Bedrijfsfinanciering voor je onderneming

door | jun 10, 2022 | Geld Lenen, Zakelijke lening | 0 Reacties

Wil je graag een bedrijfsfinanciering aanvragen om te starten of te investeren in jouw bedrijf? Zorg er dan voor dat je weet wat de mogelijkheden zijn. Als je in aanmerking wilt komen voor een zakelijke financiering is het van belang dat het voor de geldverstrekker duidelijk is waarvoor je het wilt gebruiken. Er zijn namelijk verschillende situaties waarin je als bedrijf geld moet lenen om te kunnen groeien.

Binnen 24 uur uitbetaald

 • €1.000,- tot €200.000,- lenen
 • Looptijden van 6 tot 18 maanden
 • Geen verborgen kosten of bindingstijd
 • Gratis offerte en 100% vrijblijvend
 • Digitale & snelle aanvraag

OFFERTE AANVRAGEN

★★★★: 4,5/5

N
Zakelijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Vergelijk zakelijke leningen

1
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

9,5 / 10

Max. bedrag

€1.000,- tot €200.000,-

Looptijd

6 tot 18 maanden

Rente*

Vaste kosten

 Volledige lening op elk moment en zonder extra kosten terugbetalen
Vandaag nog op je rekening & in 1 minuut aangevraagd
Geen verborgen kosten of bindingstijd

2

bridgefund
Binnen 6 uur duidelijkheid

★★★★★

9 / 10

Max. bedrag

€5.000,- tot €250.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

1% per maand

 Online aanvraag zonder jaarverslagen en businessplannen
Vandaag nog op je rekening (record is 4 uur)
Eerder aflossen? Je ontvangt korting
3
KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€3.000,- tot €1.000.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

0,8% per maand

 200+ miljoen euro gefinancierd bij 4600 verschillende bedrijven

Geen ingewikkelde kredietchecks
Deskundig team welke je door het gehele proces leidt

4

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

€2.000,- tot €1.000.000,-

Looptijd

1 tot 60 maanden

Rente*

o.b.v. bedrijfsrisico

 KOMPAR vergelijkt 10+ verschillende kredietverstrekkers

Gratis advies & binnen 24 uur geregeld
Duidelijk & deskundig overzicht van daadwerkelijke kosten

5

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

€1.000,- tot €3.000.000,-

Looptijd

1 tot 60 maanden

Rente*

o.b.v. bedrijfsrisico

 CREDDO vergelijkt 30+ verschillende kredietverstrekkers

Antwoord binnen 24 uur, niet bindend & altijd gratis
Kies wat het best past bij jouw bedrijf, doelstellingen en ambities

6

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

7 / 10

Max. bedrag

€10.000,- tot €250.000,-

Looptijd

3 tot 6 maanden

Rente*

0,5% per maand

 De kredietaanvraag is kosteloos en vrijblijvend

KredietVooruit.nl kijkt naar huidige bedrijfsprestaties
Aflossing op basis van binnenkomende betalingen

7

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

6,7 / 10

Max. bedrag

€10.000,- tot €300.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

0,5% - 1,6% per maand

 Bij goedkeuring direct toegang tot uw krediet via uw persoonlijke dashboard

Goedkeuring binnen 1 werkdag
Spotcap heeft krachten gebundeld met Capitalbox
* Als ondernemer heb je in eerste instantie niet veel aan gepubliceerde rentes als je kredietverstrekker wil vergelijken. Het uiteindelijke tarief dat je gaat betalen hangt namelijk af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld van de hoogte van de financiering, de looptijd, de aflossing en van het risico dat de verstrekker verwacht te lopen met een lening aan jouw bedrijf. Bovengenoemde rentes geven het spectrum aan en zijn op jaarbasis, tenzij anders vermeld.

Deskundig team

 • €3.000,- tot €1.000.000,- lenen
 • Looptijden van 3 tot 24 maanden
 • Geen ingewikkelde kredietchecks
 • 200+ miljoen € gefinancierd bij 4600 bedrijven
 • Binnen 24 uur duidelijkheid & goedkeuring

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

★★★★: 4/5

zakelijke lening

Denk bijvoorbeeld aan een startend bedrijf dat geld nodig heeft om op te kunnen starten, of bedrijven die geld nog hebben om uit te kunnen breiden. We willen jou op deze pagina daarom graag meer vertellen over de mogelijkheden en voordelen van bedrijfsfinanciering. Lees je met ons mee?

Geld lenen voor zakelijk gebruik

Een bedrijfslening aanvragen kan als je de eigenaar bent van een onderneming. Echter is het dan wel van belang dat je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Zo moet het bijvoorbeeld duidelijk zijn waar je het geld voor wilt gaan gebruiken en mag het risico niet te groot zijn voor de geldverstrekker. Daarnaast is het belangrijk om rekening houden met bepaalde zaken rondom de financiering voor je eigen bedrijf.

