[rank_math_breadcrumb]

ActivTrades review

door | jun 14, 2022 | Brokers, Investeren | 0 Reacties

Online beleggen kan uitstekend met een platform als ActivTrades. Met deze broker heeft u de mogelijkheid om te handelen in aandelen, grondstoffen, indices en valuta. De firma is opgericht in 2001 en heeft zijn hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. Handelen kan eenvoudig met een online account en ook met een app voor op uw smartphone […]

Online beleggen kan uitstekend met een platform als ActivTrades. Met deze broker heeft u de mogelijkheid om te handelen in aandelen, grondstoffen, indices en valuta. De firma is opgericht in 2001 en heeft zijn hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. Handelen kan eenvoudig met een online account en ook met een app voor op uw smartphone of tablet. Hieronder leest u onze ActivTrades review en vertellen we u over de ervaringen met deze broker, de voor- en nadelen, hoe de betrouwbaarheid en de veiligheid gecontroleerd worden, welke betaalmogelijkheden er zijn en hoe u een account kunt aanmaken bij ActivTrades. Je leest het allemaal in deze ActivTrades review.

Hoe zijn de ActivTrades ervaringen?

Ervaringen met ActivTrades zijn veelal positief. Voor beginnende beleggers en voor ervaren beleggers biedt het platform veel mogelijkheden. Mede door de online mogelijkheden om meer te leren over beleggen, zijn de meeste gebruikers te spreken over het platform. Er wordt goede ondersteuning geboden door de klantenservice, zodat ook beginnende beleggers goed van start kunnen gaan. Om kennis te maken met ActivTrades, kan er ook gebruik worden gemaakt van een demo account. Hieronder lees je de voor- en nadelen van deze ActivTrades.

Voordelen

 • Er kan gebruik gemaakt worden van meerdere platformen om te handelen;
 • ActivTrades heeft een handige app beschikbaar;
 • De klantenservice van de broker krijgt goede beoordelingen;
 • Staat onder toezicht van de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk;
 • Heeft een eigen Education Centre.

Nadelen

 • ActivTrades is niet beschikbaar in het Nederlands
 • ActivTrades is voornamelijk geschikt voor grotere beleggingen.

Is ActivTrades scam: betrouwbaarheid en veiligheid

Er zijn verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen door ActivTrades die ervoor moeten zorgen dat uw gelden en beleggingen veilig zijn. De betrouwbaarheid is daarbij ook uiteraard van belang. U wilt immers alleen in zee gaan met een partij waarop u kunt vertrouwen en waar u veilig mee aan de slag kunt. ActivTrades biedt klanten zekerheid tot een bedrag van € 50.000,- met het Britse Financial Services Compensation Scheme (FSCS). Verder is elke belegger door ActivTrades verzekerd voor de beleggingen in indices, aandelen, obligaties en Bitcoins tot een bedrag van € 1.000.000,-. Het geld van klanten wordt op aparte rekeningen gezet, zodat bij een faillissement geen aanspraak kan worden gemaakt op deze gelden door schuldeisers.

Hoe zit het met de regulering en licenties van ActivTrades?

De broker werkt volgens de reglementen van de Financial Conduct Authority (FCA) uit het Verenigd Koninkrijk. Deze autoriteit voert regelmatig controles uit om te onderzoeken of alle diensten volgens de juiste regels worden aangeboden. Door de strenge eisen die aan deze regels verbonden zijn, is het veilig en vertrouwd om te beleggen met ActivTrades.

Door de verzekeringen die de broker genomen heeft voor beleggingen, zijn uw gelden tot hoge bedragen verzekerd in geval van problemen bij ActivTrades. Zo bent u met het Financial Services Compensation Scheme (FSCS) standaard verzekerd tot een bedrag van € 50.000,- als de broker failliet zou gaan.

Gebruik van SSL-encryptie

De veiligheid van de verbinding wordt gegarandeerd door onder andere een SSL-encryptie. SSL staat voor Secure Sockets Layer en is een wijze waarop er een versleutelde verbinding tot stand wordt gebracht tussen uw apparaat en de servers van ActivTrades. Uw accountgegevens, bankgegevens, geld, beleggingen en andere gevoelige informatie en data zijn hierdoor beveiligd. Een site die gebruik maakt van SSL-encryptie kunt u herkennen aan de URL die begint met ‘https://’ en het slotje naast de URL in de adresbalk.

Hoe maakt u een account aan bij ActivTrades?

