[rank_math_breadcrumb]

Arcadis aandelen kopen, is dat interessant voor mij?

door | jul 9, 2022 | Aandelen, Beleggen, Investeren | 0 Reacties

Ben je aan het overwegen om Arcadis aandelen te kopen? Vraag je je af of dit het moment is om in te stappen? Het bedrijf is niet heel bekend bij veel mensen, maar de onderneming heeft zeker veel te bieden. Dit Nederlands advies en ingenieursbedrijf is wereldwijd actief op het gebied van infrastructuur, verschillende gebouwde […]

Ben je aan het overwegen om Arcadis aandelen te kopen? Vraag je je af of dit het moment is om in te stappen? Het bedrijf is niet heel bekend bij veel mensen, maar de onderneming heeft zeker veel te bieden. Dit Nederlands advies en ingenieursbedrijf is wereldwijd actief op het gebied van infrastructuur, verschillende gebouwde omgevingen, maar ook op het gebied van water en milieu. Maar wat zijn de bedrijfsresultaten, hoe is het koersverloop en bovenal is het interessant voor je om in dit bedrijf te investeren? Op deze pagina lees je meer over de activiteiten van Arcadis, de bedrijfsprestaties en ook over het aandeelverloop.

Meer over Arcadis

Arcadis is een Nederlandse advies- en ingenieursbedrijf die wereldwijd actief is op het gebied van infrastructuur, water & milieu en gebouwde omgevingen. Het bedrijf staat wereldwijd op plek nr 3 als het gaat om de grootste internationale Ontwerp & Consultancy bedrijf. Op dit moment heeft het bedrijf wereldwijd meer dan 350 vestigingen verspreid over 40 landen. Daarnaast is Arcadis bij meer dan 25.000 projecten betrokken in meer dan 70 landen. Er werken ongeveer 28.000 mensen bij het bedrijf. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam, maar het uitvoerende kantoor voor Nederland staat in Arnhem. De omzet in 2019 bedroeg €3,5 miljard.

Geschiedenis

Arcadis is in 1888 opgericht onder de naam Nederlandsche Heidemaatschappij te Arnhem. Tot 1997 stond Arcadis beter bekend als Nederlandse Heidemaatschappij of Heidemij. Van oudsher is Arcadis de adviseur van spoorbeheerder ProRail en hield zich bezig met meerder spoorprojecten, zoals de HSL, de Betuweroute, de Hanzelijn en ook de bouw van station Rotterdam Centraal. In 1995 werd Arcadis genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs (nu NYSE Euronext)

In 2014 nam het Hyder Consulting over, deze bestond zelfs al sinds 1875. Op basis van dit sterke Nederlandse verleden is Arcadis zowel door acquisities, maar ook organisch doorgegroeid naar een van ’s werelds meest toonaangevende ontwerp- en consultancybedrijven op het gebied van infrastructuur, gebouwde omgevingen en ook op het gebied van water en milieu.

Vanaf 2017 is het bedrijf gestart met haar uitbreiding van digitale mogelijkheden. Dit deed het bedrijf door acquisities van E2 Manage Tech (2017), SEAMS (2018) en EAMS (2019).

Koers Arcadis aandelen

Als we kijken naar de Arcadis koersverloop van de afgelopen jaren, dan zien we dat de Arcadis aandeel een vrij stabiele stijging heeft vertoond. Omdat er geen extreme volatiliteit is, kunnen we stellen dat Arcadis aandeel een vrij defensief aandeel is. Arcadis is vrij goed door de corona crisis gekomen.

De omzet van Arcadis daalde in 2020 slechts met 3 procent naar €2,5 miljard. Vooral de Chinese gebouwentak van Arcadis werd flink getroffen door de coronacrisis. Het ingenieursbureau heeft uiteindelijk toch een redelijk resultaat kunnen boeken door de getroffen kostenbesparingen. Er werd meer vanuit huis gewerkt en veel minder gereisd. Het bedrijf gaat in de toekomst door met deze grote besparing.

Waarom Arcadis aandelen kopen?

Alvorens je Arcadis aandelen gaat kopen is het belangrijk dat je voor jezelf nagaat of je voor de korte termijn of lange termijn. Daar waar de koers op de korte termijn nogal Arcadis vrijwel nooit onverwachte bewegingen maakt, kun je als belegger op de korte termijn dan ook geen grote rendementen boeken. Echter op de langere termijn kun je wel winsten boeken door op het juiste moment Arcadis aandelen te kopen. In het verleden hebben de aandelen van Arcadis goede rendementen vertoond. Elk jaar werd er omzetgroei geboekt en ditzelfde werd ook opgemerkt als het gaat om de winst van de onderneming.

