is het tijd geworden om een keuze te maken. Om een duidelijk overzicht te geven geven we hierbij onze top 3 aan verschillende beleggen app, waarmee je makkelijk en eenvoudig aan de slag kan. 

 1. Plus500
 2. eToro
 3. XM

Plus500

Een van de beste beleggen apps om mee te beginnen is Plus500. De app staat bekend om zijn handige gebruikersomgeving, waarin het voor de gebruiker zo eenvoudig mogelijk wordt gemaakt om te handelen. Plus500 is dan ook een app met miljoenen gebruikers wereldwijd.

In de app kan op verschillende manieren gehandeld worden, niet alleen in aandelen maar ook in crypto currency, obligaties, indexen, grondstoffen, CFD’s, opties en valuta’s. Mocht je nog niet veel kennis van zaken hebben, heb je ook nog de optie om te beginnen met fictief geld. Aan de hand van een demo account kun je tot €40.000 oefenen, voordat je met echt geld aan de slag gaat. Het demo account maakt Plus500 een goede beleggen voor beginners app.

Over het algemeen geldt dat Plus500 een CFD broker is, wat meer risico’s mee kan brengen. De beleggen app is dan ook geschikter voor mensen met ervaring op de aandelen markten.

Voordelen Plus 500

 • Geen commissies
 • Makkelijke gebruikers interface
 • Demo account tot €40.000
 • Gratis toegang tot verschillende real time koersen en grafieken
 • 2 Factor authenticatie bij het inloggen
 • Meerdere mogelijkheden om geld te storten
 • Beschikking over meer dan 2000 instrumenten
 • Klantenservice is 24/7 bereikbaar

De beleggen app is beschikbaar op Google en Android en je kan je gratis aanmelden. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om te beginnen met het handelen van aandelen. Met een minimale inleg van 100 euro kan je met een laag bedrag beginnen, waardoor het eenvoudig wordt om in te stappen. 

eToro

Een andere beleggen app die uitermate geschikt is om te beginnen met investeren is eToro. De app staat bekend om zijn copy-trading functie. Hierbij heb je de mogelijkheid om andere beleggers te volgen, waarbij je hun investering kopieert. Dit maakt eToro een uitermate geschikte leren beleggen app. Door de verschillende beleggers te volgen en kopiëren leer je verschillende strategieën en leer je hoe de beurs in zijn werk gaat. 

De beleggen app staat bekend om zijn design. Hierbij lijkt het alsof je meedoet aan een spelletje. waardoor het je leuker wordt gemaakt om te investeren. Je kunt starten met een bedrag van 170 euro, waarbij er op aandelen en ETF’s 0% commissie wordt gerekend. Mocht je eerst nog willen oefenen, kan je ook aanmelden met een fictief account. Hierbij kun je tot een bedrag van $100.000 handelen met fictief geld. In combinatie met de copy-trading functie maakt het een ideale leren beleggen app. 

Binnen eToro is er ook nog de Etoro Academy, waarbij er materiaal aan wordt geleverd zodat je online kunt leren beleggen. Het biedt de meest basis informatie bij elkaar, zodat je eenvoudig kennis kunt maken met de aandelenmarkt en wat er allemaal bij komt kijken. 

Behalve het handelen van aandelen en ETF’s, heb je bij eToro ook de mogelijkheid om te handelen in crypto currency, obligaties, valuta en grondstoffen. De app is daarnaast makkelijk in gebruik en door het grote aanbod een ideale beleggen app. Door het gebruik van 2 factor authenticatie is de beleggen app uitstekend beveiligd, waardoor je er zeker van bent dat iemand anders niet zomaar bij je portefeuille kan. 

Voordelen eToro

 • Etoro Academy, ideaal voor beginners
 • Fijne gebruikersinterface
 • Mogelijkheid tot een demo account met $100.000
 • Eenvoudig geld storten via iDeal of een bankoverschrijving
 • Met behulp van copy-trading professionele beleggers volgen en imiteren
 • 0% commissie op aandelen en ETF’s
 • Klantenservice is 24/7 bereikbaar

De eToro is een ideale beleggen voor beginners app, waarbij je basis informatie over de beurs krijgt aangereikt. Daarnaast kun je door het volgen van professionele beleggers een goed inzicht krijgen in de huidige beleggings strategieën en tactieken. 

XM

Een andere online beleggen app is XM. Ze beschikken over een app geschikt zowel voor Android als iOS. Voor zowel de beginnende belegger als een ervaren belegger is XM een goede beleggen app. Bij de broker zijn ze vooral gericht op valutahandel, maar je hebt ook de mogelijkheid om te handelen in crypto currency, aandelen, grondstoffen en indices. 