Hoe gaat geld lenen zakelijk in zijn werk?

In de meeste gevallen ga je voor een zakelijke lening aanvragen naar de bank. Je ontvangt dan een bepaald bedrag dat je binnen een bepaalde looptijd moet terugbetalen. Meestal los je dan maandelijks af en betaal je een vast rentepercentage over het geleend geld. Dit is namelijk de vergoeding voor het risico dat de bank loopt. Over het algemeen geldt dan ook: hoe hoger het risico, hoe hoger de rente. Het is daarom vaak slim om duidelijk aan te geven waar je het geld voor wilt gaan gebruiken en jaarcijfers te overhandigen. Dit laatste is meestal verplicht, zodat de bank aan de hand daarvan kan bepalen hoe hoog het maximale bedrag is dat je kunt lenen.

Naast een lening bij de bank zijn er ook andere vormen van bedrijfsfinanciering mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een schenking van een familielid of bepaalde overheidsregelingen en subsidies. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden en daar gaan we hieronder meer over vertellen.

Waarvoor kun je een zakelijke financiering aanvragen?

Het is van belang dat je duidelijk aangeeft bij een bank waar je het geld voor wilt gaan gebruiken. Er zijn namelijk verschillende situaties waarbij je als bedrijf zijnde geld nodig hebt. In de volgende situaties kun je onder andere een bedrijfsfinanciering aanvragen voor jouw onderneming:

 • Je bedrijf is aan het groeien (meer personeel nodig)
 • Je wilt een nieuwe onderneming starten
 • Je wilt gaan innoveren
 • Het gaat niet goed met je bedrijf
 • Je wilt gaan uitbreiden naar het buitenland
 • Je wilt een bedrijfsovername doen

Waar je het geld ook voor wilt gaan gebruiken, je kunt in principe altijd een aanvraag doen. Maar voor bovenstaande situaties is het meestal mogelijk om een bedrijf financiering aan te vragen.

Waar moet je op letten bij de aanvraag?

Ga je een bedrijfslening aanvragen? Dan moet het allereerst natuurlijk duidelijk zijn waar je de financiering voor wilt gaan gebruiken. Vervolgens is het belangrijk dat je goed let op de voorwaarden en rente van een zakelijke lening. Let hierbij op het volgende:

 • Vergelijk verschillende banken met elkaar op basis van voorwaarden, looptijd, rentes en andere zaken;
 • Zodra je een voorstel hebt ontvangen is het essentieel om deze volledig door te nemen en ook de kleine lettertjes te lezen. Let hierbij op de duidelijkheid van het contract, een keurmerk en brancheorganisatie. Als de financierder lid is van een brancheorganisatie betekent dit namelijk dat de kredietverstrekker moet voldoen aan bepaalde voorwaarden en bijvoorbeeld transparant moet zijn naar de kredietnemer;
 • Zorg er altijd voor dat de administratie volledig en actueel is, zodat jouw aanvraag snel kan worden beoordeeld. Reken vervolgens de rentes om naar jaarrente en reken uit of dit past bij de financiële situatie van je bedrijf. Soms worden er namelijk te hoge rentes in rekening gebracht, wat in de toekomst zou kunnen leiden tot problemen;
 • Bekijk altijd wat de criteria zijn van financierders alvorens je een aanvraag indient. Zo weet je namelijk wat je kunt verwachten en of je in aanmerking komt. Zo niet, kun je altijd nog de alternatieven bekijken.

Verschillende vormen van bedrijfsfinanciering

Zoals je wellicht al hebt vernomen is een geld voor zakelijk gebruik niet alleen mogelijk via een bank. Er zijn tal van verschillende vormen van zakelijke financiering mogelijk. Hierbij kun je denken aan het eerder genoemde voorbeeld van bijvoorbeeld overheidsregelingen en subsidies. Toch blijft de meest de voordehand liggende keuze om geld te lenen bij de bank.

Bedrijfsfinanciering via de bank

De meest voordehand liggende keuze voor bedrijven blijft toch een bedrijfsfinanciering bij de bank. Echter kun je via een bank wel verschillende vormen van leningen/financiering aanvragen.

