[rank_math_breadcrumb]

BDSwiss review

door | jun 26, 2022 | Brokers, Investeren | 0 Reacties

BDSwiss is een broker, waarmee u in diverse markten kunt beleggen. Natuurlijk wilt u van te voren wel weten of deze broker betrouwbaar is. Daarom willen wij u in deze BDSwiss review graag meer vertellen over de voor- en nadelen, betrouwbaarheid, klantenservice en betaalmogelijkheden van de broker. Vervolgens kunt u zelf een overweging maken of […]

BDSwiss is een broker, waarmee u in diverse markten kunt beleggen. Natuurlijk wilt u van te voren wel weten of deze broker betrouwbaar is. Daarom willen wij u in deze BDSwiss review graag meer vertellen over de voor- en nadelen, betrouwbaarheid, klantenservice en betaalmogelijkheden van de broker. Vervolgens kunt u zelf een overweging maken of deze broker aansluit op uw wensen en deze eventueel vergelijken met andere brokers. Want beleggen begint natuurlijk bij het vinden van de juiste broker, en wellicht is BDSwiss een goede optie voor u.

Hoe zijn de BDSwiss ervaringen?

De ervaringen van beleggers die handelen via BDSwiss zijn over het algemeen erg positief. Dit komt voornamelijk door de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Zo is het onder andere mogelijk om eenvoudig geld te storten via iDeal en worden alle transacties uitgevoerd met SSL-technologie. Hierdoor bent u als belegger verzekerd van veilige transacties en weet u zeker dat uw account goed is beschermd. Echter is er wel een minpuntje voor Nederlandse gebruikers, namelijk dat de site niet in het Nederlands kan worden weergegeven. Ook de klantenservice is niet in het Nederlands te bereiken, maar gelukkig is dit voor de meeste geen groot probleem.

Voordelen

 • Geld storten kan eenvoudig via iDeal
 • Veiligheid is gewaarborgd doordat transacties verlopen met SSL-technologie
 • Mogelijk om een gratis demo-account te openen met € 10.000,- virtueel geld
 • Uitgebreid aanbod van verschillende soorten beleggingsmogelijkheden
 • De broker beschikt over een licentie uit Cyprus en staat onder toezicht van het NFA (National Futures Association)

Nadelen

 • De klantenservice is niet beschikbaar in het Nederlands
 • De site kan niet worden weergegeven in het Nederlands

Is BDSwiss scam: betrouwbaarheid en veiligheid

Voordat u gaat beleggen met broker BDSwiss is het van belang om te weten of BDSwiss een scam is. Hierop kunnen wij u al gelijk geruststellen door aan te geven dat het een veilige en betrouwbare broker is. Zo zijn er verschillende maatregelen getroffen om de gebruikers te beschermen en beschikken ze over de juiste licenties. Om je een beter beeld te geven hebben wij hier alvast een aantal voorbeelden van maatregelen en functies op een rijtje gezet, waarmee u kunt zien dat de broker hun gebruikers beschermt:

 • De broker hanteert de ESMA-richtlijnen, waardoor gebruikers goed worden geïnformeerd over de risico’s van beleggen en eventuele hoge risico’s van bepaalde beleggingen.
 • Dankzij de ESMA-richtlijnen die worden opgevolgd is het voor gebruikers niet mogelijk om een negatief saldo te hebben. Beleggers kunnen op dit platform daarom veilig beleggen en niet meer dan hun totale inzet verliezen.
 • Het is als belegger mogelijk om gebruik te maken van een stop-loss functie Waarmee grote verliezen kunnen worden beperkt. Zo kunt u de functie op voorhand instellen en wanneer de prijs onder een bepaald punt zakt worden de aandelen of andere beleggingen direct verkocht, om nog grotere verliezen te beperken.

Hoe zit het met de regulering en licenties van BDSwiss?

Voor een broker als BDSwiss is het belangrijk om in bezit te zijn van één of meerdere licenties. Dit geeft namelijk de betrouwbaarheid en veiligheid aan van een broker. Om deze reden kunnen wij u vertellen dat BDSwiss 100% veilig en betrouwbaar is, aangezien de broker beschikt over meerdere licenties.

Zoals eerder benoemd staat BDSwiss in de Verenigde Staten ingeschreven bij het NFA. Deze organisatie zorgt ervoor dat de broker wordt gecontroleerd en er strenge regels worden opgelegd. Mocht de broker één van deze regels overschrijden? Dan kunnen zij zware sancties op hun dak verwachten.

Daarnaast heeft de broker een vergunning van CySec, of terwijl de financiële autoriteiten van Cyprus. Er is dus geen enkele reden voor argwaan bij BDSwiss, aangezien CySec wereldwijd bekend staat als de beste autoriteit op het gebied van financiële markten.

