Zakelijke betaalrekeningen zijn ook geschikt voor kleine bedrijven. Eigenaren van kleine bedrijven staan voor talloze uitdagingen in de huidige fluctuerende markten, niet in de laatste plaats financieel.
Afgezien van het aannemen en behouden van werknemers, het aantrekken en behouden van klanten en het vinden van tijd voor een vakantie, moeten eigenaren van kleine bedrijven de boeken in evenwicht brengen en plannen maken voor de toekomst – allemaal terwijl ze winst maken. Waarom een zakelijke rekening dan handig is? Een zakelijke rekening kan helpen om het financiële leven van een ondernemer op orde te houden.
Maar hoe vind jij de beste zakelijke rekening? Door te vergelijken! Een zakelijke betaalrekening vergelijken kan heel gemakkelijk met behulp van de vergelijker op deze pagina. Wil jij meer weten over zakelijke rekeningen? Lees dan snel verder.
Wat is een zakelijke bankrekening?
Een zakelijke rekening is een rekening die de bedrijfseigenaar helpt zakelijke transacties gescheiden te houden van persoonlijke financiën en wordt meestal geleverd met speciale voorwaarden voor bedrijven. De voordelen van het krijgen van een aparte bankrekening voor jouw bedrijf zijn duidelijk te zien. Waarom een zakelijke rekening aanvragen erg zinvol kan zijn? Het helpt bedrijfseigenaren hun uitgaven bij te houden, de cashflow te managen en het gemakkelijker te maken om belastingverplichtingen te berekenen.
Zakelijke bankrekeningen verschillen van privé- of persoonlijke bankrekeningen, omdat ze speciaal voor bedrijf, is het raadzaam om er één te zoeken die lage zakelijke rekening kosten en goede rentetarieven biedt.
Het hangt grotendeels af van wat de normale bedrijfsvoering is. Als jij bijvoorbeeld verwacht voornamelijk elektronisch te betalen, biedt de beste zakelijke rekening goedkope of gratis elektronische transacties. Aan de andere kant, als jouw bedrijf voornamelijk cheques gebruikt dan moet jij op zoek gaan naar lagere kosten voor papieren transacties.
Zakelijke betaalrekeningen versus persoonlijke betaalrekeningen
Op het eerste gezicht lijkt een zakelijke betaalrekening niet zo anders dan een persoonlijke betaalrekening. Beide stellen jou in staat om stortingen en opnames te doen, cheques op te stellen of ACH-betalingen uit te voeren. Ook is het doen van aankopen en het opnemen van geld mogelijk met een debetkaart van beide betaalrekeningen. En beide kunnen jouw geld mogelijk redden via bescherming tegen rekening-courantkredieten.
In termen van hoe betaalrekeningen werken is het belangrijkste verschil tussen een persoonlijke en een zakelijke betaalrekening de kosten. Zakelijke betaalrekening kosten zijn te vinden bij elke aanbieder van zakelijke rekeningen. Zorgvuldig een zakelijke rekening vergelijken kan echter wel helpen om de goedkoopste zakelijke rekening te vinden. Een zakelijke betaalrekening vergelijken kan eenvoudig met de vergelijker op deze pagina.
Hoewel veel banken afzien van hun zakelijke betaalrekeningkosten als jij een minimum-dag-saldo behoudt, een minimumaantal directe stortingen per maand heeft of elke maand een minimumbedrag uitgeeft met jouw bijbehorende betaalpas, zijn deze minimumvereisten meestal hoger dan vergelijkbare vrijstellingen die worden aangeboden voor persoonlijke betaalrekeningen.
Ben jij benieuwd welke verschillende soorten zakelijke betaalrekeningen er allemaal zijn? Een zakelijke betaalrekening vergelijken kan nu heel eenvoudig met behulp van de vergelijker op deze pagina! Op deze manier vind jij de goedkoopste zakelijke rekening die bij jou past.
Waarom een zakelijke rekening openen?
Op het eerste gezicht lijkt het gebruik van hetzelfde account voor jouw zakelijke en persoonlijke financiën de eenvoudigste en goedkoopste optie. Het openen en onderhouden van ten minste één zakelijke bankrekening die gescheiden is van jouw persoonlijke financiën is echter verstandig. Hier onder staan een aantal redenen waarom een zakelijke rekening openen erg handig kan zijn.
- Houd jouw persoonlijke en zakelijke transacties gescheiden. Als jouw bedrijf is opgericht dan moet jij alle financiële transacties via jouw bedrijf afhandelen, vooral die met betrekking tot belastingen. Dit is de belangrijkste reden voor het openen van een bankrekening voor kleine bedrijven, los van jouw persoonlijke rekeningen. Een zakelijk account staat ook ondertekenings-bevoegdheid van iemand anders toe, indien nodig, terwijl een persoonlijk account dit niet doet. En het voorkomt het verwarren van persoonlijke en zakelijke transacties.
