[rank_math_breadcrumb]

Meer over PayPal aandelen

door | jun 27, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

Ben je van plan om PayPal aandelen te kopen? Maar weet je niet goed of dat een goede keuze is? We hebben hier speciaal voor jou een artikel geschreven waarin we dieper duiken in de geschiedenis van het bedrijf, het kopen en verkopen van PayPal aandelen, dividend, de koers van PayPal en nog veel meer. […]

Ben je van plan om PayPal aandelen te kopen? Maar weet je niet goed of dat een goede keuze is? We hebben hier speciaal voor jou een artikel geschreven waarin we dieper duiken in de geschiedenis van het bedrijf, het kopen en verkopen van PayPal aandelen, dividend, de koers van PayPal en nog veel meer. Op deze manier hopen wij jou voldoende te informeren, zodat jij vervolgens een weloverwogen keuze kunt maken.

Over PayPal

PayPal is één van de meest gebruikte online betaalmethoden in de wereld. Dit bedrijf biedt toonaangevende betaaltechnologieën die het mogelijk maken om digitale en mobiele betalingen te verrichten tussen consumenten en verkopers over de gehele wereld. Met de PayPal betaalmethode kun je op een veilige en simpele manier betaling doen op websites, in webshops en op mobiele apparaten.

Het betalingssysteem van PayPal fungeert als het ware als tussenpersoon tussen consumenten, online verkopers en verschillende webshops. Dit gebeurt op een veilige manier, want PayPal zorgt ervoor dat de persoonlijke gegevens, de geheimhouding en financiële status op meerdere manieren worden beveiligd. Het bedrijf heeft daarvoor eigen servers om betrouwbare en gevoelige informatie veilig op te slaan. Daarnaast heeft het bedrijf voor alle dataverkeer specifieke gegevenscodering. Wereldwijd vinden er elke dag meer dan 5 miljoen transacties via PayPal plaats. Deze transacties hebben een totaalwaarde van gemiddeld $ 315,3 miljoen per dag.

Geschiedenis van Paypal

Paypal werd in 1998 opgericht onder de naam Confinity en fuseerde in 2000 met het bedrijf X.com. In 2001 werd de naam X.com gewijzigd naar PayPal. eBay kocht PayPal vervolgens over in oktober 2002, omdat ongeveer de helft van alle eBay-gebruikers al gebruikmaakte van PayPal.

In 2006 werd er een Nederlandstalige versie op de markt gebracht, waardoor het aantal rekeninghouders flink steeg. Tussen maart 2007 en maart 2010 steeg het aantal rekeninghouders in Nederland namelijk van 1 miljoen naar 2,7 miljoen.

Van 2009 tot en met 2013 won het bedrijf, als beste financiële dienstverlener op internet, maar liefst vijf keer op rij de Nationale Thuiswinkel Award. In 2015 stootte eBay PayPal af en werd het als onafhankelijk bedrijf genoteerd op de NASDAQ beurs in Amerika. Vandaag de dag is PayPal één van de meest gebruikte online betaalmethoden.

Koers van PayPal

Er vinden elke dag meer en meer transacties plaats. Het ziet er ook niet naar uit dat dit gaat ophouden, aangezien we ook massaal meer en meer zaken online kopen. Dit maakt het zeer interessant om dieper te duiken in de PayPal aandelen en de koers van PayPal. De PayPal koers is in de periode tussen 2016 en 2021 flink gestegen. In het begin van 2016 was de prijs van één PayPal aandeel ongeveer $ 39,-, maar aan het begin van 2021 steeg de prijs van een PayPal aandeel naar ruim $ 230,-

Waarom PayPal aandelen kopen?

PayPal aandelen kopen kan erg interessant zijn. Het kopen van PayPal aandelen doe je tegenwoordig tegenwoordig via een online broker. De aandelen van PayPal worden verhandeld via de NASDAQ beurs, oftewel de National Association of Securities Dealers Automated Quotation. Dit is de reden waarom je in Nederland alleen kunt handelen tussen 15.30 uur en 22.00 uur (zomertijd).

Daarbij is het belangrijk dat je kiest voor de juiste broker. De kosten namelijk nogal flink verschillen. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van welke broker je het beste aanbod kan bieden. Maak daarom gebruik van onze vergelijker om erachter te komen welke broker het voordeligst voor je is.

PayPal aandelen verkopen

Natuurlijk gebeurt ook het verkopen van de aandelen van het bedrijf aan de NASDAQ via een online broker. Hierbij mag je niet vergeten dat ook het verkopen van de aandelen alleen kan tussen 15.30 uur en 22.00 uur in Nederlandse zomertijd. Door het hoge handelsvolume is het helemaal eenvoudig om een aandeel van het bedrijf te verkopen.

