[rank_math_breadcrumb]

Investeren in Under Armour aandelen, is dit een goed moment?

door | mei 28, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

Is dit het moment om Under Armour aandelen te kopen? Of is het juist verstandiger om de aandelen te verkopen? Het bedrijf is de afgelopen jaren namelijk flink gegroeid en het vooruitzicht is goed. In dit artikel vertellen we je meer over het bedrijf, de koers van de aandelen en geven we je meer handige […]

Is dit het moment om Under Armour aandelen te kopen? Of is het juist verstandiger om de aandelen te verkopen? Het bedrijf is de afgelopen jaren namelijk flink gegroeid en het vooruitzicht is goed. In dit artikel vertellen we je meer over het bedrijf, de koers van de aandelen en geven we je meer handige feiten over het bedrijf.

Meer over Under Armour

Under Armour is in 1996 werd opgericht door Kevin Plank. Het bedrijf Under Armour is tegenwoordig de producent van diverse sportartikelen, zoals sportschoenen, sportkleding en sportbenodigdheden. Met name op materiaalgebruik is Under Armour zeer innovatief en komt het elke keer weer met nieuwe ontdekkingen om de sportprestaties en draagcomfort te verbeteren. Het bedrijf heeft een goede reputatie vanwege de uitstekende productkwaliteit en hoge klanttevredenheid.

Sinds 2015 is de Nederlandse Memphis Depay het Europees boegbeeld van Under Armour. In 2016 baarde het bedrijf veel opzien door de bekende Belgische ontwerper Tim Coppens binnen te halen. Vanaf zijn komst behaalde Under Armour betere resultaten, met name de door Coppens ontworpen sportcollectie. Op dit moment heeft Under Armour ruim 43 zustermerken en concurreert met meer dan 5525 merken. In 2019 realiseerde het een omzet van USD 5,27 miljard.

Geschiedenis

Kevin Plank, een 23-jarige voormalig student, bedacht in 1996 om een sportshirt te maken van superieure kwaliteit. Hij ontwikkelde in de kelder van zijn oma een bijzonder shirt ontwerp die door zijn speciale vochtafvoerende vezels droog en koel bleef tijdens het sporten. Vrijwel direct bracht Kevin dit model vanuit de kofferbak van zijn auto aan de man en al snel verkocht hij zijn shirts aan een volledig sportteam. In dat eerste jaar realiseerde hij een omzet van US$ 17000.

In het begin had Under Armour enkel een kledinglijn voor heren, maar in 2003 kwam er ook een kledinglijn voor dames op de markt en in 2004 kwam er ook een kledinglijn voor kinderen. Vanaf 2006 begon het merk ook verschillende atleten te kleden en bracht het in 2008 voor het eerst ook schoenen op de markt.

De eerste Under Armour Store werd in 2007 in Annapolis geopend. Ook opende het bedrijf een hoofdvesting in Amsterdam waardoor er ook Europese bekendheid ontstond. Door het openen van een filiaal in China en het sponsoren van de Engelse voetbalclub Tottenham Hotspur verkreeg het merk ook wereldwijd naamsbekendheid.

Koers Under Armour aandelen

Under Armour is een Amerikaans aandeel en is genoteerd aan de New York Stock Exchange. De Under Armour aandelen staan vermeld onder het symbool UAA en wordt in USD verhandeld. De Under Armour koers stond op 11 maart 2021 USD 22,82 per aandeel. Dit is een grote stijging ten opzichte van de Under Armour koers net na de uitbraak van de corona in 2020, toen stond de koers op USD 8,17 per Under Armour aandeel.

Ben je benieuwd hoe Under Armour er financieel voor staat? Bekijk dan hieronder een opsomming van de kerncijfers van Under Armour. Dit zijn de cijfers van 2020:

  • De omzet bedroeg $4,5 miljard, een daling van 25% ten opzichte van 2019.
  • De groothandelsomzet bedroeg $2,4 miljard, een daling van 25% ten opzicht van 2019.
  • De direct-to-consumer-omzet bedroeg $1,8 miljard, een stijging van 2%. Deze stijging is het gevolg van een groei van 40% in e-commerce, deze vertegenwoordigde 47% van de totale direct-to-consumer-inkomsten.
  • De omzet in Noord Amerika daalde met 19% $2,9 miljard en de internationale omzet daalde met 4% tot een bedrag van $1,4 miljard.
  • De kleding omzet daalde met 17% tot $ 2,9 miljard en ook de schoenen omzet daalde met 14% tot $ 934 miljoen.
  • De accessoires omzet bleef vrijwel gelijk met $ 414 miljoen.
  • De verkoop-, algemene en administratieve kosten bedroegen $2,2 miljard, een daling van 3%.
  • Het bedrijf had een exploitatieverlies van $ 613 miljoen en een aangepaste bedrijfsresultaat van $ 537.000.
  • Het nettoverlies bedroeg $ 549 miljoen en het gecorrigeerde nettoverlies bedroeg $ 120 miljoen.