Een account openen bij ActivTrades kan heel eenvoudig. U heeft de keuze uit drie accounts die verderop uitgebreider behandeld zullen worden. De accounts die door de broker worden aangeboden zijn: een demo-account, een individueel account en een professioneel account. Daarnaast wordt er door ActivTrades gebruik gemaakt van drie verschillende platformen die ook hieronder behandeld zullen worden. Deze platformen zijn: ActivTrader, MetaTrader 4 en MetaTrader 5. Tot slot zal er stap voor stap worden uitgelegd hoe u een account kunt openen en aan de slag kunt gaan met beleggen bij ActivTrades.

Account overzicht

De verschillende accounts van de broker bieden u de mogelijkheid om een passend pakket te kiezen. Het is afhankelijk van de wensen en behoeften die u heeft, welk pakket het beste bij u past. U heeft de keuze uit:

 • Demo-account: hiermee kunt u kennis maken met beleggen en de platformen van ActivTrades. U belegt in virtuele fondsen en hoeft geen geld te storten om mee te handelen. U loopt daardoor ook geen risico’s als u besluit om te starten met een demo-account;
 • Individuele account: dit pakket kan door beginners en ervaren beleggers gekozen worden. U betaalt geen commissies voor het gebruik van een individueel account en kunt al beginnen met beleggen voor een bedrag van minimaal € 100,-;
 • Professionele account: dit pakket is bedoeld voor handelaar die voor hun beroep beleggen. Het gaat dan voornamelijk om mensen die grote beleggingen doen en veel transacties uitvoeren. Voor het openen van dit account moet er meer dan een half miljoen euro gestort en gebruikt worden.

Platforms

Voor het handelen in aandelen, indices, valuta en andere financiële producten, biedt ActivTrades verschillende platformen aan. Deze platformen zijn:

 • ActivTrader: een platform dat door het bedrijf zelf ontwikkeld is waarmee u gebruik kunt maken van een app voor op uw smartphone. Dit platform is gebruiksvriendelijk en biedt toegang tot meer dan 90 indicatoren;
 • MetaTrader 4: hiermee is het mogelijk om automatisch te handelen. U heeft uitgebreide toegang tot hulpmiddelen zoals grafieken en analyses en kunt gebruik maken van tientallen indicatoren die al vooraf zijn klaargemaakt;
 • MetaTrader 5: dit platform is ook te gebruiken op een smartphone en is tevens gebruiksvriendelijk. Hiermee heeft u net wat meer middelen om op een professionele manier te handelen dan met MetaTrader 4.

Stap voor stap account openen

Een account openen kan door de volgende stappen te volgen:

 1. U maakt een keuze voor een account dat u wilt gaan gebruiken;
 2. Zodra u een keuze gemaakt heeft, kunt u met een online formulier gegevens invullen die gevraagd worden. Het gaat hier om persoonlijke gegevens, gegevens met betrekking tot uw financiën en informatie over uw rekeningen;
 3. De volgende stap is aangeven in welke producten u wilt gaan beleggen;
 4. Daarna kiest u het type rekening dat u hiervoor wilt gebruiken en geeft u aan in welke valuta u wilt werken;
 5. De volgende stap is het opgeven van de eerste storting die u wilt doen;
 6. Na een controle van de gegevens en het accepteren van de voorwaarden, kunt u het account aanmaken;
 7. U ontvangt van ActivTrades een bevestiging waarmee u de aanvraag kunt afronden;
 8. ActivTrades zal uw gegevens nu controleren en goedkeuren;
 9. Na goedkeuring ontvangt u een bericht met de gegevens om in te loggen en aan de slag te gaan.

ActivTrades betaalmethoden

Voor het storten van geld op uw rekening bij ActivTrades kunt u gebruik maken van verschillende betaalmogelijkheden. Hieronder ziet u een overzicht van de betaalmethoden die beschikbaar zijn als u gebruik maakt van een account bij de broker.

Methode Maximale verwerkingstijd Kosten
Bankoverschrijving Dezelfde dag Geen
EU creditcard 30 minuten 0,5 %
EU debit kaart 30 minuten 0,5 %
Internationale creditcard 30 minuten 1,5 %
Internationale debit kaart 30 minuten 1,5 %
Skrill 30 minuten Geen
NETELLER 30 minuten Geen
Sofort 30 minuten Geen
PayPal 30 minuten Geen

Geld opnemen bij ActivTrades

Voor het opnemen van geld van uw rekening bij ActivTrades kunt u ook gebruik maken van verschillende methodes. Hieronder ziet u wat de mogelijkheden zijn en welke eigenschappen er aan de betreffende methodes zijn verbonden.

