[rank_math_breadcrumb]

Accenture aandelen review

door | jun 9, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van beleggen in Accenture aandelen? Hier vind je meer informatie over beleggen in Accenture aandelen, waaronder de actuele Accenture koers en meer over het kopen en verkopen van deze aandelen. Accenture is een organisatieadviesbureau dat diensten biedt voor management, technologie en outsourcing; deze diensten worden internationaal aangeboden in verschillende […]

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van beleggen in Accenture aandelen? Hier vind je meer informatie over beleggen in Accenture aandelen, waaronder de actuele Accenture koers en meer over het kopen en verkopen van deze aandelen.

Accenture is een organisatieadviesbureau dat diensten biedt voor management, technologie en outsourcing; deze diensten worden internationaal aangeboden in verschillende industrie- en bedrijfstakken.

Het is goed mogelijk om aandelen te kopen binnen dit bedrijf. Hoe dit precies werkt en wat je mogelijkheden zijn, lees je hier. Ook lees je hier meer informatie over het vinden van de beste broker.

Geschiedenis

Het bedrijf Accenture was eerst een consultanty-afdeling van Arthur Andersen, een accountantskantoor in Chicago. In 1989 ging deze tak aan de slag onder de naam Andersen Consulting.

Na opgelopen spanningen tussen Arthur Andersen en Andersen Consulting, gingen de twee partijen in augustus 2000 los van elkaar verder. Dit leidde er ook toe dat de naam veranderd werd in Accenture.

In 2001 bracht Accenture aandelen uit in primaire emissie (beursintroductie); dit gebeurde op de NYSE (New York Stock Exchange). De kosten waren op dat moment $14,50 per aandeel. Bij de sluiting van de beurs stonden de aandelen op $15,17 en was er een winst gemaakt van 1,7 miljard dollar.

Bekijk aanbieders van Accenture aandelen

Let op: Risicowaarschuwing: beleggen gaat gepaard met risico’s, CFD’s zijn complexe instrumenten en hebben een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van de hefboomwerking. 78,04% van de rekeningen van retailbeleggers verliest geld bij het verhandelen van CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Waarom Accenture aandelen kopen?

Een aandeel van Accenture kopen kan om verschillende redenen. Net als bij veel andere bedrijven is Accenture inmiddels een grote naam in management en technologie.

Het kan slim zijn om te beleggen in grote bedrijven; je bent in dit geval voor een groot gedeelte verzekerd van rendement. Hoewel er altijd risico bij komt kijken, ligt het risico bij een gevestigd bedrijf lager dan bij bijvoorbeeld een startup.

Aandelen van Accenture kopen doe je het beste met een goede broker. Een broker biedt een overzichtelijk platform voor het kopen en verkopen van aandelen. Hier kun je terecht voor het vergelijken van verschillende brokers.

Accenture aandelen verkopen

Heb je op dit moment een aandeel van Accenture? Dan kan het slim zijn om deze op het juiste moment te verkopen. Bij beleggen kijk je altijd naar de lange termijn: het loont dus om je aandelen zo lang mogelijk vast te houden.

Het is hierbij belangrijk om je niet te laten beïnvloeden door de schommelingen in de markt. Verkoop je aandelen van Accenture niet omdat de koersen op korte termijn gedaald of gestegen zijn. Verkopen doe je altijd voor een hogere koers dan waarvoor je hebt gekocht. Zo behaal je winst.

Feiten over Accenture aandelen

De aandelen van Accenture worden verhandeld op de bekende New York Stock Exchange op Wall Street. Hier worden de aandelen verhandeld onder de afkorting ACN. Hoewel Accenture van oorsprong een Amerikaans bedrijf is, is het hoofdkantoor gevestigd in Dublin.

Conclusie

Het is altijd belangrijk om je opties te overwegen voordat je besluit te gaan beleggen in Accenture aandelen. Voordat je een aandeel van dit bedrijf gaat kopen, is het een aanrader om eerst op zoek te gaan naar een goede broker.

Een broker helpt je bij het vinden van de beste aandelen en zorgt daarnaast ook voor een duidelijk overzicht, zodat je zelf nooit het overzicht kwijtraakt. Vooral als beginnende broker is het goed om te weten dat je verschillende mogelijkheden hebt met brokers. Hier kun je brokers met elkaar vergelijken om zo de beste keuze te maken.

Koop ACN aandelen

Koers Accenture aandelen

Om een aandeel van Accenture te kopen, is het belangrijk om te weten wat de koers van de aandelen precies doet. Waarom is het belangrijk om hiernaar te kijken?

  • Het is mogelijk om te zien hoe Accenture reageert op veranderingen in de markt;
  • Via de koers kun je direct een order plaatsen op het aandeel;
  • Koersbewegingen helpen je bepalen wanneer het slim is om te kopen of verkopen.

Net als bij veel andere bedrijven zal ook de koers Accenture schommelen. Het is dan ook goed om hier rekening mee te houden bij beleggen in Accenture aandelen. Wil je direct toeslaan en Accenture aandelen op de beurs aankopen bij een betrouwbare partij? Klik dan op deze link

Dividend Accenture aandelen

Wanneer je gaat beleggen in aandelen van Accenture, is het ook altijd goed om te kijken naar de winstuitkering aan de aandeelhouders. Hier vind je het overzicht van het dividend van Accenture:

DatumDividendRendement
09-10-2020 0,881,43 %
15-07-2020 0,81,35 %
15-04-2020 0,81,54 %
15-01-20200,82,12 %

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of eigen onderzoek gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: aug 20, 2022 @ 13:56