Rente zakelijke lening | Kom alles erover te weten van A-Z!

sep 10, 2019 | 0 Reacties

Wat is de zakelijke rente van mijn bedrijfskrediet? Die vraag kan niet direct worden beantwoord. Waarom niet? Omdat de zakelijke rente van een zakelijke lening afhankelijk is van de marktrente, het risico en het onderpand. De zakelijke rente kan verschillen per kredietverstrekker.

Het vergelijken van door kredietverstrekkers aangeboden zakelijke leningen kan dus een besparing opleveren. De minimale rente van een zakelijke lening is 3,8% en de maximale rente is 20%. Ook kun je meer lezen over andere soorten leningen, bekijk de link om er direct meer over te lezen. 

Zakelijke rente lening: Marktrente, risicoprofiel en onderpand

De drie factoren die de hoogte van de zakelijke lening rente bepalen zijn zojuist al genoemd: marktrente, risicoprofiel en onderpand.

  • Het bedrag dat kredietverstrekkers zelf moeten betalen als ze geld lenen is de inkoopprijs of marktrente. Bij een hoge marktrente is de rente op een zakelijke lening hoger.
  • Vraag je een zakelijke lening aan? Dan is het risicoprofiel van je bedrijf de voornaamste factor die de kredietverstrekker gebruikt bij het vaststellen van de rente van je zakelijke lening. Het risicoprofiel wordt bepaald door de bedrijfsactiviteiten van de onderneming en door allerlei statistische bedrijfsgegevens: liquiditeit, solvabiliteit, rentabiliteit, enzovoorts.
  • Heb je onderpand, bijvoorbeeld een bedrijfspand, machines, inventaris of zekerheid. Het hebben van onderpand heeft voor de kredietverstrekker als voordeel dat hij meer zekerheid heeft. Daarom betaal jij een lagere rente. Kun je de lening niet afbetalen? Dan heeft de kredietverstrekker het recht om het onderpand te verkopen. Heb je geen onderpand? Ook dan kun je nog in aanmerking komen voor een zakelijke lening.

Rentepercentage zakelijke lening en afsluitprovisie

Je besluit om een zakelijke lening af te sluiten. Waaruit bestaan de kosten van die lening? Uit de rentekosten en de afsluitprovisie Je leent een bepaald bedrag van de kredietverstrekker. Deze heeft bepaald dat hij door dit bedrag aan jou te lenen een bepaald risico loopt.

Er bestaat een kans dat je het geld niet kunt terugbetalen. Het door de kredietverstrekker bepaalde risico is natuurlijk van invloed op het rentepercentage zakelijk lening.

Ook de hoogte van het geleende bedrag heeft invloed op het rentepercentage. Doorgaans moet je bij een zakelijke lening rentekosten en afsluitprovisie betalen. De afsluitprovisie, een vast percentage van het door jou geleende bedrag, is minimaal 2% en maximaal 5%.

Rente zakelijke lening aftrekbaar?

Is de rente zakelijke lening aftrekbaar? Dit is een vraag die niet direct te beantwoorden is. Het antwoord op die vraag of de zakelijke lening rente aftrekbaar is, is namelijk afhankelijk van je situatie. Op de website van de belastingdienst kun je over de aftrekbaarheid van de rente lezen, klik op de link om er heen te gaan.

Natuurlijk wil je weten of de rente van je zakelijke lening aftrekbaar is. Daarom neem je contact op met je financieel adviseur. Hij kan zeker de vraag beantwoorden of in jouw situatie de zakelijke lening rente aftrekbaar is.

Vervroegd aflossen en de te betalen rente zakelijke lening

Bij online kredietverstrekkers is het doorgaans mogelijk om je lening (deels) boetevrij vervroegd af te lossen. Heeft dit vervroegd aflossen ook van invloed op de door jou te betalen rente? Het antwoord is nee. De kredietverstrekker zal de totale rente over de volledige looptijd van de door jou afgesloten lening in rekening brengen.