U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de veiligheid en betrouwbaarheid van BDSwiss, want deze is gegarandeerd. Mocht het alsnog voorkomen dat de broker iets zal doen wat tegen de richtlijnen ingaat? Dan zullen bovenstaande autoriteiten ingrijpen en de broker straffen en beboeten. Hierdoor wordt de veiligheid van gebruikers gewaarborgd en is een scam uitgesloten. 

Gebruik van SSL-encryptie

Naast regulering en licenties is de technische veiligheid van een site ook erg belangrijk. Dit is dan ook de reden waarom BDSwiss gebruik maakt SSL-versleuteling. Dankzij deze technologie wordt al het dataverkeer tussen de gebruiker en website versleuteld verstuurd. Hierdoor wordt het versturen van transacties dus ook een stuk veiliger. Bovendien hoeft u zich hierdoor geen zorgen meer te maken over de veiligheid van uw geld. 

SSL-versleuteling is essentieel voor een broker, aangezien er veel data wordt verstuurd naar de site en de gebruikers. Een website die gebruik maakt van de SSL-technologie kunt u herkennen aan ‘https://’ aan het begin van de URL. Tegenwoordig zie je dit steeds vaker terugkomen, omdat websites de gegevens van hun klanten dienen te beschermen en de veiligheid op internet moeten waarborgen. 

Hoe maak je een account aan bij BDSwiss?

Een account aanmaken bij BDSwiss is vrij eenvoudig. Zo kunt u onderstaande stappen doorlopen om een account te openen bij deze broker.

 1. Ga naar de website van BDSwiss door hier te klikken;
 2. Klik vervolgens op de ‘Sign up’ knop rechtsboven;
 3. Vervolgens vult u uw persoonlijke gegevens in, waaronder uw naam, telefoonnummer, nationaliteit etc.;
 4. Kies een veilig wachtwoord om uw account te beschermen;
 5. Ga akkoord met de algemene voorwaarden door het vakje aan te vinken en klik daarna op ‘Submit’;
 6. Activeer uw account door de viercijferige code in te vullen die u per sms heeft ontvangen;

Nu uw account is aangemaakt, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag kunnen. Echter dient u, voordat u geld kunt storten, uw account te verifiëren. Dit doet u eenvoudig door de volgende documenten op te sturen naar BDSwiss:

 • Een bewijs van adres: Om te kunnen bewijzen dat u op het opgegeven adres woont, dient u een kopie van een rekening of bankafschrift op te sturen waarop uw naam en adres staat vermeld. Let hierbij wel op dat het document niet ouder is dan 3 maanden. 
 • Een identiteitsbewijs: BDSwiss moet er zeker van kunnen zijn dat ze met de juiste persoon te maken hebben. Daarom dient u een foto van uw identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs op te sturen, zodat zij kunnen verifiëren dat u daadwerkelijk degene bent die u verteld dat u bent. Daarnaast kunnen zij hierdoor direct zien of u voldoet aan de minimale leeftijdseis van 18 jaar.

Zodra uw account is geverifieerd dient u alleen nog een vragenlijst in te vullen, namelijk de zogeheten KYC en Appropriateness test.  Zorg er voor dat u deze vragen naar waarheid invult. 

Account overzicht

Heeft u een account aangemaakt bij BDSwiss? En is deze geverifieerd? Dan start u altijd met een ‘Basis BDSwiss account’. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een ‘Demo account’ en zijn er opties tot het upgraden van uw ‘Basis account’. De verschillende soorten accounts bieden dan ook verschillende voordelen voor de gebruiker. Hieronder behandelen we de verschillende accounts daarom in het kort. 

 • De Basis account: Met de ‘Basis account kunt u vrij handelen in meer dan 250 producten. Daarbij heeft u zowel toegang tot het MT4- als MT5 platform waar u kunt handelen in uw favoriete aandelen en andere financiële producten.
 • De Demo account: Met dit gratis ‘Demo account’ kunt u BDSwiss uitproberen en alvast kennis maken met het platform. Zo ontvangt u € 10.000,- virtueel geld, waarmee u kunt oefenen met beleggen. 
 • De Raw account: Met de ‘Raw account’ kunt u enkel en alleen beleggen in valuta en goud. Hierdoor heeft u als gebruiker alleen toegang tot het MT4 handelsplatform. Echter ligt de spread voor valuta wel lager dan bij een ‘Basis account’.
 • De Black account: Met de ‘Black account’ geniet u als gebruiker van de meeste voordelen. Zo kunt u net als met het ‘Basis account’ handelen in meer dan 250 financiële producten en heeft u toegang tot het MT4- en MT5 handelsplatform. Daarnaast krijgt u toegang tot VIP lesmateriaal en ontvangt u een ‘één-op-één VIP trading sessie’.