- Begin met het opbouwen van een kredietprofiel voor jouw bedrijf. Een kleine zakelijke bankrekening is de basis voor het opbouwen van jouw bedrijfskrediet, zodat jij zakelijke creditcards, kredietlijnen, leningen of hypotheken op naam van het bedrijf kunt aanvragen in plaats van op jouw eigen naam. Het hebben van een zakelijke rekening helpt jou ook om de rentelasten en leenkosten van jouw bedrijf gescheiden te houden voor boekhoudkundige en belastingaangiftedoeleinden.
- Presenteer jouw bedrijf professioneler op de markt en aan collega’s. Met een zakelijke rekening kunnen anderen (zoals klanten, concurrenten en leveranciers) weten dat jij serieus bent over jouw bedrijf. Het openen van een kleine zakelijke rekening betekent dat jij cheques kunt accepteren en storten die op jouw bedrijfsnaam moeten worden betaald, in plaats van klanten te vragen om persoonlijk een cheque aan jou te schrijven. En het creëert een professioneel imago met jouw leveranciers, wat een gunstige invloed kan hebben op de voorwaarden van jouw accounts bij hen.
- Bespaar tijd en geld op belastingtijd. Wanneer jij een zakelijke rekening gebruikt voor jouw professionele transacties, dan is het gemakkelijker voor anderen (zoals jouw boekhouder en accountant) om de informatie te vinden die ze nodig hebben. jouw accountant besteedt bijvoorbeeld minder tijd aan het identificeren van zakelijke transacties om aan het einde van het jaar een jaarrekening te maken, in plaats van jouw persoonlijke account te sorteren om relevante transacties te identificeren.
Op belastingtijd is het ook efficiënter voor jouw accountantskantoor om de zakelijke financiële informatie te verzamelen die zij nodig hebben om jouw belastingen in te dienen. En de bespaarde tijd kan ook geld besparen op jouw boekhoudkosten.
Heb ik een zakelijke betaalrekening nodig?
Een zakelijke betaalrekening openen is een gemakkelijke beslissing voor elke beginnende ondernemer die van plan is een traditioneel bedrijf te starten of die hoopt van zijn niet-traditionele bedrijf een belangrijke bron van inkomsten te maken. Als jij een traditioneel bedrijfsplan hebt of als jij van plan bent om jouw nevenactiviteiten te zien groeien en gedijen, dan is een zakelijke betaalrekening een duidelijke behoefte aan jouw onderneming.
De beslissing is iets minder voor de hand liggend wanneer jouw bedrijf een side hustle, gig of manier is om de eindjes aan elkaar te knopen. Tenzij jij echter bereid bent om zorgvuldige administratie van jouw zakelijke transacties bij te houden op jouw persoonlijke betaalrekening, kan zelfs een incidentele side hustler vinden dat een zakelijke betaalrekening een waardevolle aanvulling is op hun financiële plan.
Gemakkelijk een zakelijke rekening vergelijken
Veel banken hebben beperkingen en voordelen voor zakelijke betaalrekeningen die van invloed kunnen zijn op de financiële gezondheid van jouw bedrijf. Het is belangrijk om deze variabelen te begrijpen bij het kiezen van de juiste betaalrekening voor jouw bedrijf. Hieronder staan daarom een aantal belangrijke variabelen uitgelicht die jou kunnen helpen bij het vinden van de goedkoopste zakelijke rekening.
- Limieten voor contante stortingen. Jouw bank kan het bedrag aan contant geld dat jij kunt storten op jouw zakelijke betaalrekening beperken, gratis elke factureringscyclus. Nadat jij de limiet hebt bereikt, moet jij tijdens die factureringscyclus contante administratiekosten betalen voor eventuele verdere contante stortingen. Als jouw bedrijf voornamelijk in contanten handelt, moet jij een zakelijke betaalrekening vinden met een voldoende hoge stortingslimiet.
- Transactielimieten. Banken kunnen ook het aantal transacties beperken dat jij elke factureringscyclus gratis kunt verwerken, waarna jij mogelijk een vergoeding per transactie moet betalen. De maandelijkse transacties kunnen tellerdeposito’s, ATM-deposito’s, cheques en elektronische debet/credits omvatten, en jij zult meestal transacties vinden die beperkt zijn tot ongeveer 200 per maand.
