[rank_math_breadcrumb]

Allianz aandelen, interessant om in te investeren?

door | jul 6, 2022 | Aandelen, Beleggen, Investeren | 0 Reacties

Wel of geen Allianz aandelen kopen? Dat is een goede vraag. Eerder dit jaar heeft Randstad behoorlijk wat last gehad van COVID-19, maar ondertussen heeft het bedrijf zich sterk kunnen herpakken. Hieronder lees je meer over de Allianz koers, de toekomst ervan en hoe je het beste kunt investeren in aandelen van Allianz. Meer over […]

Wel of geen Allianz aandelen kopen? Dat is een goede vraag. Eerder dit jaar heeft Randstad behoorlijk wat last gehad van COVID-19, maar ondertussen heeft het bedrijf zich sterk kunnen herpakken. Hieronder lees je meer over de Allianz koers, de toekomst ervan en hoe je het beste kunt investeren in aandelen van Allianz.

Meer over Allianz

De Allianz verzekering is onderdeel van de Allianz Group. Mondiaal bekeken hebben we het hier over een van de grootste verzekeringsbedrijven. Meer dan 85 miljoen klanten in ruim 70 landen maken gebruik van de diensten van de Allianz Group. Het bedrijf biedt meerdere verzekeringen aan, bijvoorbeeld ziekte- en levensverzekeringen. Allianz heeft als missie om de meest betrouwbare financiële dienstverlener te zijn. Daarnaast wil het bedrijf iedereen aanmoedigen om zijn of haar ambities na te streven. Allianz Nederland is een flexibele en marktgerichte verzekeraar met jarenlange kennis van verzekeringszaken.

Allianz biedt diverse verzekeringsvormen aan, bijvoorbeeld levensverzekeringen maar ook schade- en ziekteverzekeringen. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende verzekeringen:

 • Levensverzekeringen
 • Schade verzekeringen
 • Vermogensbeheer
 • Aansprakelijkheidsverzekeringen
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen
 • Hypotheken
 • Rechtsbijstand
 • Reisverzekeringen
 • Woonverzekeringen

Daarnaast heeft de Allianz Group ook een grote afdeling voor vermogensbeheer en verricht het bedrijf bankactiviteiten. De Allianz aandelen zijn beursgenoteerd. Hierbij is de notering aan de beurs in Frankfurt het belangrijkste. Je vindt de aandelen terug op de Euro Stoxx 50 en de DAX. Dit zijn belangrijke aandelenindices.

Geschiedenis

Allianz is in 1890 in Berlijn opgericht door Wilhelm von Finck en Carl von Thieme. Net na de Tweede Wereldoorlog (in 1949) verplaatste het Allianz hoofdkantoor richting München. Aan het begin van de twintigste eeuw opende het een tweede kantoor in de Britse hoofdstad Londen. In de jaren vijftig kwamen er vestigingen bij in Parijs, in de jaren zestig in Italië en in de jaren zeventig werden er vestigingen geopend in Spanje, Nederland, de Verenigde Staten en Brazilië. Het bedrijf nam ook het Britse verzekeringsbedrijf Cornhill Insurance PLC over. Daarnaast kreeg het in de jaren tachtig een belang in het Italiaanse verzekeringsbedrijf Riunione Adriatica di Sicurità (afkorting: RAS).

In 1990 begon Allianz haar activiteiten uit te breiden naar Oost-Europa. In die periode volgde ook een overname van het Amerikaanse verzekeringsbedrijf Fireman’s Fund en vervolgens het Franse verzekeringsbedrijf Assurances Generales de France (afkorting: AGF). Verder ging het bedrijf zich ook op de Aziatische markt richten door middel van een aantal overnames en joint ventures in Zuid-Korea en China.

Alhoewel Allianz al 20% van de Dresdner Bank aandelen in bezit had, nam het in 2001 de bank volledig over. Hiervoor betaalde het bedrijf €24 miljard. Op deze manier slaagde Allianz erin om haar verzekeringen via de 1.200 Dresdner Bank filialen te verkopen. Helaas was deze overname geen succes en daarom werd de Dresdner Bank in 2009 aan Commerzbank verkocht. Voor de verkoop ontving Allianz €10 miljard en daarnaast kreeg het een 30% belang in de fusie tussen Dresdner Bank en Commerzbank.