De koers kan op de lange termijn erg volatiel zijn, belangrijk is dat je voor jezelf bepaalt of je hier wel tegen kunt. Als je gelooft in het toekomstbeleid van het bedrijf dan is het kopen van Arcadis aandelen mogelijk een interessante keuze. Ook als je verwacht dat de koers gaat stijgen, dan kun je deze aandelen kopen. Arcadis aandelen kun je bij verschillende brokers kopen. Maar gebruik van onze vergelijker op deze pagina om de juiste broker te vinden. Je ziet direct wat de onderlinge verschillen zijn tussen de brokers en ook wat het verschil is in de bewaar- en transactiekosten.

Arcadis aandelen verkopen

Wil je één of meerdere Arcadis aandelen verkopen? Dan is het verstandig de aandelen te verkopen op het moment wanneer de koers hoog staat. Zo kun je hopelijk veel winst maken. Om een zo hoog mogelijk winst te behalen moet je natuurlijk wel de beurskoers Arcadis enigszins kunnen voorspellen. Ook is het verstandig om je koersdoel Arcadis in de gaten te houden. Factoren die van invloed kunnen zijn voor het wel of niet verkopen van je aandelen zijn bijvoorbeeld wanneer de beurskoers Arcadis aanhoudend blijft dalen of wanneer het door jou gestelde koersdoel Arcadis is bereikt.

Dividend Arcadis aandelen

Arcadis keert over het algemeen jaarlijks dividend uit in de vorm van contanten en/ of aandelen. Het bedrijf heeft een dividendbeleid van een payout ratio van 40% van het operationele netto resultaat. In 2017 was dit zelfs 57% (€0,47) in 2018 47% (€0,47) en in 2020 40% (0,60). In 2019 was er wel een winst per Arcadis aandeel van €1,36, maar werd er geen dividend uitgekeerd.

Handige feiten over Arcadis aandelen

Hieronder hebben we de belangrijkste feiten over het bedrijf en haar aandelen voor je op een rijtje gezet:

  • Arcadis is in 1888 opgericht.
  • De naam Arcadis is afgeleid van de Griekse landstreek Arcadië. De Griekse mythologie zegt dat dit een van de meest idyllische plekken ter wereld om te wonen.
  • De bedrijfsactiviteiten zijn advies en ingenieursactiviteiten op het gebied van infrastructuur, water, milieu en gebouwen.
  • Het bedrijf heeft meer dan 28.000 medewerkers in dienst.
  • Wereldwijd heeft het vestigingen in 40 landen en is het bedrijf bij meer dan 25.000 projecten betrokken in 70 verschillende landen.
  • In 2019 behaalde het bedrijf een omzet van €3,5 miljard.
  • Ruim 75% van de omzet wordt gegenereerd in Amerika, Europa en het Midden Oosten.
  • In 2020 heeft het Over Morgen overgenomen.

Concurrentie

De voornaamste concurrenten van het ingenieursbureau Arcadis zijn: Fugro, Grontmij en ook DHV. Als je Arcadis aandelen wilt kopen of verkopen, dan is het verstandig om deze partijen ook mee te nemen in je analyse.

Conclusie

Ben je naar aanleiding van bovenstaande aan het overwegen om te investeren in Arcadis? Dan is het raadzaam om je eerst te verdiepen in de technische en fundamentele analyse van het bedrijf. Zorg ervoor dat je over zoveel mogelijk informatie beschikt over dit bedrijf. Verdiep je in het bedrijf, de Arcadis koers, de toekomstverwachtingen en ook wat de concurrentie doet. Als het beleid van Arcadis er voor de toekomst goed uitziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen voor het investeren in Arcadis aandelen. Zorg er dan voor dat je dit bij een goede broker doet.

Kies de juiste broker

Als je na het lezen van bovenstaande graag wilt beleggen in Arcadis aandelen, dan is het belangrijk dat je de juiste broker uitkiest. Niet alleen staat je geld dan veilig, maar zo kun je ook besparen op de kosten. De transactie- en bewaarkosten voor het handelen in aandelen variëren nogal per broker. Je investeert natuurlijk om een goed rendement te behalen, door het selecteren van de juiste broker, houd je de kosten laag. En je wilt natuurlijk ook werken met een veilige en betrouwbare broker.

Gebruik daarom onze broker vergelijker op deze pagina. Zo ziet je in overzicht de verschillende brokers en ook de transactiekosten en andere belangrijke kosten die de partijen hanteren. Gezien wij enkel veilige, transparante en betrouwbare brokers vergelijken, ben je er zeker van dat je op dat gebied met een gerust gevoel kunt beginnen met beleggen.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:00