De zakelijke lening voor jonge of startende ondernemers

Ben je een startende ondernemer? Dan moet je een aanvraag voor een zakelijke lening indienen op basis van een ondernemingsplan. Je moet de kredietverstrekker duidelijk kunnen maken dat de door jou te starten onderneming voldoende resultaat zal opleveren om de lening terug te kunnen betalen. Lees meer over zakelijke lening voor startende ondernemers door op de link te klikken. 

De gemiddelde rente zakelijke lening

Natuurlijk wil je de rente zakelijke lening met elkaar vergelijken. Immers, de gemiddelde rente zakelijke lening kan per lening verschillen. Je gaat dus op zoek naar het gemiddelde rentepercentage zakelijke lening.

Wat blijkt? Het zakelijk lening rentepercentage vergelijken is geen overbodige luxe, want de rentepercentages kunnen inderdaad aanzienlijk verschillen. Dankzij het zakelijke lening rente vergelijken kun je dus rentekosten besparen.

Zakelijke lening rente bepalen

Een kredietverstrekker zal de zakelijke lening rente bepalen. Helaas voor de ondernemer zijn er geen wettelijke regels voor de zakelijke lening rente. De door de aanbieders van zakelijke leningen gevraagde zakelijke lening rente kan daarom per aanbieder sterk verschillen.

Omdat veel factoren invloed hebben op de zakelijke lening rente is het zelf zakelijke lening rente berekenen niet mogelijk. Wellicht kan je financieel adviseur de mogelijke zakelijke lening rente berekenen van een door jou gewenste lening. Ook kun je zakelijke lening rente vergelijken om achter de beste deal te komen.

De zakelijk lening rente van enkele aanbieders

Wat is het gemiddelde rentepercentage zakelijke lening van enkele aanbieders van zakelijke leningen? Het gemiddelde rentepercentage van door Funding Circle verstrekte leningen bedraagt circa 12%. De leningen van New10 zijn, met rentepercentages voor zakelijke leningen tussen de 2,7 en 8,9% per jaar, dus veel voordeliger.

Helaas komt niet iedereen in aanmerking hun zakelijke leningen. Aanbieders van voordelige zakelijke leningen hebben doorgaans strenge selectiecriteria. Wellicht kun je niet aan die criteria voldoen en heb je toch een zakelijke lening nodig Je ben dan aangewezen op een aanbieder van dure zakelijke leningen, zoals kredietverstrekker New10 of Invoice Finance. Natuurlijk zijn er in Nederland nog veel meer financiers die je een zakelijke lening kunnen aanbieden.

Zakelijke lening rente vergelijken

Het vergelijken van die zakelijke leningen kan je, zoals al eerder opgemerkt, geld besparen.

Waar kun je eenvoudig en snel de rentes en de voorwaarden van aanbieders van zakelijke leningen met elkaar vergelijken? Op de website https://spaarbuidel.nl. Zakelijke lening rente vergelijken raden we je altijd aan om te doen om altijd weg te lopen met de beste deal en voorwaarden.

Zakelijke lening met elkaar vergelijken

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Maximale lening

€ 1.000.000

Binnen 24 uur?

Ja

Maandelijkse rente

0,5% - 2,1%

✓ €10.000 tot €1 miljoen krediet

In 2 minuten aangevraagd

✓ Allerbeste service in de markt

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Maximale lening

100.000

Binnen 24 uur?

Meestal

Maandelijkse rente

Vanaf 2,9%

€2000 tot €100.000 krediet

In 5 minuten aangevraagd

✓ Simpele leentermijn 18 maanden.

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Maximale lening

€ 1.000.000

Binnen 24 uur?

Ja

Maandelijkse rente

Vanaf 3%

 Beslissing in 15 min.

✓ Volledig online te regelen

✓ Volledig online te regelen

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Maximale lening

250.000

Binnen 24 uur?

Ja

Maandelijkse rente

0,5% tot 2,5

✓ Kredietbeslissing in 6 uur

Boetevrij aflossen

✓ Aanvraag geregeld in 5 minuten

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Maximale lening

250.000

Binnen 24 uur?

Ja

Maandelijkse rente

Vanaf 2,49%

✓ Kredietbeslissing in 24 uur

Boetevrij aflossen

✓ Looptijd 6 tot 60 maanden

Bekijk hier handige video’s over de zakelijke rente