[rank_math_breadcrumb]

Achteraf betalen met Klarna

door | jul 12, 2022 | Geld lenen zonder BKR, In Termijnen Betalen | 0 Reacties

Achteraf betalen in online winkels wordt steeds vaker gedaan aangezien het veel voordelen met zich meebrengt. Klarna is een betaalprovider die dit mogelijk maakt. Zo zijn er tegenwoordig onwijs veel webshops die deze betalingsmethode aanbieden. Hiermee bestel je nu producten en betaal je later.
N
Binnen 5 minuten in termijnen betalen

Online aanvraag binnen mum van tijd zonder papierwerk

N
100% onafhankelijke vergelijking

Vergelijk gratis mogelijkheden voor het betalen in termijnen

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

Top 3 mini leningen in Nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

9 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd

30 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.6 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd

45 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.2 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd

62 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

zakelijke lening

Een betaling via Klarna is erg eenvoudig aangezien het in principe hetzelfde werkt als een normale betaling in een webshop. Bij het afrekenen kies je voor Klarna als betaalmethode en heb je de keuze om direct te betalen of achteraf te betalen. Lees vooral even verder als je meer te weten wilt komen over de mogelijkheden van achteraf betalen met Klarna.

Wat is Klarna?

Klarna is een van oorsprong Zweeds bedrijf dat zich al jaren bezighoudt met het online achteraf betalen. Het is een online betaalmethode geworden die uitgegroeid tot de koploper op het gebied van later betalen oplossingen. Met ‘Klarna Smooth’ hebben klanten van aangesloten webshops de mogelijkheid om direct te betalen of te kiezen voor een later betalen optie.

In het geval van het laatste kun je de nieuwste producten nu bestellen en hoef je achteraf pas te betalen. Hierdoor kun je de producten eerst in het echt bekijken en uittesten voordat je definitief overgaat tot de aanschaf ervan. Mochten de producten niet naar wens zijn of niet precies werken zoals je had gehoopt? Dan kun je de producten kosteloos terugsturen en hoef je niets te betalen.

Waarom kiezen voor Klarna achteraf betalen?

Betalen via Klarna kent onwijs veel voordelen voor zowel consumenten als webshops. De mogelijkheid achter te kunnen betalen met Klarna wekt namelijk vertrouwen op bij consumenten. Zo krijgen zij de mogelijkheid om de producten eerst te zien voordat ze hoeven te betalen. Hierdoor wordt online shoppen vergelijkbaar met fysiek shoppen aangezien je bijvoorbeeld kleding eerst kunt passen voordat je ervoor betaald.

Bovendien is het voor webshops een goede zet om betaalmethodes als Klarna aan te bieden in de webshop. Dit wekt namelijk vertrouwen bij de consument waardoor ze eerder een bestelling zullen plaatsen. Als alles soepel verloopt, is de kans groot dat klanten zullen terugkeren voor andere aankopen.

Klarna wordt veel gebruikt bij de aanschaf van kleding en producten met een hoge aanschafprijs. Aangezien de meeste mensen kleding eerst willen passen is achteraf betalen een fijne optie om voor te kiezen. Ook bij producten met een hoge aanschafprijs is het fijn als je eerst kunt bepalen of het product het geld waard is.

Mocht kleding niet goed zijn of een duur product niet werken zoals gewenst? Dan kun je deze kosteloos terugsturen en hoef je niet te wachten op het retourgeld. Dit scheel een hoop tijd en neemt de frustratie van klanten die wachten op hun geld weg. Ideaal voor zowel de consument als de online winkel.

Hoe werkt Klarna?

Wij krijgen zo nu en dan weleens de vraag: ‘hoe betaal je met Klarna?’ Betalen met Klarna is vrij eenvoudig en werkt in principe hetzelfde als betalen met iDeal. Het enige verschil is dat je niet direct voor de producten hoeft te betalen, maar pas na ontvangst kunt bepalen of je de producten houdt of terugstuurt.

In een aangesloten webshop kun je producten bestellen zoals je gewend bent. Vervolgens kies je bij het afrekenen voor Klarna als betaalmethode. Vul je gegevens in en de bestelling zal verwerkt worden.