BDSwiss betaalmethoden

Wanneer u een account heeft geopend bij BDSwiss, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag en gaan handelen in uw favoriete aandelen. Gelukkig biedt broker BDSwiss u veel mogelijke opties aan om een storting te maken. Deze methoden kunnen variëren per land, maar over het algemeen zijn er een aantal betaalmogelijkheden die het meest worden gebruikt. Denk hierbij aan veelgebruikte methoden zoals iDeal, en sinds kort ook PayPal. Om u een beter overzicht te geven van de verschillende betaalmogelijkheden hebben we hieronder een aantal bekende methoden voor u in een overzicht gezet. Zo ziet u direct hoeveel u met een bepaalde betaalmethode kunt storen, hoe lang het duurt en of er transactiekosten in rekening worden gebracht.

Betaalmethode: Minimale storting: Maximale storting: Hoe snel staat het geld op de account? Transactiekosten?
iDeal € 10,- € 5.000,- Direct Nee
Neteller € 10,- € 5.000,- Direct Nee
Skrill € 10,- € 2.000,- Direct Nee
Creditcard € 10,- € 15.000,- Binnen 10 minuten Nee
Bankoverschrijving € 20,- Geen limiet Binnen 2 tot 7 werkdagen Nee

Geld opnemen bij BDswiss

Bij BDSwiss kunt u op verschillende manieren geld opnemen van uw beleggingsrekening. Heeft u bijvoorbeeld wat rendement weten te behalen en wilt u dit graag laten uitbetalen naar uw betaalrekening? Dan is dat geen enkel probleem. Hierbij dient u alleen rekening te houden met het minimale opnamebedrag. Dit minimale opnamebedrag kan verschillen per uitbetalingsmethoden. Hieronder ziet u precies welke uitbetalingsmethoden BDSwiss aanbiedt inclusief de kosten en het minimale opnamebedrag.

Uitbetalingsmethode: Minimaal opnamebedrag: Verwerkingstijd: Transactiekosten? U betaalt € 10,- toeslag voor een opname onder de:
Neteller Minder dan 24 uur Gratis € 20,-
Skrill Minder dan 24 uur  Gratis € 20,-
Visa/Mastercard Minder dan 24 uur  Gratis € 20,-
Bankoverschrijving € 50,- (internationaal) en/of € 5,- (SEPA) Minder dan 24 uur  Gratis € 100,-

Aanbod bij BDSwiss

Het aanbod aan bij BDSwiss is erg ruim. Zo kunt u handelen in verschillende soorten financiële producten, waardoor u goed kunt spreiden. Dit is namelijk verstandig wanneer u het risico op grote verliezen wilt beperken. Vandaar dat BDSwiss u de mogelijkheid geeft om in verschillende producten te beleggen. Hieronder ziet u om welke soorten beleggingen het precies gaat:

 • Forex
 • Cryptocurrency
 • Indices
 • Aandelen
 • CFD’s

Zoals u kunt zien biedt BDSwiss de gebruiker veel verschillende beleggingsmogelijkheden aan. Hierdoor kunt als beleggeer alle kanten op en wordt het makkelijk om uw risico te spreiden.

Klantenservice

Ondervind u problemen met het het BDSwiss platform of heeft u vragen? Dan is het verstandig om even contact op te nemen met de klantenservice. Zij helpen u namelijk graag verder bij problemen en/of moeilijkheden. BDSwiss is te bereiken via verschillende wegen, namelijk:

 • De Live Chat is van maandag tot en met vrijdag te bereiken van 09:00 tot 23:30 uur;
 • Stel uw vraag door te mailen naar: support@bdswiss.com;
 • Voor telefonisch contact kunt u bellen naar de Engelse helpdesk: +44 203 670 58 90
 • Vul het contactformulier in van BDSwiss;

Het is op verschillende manieren mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice van BDSwiss. Hierbij is het wel handig om te weten dat u alleen in het Engels contact kunt opnemen met de helpdesk. 

Conclusie

Na het schrijven van deze BDSwiss review kunnen we tot de conclusie komen dat deze broker een goede keuze zou kunnen zijn voor u. Zo is de broker volledig betrouwbaar, aangezien ze onder toezicht staan van CySec en het NFA. Hierdoor kunt u veilig beleggen in financiële producten en dankzij de SSL-technologie weet u zeker dat uw gegevens zijn beschermd.

Daarnaast kunt u bij BDSwiss handelen in verschillende soorten financiële producten, waaronder aandelen, Forex, CFD’s en Cryptocurrency. Ook kunt u er voor kiezen om eerst te oefenen met een gratis demo account t.w.v. € 10.000,- virtueel geld. 

Kortom, BDSwiss is naar onze mening een goede, veilige en vooral betrouwbare broker. Mocht u niet alles hebben meegekregen? Lees de BDSwiss review dan gerust nog eens door. Zo weet u namelijk zeker dat u niets heeft gemist en van alles op de hoogte bent. 

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 18:52