Mona Coin is een virtuele activa welke afkomstig is uit Japan. De cryptomunt wordt het meest gebruikt als betalingsoptie in kleine winkels en online. Het is een snelle en gemakkelijke vorm van betalen. Daarnaast geven mensen ook fooi in de vorm van Mona Coin. Door al deze praktische toepassingen van de cryptomunt is er een soort exclusieve gemeenschap ontstaan van gebruikers van Mona Coin. Het systeem van Mona werkt op het concept van een Proof of Work (PoW) systeem. Dit is hetzelfde systeem als het systeem dat op de blockchain van BTC wordt gebruikt. De ontwikkelaars van Mona brachten als eerste de Segregated Witness technologie (afgekocht Segwit technologie) op de cryptomarkt.
Het grootste voordeel van Mona Coin is de snelheid van het netwerk. Het snelheid is ontzettend snel en het maken van een blok kost slechts 1,5 minuut. Hierdoor gaat het proces van mining ook veel sneller dan bij andere netwerken zoals de Bitcoin. Het minen wordt ook gemakkelijker en kan door meer mensen worden gedaan vanuit hun eigen huis. Daarnaast zijn de blokken voor mining ook onderverdeeld in verschillende niveaus van moeilijkheid. Hierdoor kan iedereen beginnen met minen en zichzelf zo ver ontwikkelen als hij of zij wil.
De geschiedenis van het protocol
De lancering van de Mona Coin vond plaats aan het begin van het jaar 2014. Op 1 januari 2014 om precies te zijn. Deze cryptocurrency werd gemaakt om te dienen als P2P elektronisch geld. Het werd bedoeld als een digitale valuta die de inwoners van Japan in het dagelijks leven kunnen gebruiken.
Na de introductie van Mona werd er een soft fork uitgevoerd om de Segwit technologie te implementeren. Deze soft fork vond plaats op blok 937440. De Segwit technologie werd geïmplementeerd om de Mona Coin op één lijn te houden met andere bekende grote cryptocurrencies zoals de Bitcoin en Litecoin. Daarnaast is naar verluidt van zeggen ook het Lightning Network geïmplementeerd door Mona Coin.
Waar kan ik veilig MonaCoin kopen?
Voor het MonaCoin kopen zult u eerst Bitcoins moeten kopen. Het is ook mogelijk om ETH te verruilen voor MONA op de cryptomarkt. Er zijn verschillende beurzen waar u terecht kunt om Mona Coin te kopen. Voorbeelden van beurzen zijn:
- CoinSwitch
- ShapeShift
- Bittrex
- BLEU TRADE
Wilt u het onderlinge verschillen tussen de diverse exchanges weten? Dan kunt u de handige vergelijker gebruiken op deze pagina.
Waar kunt u Mona Coin verkopen?
Net als het kopen van Mona Coin is ook het verkopen van Mona Coin mogelijk bij exchanges. Er zijn meer dan 10 beurzen waar u terecht kunt voor het verkopen van Mona Coin. MONA kan verhandeld worden tegen verschillende cryptocurrencies zoals BTC, ETH, LTC, etc. Deze cryptocurrencies kunnen vervolgens verhandeld worden voor fiatvaluta’s als de euro, dollar, pond, etc. Verschillende beurzen waar u MONA kunt verkopen zijn:
- LiveCoin
- Cryptsy Cryptocurrency Settlement
- Zaif
- Bittrex
Technische specificaties
Live Monacoin koers
De MonaCoin koers zegt veel over de ontwikkeling van het project. Als het de makers lukt om de coin daadwerkelijk te introduceren als valuta in het dagelijks leven dan zal de koers stijgen. Bij negatieve ontwikkelingen zal de koers juist dalen. U kunt live de ontwikkelingen van de Mona koers volgen.
Wat is er uniek aan het platform?
Na zijn lancering in 2014 begon MONA te werken aan zijn roadmap. Het doel was om de meest bruikbare cryptocurrency te worden voor met name de inwoners van Japan. Een aantal unieke en kenmerkende eigenschappen van het platform zijn:
- MONA is een hard fork van Litecoin
- Het aanbod van MONA dat op de cryptomarkt rondgaat is vele malen groter dan het aanbod van BTC of LTC.
- Het platform draaide op een uniek native hashing algoritme genaamd het Scrypt hashing algoritme. Echter, vanwege omstandigheden moest het platform overschakelen naar de Lyra2REv2 technologie
- De bloktijden van MONA zijn zeer kort.
Wat is een MONA wallet?
Er is meer dan één soort MonaCoin wallet beschikbaar. Op de website van Mona Coin zelf vindt u een geschikte software wallet voor elk bestuurssysteem. Echter, wanneer u liever geen MonaCoin wallet maar een externe wallet gebruikt, dan is de keuze beperkt. De externe wallets die u wellicht kunt gebruiken zijn:
- Electrum MONA wallet
- Coinomi Wallet
- AtomicDEX
Nu starten met investeren in Mona
Tijdens zijn introductie en lancering was Mona Coin ontzettend populair. Echter, het lijkt erop alsof de Monacoin crypto token zijn beste dagen heeft gehad. Echter, dit kan natuurlijk schijn zijn. Wanneer het platform hard aan de weg timmert en zich focust op zijn eigen visie dan kan het maar zo zijn dat de munt nog betere dagen te wachten staat. Echter, een positieve ontwikkeling is helaas niet gegarandeerd. Daardoor moet u de risico’s van het investeren in Mona in acht nemen wanneer u nu start met investeren. Wanneer u zeker wilt weten dat het verstandig is om te investeren in Mona Coin dan kunt u contact opnemen met een financieel adviseur om hierover te praten.
Veelgestelde vragen over Mona
Het netwerk van Mona was dus slechts kort populair en bekend. Hierdoor zitten veel investeerders hedendaags nog met vragen. Hieronder worden een aantal veelgestelde vragen over Mona Coin beantwoord.
Wie is de ontwikkelaar van Mona Coin?
U heeft al enigszins kennis kunnen maken met de geschiedenis van Mona. Het is onbekend wie de ontwikkelaar is achter het hele project. Deze ontwikkelaar is namelijk anoniem en gaat schuil onder de naam ‘Mr. Watanbe’.
Hoe is de stand van zaken rondom Mona Coin in Japan?
In Japan is de Mona Coin meer geaccepteerd dan in andere landen. De Mona Coin wordt daar al geaccepteerd als betalingsmiddel in verschillende fysieke en online winkels. Daarnaast is de MonaCoin crypto token ook gekeurd door de Japanse Financial Services Agency.
Wanneer was de laatste piek in de MONA koers?
Vanaf 2014 tot 2017 was er een langzame stijging in de koers van MONA te zien. De eerste keer dat de koers piekte was in oktober van het jaar 2017. Deze piek werd veroorzaakt door een sterke toename van de interesse in de munt. De laatste piek is rond de jaarwisseling van 2017 en 2018 geweest. Echter, deze piek was niet specifiek voor MONA. De piek vond klaar in de koers van elke altcoin. Daarom volgde er ook een sterke koersdaling na deze piek, om de koersen weer te normaliseren.