Methode Maximale verwerkingstijd Kosten
Bankoverschrijving Dezelfde dag Geen
EU creditcard Dezelfde dag Geen
EU debit kaart Dezelfde dag Geen
Internationale creditcard Dezelfde dag Geen
Internationale debit kaart Dezelfde dag Geen
Skrill Dezelfde dag Geen
NETELLER Dezelfde dag Geen
Sofort Dezelfde dag Geen
PayPal Dezelfde dag Geen
Bankoverschrijving US Dollars Dezelfde dag $ 12,50

Aanbod bij ActivTrades

Het aanbod van producten waarin u kunt handelen bij ActivTrades is zeer aantrekkelijk. U heeft de mogelijkheid om te handelen in verschillende valuta, waaronder enkele cryptovaluta zoals Bitcoin en andere Altcoins. Daarnaast kan er in Euro’s, Amerikaanse Dollars, Britse Ponden en tientallen andere valuta worden gehandeld. U heeft hierbij ook de mogelijkheid om te handelen in metalen als goud en zilver. Handelen in indices en obligaties is ook mogelijk op beurzen als de Euronext, de Nasdaq, de FTSE en Dow Jones. Uiteraard is er ook een breed aanbod van grondstoffen en aandelen waarin u geld kunt steken en kunt handelen.

Software en app

De platformen van ActivTrades zijn te gebruiken op een computer of een smartphone. Als u gebruik maakt van een computer of een laptop, dan heeft u uitgebreide software tot uw beschikking die u met een webbrowser kunt gebruiken. U krijgt uitgebreid inzicht in grafieken en analyses van de beleggingen die beschikbaar zijn. De app van de broker is beschikbaar voor smartphones en tablets. Hiervoor moet uw apparaat minimaal beschikken over een Android 5.0 of Apple iOS 10.0 als besturingssysteem. Met de app kunt u altijd en overal inzicht hebben in uw portefeuille, direct kopen of verkopen, nieuwe producten ontdekken en nog veel meer.

Educatie

Om klanten meer te leren over beleggen in het algemeen en over specifieke onderwerpen, wordt er veel educatie aangeboden door ActivTrades. Er zijn verschillende mogelijkheden om te leren over beleggen, over de producten die verhandeld worden, de platformen die u kunt gebruiken en nog veel meer. U kunt dan denken aan seminars die gegeven worden of trainingen waarin u uitleg krijgt over beleggen en bepaalde manieren van handelen. Online worden er ook regelmatig Webinars aangeboden die u achteraf ook terug kunt kijken. Verder is er een breed aanbod van documentatie en handleidingen die betrekking hebben op het gebruik van de accounts, platformen, handelsmogelijkheden en nog veel meer. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om hulp te krijgen en antwoorden op de vragen die u heeft. Daarvoor kunt u 5 dagen in de week 24 uur per dag de klantenservice bereiken via verschillende kanalen.Voorwaarden om te handelen

Voordat u kunt handelen bij ActivTrades, is het goed om op de hoogte te zijn van enkele voorwaarden die er gesteld worden. Zoals u heeft kunnen lezen, wordt er in sommige gevallen een vergoeding gevraagd voor het storten of opnemen van geld. Om te beginnen moet u een eerste storting doen met een minimale waarde van € 100,-. De eerste storting die u wilt maken doet u direct bij het openen van een account. Dit bedrag wordt gezien als uw startkapitaal. Voor het aanmaken van een account moet u ook een minimale leeftijd hebben van 18 jaar. Dit moet u kunnen aantonen met een geldig legitimatiebewijs.

Klantenservice

Als klant bij ActivTrades kunt u 24 uur per dag en 5 dagen in de week aan de bel trekken met de vragen die u heeft. Er wordt ondersteuning geboden door de klantenservice in 12 verschillende talen en de service is beschikbaar in maar liefst 140 landen over de hele wereld. Laat uw telefoonnummer achter op de website van ActivTrades om telefonische contact op te nemen. U kunt daar ook kiezen voor het sturen van een e-mail met de vragen die u heeft. Vaak wordt er binnen een half uur al antwoord gegeven op uw bericht. Met de live chat functie kunt u ook vragen stellen. Dit is zelfs mogelijk in het Nederlands als u daar behoefte aan heeft.

Conclusie

Zoals u in deze ActivTrades review heeft kunnen lezen, zijn de accounts en platformen van de broker voor verschillende producten te gebruiken. U kunt gebruik maken van platformen die ook op een mobiel beschikbaar zijn en bent tot een bepaald bedrag verzekerd, mochten er problemen ontstaan bij de broker. De gebruiksvriendelijkheid van de software en de apps springen er voor ons zeker bovenuit. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om te handelen met ActivTrades en wilt u zien wat de verschillen zijn met andere brokers? Dan kunt u gebruik maken van de vergelijker op deze pagina. Hiermee vindt u binnen no time een geschikte broker die aansluit op uw persoonlijke wensen en eisen.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 18:51