[rank_math_breadcrumb]

Amazon aandelen review

door | jun 13, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

Je hebt vast wel eens van Amazon gehoord, of misschien zelfs ook gebruikt. Het is een website waarop je zo’n beetje alles kunt kopen. Boeken, elektronica, of spulletjes voor in huis. Het is niet zomaar een webshop, maar het is ‘s wereld grootste e-commerce portaal. Het begon als online boekenwinkel, maar tegenwoordig is Amazon veel […]

Je hebt vast wel eens van Amazon gehoord, of misschien zelfs ook gebruikt. Het is een website waarop je zo’n beetje alles kunt kopen. Boeken, elektronica, of spulletjes voor in huis. Het is niet zomaar een webshop, maar het is ‘s wereld grootste e-commerce portaal.

Het begon als online boekenwinkel, maar tegenwoordig is Amazon veel meer dan de webwinkel alleen. Ze hebben namelijk 71 verschillende producten en diensten die ze leveren, waaronder Alexa, een virtuele assistent in huis en Prime Video: een online streamingdienst voor films en series.

Amazon is een Amerikaans bedrijf. In dit artikel behandelen we Amazon aandelen, de koers van het amazon aandeel en de manieren om een amazon aandeel te kopen of verkopen.

De geschiedenis van Amazon

Amazon is door de Amerikaan Jeff Bezos opgericht in 1994. Zijn uitgangspunt voor het bedrijf was een online boekenwinkel. Hij zag namelijk dat het internet groeide met maar liefst 2300% per jaar en zag een kans.

Vanaf het begin was zijn bedrijf een succes en hij besloot met zijn bedrijf in het voorjaar van 1997 naar de beurs te gaan. De aandelen werden toen aangeboden voor maar achttien dollar. Aan het einde van de eerste dag waren deze aandelen al in waarde gestegen naar $23,50. De aandelen van Amazon zijn genoteerd aan de Nasdaq.

Amazon Koers

Amazon is genoteerd aan de Amerikaanse Nasdaq beurs onder de naam AMZN. Op deze beurs worden ook nog veel andere technologie-aandelen verhandeld. Als je kijkt naar de koers van het aandeel Amazon van het afgelopen jaar, dan zie je een flinke stijging.

Dit komt waarschijnlijk mede door de Corona crisis, waardoor mensen steeds meer online zijn gaan winkelen. Kijk voor een stijging van de koers van Amazon in de onderstaande tabel.

Amazon koers in Amerikaanse Dollar

JaarKoers
2016$623,68
2017$771,82
2018$1207,99
2019$1529,19
2020$1866,93

Amazon aandelen kopen

Als je graag Amazon aandelen kopen, dan moet je dus flink wat geld hiervoor betalen. Maar zelfs al heb je heel veel geld, dan is het niet mogelijk om veel aandelen van Amazon te kopen.

  • Als je een Amazon aandeel wilt kopen, dan moet je dit doen bij een broker. Dit kan bijvoorbeeld via de broker DEGIRO. Er zijn echter ook andere opties. Welke de beste broker is voor jou, kun je uitzoeken via de vergelijker.

Zo weet je zeker dat je de juiste optie hebt en dat je zo voordelig mogelijk uit bent. Het is namelijk belangrijk dat je lage transactiekosten hebt zodat je meer winst kunt behalen.

Aandeel Amazon verkopen

De waarde van de aandelen van Amazon blijven maar stijgen. Als je nu een aandeel koopt, is deze over een paar jaar waarschijnlijk heel wat meer waard dan waarvoor je het in eerste instantie kocht.

Als je besluit om je aandeel te verkopen, dan gaat dit via een marktorder. Het bedrag waarvoor je je aandeel verkoopt, is wat het op dat moment waard is. Je hebt hier zelf dus geen invloed op. Je kunt echter ook een aandeel verkopen met een limietorder.

Dit houdt in dat je een aandeel niet kunt verkopen boven of onder een bepaalde marktprijs. Dit kan in principe positief en negatief voor je uitpakken, maar je hebt hierdoor wel een bepaalde zekerheid.

Dividend Amazon aandeel

Als je een Amazon aandeel wilt kopen, is het belangrijk dat je weet wat het dividend is. Dit is de uitkering die het bedrijf betaalt aan de aandeelhouders, dus hoeveel Amazon betaalt aan de mensen die een aandeel in hun bedrijf hebben.

Nou is het zo dat Amazon nog geen dividend betaalt. Zij gebruiken namelijk het geld dat zij verdienen om het bedrijf verder te laten groeien.

De winst gebruiken zij dus om te investeren in het bedrijf waardoor zij geen dividend betalen aan de aandeelhouders.

Feiten over Amazon

Amazon is zo’n groot bedrijf dat het bijna de helft van alle e-commerce in de Verenigde Staten bezit. Doordat het zo’n groot bedrijf is, zorgen zij dus ook voor veel werkgelegenheid en er werken meer dan een half miljoen mensen voor het bedrijf.

De oprichter van Amazon, Jeff Bezos, was in 2018 de rijkste man ter wereld. Hij is veel geld verloren toen hij ging scheiden van zijn vrouw. Bezos is nog steeds in het bezit van 16 procent van de Amazon aandelen.

Na Apple was Amazon het tweede Amerikaanse bedrijf dat meer dan 1 biljoen dollar waard was op de beurs.

Conclusie

Amazon is dus een groot Amerikaans bedrijf dat zo’n beetje alles verkoopt dat je maar kunt bedenken. Het is een enorm succes en de oprichter van het bedrijf, Jeff Bezos, is één van de rijkste mensen ter wereld.

Het is mogelijk om een aandeel van Amazon te kopen, maar je hebt hiervoor wel flink wat geld nodig. Houd er daarnaast ook rekening mee dat Amazon geen dividend uitbetaalt aan hun aandeelhouders.

Amazon aandelen stijgen echter nog wel altijd flink in prijs, dus de kans dat je Amazon aandeel over een paar jaar veel meer waard is, is heel erg groot.

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:04