- Zakelijke rekening kosten. Zoals hierboven vermeld, hebben zakelijke betaalrekeningen meer kans op maandelijkse onderhoudskosten in vergelijking met persoonlijke betaalrekeningen, en de vereisten voor het afzien van deze kosten zijn meestal hoger. Het is belangrijk om de specifieke minimumsaldo- en transactievereisten te kennen om de kosten van jouw account te vermijden.
- Gebundelde diensten. Sommige banken bieden vrijstellingen van zakelijke betaalrekeningkosten aan als jij je ook aanmeldt voor hun merchant services of zakelijke creditcards.
- De rente. Sommige zakelijke betaalrekeningen betalen rente over jouw saldo, hoewel het belangrijk is om de cijfers te kraken om te zien of de rente eventuele kosten waard is die jij mogelijk moet betalen.
Een zakelijke betaalrekening vergelijken is dus best lastig. Elk van de hiervoor genoemde punten individueel uitzoeken bij de verschillende aanbieders van betaalrekeningen kost natuurlijk ontzettend veel tijd. Een zakelijke rekeningen openen moet gemakkelijker kunnen. Daarom kun jij op deze pagina een vergelijker vinden. Met behulp van deze vergelijker vind jij gemakkelijk en snel de goedkoopste zakelijke rekening die bij jouw situatie past.
Welke zakelijke rekening kosten zijn er?
Zakelijke bankrekeningen hebben vaak extra kosten voor het gebruik van jouw account. Dus het is belangrijk om de zakelijke rekening kosten te begrijpen voordat jij een rekening opent. Zelfs op de meest concurrerende zakelijke bankrekeningen kunnen verborgen kosten zitten in de kleine lettertjes. Wanneer jij een bankrekening kiest dan is er geen vervanging voor het lezen van de algemene voorwaarden om erachter te komen wat er daadwerkelijk in rekening wordt gebracht voor jouw dagelijkse bankzaken. Dat komt omdat kleine kosten per transactie in de loop van een jaar snel kunnen oplopen.
De bankrekening kosten zijn alle kosten die jij kunt maken tijdens het instellen en de dagelijkse werking van de bankrekening van jouw bedrijf. Verschillende banken brengen verschillende kosten in rekening voor verschillende soorten transacties, wat het lastig kan maken om de totale kosten tussen providers te vergelijken. Voor een goede vergelijking kun jij de vergelijker op deze pagina gebruiken.
Het vinden van de beste deal op een zakelijke bankrekening betekent goed nadenken over hoe jouw bedrijf daadwerkelijk zaken doet en hoe geld in en uit beweegt. Dit zal jou helpen beslissen waar jouw prioriteiten liggen als het gaat om het zoeken naar de meest concurrerende kosten.
Maar op welke typische kosten moet jij letten? Helaas zijn er veel verschillende kosten die jij kunt tegenkomen tijdens het gebruik van jouw zakelijke rekening. Dus zelfs een schijnbaar ‘gratis’ of scherp geprijsde rekening kan gepaard gaan met enkele kosten die niet meteen duidelijk zijn.
Sommige banken rekenen een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding voor hun zakelijke bankrekeningen. Dan kunnen er een heleboel transactie-gerelateerde kosten zijn. Er kunnen kosten in rekening worden gebracht voor het gebruik van een rekening-courantkrediet, het contant betalen of cheques, het opnemen van contant geld, het schrijven van een cheque, het maken van een bankoverschrijving of het verzenden of ontvangen van internationale betalingen.
Er kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor het uitvoeren van meer of minder dan een bepaald aantal transacties per maand, of het betalen in meer of minder dan een bepaald bedrag.
Een zakelijke rekening vergelijken met andere rekeningen via de vergelijker op deze pagina zorgt ervoor dat jij de kosten van de zakelijke rekening zoveel mogelijk kan drukken.
Kan ik bankkosten terug declareren op een zakelijke rekening?
Ja, bankkosten zijn een toegestane zakelijke uitgave, wat betekent dat jij belastingvermindering kunt claimen op bank-, rekening- en verliesrekening- en creditcardkosten, evenals de rente op zakelijke en bankleningen (hoewel niet de kapitaalaflossingen). Jij kunt ook belastingvermindering krijgen op huurkooprente, leasing en alternatieve financieringsbetalingen.
Dit heeft het algehele effect van het verlagen van jouw belastbare bedrijfswinsten, zodat jij minder vennootschapsbelasting betaalt. De bankrekening waarop jij kosten maakt, moet echter op naam van jouw bedrijf staan, niet op jouw eigen naam.
Hoe kan ik een zakelijke rekening aanvragen?