Mocht je nog niet veel ervaring hebben met het online beleggen, dan heeft XM de mogelijkheid om te starten met een demo account. Hierbij kan er gestart worden met beleggen zonder echt geld te verliezen. Zo kan er alvast kennis gemaakt worden met de beurs, voordat er gestart wordt met echt geld.

Om de kennis van zijn beleggers te vergroten biedt XM educatief materiaal aan. Daarnaast beschikken ze over een unieke functie genaamd XM live. Hier kun je elke dag vragen stellen aan 2 beleggers, om zo je kennis te vergroten. Mocht je verder nog meer informatie willen dan bestaat er binnen de online beleggen app ook nog de mogelijkheid om 

De beleggen app is daarnaast handig in gebruik en biedt vele instrumenten om de aandelenmarkt op af te lezen. Zo kan je overal en op elk moment van de dag beslissen of je aandelen wilt kopen. Daarnaast kun je zelf analyses maken en biedt XM elke dag op de beleggen app een technische analyse aan. 

Met een storting van minimaal 5 euro is het eenvoudig om in te stappen en kun je meteen beginnen met handelen.

Voordelen XM

 • Veel instrumenten om de markt op af te lezen
 • Met een demo account mogelijkheid om te oefenen
 • Veel educatie, dus geschikt voor onervaren beleggers
 • Beschikt over Metatrader 5 platform
 • Eenvoudig geld storten via paypal of iDeal

XM is dus een ideale online beleggen app om te beginnen met beleggen, waarbij je de mogelijkheid om met een laag bedrag te starten of eerst te oefenen door middel van een demo account. 

Soorten manieren van online beleggen

Als je er eenmaal voor kiest om te beginnen met een beleggen app, dan wil je natuurlijk wel weten op welke manier je kan investeren. Om een inzicht te geven in de verschilende opties zijn hieronder de 4 meest voorkomende uitgewerkt. 

Aandelen

De bekendste manier om te beleggen is het kopen van aandelen. Hierbij koop je een aandeel in het bedrijf, waarbij je een deel eigenaar bent van het bedrijf. Met aandelen zijn er 2 manieren om geld te verdienen. 

De eerste manier is het ontvangen van dividend. Afhankelijk van de winst van het afgelopen jaar of kwartaal betaalt het bedrijf een bedrag uit aan jouw als aandeelhouder. Dit bedrag wordt dan in je portefeuille op je beleggen app gestort, waarna je het weer kan investeren of uit kan laten betalen op je bankrekening. 

Een andere manier waarop geld verdiend kan worden met het aandelen is speculeren met de koers. Je kunt op de traditionele manier een aandeel kopen in de verwachting dat het aandeel gaat stijgen, maar er zijn ook andere opties. Dit is handelen met CFD trading, waar hieronder nog op in zal worden gegaan. 

Obligaties

Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om obligaties te kopen via een beleggen app. Hierbij verstrek je een soort van lening, waar in een periode van meestal 5 tot 30 jaar rente over ontvangt. Na afloop van de looptijd zal er in je beleggen app het aankoopbedrag van je obligatie worden terug gestort. 

CFD trading

Een andere optie waarbij zowel in obligaties als aandelen kan gehandeld worden, is door middel van CFD-trading. Hierbij bieden de online beleggen app je de mogelijkheid om te speculeren over de prijs van een aandeel of stijgen of dalen. Hierbij koop je een aandeel voor een prijs en spreek je een periode af. Mocht je juist gespeculeerd hebben, dan krijg je het verschil in prijs terug. 

ETF

Je hebt ook nog de keus om ETF’s te kopen via een beleggen app. ETF staat voor Exchange Traded Funds, waarbij je de mogelijkheid om een bundel aan aandelen te kopen. Op deze manier verlaag je de kans op verliezen, maar behaal je over het algemeen ook lagere rendementen. Bij een beleggen app heb je meestal de opties om ETF’s te kopen van de grootste bedrijven op de betreffende beurs, maar ook per sector. 

Beleggen voor beginners app

Bovenstaand hebben we verschillende beleggen app uitgewerkt die geschikt zijn om te beginnen met investeren. Met behulp van de aangeboden informatie op de verschillende platformen, heb je altijd en overal de mogelijkheid om te leren beleggen. De informatie is gebundeld in een beleggen voor beginners app, zodat je geleerde theorie meteen in de praktijk kunt brengen. 

Daarnaast bieden de beleggen app de mogelijkheid om in te stappen met lage bedragen of te beginnen met een demo account. Dit geeft je de mogelijkheid om met weinig risico te beginnen. De beleggen app beschikken daarom vaak over een handige gebruikersinterface, waarmee jij informatie direct op je beeldscherm te zien krijgt. Met behulp van de instrumenten in de apps, is het voor iedereen mogelijk om voorspellingen te doen en mee te handelen op de aandelen markt. 

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 14, 2022 @ 18:35

Wellicht vind je dit ook interessant

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=