Of je nu wilt starten met beleggen in PayPal aandelen of deze aandelen juist wilt verkopen, het is altijd belangrijk dat je jezelf van tevoren goed inleest. Zorg ervoor dat je een grondige technische- en fundamentele analyse uitvoert, alvorens je aandelen koopt of verkoopt. En bekijk ook wat de toekomstplannen zijn van het bedrijf. Ook bij het verkopen van aandelen is het cruciaal dat je de gepaste broker hebt gekozen, want elke broker heeft zijn voor- en nadelen. Zo brengen sommige brokers bepaalde kosten in rekening voor het kopen en verkopen van aandelen. Maak daarom gebruik van de vergelijker op deze pagina om de beste broker te vinden!

Dividend PayPal aandelen

PayPal betaalt geen dividend uit aan haar aandeelhouders. PayPal kiest er namelijk voor om de winsten te gebruiken om in het bedrijf te investeren in plaats van het aan de aandeelhouders uit te keren. Dat is natuurlijk jammer omdat je op deze manier zeker iets zou kunnen verdienen aan het kopen van PayPal aandelen. Toch blijft PayPal een interessant aandeel om in te beleggen. De extra winst die niet wordt uitgekeerd wordt namelijk weer terug geïnvesteerd in het bedrijf, wat uiteindelijk een positieve invloed kan hebben op de koers.

Handige feiten over PayPal

Hieronder hebben we een aantal handige feiten over PayPal voor je opgesomd. Op deze manier krijg je een beter beeld van het bedrijf en de plannen waar ze mee bezig zijn.

  • PayPal heeft meer dan 22.000 werknemers in dienst;
  • Het hoofdkantoor van het bedrijf ligt in San José in Californië;
  • Het bedrijf maakte in 2019 een omzet van $ 17,8 miljard en een winst van $ 2,459 miljard;
  • In 2019 telde het bedrijf 90 miljoen rekeningen in 190 markten en 24 verschillende valuta;
  • Bij 36% van de webshops in Nederland in 2019 kon men met PayPal betalen;
  • Amerikaanse PayPal-gebruikers kunnen cryptovaluta kopen op het platform. De betaaldienst biedt Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin en Ethereum aan. Vanaf begin 2021 kunnen klanten direct met cryptogeld betalen zonder deze eerst op een exchange om te wisselen;
  • PayPal biedt ook koper bescherming: als je een artikel online online besteld en deze wordt niet geleverd of voldoet niet aan de omschrijving van de verkoper, is het mogelijk om het volledige bedrag van de aankoop terug te krijgen;
  • PayPal kwam negatief in het nieuws, nadat het bedrijf aankondigde dat het kosten zal aanrekenen op inactieve rekeningen. Dit geldt overigens alleen voor rekeningen die minimaal 12 opeenvolgende maanden inactief zijn geweest. De kosten zullen 12 euro bedragen, of het resterende saldo op jouw rekening, als dat lager is. Staat er geen geld op de rekening? Dan worden er ook geen kosten aangerekend.

Concurrenten

PayPal is een online betaalsysteem en zeker niet het enige online betaalsysteem. Er bestaan namelijk ook andere populaire online betaalsystemen: denk maar aan Payoneer en iDeal. Het is verstandig om in de analyse van PayPal, goed in de gaten te houden hoe de concurrenten het doen. In sommige gevallen kan het namelijk beter zijn om binnen deze sector te investeren in een concurrent.

Conclusie

We kunnen een duidelijke conclusie vormen over het aandeel van PayPal; De toekomst ziet er goed uit voor het bedrijf, en dus ook voor het aandeel en de PayPal koers. Dit komt doordat we steeds meer online aankopen doen en daarom dus ook meer online transacties plaatsvinden. Wel is het spijtig dat het bedrijf geen dividend uitbetaald, maar dit wordt weer terug geïnvesteerd in het bedrijf, wat ook erg positief is voor aandeelhouders.

Kies de juiste broker

Als je besloten hebt te gaan beleggen in PayPal aandelen, dan wil je dit natuurlijk wel doen bij een betrouwbare en transparante broker. Aan het beleggen in aandelen zijn namelijk verschillende kosten verbonden. Denk hierbij aan de transactiekosten voor het kopen en verkopen van de PayPal aandelen en bij sommige brokers moet je ook bewaarkosten betalen. Per broker zijn de kosten verschillend.

Daarom is het goed om de brokers altijd eerst onderling te vergelijken. Dat doe je gemakkelijk met onze vergelijker op deze pagina. Zo ben je er in ieder geval zeker van dat je voor een betrouwbare en transparante broker kiest.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:02