Allianz Nederland ontstond in het jaar 2003 na een fusie van de verzekeraars Zwolsche Algemeene en Royal Nederland. Het hoofdkantoor van Allianz Nederland is in Rotterdam gevestigd. In 2007 had Allianz een marktaandeel van 2%. Het was hiermee de tiende verzekeraar van Nederland. In maart 2008 begon Allsecur, onderdeel van Allianz Benelux N.V., met de verkoop van autoverzekeringen. Eind 2019 is deze naam veranderd in Allianz Direct en begon het bedrijf ook met de verkoop van woonverzekeringen.

Koers Allianz aandelen

Als we kijken naar de Allianz koersverloop van de afgelopen jaren, dan zien we een stijgende lijn. In vijf jaar tijd is de koers bijna verdubbeld. Natuurlijk heeft ook Allianz veel last ondervonden van het coronavirus en de koers maakte dan ook een diepe duik naar beneden. Maar we zien nu dat het de koers Allianz weer een stijgende lijn vertoont. De Allianz koersen variëren van dag tot dag, maar op 5 februari 2021 stond de koers op €195,70.

Waarom Allianz aandelen kopen?

Allianz is onderdeel van de Allianz Group en behoort hierdoor tot de top verzekeraars ter wereld. Kijkend naar de koersbewegingen van de afgelopen jaren, zien we een mooie stijgende lijn. Helaas heeft het coronavirus een negatieve impact gehad op de koers. Naar verwachting zal Allianz zich hiervan herstellen en daarvan kun je profiteren door nu relatief goedkoop Allianz aandelen te kopen. Belangrijk om te weten: beleggen brengt altijd risico’s met zich mee.

Allianz aandelen verkopen

Mocht je twijfelen aan de koersverwachtingen, dan is het ook altijd een optie om jouw Allianz aandelen te verkopen. Dit kun je vrij eenvoudig doen via een broker. Je vergelijkt de brokers via onze vergelijker op deze pagina.

Dividend Allianz aandelen

Allianz keert jaarlijks dividend uit. De afgelopen vijf jaar zien we een stijgende lijn in deze uitkeringen. In 2016 lag het dividend per aandeel nog op €7,30, maar vijf jaar later is dit gestegen naar een dividend van €9,60 per Allianz aandeel. Hieronder volgt een overzicht van de contante dividenduitkeringen.

Contant dividend 07-05- 2020 EUR 9.60
Contant dividend 13-05-2019 EUR 9,00
Contant dividend 14-05-2018 EUR 8,00
Contant dividend 08-05-2017 EUR 7,60
Contant dividend 05-05-2016 EUR 7,30

Handige feiten over Allianz

 • Allianz Group is een wereldleider in verzekeringen en financiële dienstverlening.
 • Het heeft ruim 85 miljoen klanten in meer dan 70 landen en er zijn meer dan 140.000 medewerkers werkzaam.
 • Nederland valt samen met België en Luxemburg onder Allianz Benelux N.V.
 • Door de handen ineen te slaan in de Benelux is Allianz in staat om zowel haar klanten als de adviseurs met wie het bedrijf samenwerkt goed van dienst te zijn. Op deze manier kan Allianz niet alleen betere verzekeringen bieden, maar ook betere prijzen.

Concurrenten

In Nederland zijn er verschillende verzekeraars die soortgelijke diensten verlenen aan hun klanten. De grootste concurrenten van Allianz zijn Aegon en ASR. Dit zijn dus ook partijen om goed in de gaten te houden. Als deze bedrijven beter presteren dan Allianz, dan is het zeker de overweging waard om in een van deze bedrijven te investeren.

Conclusie

Een Allianz aandeel is interessant voor beleggers die graag in een grote verzekeraar willen investeren. De huidige cijfers laten momenteel weer een stijging zien. Ook lijkt het erop dat dit iets versnelt. Op de lange termijn lijkt het Allianz aandeel daarom een interessante keuze, waardoor je kunt profiteren van de prestaties van dit bedrijf. Allianz heeft al jarenlang een sterke positie in de verzekeringsmarkt.

Kies de juiste broker

Verschillende brokers bieden Allianz aandelen aan, samen met nog veel andere aandelen. De transactie- en bewaarkosten kunnen nogal flink onderling verschillen. Daarom doe je er goed aan om de verschillende aanbieders altijd eerst met elkaar te vergelijken. Bij Spaarbuidel.nl vergelijk je de aanbieders heel gemakkelijk en kun je met een gerust hart een goede keuze maken. Je betaalt dus nooit te veel aan kosten en je kunt jezelf helemaal richten op je Allianz aandeel. Maak daarom nu snel gebruik van onze broker vergelijker op deze pagina.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:00