[rank_math_breadcrumb]

Alphabet aandelen review

door | jun 6, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

Wil je gaan beleggen in Alphabet aandelen? Dan is het goed om jezelf eerst te verdiepen in het bedrijf. Hieronder lees je meer over Alphabet Inc., de huidige Alphabet koers en we geven je informatie over het wel of niet kopen van Alphabet aandelen. Daarnaast lees je ook hoe je het beste een aanbieder kunt […]

Wil je gaan beleggen in Alphabet aandelen? Dan is het goed om jezelf eerst te verdiepen in het bedrijf. Hieronder lees je meer over Alphabet Inc., de huidige Alphabet koers en we geven je informatie over het wel of niet kopen van Alphabet aandelen. Daarnaast lees je ook hoe je het beste een aanbieder kunt uitkiezen.

Geschiedenis

Alphabet Inc. is een multinationaal bedrijf dat in 2015 werd opgericht na een bedrijfsherstructurering van Google. Het functioneert als een moeder- en holdingmaatschappij voor de wereldwijde technologiegigant en vele andere bedrijven die voorheen eigendom waren van of verbonden waren aan Google.

In 2019 had Alphabet een marktkapitalisatie van 824,67 miljard USD, waardoor het de op een na meest waardevolle internetbedrijf in de Verenigde Staten was geworden. Op nummer een stond e-retailer Amazon. Het bedrijf genereerde dat jaar meer dan 161,9 miljard USD aan inkomsten, terwijl het ook nog eens de hoogste jaarlijkse netto-inkomsten tot nu toe noteerde met 34,34 miljoen USD.

Het grootste deel van de inkomsten van Alphabet wordt gerealiseerd via Google, de wereldwijde zoekreus waarvan de merkwaarde in 2019 309 miljard USD bedroeg. Volgens Alphabet omvat het Google-segment de belangrijkste producten van het bedrijf, zoals “advertenties, Android, Chrome, hardware, Google Cloud, Google Maps, Google Play, Search en YouTube”.

Koers Alphabet

In april 2014 zijn de Alphabet aandelen geïntroduceerd op de beurs van de Nasdaq Global Select Market in de Verenigde Staten. Daarnaast is het ook onderdeel van de Amerikaanse beursindex Nasdaq 100.

De koers van het aandeel Alphabet is na de coronacrash aan het begin van dit jaar weer opgeklommen. De afgelopen tijd liet de koers een krachtig herstel zien en werd er zelfs weer een nieuwe all-time high genoteerd van rond de 1000 USD.

Alphabet realiseerde in het tweede kwartaal van 2020 een omzet van 38,3 miljard USD. Vorig jaar werd in hetzelfde kwartaal een omzet van 38,94 miljard USD geboekt. Als een van de weinige techbedrijven wist het niet te profiteren van de coronacrisis.

Sterker nog, de coronasituatie zorgde ervoor dat Alphabet voor het eerst een daling in omzet had. Dit werd met name veroorzaakt door de druk op de advertentie-inkomsten. In het tweede kwartaal van 2020 bedroegen deze inkomsten 3,8 miljard USD. In het eerste kwartaal van 2020 was deze omzet nog 5 miljard USD. De winst per aandeel was 10,13 USD.

Alphabet aandelen kopen of niet?

Hoe verstandig is het om nu Alphabet aandelen te kopen? Alphabet heeft een sterke balans. In 2019 lag de vrije kasstroom op ruim 28,4 miljard USD. Het bedrijf heeft een beurswaarde van ongeveer 1000 miljard USD en een nettowinst van 34,3 miljard USD in 2019.

De inkomsten en aandelenprijs van Alphabet zijn tot nu toe sterk en consistent. Maar niet iedereen is een voorstander van het kopen van de aandelen van Alphabet, omdat het vrij hoge kosten met zich meebrengt. Je betaalt rond de 1000 USD per aandeel Alphabet. Om deze ‘dure’ aandelen toch goed te verhandelen zijn, kiezen bedrijven als Alphabet voor een aandelensplitsing. Hierdoor wordt het aandeel toch betaalbaar gemaakt.

 

Voor welke beleggers is het interessant om te investeren in aandelen Alphabet?

  • Als je op zoek bent naar groeipotentieel, dan kan het zeker interessant zijn om aandelen van Alphabet te kopen. Het bedrijf liet de afgelopen jaren een behoorlijke omzetgroei zien. Daarnaast wordt Google over het algemeen gezien als een betrouwbaar en hoogwaardig merk.
  • Als je een groot voorstander bent van innovatieve en nieuwe denkwijzen, dan zit je bij Alphabet goed. Ze zijn immers altijd bezig met nieuwe innovatieve producten te realiseren, zoals de slimme assistent van Google Home, autonome auto’s en VR-headsets.
  • Alphabet aandelen kunnen ook interessant zijn voor daghandelaren die winst willen boeken door de korte termijn bewegingen in de
    aandelenprijs van Alphabet.

Alphabet aandelen: waar koop je ze?

Waar kun je terecht voor het kopen van Alphabet aandelen? Er zijn verschillende brokers en aanbieders te vinden waar je aandelen kunt kopen van Alphabet.

Deze bedrijven werken allemaal online. Je kunt jezelf gemakkelijk aanmelden door een account aan te maken.

Het is wel belangrijk dat je kiest voor een betrouwbare en veilige broker of aanbieder. Check daarom altijd eerst de reviews van de broker of aanbieder.

Je kunt ook gebruik maken van onze vergelijker op deze pagina. Zo weet je zeker dat je voor een veilige en betrouwbare aanbieder of broker kiest.

Kies de juiste aanbieder

Wil je beleggen in Alphabet aandelen? Dan is het belangrijk dat je dit bij de juiste aanbieder doet. Zo kun je namelijk behoorlijk besparen op de kosten en realiseer je uiteindelijk meer winst.

Wanneer je de verschillende aanbieders en brokers gaat vergelijken, dan is het handig om op de volgende aspecten te letten:

  • Transactiekosten: wanneer je een aandeel koopt of verkoopt, moet je hierover transactiekosten betalen. Deze kosten kunnen nogal verschillen bij de verschillende brokers.
  • Bewaarkosten: als je niets met je geld doet, dan moet je bij sommige brokers geld betalen.
  • Veiligheid en betrouwbaarheid: het is belangrijk dat je kiest voor een betrouwbare en overzichtelijke broker. Zorg ervoor dat je er zeker van bent dat je overal en altijd bij je aandelen kunt komen.

Maak gebruik van onze handige aanbieder vergelijker op deze pagina. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en kun je met een veilig gevoel gaan beleggen in de aandelen van Alphabet.

Conclusie

Alphabet is een techgigant met een dominante positie op het internet en in de online advertentiemarkt. De omzet blijft groeien, vaak met dubbele cijfers. Helaas kan de corona situatie resulteren in een krimp in de advertentiemarkt.

Juist deze markt is verantwoordelijk voor het grootste deel van de omzet en dit maakt Alphabet op de korte termijn kwetsbaar. Daar staat tegenover dat het aandeel niet duur is en op de lange termijn vormen correcties mogelijk koopkansen.

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:04