 • Rekening courant-krediet: met rekening courant-krediet kun je als ondernemer tot bepaalde hoogte in het rood komen te staan. Je bent in dit geval dus geld verschuldigd aan de bank, waardoor het als een lening wordt gezien.
 • Zakelijke banklening: met een dergelijke banklening ga je geld lenen op zakelijke wijze. Je ontvangt dan een bepaald bedrag op je rekening wat je binnen de vooraf afgesproken looptijd dient terug te betalen inclusief rente.
 • Leasing: bij leasing financiert de bank bepaalde bedrijfsmiddelen, zoals een bedrijfswagen of apparatuur. Hierbij zit er wel een verschil tussen financial lease en operationele lease. Bij operationele lease betaal je maandelijks een bedrag aan de bank, terwijl de spullen in het bezit blijven de bank. Daarentegen betaal je bij financial lease ook elke maand een vast bedrag, maar ben je wel economisch eigenaar. Je kunt het bij operationele lease dus meer zijn als huren en bij financial lease als kopen op afbetaling.
 • Kredietverzekering: met een kredietverzekering zorg je ervoor dat je meer zekerheid krijgt opdat jezelf betaald krijgt door afnemers. Mocht een ander bedrijf failliet gaan maar nog niet betaald hebben, dan ontvang je het geld alsnog vanuit de verzekering.
 • Zakelijke hypothecaire lening: een zakelijke hypothecaire lening is een bedrijfsfinanciering voor het aanschaffen van een bedrijfspand of het verbouwen/renoveren van een bestaand bedrijfspand. De looptijd van een dergelijke zakelijke financiering bedraagt meestal 10 tot 25 jaar.
 • Bankgarantie: kom je wel eens in de problemen met het betalen van je crediteuren? Dan kan een bankgarantie een goede keuze zijn. Hiermee staat de bank garant voor jou als je niet aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen. De leveranciers worden dan al uitbetaald, waarna jij de bank terugbetaald voor het voorgeschoten bedrag.

Zijn er ook alternatieven?

Kun je geen zakelijke financiering aanvragen bij de bank? Of denk je dat je op een andere manier beter uit bent? Dan zijn er gelukkig nog tal van alternatieven om bedrijfsfinanciering te krijgen. Hieronder gaan we wat dieper in op de meest populaire en bekende vormen van bedrijf financiering.

 • Geld lenen van familie en vrienden: ken je iemand in je familie of vriendenkring met groot vermogen? Dan kan geld lenen bij familie of vrienden een goede oplossing zijn. Maak wel altijd goede afspraken en zet dit zwart op wit om ruzie binnen de familie om geld te voorkomen.
 • Crowdfunding: heb je een goed idee als bedrijf? Dan kun je dit laten financieren door zowel particuliere- als zakelijke investeerders via crowdfunding. Via diverse platforms kun je jezelf aanmelden, je plannen bekend maken en geld inzamelen door middel van investeerders. Zij kunnen dit geld dan aan je uitlenen of ze krijgen er in ruil aandelen voor terug.
 • Effectenbeurs: de effectenbeurs is bedoeld voor grote bedrijven om kapitaal aan te trekken. Op de beurs worden aandelen, obligaties en andere handelsinstrumenten verhandeld. Je gaat dan als bedrijf ook niet zomaar even naar de beurs, hier zitten namelijk strenge voorwaarden aan verbonden.
 • Business Angels: Business Angels zijn particuliere- en zakelijk investeerders die bedrijven financieren met grootse plannen. Hierbij gaat het meestal om leningen € 50.000,- en € 750.000,-.
 • Private debt fonds: via een een private debt fonds kun je geld lenen als MKB’er. De voorwaarden hierbij zijn wel dat je winst maakt, een goede cashflow genereert en geen geld kunt lenen bij een bank. Het is dus een weg voor ondernemers die geen bedrijfsfinanciering bij een bank kunnen krijgen, maar wel een groot bedrag nodig hebben
 • Kredietunie: een kredietunie is een vorm van financiering door een groep ondernemers die andere ondernemers financieren. De kredietunie bepaald vervolgens samen het beleid, kiezen het bestuur en zijn gezamenlijk eigenaar.
 • Microkrediet: microkrediet is ideaal voor het starten van een bedrijf of jonge bedrijven. Het betreft hier vaak leningen tot een bepaalde hoogte van ongeveer € 50.000,-. Vandaar de naam ‘microkrediet’.

Naast bovenstaande vormen van bedrijfsfinanciering zijn er nog tal van andere alternatieven beschikbaar. Mocht er daarom geen goed alternatief voor jou tussen staan? maak je dan geen zorgen. Er zijn namelijk nog genoeg manieren om toch een zakelijke financiering af te sluiten.

Bedrijfsfinanciering aanvragen

Wil je graag een zakelijke financiering aanvragen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het is namelijk belangrijk om verschillende banken en kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken, alvorens je overgaat tot de aanvraag. Voor een bedrijfsfinanciering moet je meestal namelijk voldoen aan veel voorwaarden. Het is dus verstandig om eerst te weten wat de voorwaarden en criteria zijn per aanbieder. Maak daarom gebruik van de vergelijker op deze pagina om erachter te kopen welke bank of kredietverstrekker het beste bij jou past. Op deze manier vraag jij binnen de kortste keren een bedrijfsfinanciering aan om te kunnen investeren in jouw onderneming.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 21, 2022 @ 17:53