[rank_math_breadcrumb]

AMD Aandelen Kopen In 2022, is het een slimme keuze? Lees onze handige gids door!

door | jun 27, 2022 | Aandelen, Beleggen, Investeren | 0 Reacties

AMD aandelen kopen? Dit zijn je opties AMD aandelen, vanaf vorig jaar zit hier veel handel in. Door de ongekende koersbewegingen is het aandeel erg populair en ook analisten zien het erg rooskleurig in voor beleggers in het aandeel AMD. Ben jij van plan om te gaan beleggen in deze aandelen? Dan is het belangrijk […]

AMD aandelen kopen? Dit zijn je opties

AMD aandelen, vanaf vorig jaar zit hier veel handel in. Door de ongekende koersbewegingen is het aandeel erg populair en ook analisten zien het erg rooskleurig in voor beleggers in het aandeel AMD. Ben jij van plan om te gaan beleggen in deze aandelen? Dan is het belangrijk om van te voren goed te kijken naar de cijfers van vorig jaar en de voorspellingen voor dit jaar. Aandelen van AMD zijn momenteel slim om in te investeren.

AMD aandelen bemachtigen in 2022

Interesse in AMD aandelen? Op Spaarbuidel kun je terecht voor informatie over AMD, maar ook over het beleggen in het algemeen.

Daarnaast kun je hier terecht voor het vergelijken van verschillende aanbieders en brokers, zodat je verzekerd bent van de beste broker om de aandelen in AMD te kopen.

Meer over AMD

AMD, afkorting voor Advanced Micro Devices is een Amerikaans bedrijf dat bekend is door het aanbod in microprocessoren, chips en videokaarten. Het bedrijf werd in 1969 opgericht en is recent pas echt interessant geworden voor beleggers omdat AMD sterk heeft geprofiteerd van de vraag naar processoren en chips. Door de toename van de vraag naar deze producten en fouten van concurrent Intel kon AMD snel een marktaandeel bemachtigen. Ondanks deze plotselinge groei blijft het de vraag wat de groeipotentie van het bedrijf vandaag de dag is.

Intel heeft, ondanks de gemaakte fouten, nog steeds meer capaciteit om bijvoorbeeld onderzoek te doen en dus ook meer kans om met nieuwe en betere producten te komen. Desalniettemin heeft AMD een nieuwe samenwerking opgezet met de autofabrikant Tesla.

AMD aandelen koers

AMD aandelen kopen is toch vandaag de dag enorm interessant voor beleggers die ervan houden om risico’s te nemen. Op het moment dat Intel een misstap maakt of als er sprake is van schaarste kan AMD alsnog flinke koerssprongen maken. Wat zijn de cijfers van AMD?

 • 2017: winst van 33 miljoen dollar
 • 2018: winst van 538 miljoen dollar
 • Eerste kwartaal 2019: 38 miljoen dollar
  • Nettowinst: 16 miljoen dollar
  • winst per aandeel: 0,06 dollar
  • Bruto winstmarge: 41%
  • Omzet: 1,27 miljard dollar

Je kunt hiernaast nog veel meer informatie vinden over aandelen AMD. Je kunt natuurlijk ook direct alle aanbieders met elkaar vergelijken. Dit doe je door het drukken op de groene knop.

Toekomst van AMD aandelen

Er blijft altijd onzekerheid als het gaat om aandelen en dus is het niet precies te voorspellen hoe de AMD aandelen het in 2022 gaan doen. Zelf voorziet de fabrikant een winst in het tweede kwartaal van 1,52 miljard dollar. Analisten verwachten dat het in 2022 over het algemeen nog beter zal gaan. Er wordt een stijging van 43% verwacht richting 777 miljoen dollar winst. Kan dit waargemaakt worden? Dat is de grote vraag en volledig afhankelijk van wat de koers zal gaan doen. Ook is er momenteel nog steeds een grote vraag naar processoren en chips; maar de vraag kan in de toekomst ook minder worden. Is beleggen in AMD aandelen aan te raden?

AMD aandelen kopen: wanneer is het beste moment?

Aandelen van AMD kopen kan een aanrader zijn voor de lange termijn. Door de positieve koersverandering en de verwachte stijging op lange termijn is voor veel beleggers een reden om AMD aandelen te kopen. Op diverse vlakken is er een stijging te zien, blijkt uit jaarverslagen. De AMD aandelen koers is momenteel aan het stijgen en verwacht wordt dat dit ook zo zal blijven. Het kan dus slim zijn om nu AMD aandelen te kopen. Waar moet je op letten?

 • Adviezen van analisten: het kan waardevol zijn om te kijken naar wat ervaren analisten zeggen
 • Bekijk de prognoses van AMD: hoe ziet de toekomst van het bedrijf eruit?
 • Zet niet al je geld op AMD aandelen: wanneer je te maken krijgt met een onverwachte tegenvaller ben je niet al je geld kwijt.

Hoe koop je AMD aandelen?

Hoe moet je AMD aandelen kopen? Dit begint allemaal bij het kiezen van een goede (online) broker. Een broker is een beurshandelaar die de aandelen aan- en verkoopt. Je kunt gemakkelijk en snel een rekening openen online waar je altijd en overal toegang tot hebt.

Je bepaalt ook zelf wanneer je een aandeel koopt of verkoopt. Wel is het aan te raden om de koers in de gaten te houden. Beginnende beleggers kunnen bij sommige banken of brokers zelfs een cursus volgen zodat zij een goed beeld krijgen van hoe beleggen in zijn werk gaat.

AMD aandelen: waar beleggen?

Waar kun je in AMD aandelen beleggen? Er zijn heel veel verschillende opties. Je kunt terecht bij banken, brokers en online brokers. Het is wel belangrijk om deze eerst goed met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt.

De transactiekosten verschillen namelijk enorm per aanbieder en dit kan heel veel invloed hebben op de winst die je uiteindelijk gaat maken. AMD aandelen kopen kan dus bij diverse brokers.

Vergelijk de aanbieders

AMD aandelen kopen? Vergelijk eerst de verschillende aanbieders bij Spaarbuidel. Zo weet je precies hoeveel je kwijt bent per transactie en kun je ook zien welke aanbieder jou het meest aanspreekt. Vergelijk je opties voor je begint met beleggen.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:07