Een zakelijke rekening aanvragen kan jou helpen met het verbeteren van de financiële zaken rondom jouw bedrijven. Een zakelijke rekening aanvragen kan in slechts zes eenvoudige stappen, waaronder het kiezen van het juiste type rekening, het vinden van de beste bank voor jou, inzicht in de kosten, het verzamelen van de vereiste documentatie, het indienen van jouw aanvraag en het storten van geld.
Hoewel er meerdere stappen moeten worden voltooid, verloopt het aanvraagproces voor een zakelijk account meestal naadloos, zodat jij binnen enkele minuten een account kunt openen. De meeste grote banken laten jou je documentatie volledig online aanvragen en indienen. Het kiezen van een bank die een online applicatie aanbiedt, kan jou helpen een rekening te openen op het moment dat jij deze nodig hebt. Maar hoe ga je een zakelijke rekening aanvragen?
- Kies het beste type zakelijke bankrekening: een zakelijke rekening openen is het beginput voor vele bedrijfseigenaren. Ze moeten kiezen tussen een online betaalrekening of rekeningen bij traditionele banken. Online accounts zijn ontworpen voor bedrijven die geen contante stortingen nodig hebben en meestal lage kosten in rekening brengen. Ondertussen bieden traditionele rekeningen meestal een grotere verscheidenheid aan producten en diensten, zoals contante stortingen. Eigenaren kunnen ook een zakelijke spaarrekening openen om hun werkkapitaal en spaarfondsen te scheiden. Een zakelijke rekening vergelijken kan heel eenvoudig met behulp van de vergelijker op deze pagina.
- Vind de juiste bank om een zakelijke rekening te openen: de volgende stap bij het openen van een zakelijke rekening is het kiezen van de beste bank voor uw bedrijf. De financiële instelling die jij selecteert, heeft invloed op zaken als de totale kosten en vergoedingen, het aantal beschikbare locaties, online bankieren, klantenservice en andere zakelijke financiële producten. Een uitstekende plek om te beginnen is met een bank waar je een eerdere bankrelatie hebt. Een zakelijke rekening van een bepaalde bank vergelijken kan eenvoudig met de vergelijker op deze pagina.
- Controleer de kosten van de zakelijke bankrekening: hoewel er een aantal geweldige gratis zakelijke rekening opties zijn in termen van maandelijkse servicekosten, brengen alle banken meestal enkele transactiekosten in rekening. Meestal zien banken af van kosten als aan bepaalde criteria wordt voldaan, zoals het handhaven van een minimumsaldo, het gebruik van factuurloon of het binnen transactielimieten houden. Hoewel veel accounts maandelijkse kosten in rekening brengen, kun jij ook een gratis zakelijke betaalrekening openen. Een gratis zakelijke betaalrekening betekent echter niet dat jij geen kosten zult krijgen. Het kan je bijvoorbeeld nog steeds kosten in rekening brengen voor transacties, overboekingen en rekening-courantkredieten.
- Verzamel de vereiste documenten: wanneer jij een zakelijke rekening opent, moet jij meestal documentatie verstrekken die de naam en het algemene karakter van jouw bedrijf verifieert. Mogelijk moet jij ook documentatie tonen waaruit blijkt dat jouw bedrijf is geregistreerd bij de KvK en die aangeeft dat jij de wettelijke bevoegdheid hebt om het account in te stellen. De exacte vereisten voor het openen van een zakelijke bankrekening variëren afhankelijk van jouw bedrijfsstructuur.
- Open online of persoonlijk een zakelijk account: ondernemers kunnen een zakelijke rekening persoonlijk openen op een vestiging locatie of online. Verschillende banken bieden beide opties aan. Voor online accounts moet jij je echter online aanmelden omdat ze geen netwerk van fysieke vertakkingslocaties bieden. Of jij er nu voor kiest om online of persoonlijk te solliciteren, jij moet de vereiste documenten voor jouw specifieke bedrijfsstructuur klaar hebben staan om te tonen of in te dienen op de website van de bank. Het online openen van een zakelijke bankrekening kan snellere goedkeuringstijden betekenen, omdat jij niet in de rij hoeft te staan op een fysieke vestiging locatie.
- Stort uw geld op uw zakelijke account: zodra jij klaar bent met het openen van een zakelijke rekening, is de laatste stap het storten van geld. Jij kunt dit doen door een cheque naar jouw bedrijf te schrijven vanaf een ander account, zoals een persoonlijk account; het maken van een elektronische overschrijving tussen bankrekeningen, wat eenvoudig is als jouw rekeningen zijn gekoppeld aan QuickBooks; of het storten van contant geld. Zodra het klaar is, is jouw account klaar voor gebruik.
0 reacties