[rank_math_breadcrumb]

Abbott aandelen review

door | jun 5, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van beleggen in Abbott aandelen? Dan is het eerst belangrijk om iets te weten over het bedrijf. Want met de juiste informatie kun je een goede eerste stap maken in het proces van beleggen in een aandeel van Abbott. Maar waar moet je rekening mee houden en welke broker […]

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van beleggen in Abbott aandelen? Dan is het eerst belangrijk om iets te weten over het bedrijf. Want met de juiste informatie kun je een goede eerste stap maken in het proces van beleggen in een aandeel van Abbott.

Maar waar moet je rekening mee houden en welke broker is het beste om te gaan beleggen in deze aandelen? Dat lees je hier!

Abbott Laboratories is een farmaceutisch bedrijf. De kernactiviteit van het bedrijf is het vervaardigen en ontwikkelen van voedingsproducten, medische hulpmiddelen en diagnostische apparatuur.

Het bedrijf is van oorsprong Amerikaans en heeft inmiddels ook meerdere vestigingen in Nederland, waaronder in Alkmaar, Breda en Zwolle. Hier lees je alle belangrijke informatie over het Abbott aandeel.

Geschiedenis

Abbott Laboratories werd opgericht in 1888 door Wallace C. Abbott. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Lake Bluff, Illinois. Inmiddels is Abbott uitgegroeid tot een wereldwijd opererend en beursgenoteerd bedrijf.

Het bedrijf heeft ongeveer 107.000 medewerkers in dienst. In 2013 werd het bedrijf opgesplitst in twee onafhankelijke bedrijven: Abbott en AbbVie.

AbbVie is een nieuw biopharma-bedrijf dat actief is in onderzoek bij immunologie, oncologie en virologie. In 1929 kwamen de eerste aandelen van Abbott op de beurs: dit is ook het jaar van de beurskrach waardoor de Great Depression begint.

Koers Abbott aandelen

Om op een goede manier te kunnen beleggen in aandelen van Abbott, is het goed om te weten hoe het ervoor staat met de koers Abbott. Het is goed mogelijk om op dit moment de actuele koers Abbott Laboratories te bekijken.

Deze zijn overal online vindbaar. Koersen kunnen constant veranderen en daarom is het belangrijk om deze in de gaten te houden wanneer je gaat beleggen.

Ook de Abbott koers kent schommelingen en het is goed om hier op in te spelen. Er zijn verschillende zaken die de koers van Abbott je kan vertellen:

  1. Voor hoeveel jij een Abbott aandeel kan kopen en verkopen;
  2. Hoeveel je kunt verdienen met het verkopen van een Abbott aandeel;
  3. Welke invloed bepaalde gebeurtenissen hebben op de waarde van aandelen.

Waarom Abbott aandelen kopen?

Voordat je overgaat op het kopen van Abbott aandelen is het goed om te weten waarom dit slim is om te doen. Er worden regelmatig analyses vrijgegeven met belangrijke aandachtspunten voor het beleggen in aandelen van Abbott.

Wil jij een aandeel van Abbott kopen? Er zijn verschillende redenen waarom je dit zou kunnen doen:

  • Abbott Laboratories staat bekend als een bedrijf met baanbrekende oplossingen voor de gezondheidszorg;
  • Abbott houdt zich bezig met het investeren in duurzame oplossingen;
  • Het is interessant om in de gaten te houden welke partnerschappen er ontstaan en hoe Abbott omgaat met ontwikkeling van nieuwe producten en de concurrentiestrijd in deze industrie;
  • Investeren in Abbott zorgt voor een stabiele groei.

Abbott aandelen verkopen

Wil je Abbott aandelen verkopen? Wanneer je belegt in aandelen van Abbott, is het ook mogelijk om deze aandelen weer te verkopen.

Het is slim om dit te doen op het moment dat de waarde van de aandelen hoog is: je verkoopt de aandelen dan voor een hogere prijs dan jij ze gekocht hebt.

Op deze manier behaal je winst op een aandeel van Abbott. Het is wel belangrijk om hierbij gebruik te maken van de beste broker. Er zijn verschillende brokers beschikbaar: maar welke is het beste voor jou?

Maak vrijblijvend gebruik van de online vergelijker om zo de best mogelijke broker te vinden voor beleggen in Abbott aandelen.

Dividend Abbott aandelen

Ben je benieuwd naar het dividend op het Abbott aandeel? Er zijn bedrijven die winst uitkeren op de aandelen; dit wordt ook wel het dividend genoemd.

Het kan dus aantrekkelijk zijn om te kiezen voor een bedrijf als Abbott, waar iedere drie maanden een dividend wordt uitgekeerd. Onderstaand vind je een overzicht van het uitgekeerde dividend bij Abbott Laboratories.

Deze informatie is belangrijk om te weten voordat je gaat beleggen in deze aandelen. De cijfers:

DatumDividendRendement
14-10-20200.361,34 %
14-07-20200.361,35 %
14-04-20200.361,56 %
14-01-20200.361.61 %

Feiten over Abbott aandelen

Beleggen in Abbott aandelen brengt risico’s met zich mee. Dit is bij ieder bedrijf zo, omdat het niet precies te voorspellen is wat de Abbott koers gaat doen.

Het is bij Abbott interessant om te kijken naar de verloop van de koers, omdat zij te maken hebben met een industrie waar ze veel concurrenten hebben, waaronder Pfizer, Johnson & Johnson en GlaxoSmithKline.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van bedrijven die producten aanbieden die vergelijkbaar zijn met die van Abbott en welke invloed dit heeft op de prijzen en dus ook de aandelen.

Conclusie

De aandelen van Abbott hebben als grote voordeel dat het over het algemeen slim is om hierin te beleggen. Toch is het ook altijd belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheid dat er niet altijd sprake is van winst.

Beginnen met beleggen in aandelen van dit bedrijf? Dan is het slim om de ontwikkelingen rondom dit bedrijf in de gaten te houden. Ten tweede is het een aanrader om voor een goede broker te kiezen.

Een goede broker geeft je een duidelijk overzicht en adviezen over je mogelijkheden. Met de online vergelijker kies je een broker die het beste aansluit bij jouw persoonlijke wensen.

Wanneer je gebruik maakt van de beste broker kun je je beter focussen op het beleggen in Abbott aandelen. Daarnaast hoef je niet bang te zijn voor onverwachte hoge kosten.

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:04