Vanaf het moment dat je de producten hebt ontvangen, ontvang je een digitale acceptgiro via de mail die binnen 14 dagen betaald dient te worden. Ook is het mogelijk om via Klarna in termijnen te betalen, maar hier worden wel extra kosten voor in rekening gebracht.

Mocht het zo zijn dat je de eerste betaaldatum niet haalt door omstandigheden? Dan kun je de eerste datum van de Klarna betaling uitstellen. Dit kun je eenvoudig aangeven via jouw account van Klarna. Komt er geen nieuwe betaaldatum te staan? Dan is het voor die aankoop niet mogelijk om betaling uit te stellen.

Hoe zit het met de Klarna achteraf betalen kosten?

Bij webshops met Klarna is het mogelijk om achteraf te betalen. Dit houdt in dat de producten eerst geleverd worden waarna je een digitale acceptgiro ontvangt. Deze dien je binnen 14 dagen te betalen wat betekent dat Klarna de bestelling als het ware voorschiet. Hiervoor worden echter geen extra kosten voor in rekening gebracht, mits je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Zo betaal je geen extra kosten in de volgende gevallen:

 • Als je gebruik maakt van de Klarna app
 • Als je kiest voor ‘nu betalen’
 • Als je kiest voor betaling in 3 termijnen *
 • Als je kiest voor betaling binnen 14 of 30 dagen *

* Er kunnen extra kosten in rekening gebracht worden wanneer er op de vervaldag niets of onvoldoende is betaald. Bovendien kunnen er kosten in rekening gebracht worden wanneer je gebruik maakt van de optie om de vervaldatum uit te stellen.

Hoe verdient Klarna geld?

Maar hoe verdient Klarna dan eigenlijk haar geld? Een goede vraag die we regelmatig gesteld krijgen aangezien het bedrijf ook geld moet verdienen. Klarna verdient voornamelijk geld doordat webshops Klarna moeten betalen om de betaalmethode aan te bieden. Hierdoor krijgen webshops namelijk meer bestellingen wat voor beide partijen dus gunstig is.

Daarnaast verdient Klarna ook geld aan consumenten die te laat betalen of gebruik maken van de optie om de vervaldatum uit te stellen. Dit zijn vaak kleine bedragen, maar kunnen door het groot aantal gebruikers uiteindelijk veel geld opleveren.

Waar kan je met Klarna betalen?

Wil je graag weten waar je achteraf met Klarna kan betalen? Bekijk dan ons overzicht met alle webshops die aangesloten zijn bij Klarna. Zo zie je in één oogopslag bij welke webshops je kunt betalen met Klarna en kun je direct de webshop bezoeken. Bestel vandaag nog jouw splinternieuwe producten en betaal later!

Kan je bij Klarna ook in termijnen betalen?

Betaal in delen (Gespreid Betalen) is een doorlopend krediet dat wordt aangeboden door Klarna aan consumenten. Je kunt bij Klarna een kredietlimiet van € 1000,00 euro die (steeds opnieuw) kan worden gebruikt voor de aankoop van goederen of diensten bij winkels die betalen in termijnen aanbieden bij hun afrekenproces.

Waarom kan ik niet meer achteraf betalen via Klarna?

Heb je op dit moment nog openstaande facturen of overdrachten open staan bij een incassobureau, dan is het vaak geen optie meer om gebruik te maken van achteraf betalen. Ga dus bij jezelf na of er eventueel zaken open staan zodat je weer gebruik kunt maken van achteraf betalen via Klarna.

Is Klarna een betrouwbare partij?

Gebruik maken van achteraf betalen van Klarna is altijd snel en veilig geregeld. Je ontvangt van Klarna een rekening met daarop de betalingsgegevens van de aankoop. Deze gegevens zijn ook terug te vinden in je mijn account omgeving in de Klarna app of website.

Hoe lang kun je een Klarna betaling uitstellen?

Met Klarna krijg je de mogelijkheid om een betaling voor 10 dagen te snoozen, dit is de eerste keer altijd gratis. Heb je langer nodig dan 10 dagen? Dan kun je met een kleine bijdrage van tussen de €0,40 en €1,90 de betaling nog 30 dagen langer uitstellen. Het uitstellen van je betaling kan worden geregeld in de Klarna app.
Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 23:14

0 reacties

Tot €500,- | 30 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,6/5

Tot €1000,- | 45 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

Tot €2500,- | 62 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5