Philips aandelen kopen in 2022, is het een slimme keuze? Lees onze handige gids door!

Heeft de koers van Philips je aandacht getrokken en ben je geïnteresseerd in het kopen van Philips aandelen? Voordat je deze stap onderneemt is het belangrijk om je mogelijkheden door te nemen, maar ook of het slim is om op dit moment te investeren in deze aandelen. Je kunt bij Spaarbuidel terecht voor al je informatie.

Aandelen Philips: alle nodige informatie

Aandelen van Philips kopen, is dat vandaag de dag aantrekkelijk om te doen? Philips is een welvarend bedrijf, maar er zitten altijd risico’s verbonden aan het kopen of verkopen van Philips aandelen.

Daarom is het belangrijk om aanbieders en brokers van deze aandelen te vergelijken om zo een goede keuze te maken. Dit kun je doen bij Spaarbuidel. Ook meer info over Philips aandelen vind je hier.

Over Philips

Philips, wie kent het bedrijf niet? Al jaren behoort deze onderneming tot de wereldtop. Als het gaat om elektronica is Philips de leider op Europees niveau, op de hielen gezeten door concurrenten als Samsung en Siemens.

Philips wordt in 1891 opgericht in Eindhoven als gloeilampenfabriek. In de jaren die volgen zijn er diverse innovaties toe te schrijven aan het merk. Vele veranderingen, fusies en overnames later is Philips vandaag de dag een succesvol bedrijf in diverse opzichten.

Verlichting, het onderdeel waar Philips groot mee geworden is, gaat in mei 2016 naar de beurs met de reden om dit onderdeel op deze manier te verkopen. Aandelen van Philips Lighting kopen is dus ook goed mogelijk.

De koers Philips: belangrijke cijfers op een rij

Hoe doen aandelen van Philips het op dit moment en wat zijn de recente cijfers die zijn uitgekomen? Hieronder vind je een overzicht van de omzet van Philips in het tweede kwartaal van 2019.

  • Omzet: 4,7 miljard euro
  • Winst: 246 miljoen euro
  • Bedrijfsresultaat: 350 miljoen euro
  • Koersstijging: 4%
  • Huidig dividendrendement: 2,02%

Laatst heeft de topman van Philips naar buiten gebracht dat de omzetgroei momenteel in een stroomversnelling zit.

Aandelen Philips Lighting

In 2015 stemde de aandeelhouders voor het afsplitsen van Philips Lighting waardoor deze tak van het bedrijf zelfstandig werd. In 2016 ging dit onderdeel naar de beurs en dankzij een omzet van 7,4 miljard per jaar is Philips dan ook direct een van de grotere beursbedrijven in Amsterdam.

Een kwart van alle aandelen werd aangeboden met een introductie koers Philips van €20 per aandeel. In 2018 had Philips Lighting nog 17% van de aandelen. In mei 2018 veranderde de naam in Signify.

Aandelen Philips tips

Je hebt als belegger dus altijd te maken met de nodige risico’s als het gaat om het kopen van Philips aandelen. Daarnaast is de toekomst van de koers Philips niet altijd perfect te voorspellen. Er moet namelijk rekening gehouden worden met een aantal belangrijke punten. Hieronder vind je de vijf punten waar je rekening mee moet houden voordat je voorspellingen gaat doen over Philips aandelen:

  • Concurrentie: er zijn veel concurrenten van Philips in dezelfde branche
  • Europese en internationale markten
  • De gesteldheid van de sector: veranderingen kunnen altijd plaatsvinden
  • Innovaties en de komst van nieuwe materialen
  • Technische indicatoren: deze indicatoren helpen een goede beleggingsstrategie te maken

Koers Philips aandelen

Ben jij op zoek naar de koers voor Philips aandelen? Geen zorgen wij hebben namelijk een realtime koerstracker voor deze aandelen via Tradingview. Liggen er kansen op de markt vandaag? Of is het slimmer om short te gaan? Met deze tool kun je een goede basisanalyse maken van de koers. Wil je direct toeslaan en aandelen Philips op de beurs aankopen bij een betrouwbare partij? Klik dan op deze link

Philips aandelen kopen: slim of niet?

Voordat je besluit om Philips aandelen te gaan kopen is het belangrijk om te kijken of het momenteel slim is om dit te doen. Wat zeggen de experts bijvoorbeeld? Het is duidelijk dat de koers van Philips momenteel erg gunstig is. Veel analisten geven aan dat dit het goede moment is om te gaan investeren in Philips.

Philips zit in een stijgende lijn en dat is ook erg gunstig voor beleggers. Toch is de koers Philips enorm aan het schommelen bij Philips en dat kan risico’s met zich meebrengen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je Philips aandelen gaat kopen.

Philips aandelen kopen, wanneer?

Wanneer is het goede moment om te gaan beleggen in het aandeel Philips. Er is niet altijd een goed of slecht moment om in te stappen, omdat je altijd te maken kunt krijgen met onverwachte veranderingen en risico’s. Toch geven veel analisten het advies om momenteel Philips aandelen te kopen.

In de afgelopen jaren lijkt Philips de focus weer te hebben gevonden, wat betekent dat het ook als beginnende belegger aantrekkelijk is om in te stappen. Toch dien je altijd rekening te houden met eventuele risico’s. Winst in het verleden zegt niets over de toekomst.

Vergelijk de aanbieders van Philips aandelen

Als je hebt besloten te gaan beleggen in aandelen van dit bedrijf is het belangrijk om de aanbieders te vergelijken. Er zijn tientallen brokers beschikbaar waar je je kunt aanmelden voor Philips aandelen. Aan beleggen zijn diverse kosten verbonden, zoals het kopen en verkopen van aandelen, maar ook de transactiekosten en de bewaarkosten.

Aandelen Philips: kosten verifiëren

Deze kosten verschillen per broker en het is dan ook aan te raden om deze kosten eerst te vergelijken. Op deze manier ben je verzekerd van een eerlijke en transparante broker. Let ook op de betrouwbaarheid en veiligheid van een broker. Kun je altijd en overal bij je aandelen? Philips aandelen kopen doe je veilig dankzij Spaarbuidel.

Bekijk aanbieders van Philips aandelen

Let op: Risicowaarschuwing: beleggen gaat gepaard met risico’s, CFD's zijn complexe instrumenten en hebben een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van de hefboomwerking. 78,04% van de rekeningen van retailbeleggers verliest geld bij het verhandelen van CFD's bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Waardering

★★★★★ 

9.1 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen

€ 0

Check het enorme aanbod, miljoenen anderen gingen je voor!

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Gebruiksvriendelijk en veilig platform

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen-

€ 0

Gratis XM demo account tot €100.000 en uitgebreid aanbod

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Service kosten

0,20 % commissie

Order per € 1.000,-

€ 9,-

✓ Ontvang € 200 transactietegoed

Eerste 3 maanden geen service fee

Een prijs winnend en gebruiksvriendelijk platform

Waardering

★★★★★ 

8.1 / 10

Service Kosten

0,20 % comissie

Order per € 1.000,-

€ 2,50,-

Nu met € 100,- bonus

Geen minimale inleg vereist

Laten beleggen door experts

Bekijk hier video's over Philips aandelen