[rank_math_breadcrumb]

ASML Aandelen Kopen In 2022, is het een slimme keuze? Lees onze handige gids door!

door | jun 26, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

ASML aandelen kopen? Dit zijn je opties Interesse in aandelen van ASML? Het kan erg aantrekkelijk zijn om te investeren in de aandelen van dit bedrijf. De grootste chipfabrikant ter wereld is op dit moment dan ook een van de grootste bedrijven in de AEX. ASML kende wat mindere jaren maar in 2020 is er […]

ASML aandelen kopen? Dit zijn je opties

Interesse in aandelen van ASML? Het kan erg aantrekkelijk zijn om te investeren in de aandelen van dit bedrijf. De grootste chipfabrikant ter wereld is op dit moment dan ook een van de grootste bedrijven in de AEX. ASML kende wat mindere jaren maar in 2020 is er weer een stijgende lijn ingezet. Een goed moment om te kijken of het waardevol is om te investeren in ASML aandelen.

Beleggen in aandelen ASML?

ASML aandelen; hoe aantrekkelijk is het om deze te kopen en in hoeverre kun je hier als belegger van profiteren. Het is goed om te kijken naar het bedrijf zelf, maar ook de huidige markt en de prognoses voor de toekomst.

Daarnaast is het ook belangrijk om de aanbieders van ASML aandelen te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt. Wil je beleggen in aandelen van ASML? Bij Spaarbuidel ben je hiervoor op de juiste plek.

Over ASML

ASML is een Nederlands bedrijf dat in 1984 werd opgericht. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste spelers als het gaat om de levering van machines voor de productie van chips. Het bedrijf heeft vanaf het begin al een flinke technologische voorsprong op concurrenten en kan daardoor uitgroeien tot een wereldmarktleider. Het bedrijf heeft een groot aandeel van de markt in handen en er is dus sprake van een unieke positie ten opzichte van de concurrenten.

Aandelen ASML cijfers 2019

Klanten van ASML, waaronder Intel, TSMC en Samsung, zijn afhankelijk van het bedrijf en daardoor hebben zij nieuwe aandelen afgenomen. Dit betekent dat zij veel baat hebben bij een stijgende koers van het aandeel.

Hierdoor heeft ASML twee grote voordelen: klanten blijven het bedrijf trouw en daarnaast hebben zij genoeg geld om te investeren. Dit zijn de cijfers van ASML:

  • In 2015 was er een winst van 6,3 miljard, in 2018 al 8,4 miljard.
  • Eerste kwartaal 2019: 2,2 miljard
  • Omzet uit geïnstalleerde machines: 540 miljoen
  • Dividend 2019: €2,10 per aandeel (nog €1,40 in 2017).
  • Stijging van winst per aandeel sinds 2013: 158%

Hieronder kun je direct alle aanbieders van ASML aandelen met elkaar vergelijken. Natuurlijk kun je hiernaast ook nog even doorlezen!

ASML aandelen: de toekomst

De koers van ASML aandelen is weer aan het groeien nadat er eind 2018 een kleine terugval was. Het aandeel zit dus dit jaar weer in de lift en de verwachtingen zijn ook weer aan de positieve kant. ASML heeft echter wel te maken met lage investeringen van klanten, wat betekent dat de marktpositie mogelijk in gevaar kan komen. Toch richt het bedrijf haar aandacht op nieuwe machines die ervoor moeten zorgen dat er verder kan worden uitgelopen op de concurrenten.

ASML aandelen prijs

Hoeveel kosten ASML aandelen? Op dit moment is er een prijs van € 180 per aandeel. Het prijsdoel van analisten is €182,70 en dit betekent dus slechts 1,9% hoger dan dat de prijs nu is. Dit prijsdoel is amper gedaald terwijl de actuele prijs van een aandeel daalde van € 180 naar € 130.De ASML aandelen prijs is dus vandaag de dag weer €180. Er zijn zowel analisten die een koopadvies geven als die een verkoopadvies geven. Dit maakt het voor nieuwe beleggers lastig om een beslissing te maken.

Koers ASML aandelen

Ben jij op zoek naar de koers voor ASML aandelen? Geen zorgen wij hebben namelijk een realtime koerstracker voor deze aandelen via Tradingview. Liggen er kansen op de markt vandaag? Of is het slimmer om short te gaan? Met deze tool kun je een goede basisanalyse maken van de koers. Wil je direct toeslaan en aandelen ASML op de beurs aankopen bij een betrouwbare partij? Klik dan op deze link

Is het slim om te beleggen in ASML?

Beleggen in aandelen van ASML, hoe slim is dat op dit moment? Ondanks dat de resultaten toch iets minder zijn dan verwacht worden de beleggers wel beloont met een hoger dividend. Het rendement is gestegen met 50%. Dit was in 2017 nog €1,40 en vandaag de dag €2,10 per aandeel.

ASML heeft een sterke positie in de markt; hiervoor betalen beleggers wel flink met een koers/winstverhouding van 29. ASML heeft een veilig groeiaandeel, maar er zijn risico’s in de toekomst. Eventuele beleggers die investeren in ASML aandelen kunnen profiteren van toekomstige successen, maar kunnen ook te maken krijgen met verliezen.

Kies voor een goede broker

Hoe beleg je in ASML aandelen? Het is belangrijk om te beginnen met het vinden van een goede (online) broker. Hiermee heb je de mogelijkheid om aandelen te kopen en ook weer te verkopen wanneer het slim is om dit te doen. Een goede broker biedt je een overzichtelijk systeem waarbij je altijd en overal bij je aandelen kunt. Je hebt dus alleen een account nodig bij een broker om ervoor te zorgen dat je aan de slag kunt aan met beleggen.

Wil je beleggen in aandelen van ASML? Kies dan voor een aanbieder van deze aandelen. Ook is het belangrijk om te letten op de volgende punten:

  • Spreid over de aandelen: kies je voor ASML vanwege het hoge dividend? Spreid dan je geld over aandelen van verschillende ondernemingen
  • Dividend uit het verleden is geen garantie voor de toekomst; een onderneming dat de afgelopen jaren veel winst heeft behaald en bekend staat om het hoge dividend is geen garantie voor succes.
  • Kijk niet alleen naar dividend: ook de koersontwikkeling van een onderneming is belangrijk.

Aandelen ASML kopen?

Aandelen van ASML kopen? Kies voor een betrouwbare broker; deze kun je via Spaarbuidel vinden. Op de website kun je de diverse aanbieders vergelijken om zo tot de juiste keuze te komen. Aandelen ASML koop je betrouwbaar via een goede broker.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:07