Waarom Under Armour aandelen kopen?

Het kan interessant zijn om Under Armour aandelen te kopen. Sinds de uitbraak van corona heeft het bedrijf zich weten te herstellen en ook op het gebied van e-commerce zien we een omzetgroei. In 2021 wil Under Armour weer gaan groeien en gaat de online verkopen via zijn eigen website dan ook flink gaan aanjagen zodat het bedrijf minder afhankelijk gaat worden van retailers. Daarnaast zien we dat steeds meer mensen prioriteit geven aan hun gezondheid, ook op het gebied van sporten en de juiste sportkleding dragen. Under Armour kan nog flink gaan profiteren van deze trend omdat haar producten goed aansluiten op deze behoefte.

Under Armour aandelen kun je eenvoudig via verschillende brokers kopen. Wel is het belangrijk dat je de brokers van tevoren bestudeerd. Dit omdat de bewaar- en transactiekosten nogal uiteenlopen. Maak daarom nu gebruik van onze vergelijker op deze pagina en ontdek direct welke broker je het beste aanbod kan doen.

Under Armour aandelen verkopen

Het is nog maar de vraag of Under Armour de bedrijfsresultaten in 2021 kan gaan verbeteren. Naar verwachting zal dit wel het geval zijn, maar het kan ook een goed moment zijn om je Under Armour aandelen nu te verkopen. De koers Under Armour zich het afgelopen jaar heeft weten te herstellen, dus misschien is dit een goed moment om de aandelen te verkopen. Je kunt er dan voor kiezen om op een later moment opnieuw een Under Armour aandeel of aandelen te kopen.

Dividend Under Armour aandelen

Under Armour keert op dit moment geen dividenduitkering uit aan zijn aandeelhouders.

Handige feiten over Under Armour aandelen

Zoals je kunt zien, heeft Under Armour een zwaar jaar gehad, het bedrijf presteerde in 2020 slechter dan in het jaar ervoor. De oorzaak hiervan was vooral de uitbraak van corona. De verwachting is dat Under Armour dit in 2021 kan herstellen. Hieronder nog een aantal handige feiten over Under Armour:

  • Naar verwachting zal de omzet stijgen met een hoog eencijferig percentage;
  • Door de hoge groeisnelheid van tieners in het internationale bedrijfsleven zal de afzetmarkt toenemen;
  • Het grootste deel van de toeleveringsketen en het distributienetwerk van het bedrijf is inmiddels weer operationeel;
  • De meeste wereldwijde locaties (direct-to-consumer en mono-branded partnerwinkels) waar onder pantser wordt verkocht zijn weer open;
  • Het bedrijf heeft een aanzienlijke e-commercegroei weten te realiseren in 2020 en naar verwachting zal deze groei toenemen;
  • In 2020 kreeg het merk een nieuwe CEO, Patrik Frisk. Hij startte in een moeilijk coronajaar, dus het moet nog gaan blijken hoe waardevol hij kan zijn voor het bedrijf;

Concurrenten

De grootste concurrenten van Under Armour zijn Nike, Adidas, Reebok en andere grote sportmerken. Under Armour probeert door voortdurend te innoveren zijn rivalen een stap voor te blijven. Wel is het goed dat je in jouw fundamentele analyse ook de concurrenten goed in de gaten blijft houden.

Conclusie

Under Armour is een sterk merk die de afgelopen jaar goede bedrijfsresultaten heeft geboekt. Het bedrijf heeft een flinke klap gehad als gevolg van de corona uitbraak, maar de koers Under Armour is momenteel weer US$22,82. Met name vanwege de e-commerce groeimogelijkheden en vanwege het feit dat er wereldwijd een hoge groeisnelheid in tieners is, heeft Under Armour nog veel groeipotentieel. Dus het kan zeker interessant zijn om Under Armour aandelen te kopen.

Kies de juiste broker

Wil je gaan beleggen in Under Armour aandelen? Doe dit dan wel bij de juiste broker. Let vooral op de betrouwbaarheid en transparantie van de broker, maar ook op de transactie- en bewaarkosten. Ontdek nu snel welke broker het beste bij je past door gebruik te maken van onze vergelijker op deze pagina. Binnen een mum van tijd weet je welke broker je het beste aanbod doet.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:03